Firefox !plug-in!-ek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

akyyy
és honnét tölthetem le ezt a Download Manager Tweak!-t???

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

ivjoe
Download Manager Tweak!
Ott a pause gomb! +még egy csomó törlés frissítés stb.
ivjoe
Jobbklikk mellé --> Testreszabás... --> Ott az ugrás gomb! Oda teszed, ahová akarod!
akyyy
jah és azt nem lehet, hogy elkezdek a firefoxos letöltõvel tölteni több dolgot, akor egyszerre csak 1 et töltsön és ne hatvanhatot, mert nem akarom megvárni és figyelmi mindig, mire befejezi.. : \

akyyy
azt hogyan állíthatom be, hogy a comlista és a google keresõ közöt legyen egy "ugrás gomb", amit az "entert" helyetesíti..????

akyyy
megvan nem kel, még régebben én kértem😄

akyyy
kéne nekem a firefoxos flasgetes plugin, valaki, egy letölthetõ linket plz

ivjoe
JA!
kösssz , ezt vártuk ré ! <#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Sil78
Néha igen, mert 800x600-as felbontást használok, meg jó sok kiterjesztésem van, így van, hogy kilóg, és ügyeskedni kell vele.

These are my friends, see how they glisten...

Sil78
Ilyen kiterjesztés nincs, de a Menu Editor segítségével ki lehet szedni belõle a fölösleges bejegyzéseket.

ivjoe
#55!!!!! Téged a hosszú helyi menü nem idegesít?
Sil78
Feltöltöttem párat az s.k. magyarított kiterjesztéseim közül, ha valakit érdekel. Szívesen veszek minden észrevételt, javaslatot a fordítással kapcsolatban. Hogy melyik kiterjesztés mire való, arról már írtam ebben a topicban, csak kicsit vissza kell olvasni. A telepítésükkor a legjobb, ha nem közvetlenül telepítitek (ezt a szervert csak tárhelynek használom), hanem lementitek a gépre, és ráhúzzátok a fájlt a Firefox ablakára.

Bookmark Backup 0.3.3
Download Manager Tweak 0.6.5
Download Statusbar 0.9.2
ForecastFox 0.7.1
Gmail Notifier 0.4.2
IEView 0.86
Image Toolbar 0.5
Sort Bookmarks 0.6.0
Text/plain 1.1.2
X (Paranoia) 0.6.3

ivjoe
NA!!! PLZ!
ivjoe
Nem tudtok olyan cuccot, ami a helyi menüt lekicsinyíti? Mondjuk két nyíl a végére, hogy scrollozni lehessen! Ugyanis tele vagyok kiterjesztéssel és van olyan (a legtöbbször), hogy nem fér ki a helyi menü teljesen. PLZ!
Sil78
Persze, mivel pl az IE6 a többi böngészõvel ellentétben nem tudja az ékezetes domainneveket kezelni (és mivel még mindig majdnem 90% azt használja), logikus, hogy ékezet nélküli változatban is elérhetõ legyen ugyanaz az oldal...

mikike
ögen
kösz

bár közbe az FF oldal adatai lapon kiderítettem, hogy az ékezetes domain valójában nem is ékezetes(en is elérhetõ)

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

Mr Manson
<#taps> nagyon jó

the Original .:BfBt:. -tRs- \\\ XBOX360: MrManson HUN \\\PSN: MrManson_HUN

Sil78
Pl az IPv6 Identification kiírja az aktuális oldal IP-jét az Állapotsorban, különbözõ színnel aszerint, hogy IPv4 vagy IPv6 címrõl van szó, és lehet róla kérni whois-t is különbözõ adatbázisokból.

mikike
nah nekem is szükségem lenne egy FF pluginre
egy ékezetes domain IP-jét kellene megtudnom, van olyan plugin, ami egy link vagy oldal IP címét megmutatja?

shrek82
ez a foxytunes télleg kurv@ jó..

....:::: A halottak nem élnek nemi életet, mégis szaporodnak... ::::....

nos, akkor kiderült, hogy a két ext ugyan azt tudja...
egyébként írtam, hogy alapból nem kell szarakodni a regexbel (ha nem szólsz eszembe se jut, hogy piszkáltam benne...)

kis fos extek és 5 komment 😄 😉
Sil78
Épp azt magyarázom, hogy ha csak erre kell, akkor tökéletesen elég a text/plain is. Az ugyanis pontosan ezt tudja. Kijelölöd, hogy http://sg.hu (vagy csak simán sg.hu, még a http se kell elé), jobb egérgomb, és:

(+ az emailcímeket is felismeri, azokra is van külön menüpontja.)

