Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát nekem pont az első évad után indult be jobban, az első évadnál az ember azt se tudja hova kapja a fejét, persze a sorozat végignézésével már más a leányzó fekvése

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Molnibalage
Csak mellékesen: most nézem újra a sorozatot. A Mini továbbra is üt. Az első évad is nagyon jó... de aztán laposodik, de keményen. Valahol bánom, mert ugye normális "űrhajós" Sci-fi sorozat nem igazán van mostanság, és azért nem volt rossz anno a BSG 2k3/2k4. De ugyanakkor látva újra, hogy egy nagyon jó indulás után milyen mélységekbe vetették a sorozatot mégis inkább megértem...

És újranéztem a sorozatot a The Plan-nel. Így már egész más értelmet nyernek a dolgok, mert el is olvastam a különféle oldalakat, hogy tényleg jól értsem a 13. törzs meg minden más előzményt.

A sorozatban tényleg vannak hullámvölgyek, de összességében a félig hülye lezárás ellenére is üt. Olyan témákat feszeget és olyan jellemfejlődések és ábrázolások vannak benne, ami páratlan. Sharon - Athena vonala különösen ütős Boomer-Sharon tapasztalattal összevetve.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

cylonflatus
Pegasusra gondoltam és Razort írtam az elõbb, nem ébredtem még fel. Végül is több idõsík történéseit látjuk, a film nagy része visszaemlékezés.

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

cylonflatus
Nem. A Penge története akkor kezdõdik, amikor a pilot.

stargatelost
Jaja, úgy nézd, ahigy kijöttek évszám dátum szerint.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Én azt hittem,hogy a Penge az a 3.,és a 4. évad közti rész között játszódik
Igen valóban a 12. rész valójában a 10. rész,köcce
cylonflatus
Nézd meg a Razor-t! Ez egy 104 perces önálló film, a Pegasus romboló útját mutatja be a Cylon támadástól kezdve a flottával való találkozásig. Akár úgy is megnézheted, hogy közbeszúrod a második évadba, érdemes, sok dolgot megmutat, hogy mi is történt, olyan eseményeket amikre a sorozatban max csak utalnak!

ProGabe

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Sziasztok
Én ezen a sorozaton nõttem fel,mármint az eredetin,és most újra nézem az új feldolgozást,a 2 évadnál tartok a 10-ig résznél,csak azt nem értem,hogy 10 rész elõzménye,amikor találkoznak a Pegazussal,az hol van?
Mert a 10. rész elején mondja a narrátor,hogy az elõzõ rész tartalmából,csak a 9. részben nincsenek benne a Pegazussal való találkozás
cylonflatus
Az Apollo kérdésekre:
1.) Miért ült pont Mark II.-esben?: az nem csak egy szimpla Mark II. volt, az a gép Bill "Husker" Adama Mark II-ese volt. Ezzel a gesztussal tisztelegtek volna a nyugdíjba vonuló romboló és parancsnoka elõtt, hogy a légi parádén "az öreg" szintén pilóta fiacskája apuci régi gépét repülve vezeti a díszrepülést bemutató századot. Apollót ezért vezényelték a Galactikára, kifejezetten erre az alkalomra, nem tovább.
2.) Mi lett volna, ha Mark VII.-esben ült volna?: halott.
3.) Miért került Apollo egy kivonás elõtt álló Battlestar Squadleaderi pozíciójába?: goto 1

BUÉK (so say we all!)

off

"Van egyáltalán olyan film ahol a rosszak tudnak lõni?"

közben rájöttem: az Oblivionban volt egy jelenet (3 gombóc a bázison), ahol tényleg elhitte az ember, hogy na tud darálni a technika, ha a rossz fiúk oldalán van

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

kevés dolog rémlik, de hátha:

mert nem jött vissza parádéról, apuét vezette
úgy jár mint a többiek 😊
politikai döntés, menj hallgasd meg apuci beszédét és vezesd a gépét (1 napos megbizatás)

ha jól rémlik csak az utolsó másfél évadban derül ki, hogy kik a teremtõk, így addig célpontok voltak keményen, de nem volt rajtuk piros póló így kvázi hallhatatlan fõszereplõk, mint úgy általában a fõszereplõk.

természetesen már mindenkinek végtelenszer meg kellett volna hallnia, hiszen az elsõ évadban elmondták, hogy mekkora kaja igénye van a flottának. 😊

Ha most nézed, akkor kb részenként egy önellentmondást fogsz találni (ami nem rossz, figyelembe véve, hogy ennél messze rosszabb az átlag), természetesen a kötelezõ rossz fiú = -100% célzásra klisé nem ér, az ugye konstans, a filmek 99%-ban. Van egyáltalán olyan film ahhol a rosszak tudnak lõni?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

[NST]Cifu
Spoiler!

