Xbox 360, PlayStation 3 - nem minden az, aminek látszik...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ha feltételezzük hogy 7 vectorproci van, akkor abbol 4 a grafika, 2 a fizika 1 meg az AI,hang stb..
2 vectorproci kb 5 csucs intelproci teljesitményét nyomja az csak elég lesz fizikára
ha nem akkor vesznek le a grafikábol..

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

(Úgy értem, hogy a PhysX kiszolgálásához elég-e egy.)

Honnan tudod, hogy csak egy SPE foglalkozna ezzel? (Az persze jó lenne.)

UNREG
Miért pazarolná minden erejét, egy vektorproci számolja a fizikát, a többi meg a többit...

Közben megnéztem ezeket az újabb demókat. Hát, továbbra is úgy érzem, hogy nem rossz, de nem is olyan egetrengetõ. Láttam már hasonlókat még jópár évvel ezelõtt CGI gépeken. (Pedig annak a procija mai viszonylatban átlagos lenne. Arról nem tudok, hogy pl. a Reality Engine fizikai számításokat is végzett volna a grafika mellett.)

Persze, félreértés ne essék, sokat fog dobni a játékokon. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy hogy viszonyul ez pl. a Cellhez. Azon ugyanis - tervek szerint - szoftveresen lesz megvalósítva (mármint a Physx rendszer). Tehát, mennyire fogja terhelni a Cellt? Nem hinném, hogy minden erejét erre pazarolnák.

Mutass olyan tesztet, ahol kijön a 30%... 😉 Ráadásul: pont annyit hoz vissza a HT a P4-ben, mint amennyit lassul egy Athlon64-hez képest párhuzamos feldolgozásnál.. 😊 http://www.tomshardware.com/cpu/20050509/cual_core_athlon-11.html (Ne zavarjon, hogy a dual-core-osokkal hasonlítják össze. Mondjuk dual esetén is haosnló a helyzet.)

jo lesz az 30%-al is 😄

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)

Azért ne legyél túl elvakult x86-hívõ... 😉 A PPC AltiVec-je sokkal jobb, mint az x86 SSE-i.

A 3 magos Xenon (x360 CPU) meg full 2-way SMT-s, azaz a multi-threading nem 10%-ot gyorsít a párhuzamos feldolgozáson, hanem közel 100. Így 6 szál fut egy idõben...

arty
jelenleg tudtommal nincsen dual 2.8powermac, de mind1 is, mivel sem fotosop, sem játékok alatt nem nagy szám a powerpc jelenleg ... legalábbis az x86 architektura két prominens képviselöje gyorsabb(intel&amd)

Forza.

arty
fogadok, te még a télapóban is hiszel 😄

Forza.

És az X elõtt sincs i. 😉

Hm, azt nem nagyon írják, ez hágy flops-nak felel meg...

Meg érdekes, hogy eddig cikkekben épp ellenkezõleg írták, tehát hogy elõször grafkártyákon fog jönni kiegészítõ chipként, és esetleg késõbb külön kártyán.

Köszi!

A repülõsbõl csak az a rész klasz, mikor bezuhan a gép a hangárba, kb. az utolsó negyede a videónak. A házrobbantós meg klassz, de rövid és pici.

Persze Y-an kell írni, ehhh. 😊

(Már úgy értem, a grafikát is a Cell.)

A házrobbantóst és a rebülõgépest nem láttam, tudtok linket?

Nem is tudtam hogy a havoc támogatja 😄

Ja és az a nem semmi, hogy a PPU támogat több már piacon lévõ fizikai motort, csak éppen hardveresen. Ezért nem is kell nagyon az UE3 motornál vakarózniuk a készítõknek, mert a Havoc-ot is támogatja alapból. Ja, amúgy a házrobbantós videó se semmi, pont mint atomvillanásnál. 😊

/OFF
Azért a repülõs/hangáros PhysiX videó vége elég jó volt, csak sokan attól félnek, hogy az ütközésvizsgálat kimerül a primitív gömbös dologban.

Láttam. Nem gyõzõtt meg, de még sokmindent ki lehet hozni belõle.(pl.: a ködös)
A házrobbanós, rebülõgépes meggyõzõ volt. Amit nagyrészt a ppu számolt!
Hány játék használja az ue3.0 enginet?
Mikor fog Mo-n megjelenni az x és a ps ?

Akkor nézd meg a PhysX-os videókat... (Nem rossz, de nem túl meggyõzõ.) Pedig az egy cél-chip.
(Itt azért a Cell számolt, mert korábban az volt a terv, hogy 4db Cell csináljon mindent, késõbb jött a képbe az Nvidia GPU. Ezt és a Gateway demót talán akkor kezdték fejleszteni .)

Vagy mondjuk egy 3,2 GHz amd-n (csak hogy a számokat érzékeltessem, tudom ogy nincs...)

