Ableton Live

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Persze használok de sztem nem sokat segít legalábbis nekem nem :S Meg sok olyan eset van h egyszerûen nem látom az ütemet pedig úgy figyelem h a szemem kifolyik de akkor se tudom pontosan warpolni 😞
a #162-es hsz-ban van két rövid muvi warpolás ügyben, nézd meg õket!

az ütem pontos beállításához warpolásnál használsz metronómot ?
mert ha ott stimmel minden, akkor nem lesz majd trappolás a késõbbiek során!

sziasztok! vki elmondaná nekem h mi az a warpolás? nemrég lett meg az ableton és még egyenlõre "tanulgatom"

választ elõre is kösz😊
Váááá ez a warpolás kiakaszt teljesen akárhogy warpolom mindig szétcsúszik a vége hiába fixálom.Ha keverném rá a köv. zenét akkor is teljese lódobogás van.Már verem a klaviatúrát mert sehogy se jó 😞(
kalandra fel! 😊

most már csak reason 3.0 kéne találnom 😄
ügyi 😊

torrenten találtam 😊
Dj N-Ice
3 perec es JustMusic.Fm radioban porog az abletonos mixem😊

www.justmusic.fm rulez😊

\"Any @#$%ing idiot could understand that.\" -Einstein, 1938 \"What the @#$% was that?\" -Mayor Of Hiroshima,1945:)))

pl. dc++ , torrent
konkrét címekkel sajna most nem tudok szolgálni!

Jó elképzelések!Támogatom ezt a mûsortervet 😊 Télleg honnan lehet hangminta cd-ket letölteni?Keresgettem már de még nem találtam sehol se 😞
a mûsortervvel kapcsolatban...elõször is nem tudom mennyi idõ volna egy adásra szánva, de én az alábbiakat képzeltem el a mûsorban:
-maga a program rövid bemutatása
-interjúk hazai lelkes felhasználókkal,dj-kkel, avagy miért olyan jó ez a program!
-rövid áttekintése a program kezelõfelületének
-a warpolás mûvészete
-használjuk ki a program adottságait és mixeljünk élõben!
-elõ a hangminta cd-kkel,remixre fel!

ilyesmikre gondoltam!

<#eljen>

wow /me levan döbbenve
PiR8
Nos, hölgyeim és Uraim! Megtörpént a találkozó a magyarországi Ableton disztribúció vezetõjével és nagyon sokmindenben partner:
- ableton.hu domain bejegyzés és saját portál biztosítása (hírek, fórum, tagság, tutorial, etc.)
- egy komoly stúdióhely biztosítása face2face eszmecserékhez, ahol mindenki megmutathatja, mire jutott a programmal
- klub kialakítása, melyben a tagok kedvezményben részesülnek Ableton- ill. M-Audio-termék vásárlásakor
- pályázatok támogatása (pl. remixek, megjelenések, etc.), mely HW/SW-ben nyilvánul meg

Azt hiszem, elindult valami... Remélem Ti is érzitek, hogy mi a pálya. 😊 A honlapot és a többi megjelenési módhoz szükséges dolgot magunknak kell létrehozni, a szerver és a tárhely biztosítva lesz. Így kérném az olyan arcokat, akik értenek PHP-hez, MySQL-hez, stb, az magánlevélben keressen meg pliz! A domain mûködése 3 hét mulva esedékes (ennyi sajna a bejegyzési idõ) és addig jó volna már egy mûködõképes kis portált összehozni. (A design részét én már elkezdtem, hamarosan belinkelek 1-2 képet.)

Elindítottam egy másik vonalat is: FiX.TV-nél van egy-két ismerõs arc, aki bevállalná egy mûsor elkészítését, mely zeneszerkesztésrõl szólna, közvetetten pedig az Ableton-ról. Akinek a mûsortervvel kapcsolatban lenne építõ jellegû 5lete, kivele! 😊 Ha jól sikerül az akció, akkor még szó lehet egy mûsor-sorozatról is.