Most nagyon részleteibe nem akarok menni, de... Roslinnál rákot állapítottak meg. Roslin és Fosters effektíve csaknem meghalt a miniseriesben, hiszen két Raider támadta meg az amúgy védtelen teherhajót, csak Apollo, egy Mark II.-es Viperben tudta megvédeni õket... Miért ült pont Mark II.-esben? Mi lett volna, ha Mark VII.-esben ült volna? Miért került Apollo egy kivonás elõtt álló Battlestar Squadleaderi pozíciójába?

Tigh, Tyrol, Fosters és Anders meg "véletlenül" pont a Galacticán futottak össze (Tyrol és Tigh eleve egy hajón szolgált), és a logika szerint meg kellett volna halniuk. Szóval nekem túl sok a véletlen, ezt már nem veszi be a gyomrom...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Szerintem teljesen mindegy, hogy miként választották (vagy sorsolták) az 5 embert, a folytatást úgy alakították, hogy megfeleljen a történteknek, így nem lehetett panasz semmire.

A szerencse, hogy ennél a sorozatnál teljesen mindegy, hogy random, részrõl részre találták-e ki a dolgokat, vagy jó elõre meg volt tervezve minden (ugye nagyon sok szál lezárásánál ez utóbbi tagadhatatlan), mindent meg tudtak úgy írni, hogy legyen értelme és ne csak ott lógjon a levegõben, a végére mindennek volt jelentõsége, és minden összeért.

[NST]Cifu
Hát dunno, én egy csomó dolgot így is erõltetettnek tartok. Final Five pedig végképpen erõs volt számomra...

Én a 2. évad után majdnem kaszáltam (tényleg csak hajszálnyi esélye volt a bentmaradásra, nem jött le idõben más néznivaló, így muszáj volt valamit betennem nézni, így kezdtem el nagy kelletlen mégiscsak a 3. évadot). Másodszori újranézéskor már sokkal jobban értettem a dolgokat a 2. évadban is, mert már tudtam, hogy melyik karakternek mire megy ki a játék, jobban ismertem a motívációikat és személyiségüket, és így már abszolút nem untam a dolgot.

[NST]Cifu
Csak mellékesen: most nézem újra a sorozatot. A Mini továbbra is üt. Az elsõ évad is nagyon jó... de aztán laposodik, de keményen. Valahol bánom, mert ugye normális "ûrhajós" Sci-fi sorozat nem igazán van mostanság, és azért nem volt rossz anno a BSG 2k3/2k4. De ugyanakkor látva újra, hogy egy nagyon jó indulás után milyen mélységekbe vetették a sorozatot mégis inkább megértem...

SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!
1. Ez konkrétan már nem derül ki (hogyan lett mindegyiknek egyéni tudata), a katonai robotokat (testüket) a kormány rendelte meg. Egyébként mindent nagyon abba az irányba vittek a készítõk, amibõl az jött volna ki pár évad múlva, hogy az egyistenhívõ vallási csoportba tartozó hívõ emberek halál utáni, új testbe töltött feltámasztása (örök élet) során alakultak volna ki (vagyis az egész "gépek" részt megcsavarták volna egy igen kellemetlen, rajongó-lázító módon. Én azt mondom, hogy szerencsére nem volt lehetõségük ezt meglépni.

2. Ezt igazából még Adama is mondta a BSG miniepizódjának vége felé a beszédében. Sokat akartak az emberek, kihasználták a gépeket (akkor még csak ugye a vezetõjük irányította õket, úgymond), nem kaptak jogokat, elnyomták õket, stbstb. Elegük lett, hogy nem kezelik õket "érzõ/értõ" lényekként.

SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!SPOILER!!!

Sziasztok.
Egyik kedvenc sorozatom volt a BSG, de a Caprica nem igazán jött be,3 rész után abba is hagytam,mert nincs kedvem tovább nézni.
De lenne 1-2 kérdésem ami érdekelne.
1,Pontosan,hogy is jöttek létre azok a cylonok,akikkel kitört az 1.Cylon háború(Annyit tudok,hogy volt ez a Zoe nevû kis csaj,akit az apja áttöltött egy robot testbe)
2,Mi vezette ahhoz a Cylonokat,hogy megtámadják az embereket?

