Alan Wake

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
De biztos, persze van amikor be kell röffenteni, de a fényben van a mentés ez a lényeg nagyon sokszor, fõleg azokon a részeken amikor erõdbe kell menni, menekülni, futkosni.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

kirol
"mindig van egy villanyoszlop a közelben"
Hát?! Ez nem biztos, meg nehéz azt megcsinálni, hogy fel is kapcsolt, mert közben míg nyomogatod az "A"-t, kinyírnak. Nekem is szerencsém volt szerintem.

Totti5
Minden villanyoszlopnál ment és akik elõtte követtek eltünnek, éppen azért van így hogy lõszer nélkül is lehessen játszani, és mindig van egy villanyoszlop a közelben. Olykor nehéz, de ép ez a lényege az egésznek, van amikor csak egy hajszálon múlik.

kirol
Eddig nagyon béna voltam a harcban, de most a 2. epizód közepe környékén volt alkalmam gyakorolni.

Történt ugyanis, hogy elfogyott a lõszerem és volt még vagy 4 támadóm. Rohangáltam össze vissza mint a mérgezett egér, hátha találok valahol lõszert, de sajnos nem találtam. Találtam viszont egy bekapcsolható villanyoszlopot és fényt tudtam csinálni, amibe pont belejött az utolsó támadóm - a többi valahogy eltûnt, míg egy korábbi fényben álldogáltam -
és megsemmisült szerencsére.
De rohadt idegesítõ volt, hogy nem tudok semmit se tenni ellenük lõszer nélkül, pl, se rúgni, se semmi, ráadásul õk gyorsabban futnak, mint én és csak elhajolni tudok a támadások elõl. Na szóval itt sikerült ezt mozdulatot elsajátítanom, ami késõbb még biztosan jól fog jönni.

Macccy
Ja és most a spoiler észrevételeim (aki végigjátszotta olvassa, mondja el mit gondol, de lécci úgy, hogy a játék további epizódjait még ne lõjje le) (ja és ha már volt róla szó, nem olvastam el az általatok írt spoiler részeket, mert még csak most kezdtem ugye)

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Majd kiugrott a szívem a vigyorgó pofámon át, amikor meghallottam MAX PAYNE hangját, Alan egyik kézirat részletének (Sudden Stop 1-2) felolvasása közben!! Te jó Ég! Nem hittem, hogy egyik kedvenc játék hõsömet viszont hallom még! <#smile> Ez ismét egy állati szép húzás volt a Remedy részérõl!

De tovább megyek ... Alex Casey = Max Payne ? (ugye tudjuk, hogy Alan bestseller regényeinek fõszereplõje Casey volt)

Létezik, hogy Alan írta Max Payne akció-thriller drámáját, esetleg akkor tájt, amikor két éve télen New Yorkba költöztek és évszázados hóvihar tombolt??

Aztán ott vannak a könyvek amikkel Alan olyan sikeres lett:
Return To Sender
What I Can't Forget
Alex Casey (címre lehetne akár a Max Payne)
The Things I Want
The Fall Of Casey (ez akár a Fall Of Max Payne)

És még egy, kicsit másik dolog: a Végtelen Határokra hasonlító sorozat, amit a TV -ben nézhetünk néha esténként, a címe ...
Night Springs ('A Sötétség Virágzik') ... hmm, a város neve pedig ... Bright Falls ('A Fény Elbukik') ... <#rolleyes>

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Macccy
Hú. Mindenhol kifogytak a készletekbõl szinte, itthon is alig maradt, de mindenképp kintrõl akartam a DLC ticket miatt. A legtöbb áruház már elõrendelésben kiadta az összes Limited Collector's Edition -t! De aztán mikor feladtam és megrendeltem a simát, megláttam a GAME.CO -nál készleten a gyûjtõit, ráadásul pontosan ugyanannyiba került mint a sima (39.90 £😉. Persze hamar lemondtam a simát és meg is rendeltem a másikat! Két (!!) nap alatt kiküldték és most itt van. Igényes, rengeteg tartalom amit napokig el lehet böngészni és nem utolsó sorban szép dísz a könyvespolcon is ...

