Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A 2. fokozat kilometerekkel arrebb ert le.
Egyebkent mikozben a fuggoleges kitartast csinaltak a launch tower elkapokarja szimulalta az elfogast ugyanabban a sequencben (Valaki tuti ossze rak majd egy osszevagott 2 perspektivat idovel szinkronizalva)).
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
A 2. fokozatnál viszont át kell tervezni kormányfelületet, mert ez így nem megy. Kérdés, hogy az új helyen mennyire lesz túlélőképes és hatékony, meg hogy nehezebb lesz-e. Mert a visszatérés gyorsulásával nemigen lehet mit kezdeni, így is nagyon, de nagyon lágyan fékezve jön le a cucc egy Apollo visszatérő egységhez képest. A live stream alapján az axiális gyorsulás talán, ha 2G tája volt a max, de még 40 km-re magasságban se lépte át az 1G-t.
Viszont igy is ezek az első olyan élő felvételek amik egy visszatérő űrhajorol készültek. mivel eddig nem volt olyan technologia amivel ezt meg tudták tenni. ugyhogy ennek is örülni kell, hogy legalább ennyit láthattunk, és azt, hogy a teljes folyamatot.
DE mivel a SpaceX-nek már van starlinkje igy az űrből tudják közvetitetni vissza a földre az élő videoképet. enélkül a plazma megakadályozta és ezért is szokott a rádiokapcsolat megszűnni a visszatérő űrhajókkal eddig.
a spaceship landingról meg nincs rendesebb kép? mondjuk egy külső,biztos vót hajó a közelben ha az is vízre szállt
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Igen voltak hibák, de még senki nem csinált ilyet elötte .
Ha rossz a rendszer, akkor át kell tervezni, nem mondhatják, hogy jó, legyen két hét múlva újabb kilövés. Tudom, kicsi a költségvetés, szorít az idő...
Tehát számomra ez már olyan hozzáállást mutat, ami valószínűleg tragédiához fog vezetni.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Most például, már többször el lett halasztva a kilövés, hélium szivárgás miatt, meg 5 perccel a kilovés elött a vezérlo computer miatt. És most hogy fellötték az orbit közben még 2 másik szivárgás is lett ugyan ugy a hélium résznél. Még a kilövések elhalasztásakor több napba telik mire valamit megjavitanak. Igaz ez egy emberes küldetés, ez jobban meg kell vizsgálni, de amikor a spaceshipet elhalasztották akkor másnapra kicserélték a szelepet ,sőt a munkahengert is a grid finnek.
Na majd ma kiderül, hogy a 4. fellövés hogy sikerül és a visszajövetelnél sikerül e a virtuális toronyhoz beállni.
sztem megint halasztanak
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
[merlinw.org]
De a zippzárt még mindig nem értem, hogy az, hogy merül fel mint opcio egy légmentesen zárodo ruha esetén, ami jobb esetben nem szabadna, hogy szétnyiljon.
NYilván minsöségibb kivitel mitn egy hétkoznapi kabáton, de az elv akkor is hasonlo, és a zippzár fogai között nem zár légmentesen és akár szét is mehet, föleg ha nem jol kapcsolodnak a fogak egymáshoz.
[merlinw.org]
Azok a gyuruk azok a join (izület) részei a ruhának ahol el tud forogni az adott végtag. ÉS ha végignézted a videot akkor azt is megtudtad volna, hogy ezek azért is kellenek, hogy mozogni lehessen ,mert ezek nélkül, mint egy lufi olyan lenne a ruha és nem lenne képes behajtani a végtagokat.
Itt is láthatod , hogy azok a gyuruk forognak csak itt még nincs rajta a porvédo réteg, mint a többin ezért jobban látni a csatlakozást.
Az utolsó hsz-ben levő első videónál 1:49-1:51-nél attól, hogy te gyűrűket látsz, az nem elforduló kapcsolat a képek alapján. Az is pont úgy záródik le a moduláris felépítésből, ahogy a csuklónál és a nyaknál is. Az odáig vezető rész rugalmas és ott kapcsolódik hozzá a következő rész a gyűrűvel. De az nem forog. Okkal van olyan csinos nagy átmérőre, ami messze nagyobb bárki keznénél.
Egyrészt van egy ruha amit csak a kilövéshez használnak, annak kevésbé kell lennie mozgékonynak és van az EVA vagyis ami az ürsétákat csinálják, ennél már sokkal összetetebnek kell lennie és szukséges, hoyg az urben is mozgásképes maradjon mig a másiknál csak a vészhelyzetek alkalmával lenne nyomáscsökkenés a kabinba ennyi a feladata.
DE az EVA ruháknak kellenek a mozgatható izuleti részek és erre csapágyazott részeket használnak a kesztyuknél és a vállnál deréknél
Ha ott megoldották már régebben is a légtömörséget akkor a sisaknál se lenne akadály.