Nohm.. én most ellépek egy pár napra, aztán jöv7-en majd leszek... ReL0CaTe: igen, én már zenélek 😊 -> Szilvuplé Varieté

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Deee én alkotok 😊
Íme 😄
ugyanazt csinálta nekem is :@
king13
ehh beszarás telebaszta az Application Data-t wavokkal :S feltelt a c :\

őőő

Dj N-Ice
na miaz senki nem alkot semmit?😊 nema'😊

\"Any @#$%ing idiot could understand that.\" -Einstein, 1938 \"What the @#$% was that?\" -Mayor Of Hiroshima,1945:)))

nem,nem mind olyan tuti csak az h több stílust szeretek és játszok és ezért kell mindig több számba gondolkodnom 😊
Dj N-Ice
el-el😊)) de akkor is folosleges bewarpolni az osszes zenedet. Vagy mind olyan tuti?

200gb-n csak elfér pár szám nem?😄
Dj N-Ice
nem kell bewarpolni... nekem is van 3000 zene gepen, warpoljon a halal annyit. Nincs az az isten hogy ravetemedjek erre😊 eheheh😊 Csak olyanokat warpolj amit tuti jatszani fogsz. De amugy meg tesok kozott is mondjuk legyen egy szam nagyon szegenyesen szamolva 70 mega per darab... szorozd mar fel 500al😊)) Mivel hogy Wavval kell dolgozni😊 Nekem ez a ket miz amit csinaltam siman 2,5 GB lett es itt beszelunk 24 szamrol.

Hja, és neked is jó munkát 😊)
Köszi!Valamennyivel megint okosabb lettem.De egyébként télleg az a probléma h lusta vagyok 😞 De a program télleg nagyon zsír,kezdek rászokni a live mixelésre.Csak annyi bátortalanít el h pl. van 500 számom és azt mind bewarpolni :S Kicsit unalmas de hát muszály megcsinálni.
Dj N-Ice
ne sajnald mar az idot ilyen kiraly progitol basszus😊)))))))))))

akkor a lustasaggal van a baj nem az abletonnal😊
Amugy nem tart sokaig sztem... belovod az 1es vonalat az elso labdobra, majd utana ahogy megy a zene nagyitasz igazitasz es fix pontot csinalsz mondjuk 9nel aztan mar csak 25nel, es igy tovabb. a kiallas elejet es veget nagyon lodd be. Annyi a lenyeg hogy mielott a kiallas kezdodne az egesz szam legyen a dobon pontosan. Majd amikor vege a kiallasnak akkor a kezdo dob is pontosan legyen a vonalon es fix pont legyen mind a ketto. Igynem lesz sebessegvaltozas es pontos lesz mint allat😊 Minden zene warpolasa annyi idot vesz igenybe nekem ahany perces. Marmint ha egyaltalan kell warpolni... Ja es mindig hasznalj metronomot. Ennyi lenne😊

Jo munkat😊

sokat kell vele szórakozni de nem nehéz meló csak sokat kell vele küszködni is 😄
Dj N-Ice
pepecs?😊 az milyen?😊

én is próbálok úgy warpolni de az pepecs sajna 😞
Dj N-Ice
Nem tudom hogy vagytok vele de en szinte minden bakelitrol levo zenet fix pontokkal warpolok... ez a tuti...

easymusic
Ha kétszer rákattintasz a csík feletti ütemszámra, akkor azt le tudod rögzíteni, az utáni levõ ütemcsíkok változtatásánál a leblokkolt pont elõtti rész nem változik. Én is találkoztam már néhány olyan számmal, amiben az ütem folyamatosan változik, hol lassabb lett, hol gyorsabb. Ezzel a módszerrel lehet legegyszerûbben beállítani szerintem. Csak meg kell keresni azt a pontot, ahol el kezd csúszni a zene a másikhoz képest, és ott kell leblokkolni a még jó helyen levõ zenei részt.

