Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kérdésem arra vonatkozott, hogy a videoban bemutatott fénykezelési probléma ennyire nagy gond akkor miért nem tesznek ellene?
Mert tényleg nem lehet ugy beállitani egy egyszerü jelenetet , hogy csak a napb adja a fényt mint a valóságban, kell neki a trükközés és igy már nem olyan egyszerü a dolog.
A modellezés része , meg talán még egyszerübb is mint a fizetős progiknál lévén, hogy gyorsabban fejjelsztik, de valahogy a szisztéma nem jön át ahogy kezelni kéne , egy 3dmax után kész rémálom egy egyszerü test megformálása is.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2017.04.08. 13:27:50
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Nem tudom, ki mennyire van otthon a témában, de ha ennyire korlátolt a sRGB és a blender alap render része és ugy alapbol mindegyik látvány program PC-n akkor miért nem probálnak fejlesteni ebben az irányban ?
Amugy , a Blender nagyon jó program, de valahogy nem tudom megszokni a kezelését, miért kell billenytyüket is nyomkodni olyan dolgokhoz amiket csak egérrel is el lehetne intézni.
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2017.04.06. 15:59:46
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Amit érdemes tudni a laptopról:
Asus
Intel Core i5-6200U 2.3 GHz
NVDIA GeForce 940MX 2 GB VRAM
GB DDR4
Azt hiszem nem én terheltem túl egyenlőre, más hasonló programmal jártam úgy régen, hogy kicsit több objektummal kellett számolnia mint amire nyomorult gép fel volt készülve, és eléggé diafilm jelleget öltött a szerkesztés, amikor 100-150 aszteroidával számolt! 😄
A probléma sajnos már a program indításakor jelentkezik, már a kezdő kockám is szaggat ha hozzá nyúlok! :/
Esetleg egy kis konkrétumot elárulnál a laptop hardveréről? (Legalább a típusát hogy megnézzük mi van benne)
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Kép ként nem tudom beilleszteni mostanában az imgurról 😄
Bár van ezer hibája de azért jó kis gyakorlás, aki szeretne egy jobbat csinálni az nézze meg hogy kell.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2017.03.27. 21:53:15
Azért annyit tudok hogy Blend renderben nehézkesebb ahhoz képest nagyon is valósághű a kép. Igen van olyan kép ami csak keretben van üveg nélkül, értem hogy az írást szeretted volna akkor azt vissza is vonom. Tükörre talán találsz itt valami hasznosat
Na jó, ez most a kákán is csomót keresés volt részemről, de gondoltam érdekel én hol javítanék még rajta. Igazából örülnék én ha ilyen gyorsan ilyen szép rendert tudnék csinálni és ötös munka sztem, de hátha érdekel építő jellegű kritika.
Még igyekeztem egy hasizom erősítővel és egy képpel a falon a látványnak adni hogy úgy tűnjön, hogy mennyi minden , és hogy minden mennyiii! <#vigyor2>#vigyor2>"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
"Right click on the blender shortcut>Run with Graphics Processor>Integrated Graphics."
Köszönöm még egyszer!
Hosszabb ideje nem használtam a Blendert, most újra szükségem lett volna rá, de valami embertelenül belassult. Ugyanezt a verziót már használtam korábban, nem lett azóta újratelepítve se. Egyszerűen több másodperces késéssel reagál mindenre. Egy kattintásra is. Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja? A gépen minden más program szépen fut.
DUO WHEEL"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Egyre jobb és egyre többet tud. <#nyes>#nyes>
https://fxmason.blogspot.com/
Barnstorm VFX and Theory Studios (formerly Theory Animation) just shared the incredible VFX reel of the secons season of Amazon's "The Man in the High Castle". All modeling and rendering in Blender & Cycles
https://fxmason.blogspot.com/

Mi a szart kéne kikonfigurálni a rendszer beállításokban mert már azt is kivettem hogy subdivide rendering de akkor is összeomlik. ? Valaki más tud hajat renderelni ezzel?
Én a meglévő modelljeimet szeretném lerenderelni ,próbáltam átkonvertálni luxba ,van amit megcsinált de van amire nem csinál semmit ,de dög lassú meg gyenge a gépem hozzá.
Már eleve a material előnézetét sem látom csak pixelkockákat szoval elég nehéz lenne új anyagokat kikeverni de nincs is erőm ahoz mert annyi anyagom van amit ciklusból át kéne venni hogy soha nem érnék a végére .
Meg ennél a projektnél hiába adom meg az elérési utat akkor sem működik external módban a lux , és persze amúgy sem ,nem csinál semmit így meg fogalmam nincs a hiba beazonosításáról. Lehet hogy majd visszatérek rá ha meg lesz a gtx 1070es gépem de ezzel a szutyokkal kár szenvedni.
Új anyagokat kell létrehoznod (a lux saját anyagaiból), és a lámpák fényerejét is módosítani kell, valószínűleg ez a gond.
A renderelést a Lux saját ablakában tudod megállítani/folytatni: a render fülön, a bal felső sarokban, a három gombbal - ha hagyod, akkor megy a végtelenségig. Animációnál beállíthatod, hogy egy adott sample-szám eléréséig csináljon egy képkockát, vagy adott ideig: itt leírják, hogyan kell.
Amúgy meg ott a wiki, abból sokat lehet tanulni. Azzal érdemes kezdeni, hogy a különböző renderelési módok (bidirectional, path, ex-photon map stb.) elveit megérted, mikor-melyiket jó használni, utána a finomhangolás. Pl. a path mód olyan, mint amit a Cycles használ, visszafelé, a kamerából lövi ki a fénysugarakat, míg a bidirectional már kétirányú, a fényforrásokból is indít sugarakat. Ennek nagy jelentősége van akkor, ha szinte csak indirekt megvilágítás van egy jelenetben, pl. szobabelső.
Meg azt sem értem itt hogy van a számláló vagy itt akkor van vége a renderelésnek amikor én megunom és esc el kinyomom ? bár akkor meg animációt hogy csinálok, én nem is látom hogy menne a százalék csík felül meg a sample számot sem látom hogy be lehetne állítani.
A lámpánál legyen bekapcsolva a cast shadow, hogy úgy menjen át a lencsén a fény, ahogy a valóságban.
A sample-szám legyen nagy.
Egyébként a Cycles kifejezetten rossz a caustic renderelésre, pl. a Luxrender ebben sokkal jobb. Abban tudsz olyat is csinálni, hogy egy prizmával a fehér fényt a szivárvány színeire bontod.
Szóval olyat akarok csinálni és egy ernyőre rávetíteni ,csakhogy a blendert úgy nézem nem érdekli a glass material törésmutatója és domború alakja a fényutak számításánál.
Próbáld ki csinálsz egy lencsét üvegből meg egy zseblámpát (szpotlamp) és átvilágítasz a lencsén . Úgy halad át rajta a fény mintha ott se lenne a lencse. <#nemtudom>#nemtudom>
A kamera persze látja de a célom az lenne hogy egy ernyőre leképzett fényképet mutassak be.
Készítettem egy régi alkotásról egy Cycles Rendert is."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."