Dragon Ball Z (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ez mese:),ugy nem tudtak volna elnyujtani, amit nem banok:)

normal Dragon Ballban a vilag veszelyben volt es egy kuzdoteren nem csaptak meg ossze ennyien...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Hiába csapnak össze megint, ha nem tudnak (vagy nem is akarnak) értelmesen megkoreografált, ütős, dinamikus harcot bemutatni.

Amin meg konkrétan nevettem, mikor a "bohóc" szólt Jirennek, hogy most már nem kell tartalékolnia. Egy értelmes dragonball-ban ha tényleg ilyen szinten táp lenne, kb. annyi lett volna ez a torna, hogy "beteleportál" a harctér közepére, és egy ki lökéssel kitaszítja a résztvevők 90%-át.
BoneDragon
Jaj csak ezt ne...ha más is elérné ezt az állapotot, hagynám is a picsába az egész Supert. Az már tényleg a legalja lenne.

remelem a tobbi csillagharcos is, bar az vicc lenne, mert Vegitan es Son Gokun kivul a tobbiek nem edzettek annyit, hogy megerdemeljek...gondolok itt a 6-os univerzumbeliekre...bar ok rendben Kale osztonos tehetseg mondjuk azt...

Son Gohan is, csak o eltekozolta a tehetseget, most is egy nevenincs ki ellenfellel szenvedett...Piccolo nem is ertem hova tunt mellole

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

BoneDragon
Elvileg a 114. részben megint át változik.
Utoljára szerkesztette: BoneDragon, 2017.10.10. 09:00:59

de ez csak egy elozmeny harc volt...gondolod, hogy nem fognak osszecsapni a torna hatravelo reszeben?

Hát én se fostam össze magam az izgalomtól, ami azt illeti. Nem mondom, kíváncsi voltam rá mi lesz, de valójában semmi különös.

A Goku vs. Jiren harc rövid volt és lapos, semmi érdekes/izgalmas nem volt benne (a Z-ben 100x jobb harcok voltak. pl. Vegeta vs Recoom).

Azt sem vágom Goku miért "alakult" át, mikor lényegében csak perfekt (isteni?) szintre léptek az érzékei, ergo lényegében instant tud bármire perfekt módon reagálni (ezt egyébként már más animeben is elsütötték). De mitől lett többszörösen erősebb és gyorsabb?

Na mindegy, a következő részekben lehet lesz valami bővebb magyarázat. Majd a mangára leszek kíváncsi inkább, hogy ott hogy alakul ez az egész (pl ott is lesz-e Freeza Buu helyett).
BoneDragon
Minden volt csak nem izgalmas. Sajnos hetek óta mindenhol ezt látni a neten, így meg se lepett. Amúgy mindig gokuval történik ilyen, uncsi már... Ne csak negatívat mondjak, összeségében a 2 legjobb rész volt a superben.

Son Goku elert egy uj szintet:), de meg igy se volt kepes megsebezni Jirent sulyosan

Sippie
micsoda izgalmak!
jujj Master Roshi azt hittem ott marad:)

az oreg kiutott 3 ellenfelet a 4-es univerzumbol:)

kicsit idegesito jelenetek voltak ezek az atvaltozos szarsagok a Sailor Moont idezte tulajdonkepp, de amugy rendben volt az epizod...C17 ereje eleg nagy vicces volt miutan C18 megkerdezte segitsek?:D

viszont Vegeta vicc volt kisse hogy meg neki kellett hatralnia amikor hasonlokepp egy utes lenne mindenki a 2-es univerzumbol...

