Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán feltűnt hogy a nod editorban amikor a rétegeket csinálod egy blur effekt kétszer is vissza van kötve ugyan abba az elágazásba más értékkel viszont nem láttam hogy animálod így meg semmi értelme de annak a kontraszt növelésnek sem láttam érdemi értelmét ha csak nem az volt a terved hogy animálod ,szóval én ezeket kitöröltem mert a kép minőségét nem befolyásolták .
Itt kell megemlíteni a legfőbb hibákat amit ilyen rétegelésnél el lehet követni és én is elkövettem .Ha csak így símán ADD műveletekkel összeadsz rétegeket akkor egymásra vetíted a képeket , olyan mintha MIX elnél . A lézersugár átlátszik a kardon . A scene beállítások oldalon meg kell határoznod hogy melyik rétegnek melyik réteg legyen a maszk rétege vagyis az a rétege amin szereplő objektumok kitakarják ezt a réteget . Ezt beállítottam neked láthatod mind a két lézersugárnak az 1 es réteg a maszkja mert mind a két sugarat takarnia kell a kardnak.
Ezzel az utó homályosítással láthatod egy gond van csak, nincs mélysége vagyis olyan mintha a kamera lencséje lenne maszatos ezért hamis ködöt csak beállított jelenettel tudsz fényképezni vele viszont gyors.
Ami miatt nyertél két órát az az hogy itt a scene oldalon a 2 és 3 rétegednek nem 1000 hanem 10 samplest adtam meg mivel teljesen fölösleges egy fényforrást 1000 szer samplerelni hiszen csak a fénycsík alakjára színére és erősségére van szükségünk . Te lényegében két órát járattad a géped és fogyasztottad az áramot a semmiért . Az anyagoknál az üveg lencsénél nem glass volt hanem glossy az anyag . most több nem jut eszembe az időrablókat meg már korábban felsoroltuk olvasd vissza ha kell.
Megtennéd, hogy részletezed a hibáimat, és a megoldásokat? Nyugodtan jöhet ide nyilvánosan, nem szégyellem, hogy nem értek a Blenderhez, csak hobbi célokra használom.
Utoljára szerkesztette: strepsils, 2016.03.15. 14:56:25
Minden esetre köszönöm még egyszer a segítséget!
Kb 3 óra alatt sikerült renderelni. Tudom, hogy gyenge gépem van, csak gondoltam hátha lehet rajta valamivel segíteni. Az egyes elemein 2-3-szoros Subsurf van, annál kevesebbel már csúnyán nézett ki.

Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.03.07. 12:10:08
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.03.06. 15:14:37
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

De jó lenne tudni mit csinálsz most és mit értesz komolyabb időcsökkentésen mert egymillió dolog befolyásolja ,pl hogy egy kockát renderelsz vagy egy füves hegyoldalt virágokkal nagyon nem mindegy 😊
Kevesebb subsurface legyen a modellen.
Light bounce-t is lehet csökkenteni.
vagy vegyél erősebb gépet.
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnám a renderelés idejét komolyabban csökkenteni Cycles Render használata esetén?
Köszönöm előre is!
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
de itt egy link egy blender game engine tutorial sorozathoz (angol):
Tutorial
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.02.11. 07:42:49
Nagyon jó az asztalod ,talán a lábaknál érezni a művi ismétlődést ,kissé plasztikusak.

Ha megszüntetem a constraint ami a forgástengely akkor már hat rá de le is esik mivel a gravitáció lehúzza ráadásul elveszítem a forgástengelyt ami a lényege lenne.
Tényleg csak a fantázia kérdése."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."

Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.01.18. 03:25:56
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.01.14. 19:53:40
Ezt természetesen építő kritikának szánom, jó látni, hogy egyre többen foglalkoznak a blenderrel <#eljen>#eljen>
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.12.30. 14:28:39
...vajon emlékszik valaki ki tette ilyen viccesen félre a telefont?Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2015.12.20. 20:03:36

Az erő legyen veletek.<#wink>#wink>