Barkács

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

erieskrisz
Szia létezik olyan dolog hogy fatapasz

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Nekem lenne egy olyan gondom, hogy fóliázni akarok egy pár fadobozt, és ahhoz nem árt ha sima az egész felület mert különben meglátszik. Nah ez nem teljesül, vannak benne pár milliméteres lyukak, amit nem lehet már lecsiszolni, mert a szélén van.

Kéne valami olyan anyag amivel be tudom kenni és utána azt szintre tudom csiszolni. Lehetõleg olyasmi lenne jó ami nagy területen pár milliméter vastagon rajta is marad a fán.

Én elsõnek valami erõsebb ragasztóra, meg finom fapor, és ezt sûrûre összekeverve.

Nem tudom hogy ez mennyire lenne életképes, ezért várok javaslatokat.

erieskrisz
Szerintem akril sziloban nincs de az nem marad rugalmas asszem

ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W

Met
Sziloplaszttal is fel lehet rakni de abból is olyan kell aminek nincs ecet szaga mert az is megmarja a tükör hátulját

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

erieskrisz
Hát igen szerintem a pillanatragaszto megmarja azt az anyagot ami a tükör hátulján van és foltos lessz a tükör.Ezeket általában 2 oldalas ragasztoval rakják fell nem pillanatragasztoval

Met
nem adtak hozzá kétoldalas ragasztót?

Köszönöm szépen a tanácsotokat, megfogadom a õket, de ha nem sikerül...
Próbálok optimista lenni, úgyhogy remélem nem lesz semmi gond!
Mégegyszer köszi a segítséget!
Hát a www.pillanatragaszto.hu a gyártó honlapja. Itt találtam meg a válaszokat. Az van írva, hogy 10-15 másodperc a száradási idõ, de azt nem, hogy ez a gélre, vagy a folyékonyra vonatkozik. Én eddig csak a folyékonyat használtam az 10 másodperc alatt tuti megszáradt.

Minden gép füsttel működik?!?

Szerintem olyan gyorsan megköt, hogy nem fog lecsöpögni, de mint már mondtam le se fogod tudni szedni. Szerintem csináld vele nyugodtan.
Akkor meg a szõnyegre csöpög le. A géllel mennyit kell várni, mire megszárad? Lehet, az lenne a megoldás a problémámra.
Félre értettél. Nem akkor folyik mikor már megszáradt és lefolyik a tükör a szekrényrõl 😊
Hanem függõleges felületre (szekrény) rányomni nem túl jó, mert lefolyik mire rányomnád a tükröt, vagy fordítva. Szerintem elég körbe, és esetleg keresztbe pár csík.

Köszönöm szépen, hogy utánanéztél neki, de most sem lettem okosabb sajna. Most akkor inkább fogjam órákig, és akkor nem folyik le, vagy inkább használjam a folyékonyat, ami hamar megszárad, de lehet, hogy szétfolyik???
Én azt gondoltam, hogy jobb, ha az égészet bekenem, mert akkor jobban tart a ragasztó. Azt mondod elég a tükör széleit is bekenni? Elég tartós és biztonságos lesz úgy is?

Na utánanéztem neked. Van folyékony és gél állagú is. A folyékony pillanatok alatt megszárad, de függõleges felületnél lefolyhat, még mielõtt megszáradna. A gél nem szárad olyan gyorsan (nem is lassan), de nem folyik annyira. Szóval ahogy érzed. Szerintem a szélét érdemesebb bekenni nem a közepét.

És a tükör egész felületét kenjem be vele, vagy elég, ha a szélét körben beragasztózom? Mennyi idõ, míg megszárad? Nem szeretném órákig a tükröt fogdozni.
Hát szerintem nem biztos, hogy pillanatragasztóval kellene felragasztani. Mondjuk, ha egy szekrényajtóra felgasztottál valamit, akkor úgyse akarod már leszedni.

A loctite tökéletes erre a célra. Pont ilyenekkel reklámozzák, hogy semmilyen körülmények között nem eshet le. Csak nehogy késõbb meggondold magad, és le akard szedni. Az gond lesz.

