Barkács

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tuvok
jaaa, az egy régi 486-os mátrixszámítógép kapcsolóüzemû plazmatápegységébõl általam barkácsolt trafós váltó és egyenfesz.-es szabályozható fúziós táp Deprez-kijelzõvel 😊)

RelakSfromhome
pl tápegységnek látszó tárgy rámamargarinos mûholdvevõvel 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tuvok
melyikre gondolsz ? 😊

RelakSfromhome
És az ott mi? Szubtéri adóvevõ? 😊

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tuvok
na én itt szoktam 😊

RelakSfromhome
A jelenleginek is kioperáltam a rácsot elõle, mert hangos volt. Most nem rajzolom le, de ha abba a dobozba berakom, amit terveztek, akkor halk lesz. Papírral tesztelve <#idiota><#vigyor>

LittleL
Relaks, az én házamon oldalt van két
gyári "szellõzõ rács" kb. 20 cm az átmérõje.

És rohadtul süvít a gépem ventillátorja,
ha mégegyszer veszek házat, csak zártat veszek.
Persze egy csöndesebb ventillátor sem ártana.

sztem, ne vágd ki az oldalát.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

RelakSfromhome
Nem 😉

Met
Ejha és bekötöd a lefolyórendszerbe is?😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

RelakSfromhome
Négy bazi nagy luk lesz rajta, ami egy csõben folytatódik, a végén egy-egy ventivel 😄

Met
Azt írtad, hogy különleges légutak, nem azt, hogy lesz egy bazi nagy luk rajta😊

RelakSfromhome
Egy 2000-res fordulaton pörgõ 12 centis ventinél egy 18 centi széles, 3.5 centi magas út azért még nem fog süvölteni 😉

DragonRK
Csak szét ne essen.😊)

LittleL
ez jó topik,
ésni imádok barkácsolni
van otthon mindenféle szerszámom:

köszörûgép, flex, nagy körfûrész 300 mm-es
hegesztõ, fúrók, kézi körfûrész, dekopír fûrész,
csvarbehajtó,
egyszóval elég sok mindent meg tudok itthon csinálni.

Nemrég például DVD polcot, szekrényt csináltam magamnak,
7.000 forintból kijött az anyag, ugyanez boltban
30.000 lett volna, eredménnyel meg vagyok elégedve,
majd mutatok képet róla.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Tuvok
Hmm ...

Akkor bocsi, de a mondatvégi ".." írásjeleid kissé félreérthetõk <#idiota>

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Tuvok
heh, nemvagyok, csak olcsóbb 3 évente venni 1 új márkásat, mint havonta 1 gagyit ...
és mint írtam korábban, 1x vettem tescoban ilyesmit, azt is már vagy 5 éve ...

fú, értem, nagyon magas pacin vagy, ok np, de legközelebb ne menj teszkóba <#nyes>

Tuvok
Németországban szoktam ilyesmiket ..

Ha a Királyba vásárolsz még talán ismerlek is <#hawaii>

Tuvok
Én is kb, és a legjobb minõségûek ...

Az már a te bajod, hogy blekidekit és hiltit használsz. Blekideki=silány minõségû de szép formájú hitványság, Hilti= jó minõség, de a kategóriájában 3x-os ár/szervízköltség. Ha tanács kell szólj, 7 éve "foglalkozom" szerszámgépekkel ;-)

Tuvok
Otthonra barkácsolni tökéletes, nincs agyonhasználva, célnak megfelel .
Amikor én is csak hobbi szinten barkácsoltam, nem vettem márkásat, mert minek, nem volt értelme a drágát megvenni, és csak egyszer szoptam be egy Tescos flex-szel, minden fasza volt, tökéletes Bosch hamisítvány, csak épp a csapágyat hagyták ki belõle, vas a vason, ment míg el nem kopott, aztán túlpörgött, köhögött párat és leégett a kommutátor, úgy 10 órát bírt . De egyébként otthon ezt-azt gyorsan megcsinálni valamit bõven elegek ezek is .
Mivel mostanság állandóan csinálnom kell ilyeneket, melóhelyen is fúrok - faragok, így a mostani cuccaim ott kezdõdnek, hogy Hilti, Black & Decker, Stihl és Bosch ...

Jah és a késélezést felejtsd el alapból <#kuss>

Jah, árultunk ilyen vackot <#idiota>. A Dremel megjelenése után jelentek meg a németbecsomagolt kínai kategória gyõztesei, mint pl. einhell. Összefoglalva: egy nagy rakás (találdkimi).

Met
Nem, tudod jön a gyerek meg minden<#hawaii>

Tuvok
Hörcsöglakást tervezel ? 😊)

Met
Azokkal vigyázz mert ha gyorsan áramlik benne a levegõ lehet, hogy süvölteni fog😄
Nem kell semmi légút, 2 venti azt jó is lesz.

RelakSfromhome
Éppen ezért terveztem bele különleges légutakat

RelakSfromhome
Neked kuss, sry

Egyébként is a kiinduló pont a szerszám használata volt, aminek szvsz semmi keresnivalója a hardverben.

nemcsakfeel

*hihi ** *

Met
azt tudod, hogy a hõleadásnak nem tesz túl jót?

RelakSfromhome
Faborítást akarok építeni köré

Tuvok
De mit akarsz módosítani rajta ?

RelakSfromhome
Egyrészt szét kéne kapni egy szerverházat, hogy csináljak belõle másikat, másrészt túlnyúló csavarok nyiszatolása. Egyenlõre

Tuvok
Egyébként mit akarsz barkácsolni ? 😊

Tuvok
EgyPokol ? 😄
Nem túl bizalomgerjesztõ név 😊)

Met
nem😊

RelakSfromhome
EinHell. Ismerõs?

RelakSfromhome
Miliméter vastag számítógépháznak akarok majd nekiesni, azzal elleszek egy délutánt 😄

Met
mindkettõ, de azért 15õs zártszelvényt inkább flexel (igazival) vágj😄

Met
pasztának a fogkrém is megteszi
úgy látszik ez is csak dísz szerszám😊)
márkás cucc?

RelakSfromhome
Ja, meg vannak azok a kis vágó korongok. Hát egy 4,5-ös csavart egy percig szadiztam vele, mire kettévágta. Bátrabb kéne legyek, vagy jól fel kéne csavarni a fordulatot (vagy mindkettõ 😄)

RelakSfromhome
Nyah, polírpaszta az ami nincs.

Mindenesetre kipróbáltam a kör alakú drótkefét, és most olyan, mint az örvénylõ víz, mert minden szála elfordult 😄😄😄

Met
polírozó pasztát nem árt használni hozzá, akkora gép a véséseket nem tünteti kis karcokat igen

Met
Annyit még segítek, hogy a korongal kívülrõl a hengerrel belülrõl. pl. gyûrû belseje
Valahogy sejtem, hogy ez lesz a következõ kérdésed<#vigyor2>

RelakSfromhome
Próbáltam, de valahogy nem lett kevesebb a karc <#idiota>

Met
Te birka, azzal polírozni tudsz 😄

RelakSfromhome
Nah, most vettem egy kis gravírozó fúró faragó cuccost, de nemtom felfogni, hogy mire jó benne az a filcszerû anyagból készült korong, meg henger.

Nameg hogy hogy lehet rendesen megélezni vele egy kést <#hehe>

← ElőzőOldal 6 / 6