Sippie
Vegitát kiüti a feminista jelképű, kövér nő <#vigyor5>
Legutolsó rész, no comment... kíváncsi vagyok hova sikerül még süllyedni.
Sippie
"Más kérdés, hogy ilyen alapon egyáltalán minek vannak ott :D"

ez egy valóban jó kérdés. Azért gohan még tudott volna segíteni valszeg, de inkább támasztották volna fel még Cell-t, C16-ot, Buu-t meg felvpofozhatta volna Beerus álmából...
Son Gokubol mindig elohoznak valamit...

amugy jol indult, folegz a 9-es univerzum agresszivitasa miatt...miota kiestek kevesbe erdekes a torna...Szabadsag harcosai hatha erdekesse teszik...

egyebkent pedig a 6-os vs 7-es univerzum kozti tornameccsek baszott jok voltak:)

Shep
Engem az zavar a legjobban, hogy nincs új technika, meg semmi. Régen mindig azért vártam a tornákat, mert mindig előkerült a karakterektől egy-egy újabb technika amivel meg tudták lepni az ellenfelet, most meg mi van, a színük változik de semmi egyéb, na jó meg Krillin nyomott 100x-os napöklöt, meg 3-as kienzan-n, hát kösz. Az a baj szerintem, hogy ezzel az isteni szinttel túllőttek a célon és nem tudják hogy is kellene ezzel bánni.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Na igen, Frost kiüti Krillint, miközben C18 ott volt mellette végig. Gokunak mondjuk azért nem mentek segíteni, mert kb. felesleges lett volna. Más kérdés, hogy ilyen alapon egyáltalán minek vannak ott :D

A saiyan csaj meg 2 napja még azt se tudta, hogy mi az az SSJ, most meg már SSJ2-ben tolja, sőt Goku szerint még az SSJ3at is elérheti a torna végére...

BoneDragon
Ez az egész super egy vicc. Már a kommenteknél úgy hívják hogy dragon bull shit... Találó

Sippie
ez az egész tournament egy vicc... a nagy "csapatmunkás" gohanék le se szarták Krilint kb, és C18 se vette észre a mögé "lopódzó" másik freezát, akinél elvileg erősebbnek kéne lennie. Amikor Gokut betámadták többen, csak Vegeta ment oda segíteni. Goku meg nem tudom mit akar Jirennel, ha Kalet se bírta lenyomni blue-ban, Jiren meg kb ránézett és kidőlt. Már várom, hogy a másik univerzumos sayanok ránézésből előhozzák a blue-t, bár már az SSJ2 is egy vicc volt, de az lenne csak a hab a tortán.
Kale-ra gondolsz?:D

Jirennek meg se kottyant a "kis" csaj:D

Haha, a legutóbbi részben sikerült még magasabbra emelni a bullshit halmot amit eddig építettek.
Na igen, kíváncsi leszek a mangában ha lesz az univerzumok tornája, ott is lecserélik-e Buu-t. Meg hogy fogják megmagyarázni, hogy miért csak földi harcosok vannak + a gyengébb karakterekkel mit kezdenek.

Az anime kb. egyetlen érdekes húzása eddig Freeza behozatala a tornára, amiből még valami érdekes is kialakulhatna.
BoneDragon
Ha olvasod a mangát, akkor tudnád hogy ezek nincsenek benne. Pl a freeza feltámadást teljesen kukázták, nincs is benne, meg se említik. Az teljes mértékben hozza a Z érzést. Sajnos az anime az más, de próbálnak figyelni a hisztikre, amik persze teljesen jogosak. Én is rengetegszer akartam kukázni az egészet, mert akkora baromságok vannak benne, hogy kaparom a falat. Tényleg nem tudom elhinni, hogy a Z után hogy tehetnek le ekkora kalap trágyát. Meg azt a részét se értem, miért a fiatalabb korosztálynak akarnak kedvezni, azok azt sem tudják mi az a DBZ, inkább a fanoknak kéne... Hogy maradjak az általad említett másik univerzum Saiyan-nál, az teljesen parádés volt. Hátukban kell érezni és bugyborékolt meg mindent ami szem szájnak ingere. Sajnos ott már nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, de inkább az előbbi volt. Ráadásul youtube videók alatt azt olvasni sokaknál, hogy mekkora király volt... Na az ilyenek miatt tart ott ahol. Igénytelen emberek vannak mindenhol. Lásd játékok, ahol most tartanak, ugyan ez...