Sziasztok!
Tegnap vettem az Ikeában tükröt, hogy majd felragasztom a szekrényre. Csak arra nem is gondoltam akkor, hogy azt fel is kell majd ragasztani valamivel. A Loctite-ról azt hallottam, hogy nagyon jó, de nem szeretném, hogy még véletlenül is leessen. Ti mit gondoltok, a Loctite bírja a strapát? Vagy mást ajánlatok inkább?
Van-e itt olyan, aki eskü alatt állítja, hogy rendelt 300 kiló cuccot, és kivitték neki?😊
Van látványtervezõ, csúcs.. és a kalkulátorral simán kiszámítom az árakat 😄
Az nem biztos. Meg kell kérdezni náluk, egy telefont megér szerinte.
Az egyedi szállítással megrendelhetõ termékek is ingyen vannak?
óh, addig még van pár hetem. Kössz! Akkor megnézem a honlapjukat. Lehet online rendelem meg amit szeretnék, praktikusabb.
Bocs benéztem, 6.-áig, még reggel van 😊
Nov 8., ahogy a honlapjukon is írják.
Hol van ingyen házhoz szállítás? A Praktikerben? Meg tudjátok mondani, hogy meddig tart ez a kedvezmény? Úgy tudom, hogy régebben fizetni kellett a házhoz szállításért, nem?
Én már vettem tõlük kerti bútorokat és faházat is, a szállításból pedig csak 10%-ot engedtek el, azt is azért mert törzsvásárló vagyok.
Igaz amit kiírtak, nekem tegnap jötte meg a járólap, csempe a fürdõbe, korrektek voltak, és tényleg ingyen volt.
Amint kész ez, rendelem a többit, úgysem tudnám most hol tárolni, ha meg ingyenes, nem mindegy hányszor jönnek ki?😊
Nagyon remélem! Ezt most nekem találták ki. Szerintem mindent kihoznak, amit tudnak szállítani. Az van az oldalon, hogy minden megrendelést ingyen kiszállítanak, és az egyéb szállítási feltételek nem hatályosak.
Kandallót konkrétan😊
Elég hideg van odakint, és még csak október eleje-közepe van. Mi lesz itt februárban? Na erre akarok én felkészülni.
És a mindenbe nagyobb tételek is beleszámítanak? pl. kandalló vagy egy kerítésnyi léc, stb???
Thaison
Szerintem bármit elhoznak... miért mit akarsz rendelni ?

Akkor ez azt jelenti hogy akármit elhoznak? Rendelt már valaki tõlük?
Thaison
Ha jól látom, akkor november 6.ig ingyen házhozszállítás van. ez igencsak jól hangzik. mi még szeptemberben rendeltünk tõlük, de akkor igen borsos árat számoltak fel a kiszállításért...

Valami spéci szigszalagot nem ismer valaki?
Ez mondjuk úgy látom nem egy egész ház😊 csak a padló
De azt írják ebben a praktiker webshopban hogy mindent kiszállítanak ingyen. Ez igaz lehet? Én egy ilyen ház szállítását 10 ezres tételnek gondoltam.
Szomszédnak ilyen van, itt vette : itt
És a szomszéd hol vette? Mert én nézegettem az áruházakban, és mind annyira egyforma volt, külsõre nekem mindegy lenne azok közül, de jó lenne tudni hogy melyik bírja a gyûrõdést.
Hol vetted, s mennyi volt?
Inkább készen vedd meg, sokkal olcsóbb, és jobb is véleményem szerint! A szomszédomnak van, és meg is van vele elégedve!
Helló! Hát mi nemrég vettünk egy BOSTON-GÕZZUHANYKABINT , igaz nem a legolcsóbb, de nagyon tudom ajánlani! Ezt szállítani nehéz, úgyhogy próbáld olyan helyrõl beszerezni, ahol házig viszik! Nagy áruházakban megoldható, és ott jó áron tudod a többi alkatrészt is beszerezni!
Üdv!
Köszi, akkor majd figyelek erre a márkára 😊
Sajnos Budapesten nem vagyok "ismerõs". Én kb. másfél éve vettem õket mert szerintem nagyon megéri. Bár nem olcsó, de minõségi.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Bp-n, sima panel, ha erre gondoltál 😊
Ez a Grohe ár/érték arányban hogy áll?
Érdemes lenne tudni, hogy hol laksz. :-)
Csaptelepben a Grohe-t tudnám ajánlani, nekünk az van és nagyon bejött.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Üdv mindenkinek!
Úgy döntöttem beszerzek egy kerti kisházat. Már annyi szerszám meg kacat gyûlt össze a garázsban hogy lassan nem fér be az autó, meg attól félek hogy valami nekidõl, és megkarcolja. Máshova meg nem férnek a cuccok, szóval marad egy sufni. Jó lenne ha zárható lenne, habár túl értékes dolgokat nem tartanék benne, de azért ne csak annyi legyen kinyitni egy illetéktelennek hogy lenyomja a kilincset. Az lenne a kérdésem hogy tudtok-e olyan helyet ahol ilyet árulnak, vagy legyártanak nekem?
Sziasztok,

Komplett fürdõfelújítás elõtt állok. Szeretnék érdeklõdni a beszerzendõ dolgokról. Kád, zuhany kabin, csempe, csapok, tükörszekrény, milyen márkát ajánlanátok, lehetõleg nem legdrágábbat, de azért bírjon ki egy jó pár évet... Illetve az ajánlott cuccokat hol lehet beszerezni, és mivel nincs kocsim, a házhoz szállítás lehetõsége is jó lenne, mert nincs ismerõsöm kinek lenne nagyobb autója, bérelni meg elég drága.

Üdv
köszi!

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Met
vagy ha ráérsz és van türelmed (vagy nincs lehetõséged megvenni a célszerszámot) akkor körberajzolod a helyét és 3-4 mm-es fúróval körbefúrkászod sûrûn egymás mellett a vonal mentén.
Így is meg lehet oldani

Met
Ilyennel vagy ilyennel ha van megfelelõ méretben

Sziasztok! Tanácsotokat szeretném kérni. Vettem az íróasztalomba való ilyen kábelkivezetõt:

A fa íróasztalomba mivel tudnám neki kivágni a helyét? Mi lenne erre a legalkalmasabb célszerszám?

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Megtörhetetlen
Az az jelenti, hogy több anygagot kell összekeverni adott arányban és csak úgy ragad.

fry day fry day sálálálláláá