VirtualDub
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Szerintetek mit lehet azzal kezdeni hogy a winben lévõ film lejátszó progik tökéletesen lejátszák az AC3 hangsávos filmeket viszont a Nandub azt mondja hogy nincs telepítve filter?
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
reg nem dolgoztam Vdubbal
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Mert angolul nem tudom melyik a megfelelõje <#idiota>#idiota>
Nem értek a progihoz 😊
Az a bajom,hogy kellene egy filmbõl egy részlet.
Kijelölöm melyik az a rész,rányomok a copyra és elment.csak ilyenkor mindig az egész filmet menti el.
Hogy lehet elmenteni azt a kis részt ami nekem kell?
kimented mint avi (vagy avs) de nem csinalja, hanem csinal egy kis filet amit ha befuzol a TMPGeng kiexportalhatod mpegbe
elegge kodositettem?
\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.
Ügyi és öntevékeny vagy Elvie! Én a "TMPGEnc Plus 2.5"-öt használom erre.
Kedves Jenki és Istencsászár!
Használt-e a tanácsom vagy csak feltettétek a kérdést? 1ébként szívesen.
Tudna vki segíteni abban,hogy mpeget milyen progival és hogy lehet kettévágni?VirtualDubbal van rá lehetõség?
1./ File/Open video file...
2./ Video/Frame Rate...
3./ Source rate adjustment/Change to
(fordított arányosság pl.: 25 helyett 50 > kétszer olyan gyors lesz a lejátszás, 25 helyett 12.5 felére lassul a lejátszás)
4./ OK
5./ Video/Full processing mode
6./ File/Save as AVI...
Neked is sok sikert!
Bocs, de sok a melóm és nem lógok túl gyakran a neten.Ha még nem találtáltál +oldást, akkor (pl. Vdub1.6.2-vel):
1./ File/Open video file...
2./ Video/Compression...
3./ kiválasztod a tömörítéshez használni kívánt videokodeket (pl.: DivX5.21)
4./ OK
5./ Video/Full processing mode
6./ File/Save as AVI...
Így pl. egy 13 másodperces 640x272/25fps/104448kbps-ból normal avi fájlból (176,533k😎 készíthetsz 640x272/25fps/1935kbps-os DX50 DivX-avifájlt (3,287k😎 - kitûnõ minõségben!
Megj.: 1-2 perces tömörítésekhez elmegy a vDub, de a másfél órás filmeknél már kijön, hogy milyen lassú. Én Xmpeg-et használok XviD-del, de az ennél (jóval) bonyolultabb, finombeállításokkal teli.
Sok sikert!
Valaki segítene? Van egy dvd-m, aminek kellene az eredeti menüje! Pontosabban leszedtem ugyanazt a filmet a netrõl pár nappal ezelõtt (olyan változatát, amiben van szinkron), leszedtem és szeretném megcsinálni úgy, hogy az a szinkronos film legyen az eredeti film helyén, amit leszedtem. Ragaszkodom az eredeti menühöz! A .VOB fájlok stb. megegyezik az eredeti dvd-vel, csak szinkronos. Más különbség nincs. Valaki segítsen, kérem! Köszönöm! C!
honlaphoz introt csinálok összevégtam sony vegassal lementettem aviba 300mb igy 1:12 perc namármost ezt szertném élvezhetõ ámde kis méretre konvertálni hogy honlapon jólmutasson ezzel a progival lehet valahogy de hogy?
Gyűjteményem, eladó játékaim : www.jatekaim.hu / Totti / Microsoft Xbox 360 + MS Wireless Racing Wheel & Sony PSP 3004 & NES
A hiba kiküszöbölhetõ a részeket összefûzöd (szét se vagdosod) és a kijelölt részeket interleavingeled, majd mented és a kimentett részeket fûzöd össze (0 ms-os csúsztatással!). Ezzel a módszerrel minden részlet elején és végén lesz hang. Értelemszerûen pontosan annyi hang lesz a részletekben, amennyi a filmrészlet videoanyaga.
2: én még jobban sajnálom
Még annyit, hogy a szétdarabolásnál arra szoktam figyelni, hogy a vágás csendes részeknél legyen (ahol nincs zene, beszédszünet stb.) és így nincs ugrás a hangban. De ezt gondolom Te is így akarod csinálni. Minden jót!
Az általad leírt második problémához nem értek így abban sajnos nem tudok segíteni.
Kedves Kornan(#30)! Gondolom próbáltad már elcsúsztatni a hangot az "Audio/Interlaeving.." fül választásával és a "Delay audio track by" mezõjébe (kísérletezéssel) beírt értékadással (negatív szám, ha késik a hang, pozitív, ha siet)... Nekem is volt már többször hasonló problémám, amikor hiába csúsztattam a hangot, hogy a végén is jó legyen, mert ilyenkor az elején ment el. Ilyenkor a hangcsúszás nem lineáris. (Az okát sajnos nem tudom. Ha valaki tudja segítsen nekem is!) Ilyenkor drasztikus +oldáshoz folyamodom. 12-25 perces részekre darabolom a filmet különbözõ csúszásokkal (1re nagyobb pozitív ill. negatív számokat beírva a "Delay audio track by" mezõbe.) Ezeket az értékeket úgy adom +, hogy a 12-25 perces filmrészletekben ne legyen észrevehetõ aszinkronitás sem a filmrészlet elején, sem annak végén a hang és a szájmozgás között. Ezután a filmrészleteket eredeti sorrendjükben összeillesztem (File/Open video file... >>> File/Append AVI segment...)