:DDD nagyon jo jellemzes...

en csak azert nezem, mert a gyerekkorom:)

amugy a kis nyafi kiscsaj (Broli utanzat) en nem is ertem ekkora tehetseg lenne, hogy csakigy atalakul amikor tiszta felenk es nem is foglalkozik a harcmuveszettel...de akkor csinaltak volna neki valami normalis duhos noi SSJ2-3 format:)

Olvasom a mangát, nem ez a fő gondom.

Hanem többek közt pl. amit IXEMGabeo is írt, hogy a karakterek jelleme jóval másabb. Pl. Az egy dolog, hogy Goku mindig is infantilis/tudatlan volt (ami elsősorban abból fakadt, hogy elzártan élt a világtól), de harc közben mindig komoly volt, és zseniális. Itt meg totál idióta módon viselkedik feszt.

A másik az erőszintek teljes elkúrása.
Csak egy példa:

Mikor Cell elérte a tökéletes alakját, akkora ereje volt, hogy Trunks SSj-ben hiába püfölte, meg sem rezzent. Itt meg ilyen faszságok vannak, hogy Roshi (akinek az ereje max 200 egység lehet) simán leveregeti Dermesztő katonáit, miközben Pikkolo meg Gohan szarakodnak velük. Egy igazi Dragonball-ball-ban Pikkolo simán megölte volna az összeset egy szimpla energia támadással. Aztán meg jön az a botsáska Tagoma akibe beleköltözik Ginyu, és agyonveri Pikkolot, mikor az ereje minimum SSj2 környékén lehet.

A Freeza faszságot meg már nem is részletezem, hogy pár hónap edzéssel erősebb lett, mint Goku 10+ év alatt.

Az új szereplők között meg egy épkézláb karakter nincs. A "kedvenceim" a 6os univerzum 2 kilós csillagharcosai, akik csak úgy átalakulgatnak SSj-be, meg tovább (ugye a rinyálós csaj).

Ez a dragon ball a mostani 10 éves korosztálynak szól, kb. olyan szinten infantilis, mint a mindenre tátott szájjal csodálkozó zeno-samák.
BoneDragon
Há igen, sajnos sokkal előrébb tart mint a manga, így rengeteg eltérés van benne. Amúgy érdemes azt is követni, mert sokkal jobban van megcsinálva, logikusabb, átláthatóbb. Pl nincs benne ez az idióta blue+kaikon. Meg ott meg van magyarázva a kék forma igazi lényege és nem tudnak átváltozni csak úgy, mert sokkal gyengébb lesz minden átváltozás után... Nem is ecsetelem, olvasni kell, ennyi. :P

Son Gohant mar a Z vegen szetzilaltak, de most vegre visszahozattak a harci kedvet, aminek orultem...

jo az nekem sem tetszik, amit Son Gokuval csinaltak, mert nem volt o ilyen "buta" karakter, mint ahogy beallitjak...Vegetat is elpuhitottak, Krillinek is alig alig szerepelnek mar...Dermesztot egyszer visszahoztak megint majd Son Goku pillanat alatt elintezte az arany formajat is...

Trunksos reszek jok voltak meg a 6-os vs 7-es univerzum parharcok is...