Nah de akkor a játékról ... Lányok-fiúk! Ez marhajó!! Haaggyjuk a fanságot, ez simán k*rva ütõs lett! Elõször is a látvány, amibe bele lehet kötni néhány textúra és száj-szinkron miatt, de mi a frásznak, hiszen minden más borzasztóan látványos. Én sem értettem, amíg nem töltöttem vele pár órát. Ha beállítod a TV-t/monitort/játékot a megfelelõ fényerõ szintre, melyet egyébként javasol is, akkor az egyszeri játékos a textúrák pixeleinek számolása helyett tuti meregetni fogja a szemét a sötét helyszíneken, de még ekkor sem kellemetlen a látótávolság. Az elemlámpa és minden fényforrás hihetetlen jó, nem vagyok biztos benne, de pár perc gondolkodás után sem tudtam felidézni szebben megvalósított fényeket a múlt címeibõl. Az idõjárás dinamikus modellezése, a mozgó környezet, növényzet, a globális fizika egészen a kisebb tárgyakig menõen ... mind, mind technikailag kiváló szerintem! Hangok, effektek - nem vagyok vájtfülû - abszolút rendben vannak és a zenék ... <#smile> < Pont így mosolyogtam fülig érõ szájjal, amikor felcsendült a zene az elsõ epizód végén, vagy akár az étteremben! A zenekari mûvek epikusak és fokozzák az adrenalint, ha szorul a hurok. A harcokkal kapcsolatban néhányan mondták, hogy nem jó. Én azt mondanám így az elsõ epizód után: brilliáns, pedig nem vagyok mazochista! (két hete van csupán XBOX360 -am, elõtte sosem fogtam a kezemben kontrollert pár percnél hosszabb ideig és mióta megvettem, HL2 -vel és GTA -val "gyakoroltam") A kihívás pont jónak ígérkezik, Hard fokozaton is álltam neki.

Szóval így gyors Alan Wake értékelésnek a részemrõl ennyi: nem vártam, lemondtam róla, elfelejtettem rég, két hónapja hallottam, hogy XBOX only ... két hete vettem egy BOX -ot (más okokból is) és most ezt a tényleg nem mindennapi kiadást, végre ... eddig úgy tûnik simán megérte mind a 40 fontot!

\"For he did not know, that beyond the lake he called home, lies a deeper darker ocean green ...\"

Sáska
<#eljen> nekem is van nehany CE jatekom (pc-re), de eddig ezt tartom a legigenyesebb kiadasnak; egyaltalan nem bantam meg, hogy a limited edition-t vettem meg, foleg, hogy csak 5 euroval volt dragabb.

Macccy
Megérkezett!! At last! Alan Wake Limited Collector's Edition egyenesen angliából. Gyönyörû kiadás ez, most már én is mondhatom, példás kötés, szép tokok, jó minõségû, anyagú könyv. Ahogy mondják:
"A must have" ...

Elkezdtem, de még csak kevés idõm volt, Alice eltûnt, volt némi suspense, de többnyire csak mászkáltam a kompon, az étteremben és az erdõben és nézelõdtem. Csudaszép ez na!

Most melóban vagyok. Asszem olvasom a könyvet ...

TDC Geronimo
Elkezdtem másodjára is, de hiába a lineárisabb játékmenet és a sok scriptelés, így is marhára élvezem még másodjára is. Sõt egy rakat dologra most jövök így rá utólag, hogy hoppá ez és ez emiatt meg amiatt volt meg van így. Remélem tömnek minket DLCvel majd 😄

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

Totti5

Seth
"Valamint Alan utolsó mondata bassza a csõröm. Nevezetesen az "its not a lake, its an ocean" Hogy mit akar ezzel mondani...azt se vágom."
Magára arra az erõre utalt,amivel az írásával formálni tudta a történteket.Az az erõ nem csak egy kis tó nagyságú, hanem akkora mint a tenger. Egyikben manuscriptben leírja ezt,olvasd õket végig
Amit red 13 mond #1423-ban, pont az a helyzet. Tom beleírta Alan-t a sztorijába,amolyan utolsó esélyként,mert tudta hogy a sötétséget nem tudja legyõzni

PSN ID.: Beegabor

TDC Geronimo
Most megnéztem a végén a cinematicot megint és azt látni, hogy ahogy alan ír úgy mozog Rose szeme és a háttérben az FBI agent meg hát nem tudom 😄 Olyan mintha õ írna. Nagyon zavaros az egész, remélem DLC részekkel helyre rázzák a dolgokat, mert ahány ember annyi teória kb.