Ez egy helyettesítõ lehetõség azoknak, akik amúgy se tudnának mit kezdeni az általad használt kiterjesztés többlettudásával (pl mert nem ismerik a regex-eket). Ugyanarra a célra egy másik, valamivel egyszerûbb kiterjesztés.

ennél a cuccnál, nem a keresésen van a hangsúly (én pl nem is használom arra), hanme hogy a kijelölt szöveget beírja a címsorba. pl http://sg.hu
ha ezt kijelölöd, akkor jobb kattra az a menü jön be, ami linkekre szokott Open in New Window, Open in New Tab stb.
És én nem használom a másik kettõt extet, mert nincs szükségem a plusz funkciókra.
Egyébként a SZTAKI szótárnak a keresõjét is be lehet rakni a felülre.
Van még egy Resize Search Box ext is, amivel méretezhetõvé vállik a keresõ mezõ (húzogatni lehet 😉)
Sil78
A kijelölt szövegre keresés alapból is van a jobb gombos menüben. Alapból ehhez azt a keresõt használja, ami épp be van állítva fent, a keresõmezõben (ha nem állítottál rajta, akkor a Google). De bármelyik keresõt lehet hozzá használni, ha feltelepíted a Context Search kiterjesztést (akkor az egész listából lehet választani).

Szóval ha 2 másik kiterjesztést használsz (text/plain és Context Search), akkor a Generic URL Creator mindkét funkciója elérhetõ regexek meg mindenféle állítgatás nélkül, egyszerû halandók számára is.

Jut eszembe, a keresésrõl tervezek már pár napja egy kis leírást (a címsorból való keresésrõl meg pl hogy lehet további keresõket hozzáadni a beépített keresõmezõhöz), most már tényleg megcsinálom. Legalább lesz rá esély, hogy visszatérjünk a témához a Firefox topicban. ;-)

igen, regex-ekkel megy, de a lényeges dolgok már be vannak állítva, csak te is adhatsz hozzá. Ha feltelepíted egybõl müxik, én mondjuk pár dolgot átírtam, mert ismerem a pascalos regex szintaktikát, de halandó embernek nem ajánlom a belepiszkálást 😊
ha kijelölünk egy mondatot, vagy szavakat akkor akár közvetlenûl a guglinak (amazon,yahoo,wikipedia) is elküldhetjük.
pl gigli regex:
(\w+) a zárójel az jelenti, hogy a köztes részre illõ szöveg bekerûl egy változóba, a \w a szöveges karakterek, a + meg 1xi vagy többszõri illeszkedés (pl (a+) ráillene az 'a'-ra meg az 'aaa'ra is).
A behelyettesítés:
http://www.google.com/search?q=define%3A#1 a rendes gugli url, a #1 a végén meg a ()-jel által azonosított szövegrész. Tehát ha kijelölöd, pl hgoy 'alma' akkor ebbõl http://www.google.com/search?q=define%3Aalma lesz.
Ha valakit érdekel, van 1 nagyon jó angolnyelvû tutorial itt
ivjoe
htx! htx! htx!
ráér htx...

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Sil78
Várjatok, ehhez kell egy kis helyet csinálnom valamelyik tárhelyemen... Meg összecsomagolgatni a kiterjesztéseket rendesen...

Sil78
Azt írja, mintaillesztõ kifejezésekkel lehet szabályokat alkotni hozzá... vagy van hozzá valami egyszerûbb módszer is?

Most nem próbálom ki, mert én erre a célra a text/plain-t használom, azon nem kell semmit állítgatni. Tudja a sima szöveges linkeket és az emailcímeket (azokból mailto: -t csinál) is kezelni.

