VESZETT JÓ HANGSZEREK
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az eleje sztem nem volt olyan rossz 😊
Kuss!-magyarázta.
Nekem semmi bajom a dobbal, power metalt is szeretem, jól, az meg nem a változatos dobjairól híres, ott kicsit gyorsabb ennél a dob és kész 😄
Jó, a vokált ne hasonlítsuk egy Opeth-hez, mert ez elbújhat mellette.
A dallama fogott meg igazából. 😛
Amúgy meg úgy hangzott, mintha nagyzenekaros volna, ilyen minõségben aztán nehéz jól kihallani minden egyes hangot, nem vagyok zemész sem, szal 😛
Az elején az billentyû, ami a dallamot viszi, mert nem úgy tûnt? :o
Jó, ne offoljunk, igaz mostanában csak a gitárokról volt szó. 😛
a kezdés még azt mondom egész jó, csak utána.. a dobos végig harminckettedeket darál, a gitár riff meg a billentyûs fõ dallama szerintem abszolút nem illik össze, arról nem beszélve, hogy az -elnézést- "ének" borzalom. ne érts félre, van oylan hörgõs zenekar, amit én is szeretek, de állítom, h azok ennél sokkal nívósabbak...
a "nagyzenekaros" alatt mit értesz?
amúgy ne itt offoljunk, ez hangszeres topic, asszem zenei stílusokról nem is nagyon volt szó
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Nem fogok összeveszni egy progresszív lélekkel, fõleg, ha te is olyan jó kritikai érzékkel vagy megáldva, mint szacsi 😄
Videó
Csak erõs idegzetûeknek! Tedd le a tálcára, ha úgyérzed nincs gyomrod hozzá. Engem az alatta szóló zene érdekelne! (ha valaki esetlweg tudja, mondja meg plz! köszi)
most nekem egyelõre vizsgaidõszak van, utána ha tart még a lelkesedés, megérdeklõdöm tõlük, h lehetséges-e egyfajta látogatás..
többiek? :-)
de ha !!komolyan!! lenne rá igény, azt mondom utánajárok...
Az álláspontomhoz viszont ragaszkodom 😊. Egy elektroakusztikus gitár teste elég vékony fából készült, amit könnyen rezgésbe tud hozni az önmaga által körülvett rezgõ levegõ. Egy tömörtestû gitár viszont túl masszív szerkezet ahhoz, hogy az a minimális mennyiségû levegõ rezgésbe tudná hozni igazán. Ha a fedlap rezeg, legfeljebb átadja azt a hangszedõnek, ami így kicsiket mozog, és ettõl legfeljebb a tekercsben indukált feszültség nagysága fog változni.
Sõt, egy tömör anyagban jobban terjed a rezgés, ezért szoktak átmenõnyakas gitárt is csinálni, illetve ezért szokták a "fix húrláb pártiak" fikázni a tremolós gépeket, mivel azokban ki van vágva egy nagy kocka a tremoló rugóinak.
A legjobb megoldás a kérdés eldöntésére szerintem egy össznép SG-s gyárlátogatás lenne, mint a suliban. <#vigyor0>#vigyor0>
A Fendernél szerintem akkor is nagyon ki van dolgozva a fa.
És lehet, hogy elmentünk egymás mellett. Én arra gondoltam hogy az álltalad említett hajlított ragasztott fedlap alatt van egy "levegõs tér" amitõl sokkal boogies abban tud szólni egy gitár. Régi Hohner LP-m. Én nem a fedlap felrögzítését és kialakításárt boncolgattam hanem ami alatta van.
Személyes sértés??? Nem azt mondtam hogy rosszabb a tranyós... és persze hogy senki nem tudja megmondani hallgatás után hogy milyen cuccon játszott XY. (de szerinted hallgatás után azt megtudja valaki mondani hogy faragott vagy hajlított a fedlap??? és egyáltalán érdemes összehasonlítani egy "nem eredeti" Ibanezt egy eredeti Gibsonnal?) Ha megvan a sound amire Te vágysz akkor kész. Jöhet az egy "szokol" rádióból is. Csak annyit akartam mondani a végével, hogy ne agyatlanul, teknikákat felhalmozva játszunk full digitális effekteken, hanem néha érezzük a fán átterjedõ rezgéseket is... erõsítõ és minden nélkül... szal békesség. <#puszi>#puszi>
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
viszont múltkor láttunk 100-é egy ibanezt, amikor próbáltuk az effektet, ahhoz képest h csak 100 volt meglepõen jól szólt...elis határoztam h ha lesz akkörüli pézem akkor lehet beruházok 😄
Kuss!-magyarázta.
a gyengébbet úgy értem, h jó-jó, de nem ér annyit, mint amennyiért osztogatják. csak a nevét kell megfizetni.
2. mondtam hogy bocs. (bár akkor is igazam van :-P)
az Ibanez felirat nem jelent még semmit.
hülyézni meg nem kellene senkit, ha meg tudsz valamit indokolni, az bõven elég
amikor néztük az erõsítõt, a roland cube kis gainen meg volume-n is eléggé zúgott :SS
Kuss!-magyarázta.
Kuss!-magyarázta.
SZERINTEM, akkor midjárt máshogy hangzott volna...
Továbbá szerinted a Fender stratóknál (amit annyian istenítenek), szerinted mi van a koptatólap alatt? Elmondjam? Nem sok, ugyanis majdnem teljesen ki van faragva a fa. A PU-k a mûanyag koptatólaphoz vannak rögzítve. Emiatt (is) kopogósabb, vintage-ebb hangja van...
A PRS-eknél is van ez így, sõõõtt. az LP-k szerinted mind ki vannak faragva és kész???
Tény hogy van olyan gitár is ami domborúra van faragva., de szerintem semmit nem tudsz ezekrõl. A múltkor is a földeléssel kapcsolatban azt mondtad hogy természetes a gitároknál az alapzaj... pfffff
Nekem is domború fedlapos gitárom van (volt, és lesz is) és sokkal teltebben szól mint a "sima". álá elektroakkusztikus hangszerek hangszínébõl kap egy kicsit öblösebb mélyebb tónust is. persze ha csak virtuóz nyekere szólót akartok játszani full elektromos/digitális/tranyós cuuccon... ám legyen...
A tremoló alapján ez RG170 es lehet, az még az óccsób kategória. De hát szar gitár nincs, csak béna gitáros, ezt ugye mindenki tudja 😊.