Ero bajnoksagara sokat kellett varni, de ez talan most nagyot durrant a sorozaton

Számomra ez az egész átment az egyszer megnézem, aztán elfelejtem kategóriába. A szereplőkön kívül kb. semmi köze az eredeti szériák színvonalához/szellemiségéhez. Mondjuk nem csodálom, mert ha igaz, Toriyamának kb. annyi köze van hozzá, mint Lucasnak az új SW-hoz...
ez az Ero bajnoksaga nagyon fasza:)

elkezdodott...azt Jiren meg se mozdult:D kozepen allt es aki a szemebe nezett elfordult

Jó rég jártam itt! :D Szeretnék mutatni egy magyar fanfictiont, ami Vegeta háttértörténetével, és a Dermesztőnek tett szolgálatai közben eltelt évekkel foglalkozik, a címe: Dragonball Decadence - Spirit of revenge: http://mantonjager.gportal.hu/gindex.php?pg=36642125 A történet és az írás is kiemelkedő, ajánlom!
Utoljára szerkesztette: Kennyssj, 2016.09.01. 16:49:39

a Dragonball örök!

Újranézem a Z-t, és feltűnt egy érdekesség.

Ugye a saiyanok minden harcban fejlődnek, egy nehezebb csata után meg még inkább megerősödnek. Lásd Namekon történtek.

Na most mikor megjelent a két robot (C19/20), Goku meg Vegeta kb. egy erősek voltak.

Goku verekedett C19-el egy keveset, aztán kidőlt, és napokig feküdt. Utána eltöltött EGY napot (1 évet) a lélek szobában, majd 3 nap pihenő, 3 nap sima edzés, 3 nap pihenő.

Ehhez képest Vegeta:

- verekedett egyet C-19-el, végén kapott senzut
- utána C-18-al csatázott, és majdnem ottmaradt, de kapott megint babot
- utána 1 nap a lélek szobában
- ezután verekedett Cell 2ik, majd perfect alakjával, amit épphogy túlélt (végén megint bab)
- és végül megint a 1 nap a lélek szobában

Ezek alapján szerintem a Cell games-en Vegetának sokkal erősebbnek kellett volna lennie, mint Goku.
Utoljára szerkesztette: Wootan, 2016.08.05. 02:40:22
https://www.facebook.com/DBRB3Project/?fref=ts

Elég nagy project és ha össze jön akkor a legjobb dbz game lehet!
Elvileg 100ezer like kéne....mivel francia nem nagyon értem, de a képek magukért beszélnek! (van már youtube csatornán mozgó menü is már)
Namco bandai-hoz is el jutott szóval lehet belőle vmi, ha elég rajongó gyűlik össze! (ÉVEK)

https://www.youtube.com/channel/UCUCOKd19_fKK5DDbf-WQS8Q

SZERINTETEK???
Szvsz most fog csak igazán beindulni a Super, eddig csak a két movie remake meg a Champa (6-os Univerzum) / Omni King (multiverzum istene) felvezetés volt, most fog csak az egész összekovácsolódni, ugyanis a Future Trunks-os saga-ban Beerus, Champa és Omni King is szerepet fog majd játszani. Nagyon várós a saga, szerintem most fogja csak visszahozni a Z hangulatát a sorozat, már a trailert is nagyon hypolták a készítők az eddigi trailerekhez képest, szóval valami tényleg nagy dolog készülődik.
//www.youtube.com/embed/rdFAm8ZwMlA
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.06.05. 14:44:31
BoneDragon
Komolynak tűnik a Trunkos fejezet és mintha a rajzolási stílus is inkább a dbz-re hasonlítana, nem az a steril ami most van. Már várom...

Shep
Elég gyenge sajnos a sorozat, nem igazán látni ,hogy fejlődnének, vagy ,hogy mit akarnak majd kihozni belőle, kicsit olyan mintha a készítők 1-1 ötletét megvalósítanák, összedobálnák de igazán komoly egésszé nem áll össze.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.06.03. 13:47:44

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

ez az Emberfeletti vizes vonal eleg gyenge...ez a massza elnyerte Vegita alakjat es most Songoku megkuzd vele...es mindezt 5 perc alatt mielott eltunne az igazi Vegita teste...na hogyne

Piccolo megverte volna Frostot, ha nem veti be a tuskejet a Dermeszto hasonmas:) csalt ugyanis meg az Istenszintu Son Gokut is megverte ennek koszonhetoen...kesobb persze Piccolo is johetett volna harcolni, ahogy Son Gokut is visszaengedtek...

igazabol nem rossz ez a Dragon Ball szeria, de pokolian hatterbe van szorulva jo nehany karakter Vegita, Son Goku meg az "Istenek" mellett..