Én ajánalanám még a:

Generic URL Creator-t

A kijelõlt szövegbõl linket generál, fórumnál jól tud jönni, amikor vki csak simán bemásol egy címet.
ivjoe
Igen, igen, igen! Magyar?
Végül az IE-t hívtam be a jobbgombos gyorsmenübõl és így minden rendben.
Köszönöm #34; #35

Üdvözlettel: gy?jt?

igyvan igyvan ! 😄

Sil78
Nem, az Autodesk pluginnak van Netscape-es változata is, ami jó Firefoxhoz és nem használ ActiveX-et. A gond a javascripttel van, maga a kicsinyítés/nagyítás/stb gombok nem mûködnek, mert arra nem gondoltak, hogy ez a rész is böngészõfüggõ.
Persze, Maxthonnal mûxik, mert az IE alapú, de sokkal egyszerûbb magában IE-ben megnézni ezt az oldalt (IEView kiterjesztéssel 2 kattintással a jobb egérgombos menübõl megnyitható), nem muszáj külön még egy böngészõt telepíteni azért a 2-3 oldalért, amihez IE kell.

ironmaiden
Ez az oldal active-x vezérlõt használ, ezért Firefox alatt nem igazán lehet megnézni.
Használd az IE-t vagy töltsd le innen a Maxthon-t:
http://www.honositomuhely.hu/ism/kat5/bongi/maxthon.php

Sil78
Melyikeket? Ezt mind? Fent vannak az ExtensionsMirror-on. Vagy csak a magyarított verziók kellenének?

Sil78
Mint azt a FAQ részben írja is, az Autodesk MapGuide Viewer kell hozzá. (Egyébként általában, ha arra a kézi letöltésre rákattintasz, odamegy a megfelelõ honlapra. Bár itt ez pont nem mûxik.)
De tökmindegy, mert a javascript rész hibái miatt úgyse mûxik ez a térkép Firefox alatt pluginnal se.

Szia Sil!
Az alábbi linken bõvítmény letöltést kér a program (Budapest Információs Térképe).
Ha rákattintok, akkor a kéziletöltést ajánlja meg. Csak éppen azt nem tudom, melyiket hiányolja.
Tudnál segíteni?
http://map.index.hu/
Elõre is köszönöm.

Üdvözlettel: gy?jt?

engem is érdekelne.. 😄
inkább linketplz 😄

joco6600
áá nekem a flash t az istenér se szedi le 😞

ivjoe
Ezeket el tudnád nekem küldeni emilben?
Sil78
Közben eszembe is jutott, pl a Tabbrowser Preferences kell hozzá, hogy ne a meglevõ lapokon nyissa meg a könyvjelzõket. Egyébként nem értem, miért karácsonyfa szerinted a Firefox pár kiterjesztéstõl, amikor a Maxthon már alapból kb 3 karácsonyfányi ilyen-olyan beállítási panellel meg hasonlókkal rendelkezik.

Sil78
Szerintem a Firefox topicban mondtam már egyszer, a hogy Session Saver kiterjesztésnél Capture / New-val tudsz felvenni egy csoportot, és hogy a beállításainál ne legyen bejelölve, hogy "and tabs" (csak az, hogy Restore into existing Windows).
Tulképp a Könyvjelzõknél is felvehetsz csoportokat (Oldal felvétele a Könyvjelzõk közé, "könyvjelzõ a lapok csoportjából", és utána a "megnyitás böngészõlapokon"), de hogy ott hogy lehet megoldani, hogy ne a már meglevõ lapokon nyissa meg õket, annak utána kéne néznem.
A tabok sorrendjét cserélgetni meg a MiniT kiterjesztéssel lehet (vagy legalábbis van neki ilyen változata), ha jól emlékszem.

Yossarian
a forecast fox az egyik kedvencem és nagyon jól müxik 😊

Nieleen

mikike
csoportok mina a maxthonban
url csoportokat készítesz és egy kattintással megnyitod
be tudod állítani a sorrendjüket, tudod õket cserélgetni
és ha megnyitsz egy másik csoportot a régi nem záródik be, mint itt!

De milyen csoportok? Minek a csoportja? Komolyan nem tudom, mire gondolsz.

about:config-ra pedig rohadtul nincs szükség a mindennapi használatnál. Aki be akarja lõni és nem tud enélkül élni, annak van az about:config.

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

mikike
például a csoportok...

na meg az about:config -gal történõ konfigurálás...

Mi az, hogy "csoportok"? Mi nem kezelhetõ benne?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."

mikike
csoportok...
kezelhetõség...