Nekem is van azonban 1 problémám, ami nem is biztos, hogy a VirtualDub-hoz kapcsolódik. DScalerrel szoktam DivX 5.21-gyel tévébõl filmeket felvenni (DX50). A felvett filmeket VirtualDubbal szoktam szerkeszteni. A gondom csak az, hogy 1-1 felvett film esetén nem tudom ezt rendben +tenni: lejátszáskor összeugrik a kép. Nem tudtam eddig rájönni mi lehet ennek az oka. Köszi, ha valaki segít!
Már arra gyanakszom, hogy a hangkártyán zakkant meg vmi alkatrész.
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
Nem értem, hogy ami eddig mûködött, miért romlik el?
VirtualDUB-al eddig simán összeraktam a filmeket, (kb 2 éve használom), erre 3 napja azt írja nincs fennt a gépemen az AC3Filter.
De van, de van, de van!!!
Az utóbbi 2 napban már 3x raktam újra az XP-t, ugyan úgy,mint eddig bármikor, ugyan azt a VirtualDUB verziót, AC3Filter-t használom, és az Istennek sem akarja összerakni az AC3-as filmeket, pedig eddig mûködött. Zoom Player-t használok film nézésre, de azzal továbbra sincs baj, szépen lejátszik minden AC3-as filmet, csak ez a VirtualDUB kerget az õrületbe<#boxer>#boxer><#violent>#violent>
Miért nem érzékeli , ha eddig jó volt?
Thx!
ASUS Prime Z270A;i7 7700K;ASUS Dual GTX 1070;2x8Gb Corsair DDR4 3200Mhz;FSP Hyper 600W;Kingmax Zeus 256Gb SSD:WD Red 3Tb:Seagate 3Tb SATAIII;Optiarc DVD-RW AD7241S;LG 24MP59G;Xbox360 controller
Az ok amiért ide - és még pár hasonló topicba - írok, nem más mint: minél több személynek a tudomására kívánom hozni a nemrégóta ûzött tevékenységem közben felmerülõ hátráltató tényezõket. Ezáltal megnövelve az esélyeimet arra, hogy választ kapjak kérdéseimre és megoldódjanak a felmerült incidensek. Tehát ne kövezzen meg senki a tevékenységem folytatásáért (amiért hirdetem az ügyemet)!
A téma: PC játékokból videórögzítés és annak editálása.
Aki úgyérzi tud segítséggel szolgálni, jöjjön ide.
Vagy keressen rá a (játékfórum) "Vidórögzítés és Editálás" címû topicra.
-Rehctaw
Lord Silver: VDub indít, File menü - a film elsõ fele megnyit. Aztán újra File menü - "Append AVI segment"-el betöltöd a film a második felét. Eztán egy nagyon fontos dolog jön: az Audio-t és a Video-t is "Direct stream copy"-ra kell állítani, majd a File menü "Save as AVI"-val mented az "összeheggesztett" filmet.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
nekem sztem egy egyszerûbb kérdésem lenne!
hogyan kell egy 2 CD-s filmet "összeragasztani" ???
elõre is köszi a segitséget!
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
Nagyon nem vagyok otthon a témában.
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
Tudja vki, hogyan lehet AVI kiterjesztésû film alá szinkronhangot rakni?
Amikor megpróbáltam, akkor egy 200 MB-os fileból több GB-osat csinált. :/
Fákjúal!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy 2cd avi filmem, hozzá 2db sub kiterjesztésû felirat..
Ezt szeretném vob-ba, dvd-be konvertálni felirattal..
Ez mind sikerültm de nagyon csúszik a hang és felirat!
Melyik az a progi, amelyikkel a legegyszerûbben és jól lehetne ezt kivitelezni?
Gigabyte GA-965P-DS4, Core 2 Duo E6300,@2,9/ 200Gb,120 Gb ,80 Gb SATA maxtor / 2*1GB Kingmax DDRII 667Mhz@800 LG DVD Iró / Asus 7950 gt 512 mb / pinn.pctvpro / Chieftech 550 táp / ADSL 2048/512
Ha igen, akkor nem értem!
Ha nem akkor próbáld azzal!
Amúgy bocs hogy kérdem, de mit erõsítettél fel?
A hangerõt? - csak érdeklõdöm! (ilyenrõl még nem hallottam, hogy csinált volna valaki ilyet!)
Bye
Kb fél évvel ezelõtt csináltam utoljára ilyet vele!
Ugyanakkor nem valami bonyolult!
Szóval!
1. filmet beolvas
2. Odalépünk az elsõ frame-hez ahonnan a vágást elkezdenénk!
Segítenek az alul található gombok a képkockák közötti lépegetésekhez!
Illetve a balra-jobbra nyilakkal is egyesével lépegethetsz a framek között!
3. nyomd le a Home-billentyût a klaviatúrán
Ezzel a kiválasztás elsõ kockáját adod meg!
4. 2-es ponthoz hsonlóan lépj a kiválasztás utosló kockájára,
5. End-gomb megnyomásával kiválasztod az utolsó kockát is!
Ekkor látnod kell az alsó csíkon a kiválsztást feketével!
A továbiakban a Te döntésed, hogy kivágod, vagy másolod, vagy stb. a filmet!
Sok sikert! <#wink>#wink>