Blender
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Sokáig nem is értettem azt hittem elromlott a billentyűzetem mert ugye reflexből a Z t sokszor nyomogatom hogy háló és solid nézet közt váltsak de nyomkodtam és a fenének se akart váltani . Aztán meg akartam forgatni Y tengelyen és nem értettem miért Z tengelyen forgat mikor Y t nyomok.
Újra kellett indítani és akkor megjavult de ez még a 2,74 nél is így volt .
Azzal én is egyetértek, hogy a legfrissebb verzióban vannak a legújabb bugfix-ek. Próbáld újrarakni a blendert. Szedd le újra a 2.78a-t a blender.org-ról. Hátha segít de az, hogy a billentyűzettel is gond van elég erősen abba az irányba mutat, hogy a gépeddel van valami gond.
Én mindig a legújabb stabil blender.org-os verziót használom és még soha sem volt gondom vele.
Ellenben a daily build-ek illetve experimentál verziók nem stabilak és na azokban fordul elő olyan mint amit Strepsils is ír.
Ez egyébként minden programnál igaz, a friss production build kevésbé bugos, mint az előző.
Feltehetőleg Strepsils-nek valamelyik experimentál verzió lehet fent a 2.78-ból.
https://fxmason.blogspot.com/
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Most már egyre fosabb a dolog ,ha aktívan húzgálom a csúszkákat a nodoknál egyszer csak fogja magát és kikapcsol a porgam.
A másik hogy van az a másik renderelési mód amikor külön lehet megadni a sample számokat. Na abban a módban bármilyen kicsire állítom ha elindítom a renderelést jön a fekete halál , a képernyővezérlő felrobban nem csak a blender hanem a mozzila is összeomlik . Azt írja ilyenkor ki hogy detect TDR és elnavigál az nvidia oldalára .
Neon girl"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Blender Manual: Reducing Noise
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.12.18. 10:06:55
Hamarosan nem csak a vidkártya memóriáját tudja majd használni a cycles, hanem a ramot is, mint a redshift. Lesz disney shader hamarosan, shadow catcher és egy jó pár dolog. 😄
Shadow catcher egyébként már van az experimentálban is, bár eléggé optimalizálatlan itt van két kép, 5 másodperc SC nélkül:
És majdnem 29 mp SC-vel, szóval ezen még dolgozni kell majd, hogy optimalizált legyen:

Valamit elállítottam egy régebbi blend fájlomban. A nyilak össze vissza mutatnak. Itt egy kép hogy érthető legyen:
Hogy lehet fixálni? Megnehezíti a munkát. Ráadásul még dolgoznék ebben a fájlban.
Ha újat nyitok vagy más blend fájlt nyitok meg akkor jó minden, tehát itt sikerült valamit elállítani.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
csak úgy "A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Kicsit már régi a cikk, úgy látom akkor még csak egyféle clamp volt, látszik is az utolsó képen, hogy az üvegen (főleg a gömbölyű üveg oldalán) a közvetlen csúcsfények elmosódtak, ezt ma már elvileg orvosolni lehet, azzal, hogy csak indirect clamp-et haználunk, direct-et nem.
Van alul a felirat, hogy Object Mode, attól jobbra a második gombra kattints, ott pedig válaszd ki az Active Element-et.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Újratelepítettem a Blendert, és van egy olyan problémám, hogy ha elmozdítok egy tárgyat, akkor a 3D manipulátor (azt hiszem így hívják a 3 irányba mutató nyilakat) nem mozdul vele. Így például a forgatás is elég problémás, meg úgy az egésznek az áttekinthetősége. Meg tudnátok mondani, mit nem állítottam be rendesen? Előre is köszönöm!

Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.15. 12:22:23
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ezt nem is rendereltettem tovább."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
Ez 100 samples , de nem kéne már 100 nál ezt csinálnia.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.15. 11:49:48
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.13. 17:13:44
Az meg nem járható út hogy displacement modifierrel valós dobmorzatot hozunk létre minden csempén mert néhány csempe után lefagy a gép és még nincs meg a fürdőszoba .
készítettem felületeket és a bal felsőt raktam a dísz alá."A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
egy régi karácsonyi ledes öntapadós dísz egy részét szerettem volna életszerűen vissza adni.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.11. 16:42:51
Közepe kicsit világos. Ha egy kicsit vékonyabbra csinálnád és raknál bele még kis bevágásokat, csatornákat, akkor mégjobb lenne.
Ilyesmire gondoltam:
Ezt egy amatőr fotós csinálta.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.11.11. 08:25:47
...Addig is míg egyre hidegebb lesz.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.09. 17:51:13
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.11.05. 23:50:19
Bőr material-lal jól mutatna. Pl itt van egy:
Link
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.11.03. 07:29:15
Ez most egy Cycles Render A másikon sincs textúra csak anyag amit beállítottam.Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.31. 15:44:15
Utoljára szerkesztette: fuszhi, 2016.10.31. 05:35:00
Ezután face módban kiválasztasz egy csavarfejet és az UV képernyőn sárgán megjelenik ez a fej ,itt is face módban dolgozol .Jobb egérgombbal megfogod vagy G vel és oda mozgatod ahova akarod . Ezt kell megismételned 25 ször.
Másik . Csinálsz ennek az objektumnak még egy UV mapot a data képernyőn és kiválasztod ,egyesével ki uv zod simán a 25 fejet ami így ennek az UV mapnak betöltött háttérkép oldalarányának megfeleően fogja azt kitölteni tehát ha üresen hagyod akkor négyzet és az jó neked feltéve hogy szimmetrikus a csavarfejed ,ha nem akkor előbb szerkessz ki egy megfelelő arányú csavarfej háttérképet és utána kezdj el uv z ni . Mivel itt pont azzal nyersz időt hogy nem kell 25x elmozgatnod az uv ket hanem úgy hagyod abban az ablakban.
Ha így csinálod akkor a node editorban az anyagod textúra nodját duplázd meg ctr D és kérj még be shift A val egy-egy UV koordinátát és az egyikbe az első UV mapot ,a másikba a csavarfejek UV mapját tegyed utána kérj egy MixRGB t majd a Shader előtt mixeld össze de ne mixel hanem ADD al (lehet hogy számít az alul felül bekötés tehát a csavarnak kell felül lennie logikusan bár nem tudom hogy számít e majd látod).
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018