Fenrir
Én csak dvdrip-hez találtam magyar feliratot.

A halál csupán a kezdet...

megnéztem ezt a blood & chromeot, hát elég nagy shit volt, de legyen ez csak az én véleményem

van olyan bluray verza amin van magyar felirat az origi szériából? nem torrent filera gondolok hanem rendes bluray discre

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

FASZA!

stargatelost
Kint van a BluRay rip!
Battlestar.Galactica.Blood.and.Chrome.2012.720p.BluRay.x264-GECKOS

Erre vártam, tököm se nézte meg feldarabolva, agyonvagdosva. (Ebben elvileg plusz jelenetek is voltak a websorozathoz képest) Így volt ez jó, egybe, filmként.
És fasza is volt, bár a látványnál elég sok helyen kilógott a CGI lóláb, fõleg a bolygós zöld háttér, de nem volt annyira zavaró. Zene csillagos ötös, mint mindig. Történet is fasza volt, és bár simán néztem volna az ifjú Adama küldetéseibõl több évadot is, de berendelés híján örülni lehet annak is, hogy egy lezárt filmként is fel lehet fogni ezt a pilotot.

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Battlestarok belseje is marha jól nézett ki. Tényleg az az érzése volt az embernek hogy egy hadihajó, és nem egy raktárépület. 😄

Victor1103
Most jutottam el csak oda, hogy meg tudtam nézni egyben a Blood and Chrome-ot. Hát mit is mondjak..

Elõször is a SyFy egyik legnagyobb baklövésének tartom, hogy nem merte bevállalni, hogy sorozat készüljön az elõzménybõl, másrészt viszont megértem, hiszen ilyen vizuális minõséget képtelenség lett volna fenntartani minden részben azért az anyagilag kicsit megterhelte volna õket.

Szerintem itt mindenképp a pénz volt a befolyásoló tényezõ nem pedig az, hogy esetleg mekkora lenne az össznézõszám vagy a rajongói bázis.

Azonban, noha ez a 10 részes mini nagyon látványos volt, ha sorozat lett volna belõle, egy ötletes, csavaros történet mellett senkinek nem szúrta volna a szemét ha nem lát minden részben percenként valami CGI orgiát. Emiatt nagy kár, mivel szerintem a potenciál jobban meglett volna benne mint a Capricában minden téren..

A CGI-re pedig visszatérve: igaz hogy néhol eléggé szembetûnõ a dolog mégis a Battlestar-ok esetében annyira látványos, annyira részletesen megmunkált, hogy öröm nézni. Amilyen részletességben csak magát a világûrt mutatják a különféle színkavalkádokban már amiatt megérte nézni.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

shaddam
So fap we all<#puszi>

PS4,PS3,PS Vita,PC,Nintendo 3DS "Tipikus internetes hulladék vagy akit el kellene égetni a pokol legmélyebb bugyrában utána meg jól leköpni" Tirexi hozzám intézett rézköpete

stargatelost

MerlinW
2013-Feb-19 13:00 Battlestar Galactica: Blood & Chrome 01x00 Battlestar Galactica: Blood & Chrome TV Movie

[merlinw.org]

Nyomáskülönbség, mesterséges gravitációt idézõ készülék kiterjesztett hatása, stb..

A valós látványtól eltér az effekt, de nem hiszem, hogy az igazihoz hasonlót mutatva értené a közönség 80%-a, hogy mit lát.

Még mindig jó 😄 Mondjuk kicsit gázos ahogy lángol a hajó a légüres térben... 😊

Fabio Capello
Itt a következõ kettõ:

http://www.youtube.com/v/J3ytt0Fp3To&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

cylonflatus
Nekem a BSG olyan, mint neked a Lost, mégse láttam még egy webes B&C-t. Kurva nehéz kibírni, viszont ettõl a 10percesre szétvágott dolgoktól irtózom. Egyben akarom látni elõször plusz a webes szériából kivágott jelenetekkel, ahogy majd februárban a dvd-n fog szerepelni - magyarul ahogy a készítõk kitalálták.
Azokon nézettségi mutatókon meg semmi meglepõ nincs. A B&C-t fõleg azok nézik, akik szerették a BSG-t, és ez sokkal vékonyabb réteg. A Halo-nak önmagában hatalmasabb a rajongó bázisa, egy 11éves is megnézi mert "hû Másztör Csíf hogy dobja a gránátot azannyát", a BSG-t meg föl se fogja. Másik példa én vagyok, rohadtul nem vagyok Halo rajongó, de a sci-fit nagyon szeretem, ezért megnézem.
Mindegy is, a lényeg, hogy a Syfy-nál szopjon kutyát mindegyik!