Meglehet, hogy Alan csak egy kitaláció, mondjuk Tom kitalációja, és azért hozta létre õt egy könyvben, hogy legyõzze Barbarát...

Totti5
Úgy tünt mint ha tényleg csak Alan élte volna ezt át, mert a város ott állt, mindenki él és virul mint ha mi sem történt volna, de az utalás megvolt hogy mégse... vagy elinzétik DLCkel, vagy folytatása lesz, csak ne jusson a Half Life 2 sorsára, mert ott is WTF lett a vége

TDC Geronimo
Hát nem tudom nekem az jött át, hogy ugye megírta a történet végét, ezzel megmentette Alicet, de õ maga viszont nem meghalt, hanem a sötétség fogságába esett és ott is maradt. A végén mikor meg mutatja a fesztivált, abból nekem az jött le, hogy ezek a dolgok meg is történtek meg nem is. Lehet csak Alan elméjében történt az egész viszont a végén Rose-on és az FBI ügynökön lehetett látni, hogy õket elragadta a sötétség és továbbra se szabadultak tõle. Lehet õket kihagyta a történet végébõl alan és ezért õk továbbra is a sötétség fogságába ragadtak. Valamint Alan utolsó mondata bassza a csõröm. Nevezetesen az "its not a lake, its an ocean" Hogy mit akar ezzel mondani...azt se vágom. Marha sok kiskapu maradt nyitva. Azt se tudni igazán mi lett Barryvel meg a sheriffel. Na mind1 jöhet a második rész, de azért ilyen cliffhangerrel befejezni nem volt szép remedy! :d

Totti5
Végigvittem.

Kicsit WTF. Amit sugall hogy Alan halt bele hogy utána ugrott, Alice meg kimászott és él, de hogy miért képzelte ezt, vagy mi is volt ez az egész azt nem zárja le.

Remedy minõség, akárcsak a Max Payne volt és ebbe felhasználták mindazt ami annak az erõssége volt, ez látszik is. Hasonlóan maradandó és emlékezetes alkotás, de még arra is rátesz egy lapáttal.

Totti5
áááá, eszméletlen, mekkora volt már!!

Rokk koncert, tiszta Brütal Legend feeling volt😊))))))

Totti5
Új fanméd tréler Inception film zenével Alan Wake Inception trailer

TDC Geronimo
Nem mondom melyik lesz, de nagyon jó az credit zene is a végén 😊

Totti5
Klasszikus! Gondolom itt sem lesz máskép az eddigiek tapasztalaátból kiindúlva. Játék közbeni dallamok, rádió zenék, epizód végi zenék nagyon passzolnak bele.

Macccy
Én (még nem jött meg a CE szóval nemtudom) ilyesmi minõségû vége-zenét szeretnék még mint annak idején ...
Late goodbye

Totti5
<#zavart2><#idiota>

Totti5
Jó kis szám.

Kár hogy a soundtrackon nem kaptak helyek a fejezek végén levõ számok.

Roy Orbison - In Dreams

Errõl nem találtam jobbat...
Among The Oak And Ash - Shady Grove

Prince23
Új videó

A szaksajtó véleménye, felvillanó felirat keretében.

Totti5
Passz, még nem néztem végig õket, mert megvártam hogy teljes legyen, de mivel a játék elõzményénak szánták, gondolom nem ad magyarázatot semmire😊

kirol
Errõl Alan Wake jutott eszembe:

gergou

`Take a look to the sky just before you die`

grebber
HM?Valamit nagyon benéztem akkor vagy nemértem.
Ebben a kisfilmekben nem az alan faszival történnek a dolgok a játékban meg igen akkor most mivan?

Next PC upgrade: 2022

gergou
váóóó, kimaradt 😄
mekkoraaaa 😄

Totti5
Majd a játékban kiderül ( vagy nem ). Aki válaszol erre kéretik erõsen spójler keretbe tenni!!

grebber
Nagyon jó ez a bright falls.Van pár kérdésem miért kerül mindig a csávó ismeretlen helyekre (erdõbe kell fel stb) és miért reagált úgy a fényre ahogy?

