Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos elhajt:
./test.sh: sor: 2: szintaktikai hiba „.\test” váratlan token közelében
./test.sh: sor: 2: ` for /R .\test %%F in (*.avi) do '
Próbáltam csinálni egy test nevű mappát és abba átpakolni néhány tesztvideót, de ugyanezt a hibát adja. Plusz ha jól veszem ki akkor ez csak *.avi kiterjesztést les. Itt meg van mov, mpg, mpeg, avi, mkv, mp4 vegyesbe forrásnak :S
(ettől függetlenül köszönöm szépen minden beleölt percedet)
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
#!/bin/bash
for /R .\test %%F in (*.avi) do
mencoder "%%~fF" -o "%%~dpF%%~nF_conv.mp4" -oac copy -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg1video -of mpeg
if exist "%%~dpF%%~nF_conv.mp4" (
del "%%~fF"
ren "%%~dpF%%~nF_conv.mp4" "%%~nxF"
)
done
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.09. 17:46:13
[merlinw.org]
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.09. 15:51:33
[merlinw.org]
@Echo off
Set AppName=D:\_Programs\MPlayer\
Set VideoBitrate=700
Set AudioBitrate=64
Set AudioSampleRate=22050
Set Audiocodec=mp3lame -lameopts abr:br=%AudioBitrate% -srate %AudioSampleRate%
Set Videocodec=mpeg4:vbitrate=%VideoBitrate% -xvidencopts bitrate=%VideoBitrate%
for %%f in (*.avi) do (
echo %%~nf
%AppName%mencoder.exe "%%~nf.avi" -idx -oac %Audiocodec% -ovc lavc -lavcopts vcodec=%Videocodec% -o "%%~nf.new.avi"
del %%f
)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2018.01.09. 13:32:07
[merlinw.org]
Segítségre lenne szükségem, mégpedig videókonvertálás témában. Adott nekem néhány külső winyó (500GB, 3x1TB) amiken szépen mappaszerkezetbe van raklap videó. Családi dolgok, főleg VHS ripek régi felvételekről, vegyesen néhány újabb telefonos videóval és összevissza formátumokkal. Na most ez addig teljesen jól működött amíg gépről nézték ezeket a videókat, viszont most már TV van, a számítógép visszaszorulóban vagy éppen sehol, szóval leginkább a TV-re hárult a lejátszás feladata, amivel nem mindig sikerül megbirkóznia.
Megoldható az valahogy scriptben hogy könyvtárstruktúrát tartva átnézi az összes file-t és átkonvertálja olyanba amit tuti megesz a TV és törli az eredeti file-t? Fontos lenne hogy a képarányok megmaradjanak, ne húzza szét a 4:3as cuccokat 16:9-ra menet közben és lényegesen ne változzon a fájlok mérete?
Gugli azt mondta hogy mencoder és handbrake-cli a barátom, de igazából ennél mélyebben nem igazán tudok belemászni.
A javaslatokat előre is köszönöm szépen!
Utoljára szerkesztette: mousee, 2018.01.09. 13:04:18
sudo chmod 000
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
vagy
chmod 770 /path/to/mount/point
Elso esetben barmely user irhatja, masodik esetben csak azok a userek, akik a users groupban is benne vannak.
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
chmod-ot használok(azt is óvatjával).
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.12.26. 12:50:00
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Egyébként ext4 sokkal gyorsabb, jfs-nek "szar" a journal-ja. Meg egyébként is... IBM.. xD
[merlinw.org]
Előszőr a live-rendszernek kéne felbootolnia aztán felőlem lehet particiónálni is...
Dual-boot rendszer telepítése – Windows és Linux egy számítógépen Linux Mint Magyar Közösség (Linux Mint Magyar Közösség)
Utoljára szerkesztette: Trucker01, 2017.08.27. 12:34:23
https://c64universe.com/
Pont ezért is linkeltem a videót, amiben magyarázatokkal részletezték azt is...
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.08.27. 09:54:25
Tulajdonképpen nem ír ki semmit? Hol áll meg?
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.08.26. 22:32:01
Nem tudom, hol ronthattad el, az elmúlt hetekben legalább 3 különböző Win10-es PC-re telepítettem másodlagos rendszerként Debian-t és egyiknél se halt meg a boot...
Itt egy lehetőség a sok közül:
How to dual boot Windows 10 and Debian 9.1 2017
Sok sikert!
Utoljára szerkesztette: hgabi84, 2017.08.13. 17:02:23
Róla lenne szó: linuxmint-18.2-kde-64bit
Utoljára szerkesztette: gergely1991, 2017.08.12. 20:35:46
Egyébként, ha valami gond lenne, utólag is 1 sor a bootmanager konfigjában, mit, honnan indítson.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.08.12. 20:04:41
[merlinw.org]
Feltudná nekem vki sorolni azon Linux disztribuciokat, melyek automatikusan érzékelik, hogy Windows van telepítve és nem szedik szét a win mbr-ét, mikor mellé akarom telepíteni pl egy másik winchesterre? (Linuxmintet ismerem, csak hogy ilyen) Valójában debiánnal akartam volna csinálni, de nem írja le mi a teendő ha van egy sdd-m win-nel és egy hdd, amire a linuxot akarom húzni...
https://www.debian.org/releases/etch/i386/ch03s05.html.hu
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
Nem tudom jó helyen járok e, greppel kapcsolatban lenne kérdésem.
Arra lenne szükségem, hogy ha matchel egy adott szóra, akkor a fölött a szó fölött keressen XY szóra, és írassa ki azt a sort.
Pl.: egy nmap eredményben a sérülékeny gépeknél írja a vulnerable szót, és ha ilyet talál, akkor írassa ki az "nmap result" sort.
És ez ugye egy szövegfájlban többször fordul elő.
Előre is köszönöm!
(ha van egy kis szabadidőd érdemes átrakni máshova az ssh portot (jó, ezt mindenképp imho) és 22-es porton futtatni egy pshitt-et, nekem olyan szerveren amin nem is futott webszeró és csak egy aldomain mutatott rá jött 500k próbálkozás 2 hónap alatt)
A másik probléma passz, nézz szét saját log fájljai vagy syslogban.
Utoljára szerkesztette: SzirmosSzisza, 2017.06.22. 19:29:48
“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
proftpd egyszer csak megszűnt működni, vagy valami történt. Valamiért nem érem el a szervert filezillával. Lecsekkoltam konfigot, újraindítottam, de nem tudom mi lehet a baj. ötlet? (SFTP)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Köszi a segítséget! :)
Segítséget szeretnék tőletek kérni. A barátom nagy linuxos és szeretnék neki a születésnapjára egy pólót készíttetni egydi felirattal. Az elejére egy képet szeretnék, ami már meg is van, a hátuljára pedig egy parancssort ami frappáns és nagyon jellemző a linuxra. Most lesz a 36. szülinapja. Akár valahogy ezt is bele lehetne foglalni. Én nem értek a linuxhoz, legalábbis a parancsok létrehozásához, ezért kérem, aki tud segítsen ebben nekem.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Egy olyan problémám lenne, hogy adott egy HP 8570W laptop amin szeretnék ubuntut használni, fel is települ működik szépen ezzel nincs is gond, viszont minden egyes bootolásnál ki kell választanom az efi fájlt ami indítja a grubot. Nem tudtok erre valami megoldást hogy hogyan lehetne megszüntetni ezt? Sajnos én eddig nem találtam működő megoldást :/ Esetleg a telepítésnél szúrok el valamit? Próbáltam úgy hogy használja az egész lemezt és úgy is hogy én hoztam létre a partíciókat.