//www.youtube.com/embed/k8_GDS9B8d4
//www.youtube.com/embed/zrKXvM57n6o
Itt a Super topicja, akit érdekel:

https://sg.hu/forum/tema/1454445782

Ne keveredjenek a dolgok,szerintem.

BoneDragon
Fos ez az egész sajnos, valljuk be. Eszméletlen db rajongó vagyok és próbálom élvezni, próbálom azt hinni, hogy jobb lesz, de nem lesz. Beerus részeket még élveztem a fos rajz ellenére, de ezek...bah. Goku lement dedó szintre, állandóan vigyorog mint valami tejbetök. Semmi komolyság, csak játszadozik, poénkodik... Napestig sorolhatnám a hibákat, de akkor jönne az ha nem tetszik ne nézd. Nem is értem hogyan engedhetnek ki ilyen minőségű munkát a kezeik közül. Ekkora név és képesek elbaszni... Eszem megáll komolyan.
Egyik nap letöltöttem a BD verziót ami elvileg javított változat. Hát a francokat, konkrétan csak az első Beerus fightot javították, de ott se mindegyik animációt, katasztrófa... Nagyon remélem össze kapják magukat, tényleg drukkolok nekik,de nem sok esélyt látok már rá.

Shep
Szerintem simán be lehetett volna hozni a csatába Ten-t és Yamchat is, ahogy nem ártott volna az sem ha Piccolo nem 1 perces harcot vív, és ha lennének új technikák. Ebből a tornából sokkal többet ki lehetne hozni, több szereplővel, izgalmasabb harcokkal, attól ,hogy gyengébb két karakter még vívhatnának egymással látványosat. Emlékszem régen mindig a tornás részeket vártam, mert akkor mindig előkerült valami új, addig még nem látott képesség, kiderült, hogy egyes karakterek mégis sokkal erősebbek stb. Itt meg csak bohóckodnak.
Utoljára szerkesztette: Shep, 2016.03.10. 10:07:46

Ezzel kapcsolatban teljesen egyet értek veled. Tényleg vicc amit e téren csinálnak a szereplőkkel, engem személy szerint Gohan lepett meg a legjobban amit csináltak vele. Elég elszomorító,remélem visszahozzák majd valamilyen formában és ugyan olyan lehet mint amikor Cell ellen harcolt.

|Toshiba Qosmio x770-11C| |Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz|NVIDIA GeForce GTX 560M 3GB DDR5|8GB DDR3 1600Mhz|2x500GB HDD|

Több probléma is van ezzel az új szériával:

1. Totál leszarják az eddig történteket, és több karakterből is impotens agyalágyult idiótát csináltak lásd, Piccolo, Gohan, de még Goku is.

2. A megrajzolás valami kritikán aluli sokszor, és a hangulat is semmitmondó. Még nyomokban sem találni azt az izgalmat/feszültséget amit pl. a Z hozott. Azért még nézhető szint, a GT-nél jobb.

Egyszerűen röhejes, hogy pl. Freeza pár hónap edzéssel erősebb lett, mint Goku több mint 10 évvel :D Piccolót meg leveri egy dodoria szintű harcos. És a legutóbbi részben is ez a Frost egy vicc volt. Goku simán összeverte SSJ1-ben, erre közlik, hogy Piccolo-nak esélye sincs ellene, mikor az ereje simán SSJ2 szint környékén van.
Én neked erre csak azt tudom mondani, hogy ha nem tetszik akkor nem kell nézni! Állandóan csak a siránkozás megy mindenkitől. Ha nincs új rész az a baj, ha van akkor meg az! Mindig csak hisztiztek mint a 15-16 éves lányok akiknek megjött! Szerintem egy szónak is száz a vége, ha nem tetszik NEM kell nézni.

