Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már csak az a mûfordítós memefickó hiányzik az idézethez😊

PiszkosFred
He Marko, egy Viperat lattam a II. keruletbol!!!!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

A szinkronos verzióban a Viper-eket hogyan mondják? Meghagyták típusnévként "vájpernek", vagy viperák lettek? Hogy hangozna egy Viper Mark II például?

Pretorian
Köszi.
Tervezem eredeti nyelven megnézni a teljes sorozatot, a szinkronnal elveszik a színészi játék egyik legfontosabb elelme. Általában nem is nézek magyarul sem filmeket, sem sorozatokat.
Sopranosban hallottam Edward James Olmos eredeti hangját (+ Miami Vice-ban õ volt Castillo 😄 ), tudom hogy jó színész.
Tricia Helfert pedig a Mass Effectbõl ismerem, de nagyon bejön a hangja (+ jó csaj is <#finom>), már csak miatta is megnézném eredeti nyelven a sorozatot.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Nekem a szinkronhangokkal különösebben nem volt bajom (pár jelenetet hallottam), a fordítás milyen?

Azt viszont továbbra is gyûlölöm az elmúlt 10 év szinkronmunkái közül, hogy a háttérhangok az ajtónyitáson és überhangos lépkedéseken kívül egyáltalán nem léteznek.,.. siralmas a helyzet.

Az nem kifejezés.A szinkron egyszerûen hányadék.
Malakai
1×07 lehetett, de érdemes legelõrrõl kezdeni, nem az a sori, amit lehetne össze-vissza nézni, plussz szinkron is elég trehány.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Pretorian
Hali. Most kezdtem el nézni a sorozatot, 2 epizódot láttam asszem a Viasat 6-on. Valami Cylon ügynököket keresnek a hajón, Tricia Helferbõl meg 2 van. Az egyik a hajón rá van cuppanva a doktorra + sakkban tartja valamivel. Ez melyik évad?

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

"miért bánt el vele így a sors"
Díszleteket nem építettek, az egész zöld háttér elõtt játszódik, így eszméletlen drága volt már maga a pilot is, mellesleg túl sok idõt vett el az effektek elkészítése a kis létszámú csapattal.

Azt akarták, hogy mielõtt még a Defiance (a sorozat-MMO-juk) hype elkezdõdne, B&C-t szépen lecsengessék teljességében, hogy ne zavarja egymást a két sorozat, de a fentiek miatt csúszott a munka, ezért úgy döntöttek, hogy Defiance-ra koncentrálnak.

Én személy szerint teljesen lemondtam a sorozatról, webizódként sem bírnám végignézni, maximum egybevágva, kompletten. Inkább a 2004-es sorozat 3D-s, Samsung által biztosított változatára lennék kíváncsi, még arra is nagyobb esély van, hogy azt elõbb lássuk, mint B&C-t.

Andr0
hát igen. a Trailer alapján a Syfy egy nagyon badass sorit lõtt le... A régi szép idõk... hmmm Andromeda, Firefly, Stargate, BSG... Csillagközi Szökevények... nem is beszélve a Star Trek sorozatokról 😊 Deep Space 9...

Armin & Ayu fan

Ezt nem hiszem el, most komolyan 10 év múlva adják le vagy mi a szösz. Ennyire nem hiszem hogy rossz lenne, legalábbis a trailer alapján nem tûnik olyan "rossznak". Kéne már valami rendes scifi csatorna, mert úgy néz ki a SyFyt manapság nem érdekli az ilyesmi.

[NST]Cifu
Kijött egy trailer (látható pl. itt, amit sok helyrõl le is szedettek, mert hát nem official.

Azóta nyima, nyema, semmi, de még annyi se. A SyFy mûsorrendjébe nem került be idén. Nincs szó arról, hogy az eredeti elképzelés szerint mint Webisode felkerül a netre. Senki sem tud róla semmit. Még azt sem, hogy miért bánt el vele így a sors. A minõsége ennyire vállalhatatlan? Vagy egyszerûen ennyire nem érdekli a SyFy-t az egyik hajdani legnézettebb világa?

Nem tudni.

Itt egy friss Tweet kérdés / válasz, röviden: nincs info most se.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Van már info mikor adják le a kész plotot, ha már a többi úgy se lesz kész.

Csak azt nem értem, hogy miért csinálják ezt. Egyedül nézettségi vagy pénzügyi okokat tudok elképzelni, de akkor is... legalább egy vérbeli sci-fi sorozatot fenn kellene, hogy tudjanak tartani. Ha meg nem akkor
nevezzék át magukat RealityFy-ra és meg van oldva a probléma.