TDC Geronimo
Hopp ez nekem kimaradt. Na majd másodjára. Amúgy ep4be lesz egy nagyon epic momentum majd! 😄

Totti5
Szintén! Kicsit belendült a dolog, úgy az EP3 közepétõl, talán nem is olyan kicsit😊 most éreztem rá igazán a harcokra és hogy nyugodtan használjak mindent és nem szabad spórolni a fénnyel, és nem kell tartogatni a tápot késõbbre, mert felesleges.

Találtam egy Easter Egg-et ( EP 4 eleje ), csak linkbe hátha valaki fel akarja fedezni, vagy nem tart még ott.
ddd
ddd

gergou
Ep4 elején vagyok. Egyre jobban tetszik 😊 Pedig eddig is imádtam😊 Nagyon hangulatos 😊

TDC Geronimo
Na végigvittem. Hát még nem döntöttem el, hogy szeressem vagy utáljam a végét 😄

Totti5
Autókázásnál ki sem mertem szállni és felfedzni gyüjtögetni annyira para volt már a dolog😄 majd visszamegyek, mert biztos hagytam ott dolgokat és ahogy láttam több felé is lehetett menni.

Autókázás... hát nem egy ótós játék, de a célnak megfelelõ, hasonló mint az Alonéba volt. Hangulara itt is hibátlan, ahogy meg lett rendeze a dolog és ez a lényeg.

Totti5
EP 2 vége. A zene megint telitalálat😊 jó kis rész volt, rendesen meg kellett küzdeni ( hardon ) igazi szörvájvör a dolog, rendesen bele éli magát az ember ahogy futkosik az erdõben és nem tudod mi jön honnan és mikor. Eszméletlen feeling. És persze az EP2 végén a csavar is ütõs volt.

Törölt felhasználó
Az a jó ha többen vannak egy csoportban.
Totti5
Korrekt teszt!

Totti5
Milyen hypról is van szó? ki hypolta, mikor, mennyit, hogyan? azon kívül hogy nyilvánvalóan egy jó játékról van szó.

grebber
Na végre nem csak az agyonhájp egyre több helyen rosszakat is mondanak róla.

TDC Geronimo
Hát most így hirtelen nem vágom, de nem emlékszem rá, hogy különösebben gondot okoztak volna.

Voltan
Szóval mi a ti taktikátok? Érdekelne, mert ott szívtam.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Voltan
Akkor had kérdezzek. A 3. epizód, mikor csak flashbangjeid vannak. Hogy taktikáztad a zsaru-taken-eket, mert én sokat szívtam ott. Nincs még pisztoly, csak flashbang van.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

TDC Geronimo
Hát volt pár rész ahol haltam párszor pl amikor jön rakat ellenfél meg még egy jármû is. Mindig megpróbálok máshogy taktikázni, használni a környezetet stb. Egyetlen egyszer volt olyan hogy kifogytam lõszerbõl, de utána megcsináltam úgy, hogy maradt valamennyi. Ráadásul sokszor spórolok ilyen ultimét fegyókkal, mint a flaregun, flashgrenade stb és a végére a semmibe vész 😄 Második végigjátszásnál majd használom ezeket aktívabban 😊

ez azért már jobb... 😊

http://www.gamekapocs.hu/cikk/748/1382/Alan+Wake+teszt

gergou
Igazából, ami engem ebben a játékban leginkább lenyûgöz, az az a képi világ, amivel szinte egy fantasztikus regény kacifántos sorait átadja. Alan csak áll, a rémület a gyomrában van, közben hatalmas fuvallatok tépik szét a fenyõfák ágait... Mindeközben a semmibõl egy hatalmas markológép zakatolása hallatszik fel ahogy megindulva maga alá gyûri a gallyakat és a farönköket... Ez mind olyan szépen megelevenedik ebben a játékban. Hatalmas munka van benne 😊

Sáska
sikerult, koszi<#eljen>

Totti5
És hogy bírod?😊 EP2nél vagyok és jönnek 5en és menekülni sem tudok sokat, mert tarkón dob, meg utolérnek😊 ( 6szor haltam meg, most pihentetem ), skuló meg csak 10 van.

TDC Geronimo
Én hardon kezdtem