Half-Life 2: Episodes
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
http://facebook.com/musicleander
Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Meg rosszat indítasz. A CM-nek külön indítói vannak. Ott vannak a képen is, a Launcher-ekkel próbálkozz.
Felraktam a CM-et és indításnál ezt írja ki. Ha Steamból indítom akkor meg elindul, de a régi grafikai motorral.
Mi lehet a baj?
Majd 10 éves játékról beszélünk. Nem azt mondom hogy ronda, de azért látszik hogy már elég öreg. Fõleg a low poly textúrák szúrnak szemet, meg a papír fák.
Viszont a source motor bitang jó. Egy mai átlagos játékgép lazán viszi maxon a Cinematic Modot.(4gb ram, 1gb vga) Ráadásul a motor sem szarja össze magát a nagyobb textúráktól, meg több objektumtól.
Ez ugye a legtöbb motornál úgy néz ki hogy ha modolják hogy akad a játék mint a bûn. Hiába bírja a gép egyszerûen a játék mororja összeroskad ha nagyobb felbontású textúrákat meg részletesebben kidolgozott pályákat kell egyszerre lekezelnie. Hiszen nem erre tervezték.
Jó példa erre a Fallout játékok. Föltettem a textúra pakkot, no problem. Föltettem még mellé egy olyan modot ami komplett, kidolgozott, részletes városokat tett bele. Instant CTD ha közelébe értem. Ha nem vágott ki azonnal az asztalra kb 2 percig 5-10 fps körül laggolt.
Persze fut a kettõ is együtt csak ahhoz már erõmû kell tényleg. Kb 8-10 giga rammal már élvezhetõ ami azért vicc.
Szerencsére a source megbírkózik ezekkel lazán, úgyhogy a brutál látványvilág ellenére csak minimálisan növekszik a hardver igény.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
-Korszerûtlen technikai megoldásokkal elég szép hatásokat trükköztek ki
-A látványvilágot annyira eltalálták, hogy sokkal élethûbb hatást kelt számos fejlettebb grafikai motorral rendelkezõ játéknál. Ehhez nálunk magyaroknál még az is hozzátesz, hogy az építészeti stílus nagyon ismerõs, nagyon sokat számít ez is tudat alatt.
Ezek a dolgok amik igazán dícséretre méltók, önmagában egy fejlett grafikai engine sokszor semmire nem elég 😊
Most én is kipróbálom a CM12õt. 😊
Bemásoltam mindent a helyére ahogy kell de csak a menü lett magyar a feliratozás nem. Így elkezdtem kutakodni hol a gubanc.
Szóval mindent bemásoltam a sourcemods/CM/hl2 mappába. Utána a resource mappában a closecaption_english.dat-ot és closecaption_english.txt-t átneveztem másra pl closecaption_english_eredeti.
Majd a closecaption_hungarian dat és txt fájlokat átneveztem closecaption_english-re.Így már minden magyar, menük, feliratozások stb.
Igaz nem így játszottam ki, de belenéztem több helyen ahol szövegelés van és jó volt. Episodokat nem magyarítottam még de pont az EP1 végén voltam és már az is félig magyar volt.
Elõvettem nosztalgiázni a gémet. Hogy n nézzen korszerûtlennek mai szemmel. Sikerült elindítanom a legújabb cinema módot 12.20 full + 12.21 patch. De hogyan varázsolok rá a magyarítást<#confused>#confused>
Fákjúal!

És nincs valami gyûjtõ hely ahonnan karaktereket lehet letölteni? Ahogy láttam vannak sokkal szebb alyx modellek is, sõt volt jó pár ami majdnem olyan mint az eredeti csak hd-ban.
Mondjuk azt sem értem hogy az újabb verziókban miért nincsenek benne a régebbi karik is.
Valaki talán a korábbi verziókból mentett át karaktereket, de ha a készítõ az a "más", akkor valószinüleg a félkész, teszt, stb modellek is ott vannak nála. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
12-es full van lent sõt peccseltem is.
A játékok már lent vannak, és ellettek indítva többször is.
Source SDK
Source SDK Base 2006
Source SDK Base 2007
Ne felejtsd el, hogy egyszer legalább el is kell indítani az összes játékot (HL2, HL2-Ep1, HL2-Ep2) a CM elõtt!
De a kellékekben csak Source SDK, Source SDK Base 2006 és Source SDK Base 2007 van.
Pár gcf fájl hiányzik. Akkor most wtf van?<#zavart2>#zavart2>
A Source SDK meg a Source SDK Base 2007 van lent.
Kiváncsi vagyok milyen ha már ennyit foglal.
[merlinw.org]
Mennyi hely kell a Cinematic modnak?
Nagy bukta nem lehet, de kurva nehéz lesz Gabe-nek megfelelni a sorozatos szopatások, megjelenés elodázások, infó hiányok miatt megkérgesedett szívû rajongóknak.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Next PC upgrade: 2022