Oldalam: http://darthraven-hircsatorna.blog.hu/

stargatelost
De igen, de hát látod, mit mûvelnek... sorozatot be se rendeltek már két és fél éve... a Blood and Chrome-ot is kb. kukázták... szánalmas az egész csatorna...

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Miért szúrták volna el? Innen még ezerféleképpen lehetne folytatni s a múltban is vannak lehetõségek. Az egész csak pénz kérdése, de ha SyFy-on múlik akkor ez sosem következik be.

Egyébként a SyFy-nak nem az ehhez hasonló science fiction sorozatokat kellene támogatnia?

Oldalam: http://darthraven-hircsatorna.blog.hu/

Ez most hogy jön ide?

A dolgot azzal az idióta befejezéssel szúrták el. Onnan már se elõre, se hátra nincs út...
Andr0
Baribaszó zsidók (a.k.a. SYFY)

Armin & Ayu fan

Azért arra kíváncsi lennék, hogy a syfy mit is jelent. Mert a science fiction-nak közélben nincs ezek után.

Szerintem rajzfilmeket akarnak vetítetni, vagy zs kat filmeket, mert más indokot nem tudok elképzelni, vagy pedig tényleg nem néz sci-fit a kutya se. 😄

Victor1103
Pff szánalmas ez a csatorna amióta SYFY a neve. Nem is nézek már rajta semmi hát ezek után se fogok. Maradjon akkor az alsó kategóriába a sok szarral amit vetít..

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Fabio Capello
FUFUFUUFUFUUFUFFF

Victor1103
Aki esetleg nem látta volna még:

Battlestar Galactica Blood and Chrome trailer

Hát mit is mondjak? A potenciál nagyon ott van benne. Ha a Syfy nagyot akar robbantani és olyan sikereket elérni mint az elõzõ BSG-val akkor mindent megtesznek annak érdekében hogy sikeres legyen. Én bízom benne hogy ez is egy minimum 4 évados sorozat lesz

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

[NST]Cifu
Hát ha a SyFy-nek lett volna egy kis esze, akkor talán nem Caprica irányába mennek el a BSG2k3 után, de ez már ugye történelem...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

WonderCon 2012:

At the end of his talk, Grazier screened a trailer for the upcoming “Battlestar Galactica: Blood and Chrome,” a two-hour television film which is set in the 10th year of the First Cylon War. Edited at rapid-cutting pace to Trent Reznor and Karen O’s cover of “Immigrant Song” for “The Girl With the Dragon Tattoo” – which was actually quite fitting with images of ice-covered planets and (space)ships – the trailer ended with title cards flashing the words “It’s time for a SyFy game-changer."

Tikal
3. évad igen nehezen indult szerintem, nem is tetszett... meg nem igazán értettem a cylonok szándékait ezzel az "együttéléssel"... de aztán szerencsére amint elhagyták a bolygót megint érdekes lett a történet

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
2 evad vége.

Persze lehetett sejteni hogy megtalálják oket igy vagy ugy de akkor is, ütött a vége meg az egesz evad is jó lett egy ket részt leszámítva talan...Gaius nagy figura fejlõdik😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

stargatelost
Tudom, melyikre gondolsz, ott a 17 utánra írják a filmet.
Na de elõkerestem annak az embernek a hozzászólását, aki ezt a sorrendet javasolja, és hogy miért:
"Igazság szerint csak a Razor az, ami kilóg a kronológiai sorrendbõl, de az olyan elõremutató dolgokat is tartalmaz, illetve olyan események elõismerete kell hozzá, amelyek idõrendben késõbb történtek a sorozatban."

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Az Angel-Buffy párhuzamot a "spin-off" mibenlétének értelmezésére hoztam fel példaként, nem a tartalmuk alapján való összehasonlításra és sorrendmeghatározásra.

Én sem írtam egyébként, hogy nem szabad a 3. évad után a Razort, csak igazoltam, hogy kronológiai, történeti élvezhetõség szempontjából miért a 2x17 után lenne a helye😊

Van régebbrõl egy sorrendlistás linkem, amit a hivatalos rajongói tábor is használ és követ, ha megtalálom, posztolom.

Akkor az In the beginning lesz az. Na az tényleg überspoileres.

