Barkács

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tessék itt egy csempefúró (bár nem saját kép):

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

poppe
egy csempefúró képet megköszönnék, aztán a többi kizárásos alapon 😊

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Az ablakot szerintem pengével lesz a legegyszerûbb.

A csempét sima fúróval lehet fúrni. Elõtte bepontozod (akár egy törött fúróval is lehet) de csak annyira hogy megpattanjon a mázas része, ezután sima fúróval lassan elkezded fúrni, miután átértél a csempén, mhet neki ezerrel.

Ha érdekel fotózok neked fúrószárakat, de jól mondod aminek kis hegye van az fafúró.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

poppe
asszony volt most barkácsboltba (tudom, tudom...😄) telefonon értekeztünk, és azt mondta h az üvegkaparó az inkább csak olyan, mint egy spakni, csak keskenyebb a feje, de nem pengés... na majd kimegyek ha lesz idõm, most ajtófestés van...

I don\'t need to \"Get a life\". I\'m a gamer, I have lots of lives. zsutyesz fan club™

Tomászító
lehet kapni 500ftért üvegkaparót pengéset teljen jó könnyen lejön vele

valamit olvastam az alkohol káros hatásairol, de berugtam és nem emlékszem autofanok.blog.hu

poppe
szevasztok, nálunk komplett lakásfelújítás zajlik...
sikerült fafúróval csempét fúrnom, bár kissé nehezen ment... haver szaki mondta h melyik fejjel mit lehet fúrni, de nem jól mondta, mostmár teljesen össze vagyok zavarodva, amelyik végén ilyen kis pöcök van, az a fafúró? azzal fúrtam a csempét. meg van még egy ilyen nagyon sötét szürke, az mire való? meg van a világosszürke, az gondolom a csempéhez 😊

köv. problémám az ablaktisztítás, elõzõ baromarcú tulaj úgy festette le az ablakkereteket, h tiszta festék az üveg is, eddig nem sikerült se vízzel, se hígítóval eltávolítani, asszem nitrohigítóval próbálkoztam, lehet h másik fajtát kéne? vagy pengével nehéz lekapirgálni? elég nagy felületen festékes...
aztán jön a villanyszerelés, de az még odébb lesz, meg lehet h be se vállalom...

RelakS
Nekem is van 4000 forintos ütvefúróm, de azzal csak cukkoltam a salakbetont...
Aztán meguntam, kaptam kölcsönbe egy hiltit, vagy b&d-t, ami tényleg rázott is, na, azzal meg ugyanazt a fúrófejet használva majdnem beestem a falba <#idiota>

Szerintem nem érdemes ilyen nyamvadt játékszerekkel szórakozni. Azzal is kifúrhatod, de sokszor annyi idõt fog igénybe venni

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Met
Jó kérdés, próbáld ki 😊
Nagyon számít a vidia minõsége is.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Kicsit felfrissítem ezt a barkács szekciót! Ahhoz lenne egy szerény kérdésem, aki fúrt már paneles betonfalba életében. Szóval vettem egy 4000 forintos noname ütvefúróként reklámozott fúrógépet gyorstokmánnyal. Arról lenne szó, hogy egy vidiás fúróheggyel lehet-e ezzel a géppel kábé 12 furatot beleereszteni a gõzölt betonba a fúrógép károsodása nélkül? Vagy inkább bele se érdemes vágni. Sajna nem rendelkezem 30-40 ezer forintos Hiltivel. Köszi a válasz(oka)t!
így van
a legtöbb csavarozott
Met
Amiket én láttam azok le voltak csavarozva, vagyis van a csésze 2 oldalán egy-egy luk ami e célból van ott. De szerintem csemperagasztó megfogja, csavarozni azért jobb mert ha fel kell szedni valamiért nem kell erõszakoskodni vele és nem törik el a csésze 😊

Hy!

Nem tudja vki, hogy milyen anyaggal szokták a wc csészéket leragasztani??

Met
Hogy lehet kiszámolni egy 700 Watt teljesítményû villany radiátor valós fogyasztását?
Ismerõs számolgatott mindenfélét, meg az amperrel is valamit kavargott csak nemtudom, hogy pontosan mi a képlet.

RelakS
Falat akartam fúrni. Eredmény: 5 percig cukkoltam a falat, mire kész lett egy nyamvadt lik 😄 Asszem, hogy az 500W nem lesz elég még 5 likhoz 😄

Dj Faustus
Szorozni csak tudsz...
1,3m*3,3m=4,29 négyzetméter
Íme a modern fiatalság...[/sziin]

hany negyzetmeter 1,3 m szeles es 3.3m hosszu terulet?egy kis butacska
Tarajos Sül
Hi

Én a porszivó müködési elvére lennék kiváncsi,mert szeretném kicsiben megvalositani,egy 24V motor segitségével!