DE amugy itt egy video csak , hogy lásd, hogy nem ugy gyurödik semmi mint a polo a vállnál hanem csapágyas.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2024.05.08. 20:49:42
A kezeknél semmiféle forgógyűrű nincs.
Simán a ruha anyaga van, ami pont úgy deformálódik, mint a pólód.
A sisakon meg valahol rögzíteni kell a ruha többi részéhez, tehát az nem lehet olyan, mint a vállnál.
Ha ez a kapcsolat forogna, az baj lenne.
De ha csak azt nézzük, hogy a SpaceX féle nyaki részt a sisakkal el tudja forgatni,mert ahogy látom az nem merev akkor már az a pár fok is sokat jelent.
De a kilövéseknél még a space X-es sisakot is fél kézzel kellett fogni, mert zavarta a látásban a pilotákat és igazitani kellett folyamatosan
Utoljára szerkesztette: repvez, 2024.05.06. 19:51:59
www.smart-bus.hu
Hibáztasd ezt a hszt, ahol elolvasnia sem sikerült a delikvensnek, hogy mi van benne vagy értelmeznie. Pedig csak kb. 1-2 kulcsfontosságú mondat volt benne.
De amúgy érdekes az, hogy mennyire messzire megy, ha bárki merészel mondani bármi negatívat muskról...
Igaza van MerlinW-nek, a te gondolkodásoddal most még mindig a barlangokban botokkal rohangálnánk
Szerintem ennek fuss neki újra.
2. Én is dolgozom, ez a meló mellett tolom. (A valóságérzékeléseddel komoly baj lehet, ha szerited ebből meg lehet élni itthon.)
3. A könyvek ingyenesen elérhetők és letölthetők voltak.
Másegyéb elmés megjegyzés részedről?
Te is csak szemetelni jársz ide, amióta az eszemet tudom.
"Repvez 2005: kommentel
Repvez 2024: kommentel"
Nem mindenki influenszer, valaki dolgozik is. Ezenfelül a valóságban és normális esetben egy családalapítás messze magasabb szint, mint a te torz értékrendeddel nézve.
Mondjuk már azzal többet tesz le valaki az asztalra nálad, ha kevesebbet hazudik.
A könyveket meg a militarista belterjes közegen kívül veszi valaki? Nem hinném. Persze ez nem számítana, mert ha jó a könyv, akkor jó, de te jössz ilyen adatokkal, mint értékmérő...
Lehet, hogy tévedett repvez bizonyos dolgokban, de idáig elvinni, ilyen mélyre levinni a vitát rólad állít ki bizonyítványt.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Itt konkrétan megneveztél. Az az szép az Internetben, hogy megőrzi a dolgokat...
Ezekszerint megint beigazolodott ez.
Egyébként ha személyeskednék akkor megnevezlek .
Ketto amit te csinálsz az a személyeskedés, mikor a témával kapcsolatban egy mondatot sikerül leirni a többi fél oldalas és még egy extra hszt meg csak nevesitve az én internetes multam felhánytorgatásárol szol teljesen offtopik témában.
küldetést időközben új elemekkel bővítették,
Starshipnél mi bővült? Semmi. A Starshipnél az is új elem lenne a sikerességben, ha végre elérné a LEO pályát. És mivcel az egész nem öncélú, mert műveletek is vannak, amiért az egészet felküldöd, hogy majd valódi mission legyen egyszer. Lehet, hogy lesz, de bakker a csúszás mértéke jelen állás szerint elég szép. Az eredeti terv ugye az volt, hogy 2023-ban már Mars Cargo mission. Jelenleg a LEO pálya elérése sem megy, egy minimum minimuma teszt lépcsőfok sem.
Szóval itt megint nem értettél meg semmit.
.. vagy aközött, hogy már elmentünk a Holdig. de mivel bővítik a missziót, emiatt halasztják a jelmezes főpróba utáni módosított előadást. Mert ott nem az a módi, hogy felrobbantgatnak dolgokat, mert tök jó az. Miközben az csontig felszopott cég a felolvasópróbán is elbukik 5+ évvel az ütemtervekhez képest. Mindenz úgy, hogy mrmusk kezét alig köti meg valami, az Artemisnek meg politikusi döntés miatt az STS rendszerből kellett felhasználni elemeket és pont.
------------
A korábban betett személyeskedésre, hogy ha rajtam múlna, akkor barlangban lennék. Aham.
Kb. 20 éve ismerlek a fórumon.Teljesítményed, amit láttam az, hogy n+1-dik alkalommal téves / 0 alapokkal feltételezel, majd amikor pl. repszim fejlesztő közli, hogy nem úgy van egy repszimes témában, akkor egy ideig csönd. (Kivéve mikor még közben rinyálsz egy jót.) Majd X idő múlva jön a következő hülyeség / "fantasztikus ötlet". Hol olyan "zseniális ötleted" van, hogy radar modellezéshez ray tracing kéne (maga az ötlet is faszság, de ha jó ötlet lenne, akkor is a Falconban kötelezővé tenni RTX-et = baromság), hol más grafikai ökörség, amit még nem grafikusként is értettem, hogy butaság. (Kijavított hivatásos is.)