Na de off vége.

stargatelost
Hmm, ezt nem tudtam, hogy ennyit csúszott. Jó, igazából mindkettõnknek igaza van a Razorral kapcsolatban 😊 Így is, úgy is lehet nézni, de én továbbra is ezt a sorrendet fogom ajánlani, ha valaki kérdezi 😊

De megint rossz példát hozol, ugyan nem láttam az Angel - Buffy sorozatokat, de tudtommal párhuzamosan futottak egy ideig, rengetek apróbb-nagyobb átutalásokkal. (Tehát daránál elvileg egy Angel egy Buffy részt kellene nézni)

stargatelost
Nem a Gatheringre gondolok, az a bevezetõ film azt tudom, azzal kezdtem 😊 De most meg nem mondom, melyik az, nem akarok utána keresni, nehogy spoilerbe fussak 😊

Ahogy említettem, Razor is már jó elõre el volt készítve, a tv-re való vágás (és a sugárzás szünetei közben szerzendõ profit) miatt csúszott csak a 3. évad végéig a leadása. Ennek ugye elsõ jele az online Razor Flashbacks részek bemutatása volt, amik egyszerûen csak kivágott jelenetek voltak, amiket külön webizódokként akartak feltüntetni (és késõbb a bõvített filmbe ágyazva bukkantak fel újra), mielõtt leadták volna tévében magát a filmet.

A nézõk szempontjából pontosan ugyanez volt a Firefly-nál is , vagyis hogy nem a sorozat története szerinti sorrendben kerültek leadásra a részek (az, hogy mi volt a keverések oka, már teljesen más tészta).

Caprica is film: filmsorozat. Nem mozifilm, de lényegtelen, az állítás, hogy elõzményeknél figyelembe veszi a végkifejletet, egyszerûen az esetek jelentõs részében nem igaz, legyen szó sorozatról, vagy mozifilmrõl.

Caprica is BSG, az, hogy nem szerepel a címében a 2 szó, még a sorozathoz tartozik (pl.: Angel <-> Buffy)
Spin-offnak spin-off, de attól még BSG, csak úgy, mint a talán egyszer majd megjelenõ Blood & Chrome.

A Gatheringre gondolsz? Azt a sorozat elõtt adták le. Én mondjuk a B5-nél a sorozat után néztem meg a filmeket, de semmi zavar nem volt az erõben.

A Razort viszont szerintem is célszerûbb a 2. évad felénél nézni. Mire a 3. évad végére érsz az apróbb utalások egy része már nem fog leesni.

vannak még érdekességek

itt: http://goo.gl/QchxK

több is

asdewrewrew

(max. 200 betû, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)

stargatelost
A Firefly pont, hogy nem jó példa 😊 Ott le volt forgatva már az epizódok egy része, és utána kavarták meg, persze, hogy nem úgy kell nézni ebben az esetben, ahogy leadták. A csatorna belebarmolása nem ide vonatkozik.
Caprica sem jó példa, hiszen az sorozat, nem egy film, és nem BSG, hanem a spin-offja.
Mindegy, ezt a nézési sorrendet egy sci-fikben jártas, megbízható emberkétõl vettem, és szerintem is így a jó.
De ha már példákat mondunk, a Babylon 5-nek is van egy, a sorozat után készült elõzményfilmje (Ezt nem mondom biztosra, mert még csak most darálom az elsõ évadot, de így hallottam), és azt sem a sorozat elkezdése elõtt kell megnézni, mert tele van spoilerrel, hiszen a sorozat végeztével készítették el, az összes fordulat meg egyéb dolgok tudatában.

Nem kell messzire menni, hogy lásd, a sorozatok jelentõs részénél az elõzményfilmekre semmilyen hatást nem gyakorol a sorozat szálainak végkifejlete, példaként itt van kapásból a Caprica, de említhetõ még megannyi más is.

Nézettségi sorrend: maradjunk sci-fiknél, ott a Firefly is, gondolom nem kell bemutatnom a csatorna által leadott sorrend körüli kavarásokat.. nem hiszem, hogy bárki, aki darálni szeretné a sorozatot aszerint követné a részeket úgy darálja, ahogy régen, a tévében adott részeket nézõ emberkéknek kellett. "Úgy volt az igazi!"
A Razor pont olyan, ami nem oda illeszkedik, ahol eredetileg leadták. Az, hogy ott is megnézhetõ mert nem zavar a történésekbe, az egy dolog, de ennyi erõvel a Stargate Continuum-ot is megnézhetném a teljes SGA után, ahelyett, hogy az ötödik évad eleje felé tenném.

Hiába darálja az ember, 23 résznyi különbség és az addig eltelt idõ és információmennyiség szerintem elég rosszul érintheti, ha minden apró mozzanatra figyelni szeretne és nem csak második dara alkalmával kíván minden, háttérben lappangó történetrészletre felfigyelni.