EasyMusic

king13
Hogy tudom megcsinálni azt hogy a szám két külön pontján (egymáshoz közel van) külön húzhassam be a csíkokat? mert ha itt most beállítom a bejövetelhez az ütemet, akkor 10mp múlva elkezdik elütni egymást ha belövöm úgy hogy ott ne üssék el egymást akkor meg bejövetelnél lesz szar. már a hajamat tépem grrrrr

őőő

Belehallgatok 😉
Dj N-Ice
www.justmusic.fm-en most megy a mixem😊

PResident Evil
sör

PiR8 ezexerint te mrá zenélsz valahol 😊
Dj N-Ice
hehe😊)))))na es mi is lesz a gep belsejeben?😊

PiR8
öhm.. az már régi 😉 Elhatároztam... építek egy Barebone PC-t, azt fogom használni a dizsiben 😊 A házat saját magam tervezem, az alaplap és a többi bensõség szintén gondos válogatás eredménye lesz 😊 McPiR8 BareBonePC 😊)))

king13
oh tegnap volt, na mind1 úgyis a laptop dj 04-et adták le újra :S

őőő

king13
ma éjfélkor Shane 54 @ etn.fm ha jól tudom 😊

őőő

Dj N-Ice
Advanced MP3/WMA Recorder gyonyoruen felvesz mindent amit csak szeretnel. a Legujabb verzsont hasznalom mert egy korabbinal volt egy kis bug es visszatette mikrfonra a felvetelt a "what U Heear" funkcio helyett😊

king13
Én oda inkább a streamrippert használok 😛

őőő

PiR8
Mondtam én 😊 Lásd, 'hogyan vegyünk fel netes rádióból bármit is' 😛

PiR8 Módszere mûködik 😊 Próbáltam... igaz sf7-ben de ez nem számít
PiR8
Van egy tippem: Belövöd a SoundForge v8-at, beállítod felvételre és elindítod... ez fut a háttérben, miközben az Abletonnal mixelsz. De csak tipp 😊

king13
live módos "recording" hogy mûködik pontosan ? mondja már el valaki plz 😊

őőő

PiR8
Hát ti aztán nem unatkoztatok 😊))) Örülök, hogy ennyire pörög ez a fórum 😉 Naszóval... hogy a laptopon miért nem megy megfelelõen, az nekem is egy nagy kérdõjel. Csak a FireWire portra tudok gyanakodni, hogy talán azt nem rendesen kezeli a program. De elárulom, hogy ami otthon van egyik gép: Abit BH6 v2.0 alaplap, Cel 1Ghz (ez még péhárom!), 256Mb RAM, Diamond Monster 3D hangkártya ('98-as kiadás!) és HDD-n szabad terület kb 10Gb. 6 órás folyamatos live és nem live játék után sem nyöszörgött, hogy bármi baja lenne. Idõnként, ha sok filterrel szórakoztam, akkor a proc használat felkúszott 65-90%-ig, de egyébiránt mindig 10% alatt volt. Szerintem erõsen függ az oprendszertõl is. Alapjáratban MAC-re készült a program és erõs a gyanúm, hogy sok bajunk lehet még a windozos DLL-kezeléssel. Sajnos - ezért is várom már nagyon az Apple oprendszerét PC-re. Amugy ha v5-ben simán behuzod a zenét, valóban jól megcsinálja az autowarp-ot - ebben sokat fejklõdött -, de nem mindig találja el... olyankor sajna játszani kell ezzel (is). Másrészt meg észrevettem, hogy ha a listában csak ráteszed a kurzort, ráböksz és elõnézetben elkezdi játszani a kiválasztott zenét, akkor 5-10mp mulva már kész is a görbe hozzá (amit a HDD-n .asd-vel jelöl). Nem kell külön behuzogatni és warpolgatni. Ilyen módon egy komplett szett anyagával megvagy alig 10 perc alatt! Bámulatos.
A mixeket lassan letöltögetem, meghallgatom... aztán ha megleszek a sajátommal felrakom énis vhova.. van egy pár 😊

Dj N-Ice
na ugy fel ora kb. es fenn is van a masodik cdje a mixemnek😊

http://www.djn-ice.com/promo2.mp3 😉

en most megyek csicsi, 10 orat ultem felette nonstop, kicsit sok volt😊

jaja..jól szemlélteti a warpolás mûveleteit