2005 óta lényegében könyveket írtam, voltam belsős és külsős repszimfejlesztő csapatban, csináltam másokkal együttműködve két baszott nagy modot most megy egy mini YT brandet építek. Éveket töltöttem mindegyikkel és közben lett egy jópofa kapcsolati hálóm is.Közben megtanultam használni ezt azt és tanultam is egy rakás dolgok. Nem minden ötletem sikerült, akkor másba fogtam. Én is próbáltam 3D modellt csinálni a Falcon széria számára, nem ment, de folyamatos rinyálás helyett más részét fejlesztettem a játéknak. Pedig én nem egyből a hegyet akartam megmászni és sírni azon, hogy jaaaaaaaaaaaaak, nem igaz, hogy nincs leírás, pedig repcsi helyett csak egy harckocsi modellel kezdtem.
Ez alapján nálad mit látok?
Repvez 2005: kommentel
Repvez 2024: kommentel
Ennyi. Hol van a látható output részedről? Sehol.
Ezek szerint se nem tanultál semmit (barlangban élsz), de kapcsolati hálód sincs (barlangból üvöltözöl ki hülyeségeket).
Akkor honnan volt arcod ehhez a barlangos beszóláshoz + személyeskedésez és folyamatos okoskodáshoz?
Uff
Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.01.11. 09:01:16
Csak mert nem igen látom az eddig hözöngöket emiatt, akik felhánytorgatták, hogy mégcsak orbitásios pályára sem képes felmenni a starship a 2. fellovésből. meg hogy hogy akar igy a marsra menni.
itt meg egy 50 éves cég aki ezzel foglalkozik nem tudja időre teljesiteni és mégse jön a fikázás? ki érti ezt ?
gondolom szarrá is van titkosítva minden kutatás ,és talán a jövőben ha előállnak valami újdonsággal akkor elmondják hogy ez volt az 2023 végén :D
Felvittek 33 tesztet kb 110km magasra majd ott kb pár mp-ig a microgravitácio súlytalanságban vizsgáltak rajtuk valamit. ha jol értettem akkor valami agrár dolgot , ha azok valami magok vagy palánták akkor ez a max fél perc sokat nem hiszem, hogy változtatna rajtuk
DE ehhez miért kellett egy ilyen űrrakéta? egy zéro gravitációs repülőben ugyan ezt meg tudták volna vizsgálni hosszabb ideig olcsóbban , kevesebb rizikoval.
A világ egyenlőre leragadt a rakétahajtásnál, legyen az kémiai, "napelemes" vagy nukleáris esetleg majd valamikor fúziós. Mindig lesz tömegproblémája. Hiszen a tömeg "kidobása" a lényege meg a nem kidobható tömeg nagysága (pl. az atomerőmű meg annak sugárzás árnyékolása). A metán/O2nél a H2/O2 is sokkal jobb, csak drágább is. Szóval most épp az irányba megy a próbálkozás, hogy ez az egész rakétásdi megfizethetőbb legyen. Ennyi. Semmi alapvető áttörés nem látszik a távolban sem. De szerintem egyelőre még az se nagyon, hogy aránylag olcsó legyen kisebb-nagyobb tömeget kijuttatni LEO-ra.
Hogy mi lesz 500 év múlva? Ha a fizika korlátai maradnak, akkor talán nem sokkal több, mint ma. Az anyagok adottak. Az erőforrások adottak. Az emberiség egyre dekadensebb. Úgyhogy még a középkor is visszatérhet.
1. minél tovább él valaki 0 G-ben, annál több egészségi problémája lesz. Kivédhetetlenül. Az űrben 1 G biztosítása meg egyelőre elérhetetlenül drága.
2, a Föld mágnese tere nélkül súlyosan károsodunk a sugárzástól. Ennek kivédése egyelőre elérhetetlenül drága.
3. a Marson valószínűleg élet nincs, sem a földi életet kiszolgáló erőforrás, sem sugárvédelem (mágneses mező), csak 1/3 G nehézségi erő.
4. a csillagközi utazás meg maximum vágyálom.
5. a Földön még atomháború után is könnyebb túlélni, mint a Marson.
Szerintetek mikor lesz a Starship human rated full reusable mondjuk 1 héten belül újraindíthatósággal?
Szerintem jó sokára és jó drágán, ha egyálalán lesz. És nem gyűlölöm a Spacex-et de szerintem Musk már olyan a Spacexnek mint a hajdani Németrországnak akkori bölcs vezetője.
Utoljára szerkesztette: gafzhu, 2023.12.05. 17:51:18