Ha lehet egy rajz lenne a legjobb,amin a levegõ beszivását végzõ tárcsát,vagy propellert is láthatnám!
ffxi
Felszeretném újítani a kádamat, esetleg vki tudja a módját. Tudom, hogy van ilyen szolgáltatás, de ennyit nem adok ki érte. Inkább próbálok magamtól. A segítségetekkel.

Köszi!

Fákjúal!

ffxi
Euréka! Köszi, már megcsináltam az összes ilyent a házban.<#eljen><#taps><#worship>

Fákjúal!

LittleL
szedd le a kapcsoló burkolatát,
és valószínüleg valami pöcökkel van csak rárögzítve.

Ha leszedted a külsõ borítást,
akkor ott lesznek csavarok,
azokat meglazítod,
és a kapcsolót visszateszed.

persze a biztosítékot kapcsold le elõtte.<#taps>

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

ffxi
Léccí! Nem tudom visszadugni, mert vmi pöcög akadályozza.

Fákjúal!

ffxi
1000mesterek segítsetek! THX
[/img]

Fákjúal!

Azért, mert az ütvefúrónál a nyomóerõt Te adod (izomláz), a pneunál meg Õ.
Tetsuo
Jah, izé az akkus fúrót nem falfúrásra használtam, falfúrásra a Boscht.
Csak azt mondom h az akkus Makita semmi extrát nem tud, csak néha használom (facsavar betekerés, meg ilyenek) olyan mint egy Praktikeres gép.
Ellenben az ütvefúró Makita az simán lepipálta a Boscht (saját heggyel).
Szal nem gondoltam volna.. mind1, nem értek hozzá. Pl az elektropneumatikus izé miért jobb mint a sima ütés, mikor a végeredmény (alternáló mozgás) ua?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Af kóz, mivel az a gép elektropneumatikus ütõmûvel rendelkezett(fúrókalapács) és nem mezei ütvefúró volt, mint az akkus géped. Természetesen a fúróhegyek is számítanak, amit a gagyi nagyáruházas cuccokhoz kapsz sds fúró/vésõként az gyakorlatilag téglafalig jó, betonnál kakukk. Még most is a Hilti gyártja a legjobb minõséget sds plus/max terén, csakhát az ára többszöröse egy Bosch/Fischer stb. hegynek.

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

Tetsuo
Az lemaradt h Makita volt, Makita hegyekkel. Nekem van egy akkus Makitám de az átlagos..

Tetsuo
On.
Néhány hónapja panelban lakom és hát kell fúrogatni a betonba ezt-azt.
Vettem Bosch 'vidia' fúrókat a Bosch-ba és már kifúrtam v 20 lyukat (néhány hét alatt), lyukanként 10-30 perc, nekifeszülés, fogcsikorgatás, totál izzadás, este izomláz minden..
Nagybátyám múltkor hozott magával egy fúrót (jött vmit segíteni, aszitte nekem nincs, mind1). Hát apám! Azzal a géppel (na jó, tudom h a hegy számít) fél perc/lyuk és csak tartani kellett. Soha nem fúrtam még ilyen könnyedén betont. Halványan emléxem még, ifjú villszerelõként a Hiltivel is küszködtem (igaz azt alig bírtam el)..

Na jó tudom h hülyén mesélek, mindenesetre ennyit számit h mit használunk..

Tetsuo
Csak annyit kérdeztem h Lichtensteinben még milyen gyárak vannak.. mert úgy hallottam h Vadúzban van a Hilti és kész. Érdekes látvány lehet.. mindenki übergazdag, rakás pénz mindenütt, termelés meg csak egy gyárban van..
Tudom h No is elsõre hasonló lehet, de nekik termelésük legalább van (Kínában persze).

Igen arra, nem értem hol a gond<#idiota>

Tetsuo
Ez a #67re volt válasz? 😊) Mert akkor nem értem. 😊

LittleL
Én a Pattex -et ajánlanám.

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

Lényegtelen, a Makitát pl. gyártják Angliában, Svájcban, Németo-ban, Portugáliában, Japánban és Kínában is de mégsem atom drága.