|Toshiba Qosmio x770-11C| |Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz|NVIDIA GeForce GTX 560M 3GB DDR5|8GB DDR3 1600Mhz|2x500GB HDD|

Sajnálom, de ezt muszáj volt leírnom. Toriyama észjárására nemigazán lehet az értelmes kifejezőt használni. Megalkotott egy univerzumot, rengeteg karaktert, azonban arra nem vette a fáradtságot, hogy rendesen kidolgozzon mindent. A történetvezetésére mindig is jellemző volt az improvizálás. Mintha menet közben talált volna ki mindent. A DBZ-ben is sok ellentmondás van pontosan emiatt. Egyszerűen nincs rendesen kidolgozva az univerzum! Rengeteg dologra pl. a mai napig nincs válasz, csupán találgatások és feltételezések. Azért, mert a kedves "művész úr" nem veszi a fáradságot, hogy legalább valamilyen alapszintű háttérsztorit kidolgozzon. Az első DBZ epizód majdnem 30 éve készült, és kb. 30 évnek kellett eltelnie ahhoz hogy megtudjuk, a DBZ univerzum hivatalosan 12 univerzumból áll, ráadásul minden univerzumnak van egy párja és az univerzumpárok sorszámának összege mindig 13... Én tényleg szeretem a DB-t, sőt az egyik kedvenc sorozatom gyerekkorom óta. DE AZ UNIVERZUM HÁTTERÉNEK KIDOLGOZÁSA EGYSZERŰEN KATASZTROFÁLIS! Mivel Toriyama csak egy japán, ezért nem várok el tőle olyan zseniális észjárást, mint ami pl. Tolkiennek volt, de KÖNYÖRGÖM! Ehhez képes még én is jobb háttérsztorit csinálok egy univerzumnak. Vagy Toriyamának nem volt elég ideje gondolkodni? Nem volt neki elég az a 30 év? Ráadásul ez a helyzet a mostani Super sorozattal is. Most komolyan! Goku nem volt lángelme idáig sem, de miért kellett egy értelmi fogyatékos óvodás szintjére levinni őt? Ráadásul a legtöbb jelenet és dialóg teljesen olyan, mintha egy óvodás írta volna. Pl. mikor Bulmáék elmentek Zunohoz és ahelyett hogy megtudtunk volna vmi érdemi információt pl. a pusztítás istenéről vagy más dologról az univerzumból, Bulma mellbőségén kívül nem sokat tudtunk meg. A Super Dragon Ballokról is csak nagyvonalakban, azt is csak dióhéjban. Pl. engem mindig érdekelt a faj, ahová Frieza tartozik. TORIYAMA A MAI NAPIG NEM TUDOTT EGY KIBEBASZOTT LEÍRÁST ADNI A FAJRÓL VAGY ANNAK A HÁTTÉRTÖRTÉNETÉRŐL. Ehelyett meg kell elégednem a fanok által kitalált információval. Gondolom mostmár nagyjából sejthető hogy mi a problémám.
A DB Super esetében a manga már le van maradva. Az anime a múltheti résszel már megelőzte azt, a manga csak havonta jön ki egy fejezettel.
BoneDragon
Hát azt hittem jobb lesz dermesztő után de elég vegyes... Igaz még nincs vége de ha így folytatódik akkor az egészet lezavarják 10 rész alatt? Képregény is ilyen rövid lett? Mikor nézem a részeket mindig olyan érzésem van, hogy lusták megrajzolni emiatt van sok párbeszéd van, kevés akció. Most is amit piccolo leművelt... WTF?! Eddig a rajzolással volt gond, azon javítottak ennek az lett az eredménye, hogy lusták megrajzolni az akciót. Vissza sírom a Beerus részeket.