Azoknak is negatívba volt a reklámozásuk? 😄

stargatelost
winnie ezt írta a nézettségrõl twitteren:

"nem tudom, mennyire hasonlítható össze, de a bsg websorozat elsõ két része 1,8M nézõ és 550e volt - a halo4-es 9M-ról 4M-val finálézott. De a mortal kombat legacy is 3-4M-val kezdett (a pilot ma már 18M)"

Szerintem kár reménykedni bármiben is.

Malakai
Ezért írtam én is amit a végén.
A legjobb lenne, ha weben nem hozna hatalmas számokat, de boltokban jól fogyna. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

jó fogadtatás esetén rendes sorozat legyen

A poén az lesz, hogy a webes fogadtatása miatt nem lesz sehogy sem belõle TV-sorozat. Ha nem hozza a várt eredményt, akkor azért, ha meg hozza, akkor meg az online jelenlétük vezérhajójaként fogják weben tartani.
Mondhatni, a rajongók okozzák konkrétan a kárt azzal, hogy weben ennyire népszerû... ezt õk már jóval elõre látták, így is gondolkodnak már egy jó ideje.

Miután a Syfy megszüntet minden értelmes scifit a csatornán, nem reménykednék.

Malakai
Jaja, dupla, vagyis egy tv-film formájában lényegében.
Syfy egyben le fogja adni majd valamikor, elméletileg január környékén, aztán lemezen jön februárban.
Elméletben mai napig van rá esély, hogy jó fogadtatás esetén rendes sorozat legyen, de azért reménykedni nem érdemes, a sok tologatás, végül webisodeokra vágás csak rosszat jelent.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

stargatelost
Egy pilot epizód készült (vagyis egy elsõ rész, ami jelen esetben dupla volt), ezt vagdosták fel.

Fabio Capello
+1

Viszont, csak hogy tisztázzuk - én azt hallottam, végül egy film készült, és azt vágták föl darabokra, és kerül most fel webizódok fomájában. Vagy rosszul informált vagyok, és ez a film elõzménye lesz?

Egyre inkább fáj a szívem miatta.

http://www.youtube.com/v/KXCnuArj4b8

LasDen
mert ez Sci-fi és nem SyFy.....agyatlan banda....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Fabio Capello
Nem értem miért kellett ezt elkaszálni, simán siker lehetne... 😞

LasDen
pont most néztem meg...bár még csak a part1-et...de jónak tûnik...a green box néha kilóg, de nem vészes...meg úgy látom valami Abrams tanítvány rendezte, mer tele volt lens flare-rel 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

BSG: Blood & Chrome elsõ két webizód. A magyar Bogdán Lili is fõszereplõ.
http://www.youtube.com/v/pT79x4qM4FE

http://youtube.googleapis.com/v/jdisGiivP9c

cylonflatus
Bár akkor nézhetem amikor akarom, mivel minden amit kiadtak itt figyel eredetiben a polcon, tegnap elcsíptem a Tv6-on és megnéztem a 3.évad záró epizódját, és még mindig majdnem összehugyoztam magam a gyönyörtõl. Abszolút kedvenc epizód, a Baltar tárgyalás vége, Romo, a final5 (na jó, itt még csak 4), Kara, a nebula, és az a zene alatta... eszembe jutott, hogy mit éreztem amikor elõször láttam annak idején, amikor úgy vártam a szombatokat az új epizód miatt mint a messiást. Ha tehetném kitörölném az agyamból az egészet, hogy megint átélhessem azt az érzést...

http://insidetv.ew.com/2012/11/05/battlestar-galactica-prequel-date/

How much can you take,before you snap?

Bónuszkérdés cukorkáért:
A magyar változatban a Final Five-ot miként emlegetik?
Hallottam az 'Ötök' szó használatát, ennél bõvebben nem ragozták?