Filozófia
← ElőzőOldal 9 / 9
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az utóbbi néhány hónapomat azzal töltöttem, hogy azon gondolkodtam, vajon van-e értelme az életnek. Arra nem jöttem rá, hogy van-e neki, arra viszont igen, hogy az ezen való gondolkozásnak nincs 😉.
sztem mindent érdemes tanulmányozni, sokból sokat lehet tanulni. engem a tao, valamint a yin és yang foglalkoztat a leginkább. a terebess.hu-n rengeteg tanulságos iromány van...
Én most akkor csak a filozófusokra értettem 😊
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nem, az okoskodás, metafizika.
A filozófia létrehoz valamit. Igaz, általában légvárat, de nem is az eredmény számít (illetve az kevésbé), hanem a teremtés folyamata, az a gondolatmenet, ahogyan eljut az eredményig.
A filozófia létrehoz valamit. Igaz, általában légvárat, de nem is az eredmény számít (illetve az kevésbé), hanem a teremtés folyamata, az a gondolatmenet, ahogyan eljut az eredményig.
fun is fun and done is done
És tényleg ez a filozófia, hogy ki hogy fogja fel a világot és hogyan gondolkodik róla.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Hát igen.. Érdekes tud lenni, azokon a dolgokon túl mikor például egyik filozófus állítását a következõ órán vett másik kettõ pont ugyanazzal az okkal cáfolja, amivel a másik állította 😊)
Én is szoktam néha, de az kellemetlen, mikor belezavarodom.
Pl. mi van a halál után.
Ez érdekes kérdés, de elég nyomasztó.
Egyszerûbb dolgokon is szoktam gondolkodni, pl. hogy sajttal töltött pulykamelles szendvicset egyek vagy rántotthúsosat, általában a sajttal töltött mellett döntök, de ez politikától független döntés.
Na de viccet félretéve, érdekes dolog a filozófia.
Pl. mi van a halál után.
Ez érdekes kérdés, de elég nyomasztó.
Egyszerûbb dolgokon is szoktam gondolkodni, pl. hogy sajttal töltött pulykamelles szendvicset egyek vagy rántotthúsosat, általában a sajttal töltött mellett döntök, de ez politikától független döntés.
Na de viccet félretéve, érdekes dolog a filozófia.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
aha
ez kocsmában borozgatás közben gyakran elõfordul
megoldásként gyorsan iszok még egy kis bort és egybõl továbblépek rajta
ez kocsmában borozgatás közben gyakran elõfordul
megoldásként gyorsan iszok még egy kis bort és egybõl továbblépek rajta
Mi most 4.-ben kezdtük el tanulni a filozófiát. Most így fél év után látom, vannak egész érdekes dolgok, igazságok, amiken átrohanunk, habár tényleg érdekes elgondolkozni rajtuk. Ti melyik felfogáshoz álltok a legközelebb? Szoktatok elgondolkozni néha világ és a benne zajló dolgok menetén?
← ElőzőOldal 9 / 9