Tetsuo
Az igaz h a Hilti az 1etlen gyár Lichtensteinben? 😊 Na nem mindha ez barkácstopikba illene, de hátha. 😊

Az mindig attól függ, mennyi pénzt szán rá az ember. Amit egyáltalán nem díjazok, az a nevenincs sokezerwattos nagyon olcsó kategória. Azokat tényleg arra találták ki, hogy évente pár alkalommal bekapcsold és ne dolgozz vele sokat. Sajnos a vállakozok is beleesnek abba a csapdába, hogy megveszik iparszerû használatra, de ez más téma, nem megyek bele :-)
Szóval visszatérve kérdésedhez nálam a zöld Bosch a minimum barkács célra is. Ezt követi a Kress, majd Dewalt/Makita/kék Bosch, aztán a Metabo/Hilti, a sor végén pedig a Fein ;-) (kihagytam blekidekit, aeget, és egy pár márkát, nem véletlenül).

RelakSfromhome
Az egyik mûanyag csak a saját súlyát kéne, hogy tartsa (néhány gramm), viszont erõs rázkódást kell kibírnia. Egyenlõre a kétoldalas ragasztó jónak tûnik <#buck>

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Tetsuo
Ha barkácsolnék, Makitát vennék. 😊 Te is?

maozedong
mind a 2 féle ugyan olyan tipusú?
próbálj olyan szintetikus oldószert találni ami oldja mind a kettõt. ( aceton, benzin,... )ha anyagában tudod összeragasztani akkor az tökéletes.

Resurrection!

RelakSfromhome
Adott két mûanyag darab. Mivel ragasszam össze? Eddig három féle epokitot próbáltam, eredménytelenül

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

LittleL
Aha, szóval azért el lehet lenni vele egy ideig.
Kiméletes használattal - nem felforrósítani a motort - egy-két
évig kibírja.
Hmmm.

fifi
Én vettem 3999-ért anno Rondy ütvefúrót. Persze gyári fejeket rögtön kidobtam, mert semmit nem érnek...
És azt kell mondjam eddig jól szuperál, pedig nem sokat vártam tõle.

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

RelakS
Ezt a ©koda gyárnak ezekszerint nem kötötték az orrára...

barret
Ködlámpa csak tompított fénnyel együtt mehet!!!
Semmi más lehetöség nincs...

Bérbe vehet? reklámfelület...

LittleL
nade On.
láttam Metro -s szórólapon, hogy van
fúrókalapács 6990.- Ft -ért, Hmmm.

persze nem egy tartós darab. de hobby célra sszem veszek egyet,
mert a régebbi Black & Deckert kinyírtam.
túlmelegítettem párszor. DD

Ezzel a gagyival meg mégjobban kell vigyázni
ha veszek, mert a felmelegedés az átkuk
az ilyen fúróknak, ha felmelegszik akkor
le kell állítani amíg kihûl...

RelakS
Igen, az lesz a legjobb.

Közvetlenül rákötni több dolog miatt nem szabad. Egyrész ugye biztosíték nélkül ha brobléma van, kiég a verda. A relé meg ahhoz kell, hogyha nincs legalább helyzetjelzõ, akkor ne legyen ködlámpa sem.

A ködlámpa megvan, TG, kapcsirajz nuku, gondoltam, rákötöm az akksira, meg a kasznira, egy kapcsoló bele, és kész lesz. Beszéltek valami relézésrõl, amirõl fintorom sincs, hogy mi lehet.
Az lesz a legjobb, ha átdobom egy villanyosságihoz, hogy pakolja fel...

nemcsakfeel
Optikai hang csatlakozóról jövõ jelet hogy lehet dekódolni?

*hihi ** *

RelakSfromhome
Elõször is szerezni kell ugye egy ködlámpát.
Ahogy elnéztem, ezekben szokott lenni bekötési rajz, azt meg, hogy melyik biztosítékra kösd, a gépkönyv dönti el. Vagy van egy biztosíték a ködlámpa részére, ami vagy be van rakva (más is innen kapja az áram), vagy nincs (pl a ©koda fabia ilyen), utóbbi esetben nemtom hova kell kötni. Egy a lényeg, csak akkor világítson, amikor van legalább helyzetjelzõ, de ez meg lehet, hogy az egységcsomagban meg van oldva pl egy relével.

Kérjük komolyabban venni a témát :-) Fluxuaskondenzátor kellene a Skodámba, mert így nem tudok idõben repkedni vele. Csak késve. Na mindegy, a hsz lényege: kapcsirajz és útmutató kellene ködlámpa beépítéséhez, mit hová köassek, mit szerezzek be elõtte, stb.

Tuvok
Nem, ez a replikátorokat szabályozza 😊)

RelakSfromhome
<#ticking>

Nem tud dilítiumot kristályosítani? 😊