Tikal
ok , de egy haver bekavart, biztosra kellett mennem 😊

stargatelost
Ez pedig butaság. Ha például egy sorozat végigmegy, mondjuk 4-5 évaddal, aztán rá egy évre készítenek egy elõzményfilmet a sorozatnak, akkor ha valaki darálni fogja, egyértelmûen nem az elõzményfilmmel kezdi, mert az már annak szellemében készült el, hogy ismeretes volt a sorozat végkimenetele, stb.
Persze ez a Razorra nézve olyan szinten más, hogy az évadközbeni film, de valamilyen mértékben ugyanúgy igaz rá ez az állítás. Mi is, akik hétrõl hétre követtük, a harmadik évad után néztük meg, mert akkor jött ki, és akkor kellett megnézni, tehát darálva is akkor kell megnézni, mert így illeszkedik.
Ja és az sem igaz, hogy semmire se fog emlékezni, hiszen darálja, friss az élmény.

A legvégén van egy félpercnyi jelenet, ami megadja a következõ, 4. évad alaphangulatát, de ennyi. Ha 3. évad után nézi meg, már semmire sem fog emlékezni a 2. évados anyagokból, ahol valójában szerepel a Pegasus és körülötte forog pár rész.

Csak azért adták le a 3. évad végén eredetileg, mert akkorra készült el, az a bizonyos kis jelenet is csak azért lett úgy vágva, hogy jobban passzoljon a folytatáshoz.

"így a jó a teljes élvezhetõség érdekében, az mindegy mikor jön történetileg"
Szerintem ez már önmagában ellentmondás, ha kronológiailag nem megfelelõ a sorrend, miért segítene az a sorozat élvezhetõségén? Pont a történet az, ami miatt ajánlatosabb nem a sugárzási sorrendben nézni, így lesz jobban élvezhetõ.

stargatelost
Megírtam a nézési sorrendet, nem? 😄 Úgy a jó, hidd el 😊 Razor-t a harmadik évad után kell, így a jó a teljes élvezhetõség érdekében, az mindegy mikor jön történetileg.

Ott is megfelel, de történetileg a 2x17 után jön.
98%-ban a Pegasus-ról szól, semmiféle spoilert nem tartalmaz.

Tikal
A Razor-t a 3. évad után kell megnézni?

ez is jó

itt: http://goo.gl/fGwgV

..ghjytjytjty

EZT érdemes elolvasni.

Kiegészítésként: bár nem közvetlenül errõl van szó, de le van írva, mi-miért van:
http://theminiaturespage.com/boards/msg.mv?id=229867

A valóságban az lenne a lényeg, hogy a Vipera és a hajó relatív sebessége megegyezzen. Ezt fékezõ-rakétákkal sokkal könnyebb elérni, mint súrlódással. A fémtalpakon lévõ kerekekre nem emlékszem, de lehet, hogy vannak. Csak az rémlik, hogy mindig csikorogva, pattogva, meg össze-vissza csúszva landoltak egy kupacban egymásnak verõdve. Nekem ez nem tetszett a leszállásban. De maga az ûrvadász koncepció is elég gyenge lábakon áll. Viszont ebben a sorozatban az a nagyszerû, hogy még az ilyen bakikat is hihetõen elõ tudja adni. Sikerült megteremteniük a valóságosság látszatát. A Babylon 5 és a Firefly óta ez nem sok sci-fi sorozatnak sikerült.
Malakai
Hosszú pályát a lassítás miatt mondtam, mivel mozgási energiája ugye megmarad a vipernek landoláskor, és habár az ûrben ugye tud fékezni a manõverezõ (és gondolom elöl fékezõ) rakétákkal, aztán lebegve egy kis helyen landolni, de a fékezés idõbe telik, így gyorsabb leszállítani õket.

Mesterséges gravitáció meg tuti van, az egész hajón meg van oldva mindenféle forgó részek nélkül.

Ez lehet rosszul, de nekem úgy rémlik a Viperek fémtalpai alján apró kerekek vannak egyébként, gondolom súrlódás csökkentésre kitolhtó talán.
Amit persze elsõsorban csak harcközi leszállásra használnak, az elején mutatják a miniben, hogy lassan belebegve szállnak le úgy egyébként.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nem tudom emlékszel e amikor a pegazust szétkapták, nah ott volt éppen egy gyors landolás a vadászoknak, megnéztem volna azt ha dokkolással akartad volna kivitelezni.

Másban lehet keresni ésszerûtlenséget, de ebben az egyben nincs semmi, az a 2 leszállóhely, hangár, dokkoló mindegy minek nevezed ésszerû és hasznos.