Mivel fizika volt prezentálva így érdekes lett volna hogy a gpu számoljon. (max csak a "brutál" sárga színt és a hajók textúrájánál számíthatott.)
Egyedül a "víz-fizika" amit nem tudnám hogyan számolna ki egy pc.(De az a kis terület nem hiszem hogy megártott volna bármelyik izmosabb procinak)

UNREG
Vicces srác vagy. 😊) Próbáld azt a bemutatót megtartani CSAK egy P4-en.

UNREG
"A kacsás demó miért volt érdekes?"

Több szempontból is érdekes, egyrészt az egészet a Cell számolta GPU nélkül, mellette az Eye Toy képességeit is prezentálták, hogy ilyet is tud. (kamerán keresztüli irányítás, ha nem láttad volna) Mellékesen egy kis víz-fizika bemutató is bejátszott. 😊)

Nem papíron, legalábbis ami a CPU-t illeti. (Talán ennyire hihetetlen, hogy nem az Intel készíti a világ leggyorsabb prociját? Ez eddig sem így volt.) De nem tudom, miért olyan hihetetlen, hogy az pl. új GPU-k jóval gyorsabbak lesznek, mint a mostaniak?

Csak arra hogy sokan áradoznak a realtime kacsás demóról. Pedig az gyakorlatilag "semmi" nem volt.

Volt még egy "vizes" real-time demó is. (Én még nem is láttam ezeket, talán ideje lenne megnéznem a konferencia-videót...)

papíron 😄 Persze az MS papírjai szerint. (Nem sz ms-en a hagsúly)

PyRex
Ja, lehet, hogy az lesz.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

OK, de csak emiatt felesleges lenne egy teljesen új rendszer. Ez megoldható egy módosított DX-szel, vagy OpenGL+extension-ökkel (mint PS3-on).

PyRex
Ezt most nem értem. 😊 Mire gondolsz?

PyRex
Nem, az állításaim csak papíron igazak egyelõre. De mondjuk ha azt veszem, hogy egy dual G5-ös Powermac (2x2,8GHz) hol van a PC-khez képest teljesítményben, az X360-ban pedig 3 magos G5-ös proci lesz, ráadásul 3,2GHz, akkor...

A kacsás demó miért volt érdekes?

Persze te már láttad az x360-t és tesztelted is.

PyRex
Szerintem pont az a lényege, hogy mostantól kb. az X360-as portok is olyanok lesznek, mint anno a PS2-es portok. Mármint sajnos nem érik el majd az eredeti színvonalat, de ne legyen igazam! Mivel 2 teljesen más hardverrõl beszélünk - legalábbis mindenhol azt állítják.

Amúgy szerintem simán elképzelhetõ egy 3. rendszer egy adott platform kedvéért, ha azzal a rendszerrel az adott platformból egyszerûbben és gyorsabban ki lehet hozni a maximumot. De ki tudja, sajnos nem vágom ezt a témát annyira, csak azt tudom, hogy ki mit nyilatkozott.

Mert ma már nincs az a fejlesztõ (na jó, talán 1-2 még van), aki nekiállna közvetlenül programozni a HW-t (de még csak egy 3. rendszert használni sem egy platform kedvéért). Még PS3-on sem kell ezt csinálni. (Nem akarták még egyszer azt a hibát elkövetni, mint a PS2-nél.) Ma már a shadereket nem ASM-ben írják, hanem HLSL-ben (DX-hez), vagy Cg-ben (OpenGL-hez). Gondolod, hogy miközben PC-n is és PS3-on is így dolgoznak, X360-majd nem? Esetleg lehet, hogy egy némileg módosított DX-et csinálnak (pl. valahol a DX9 és DX10 között lesz), bár ez is kétséges, mert ez csak nehezíti az átjárást PC és X360 között, ami a játékok portolását illeti. (Mondjuk lehet, hogy ez számukra "nem probléma".)

PyRex
Nem minden, csak a többi 😊

UNREG
Tudom, csak felsoroltam, hogy mi volt realtime, mert sokan úgy próbálják beállítani, mintha MINDEN prerenderelt lett volna...

PyRex
De miért kéne erõltetni a DX9-et vagy az ogl-t? Szerintem nincs igazad, ne haragudj.

A DX/OGL és a HW között ott van még egy szint, a GPU drivere. Ez meg tudja oldani az illesztést egy nem teljesen DX9 GPU és a DX9, mint szoftver között. De OpenGL-nél ez még jobban mûködik, ott az extensionok segítségével sokminden elérhetõ. Sõt, emiatt az OGL esélyesebb...

PyRex
A kacsás demo az a CELL proci egyik techdemo-ja volt, ha jól tudom.

PyRex
Ja errõl én is vágom, hogy real time. De volt az a video az UE3-ról, amikor az a cyborg fut a katona felé - na én arról beszéltem. Az teljesen filmszerûen is volt megcsinálva és annál, amit te linkeltél, kb. 3x szebb grafikája volt.

+Inquisitor
Na, hát azért mondom.

UNREG
Még a mindenkirõl és mindenrõl a keresztvizet leszedõ szaksajtó is elismerte, hogy a Getaway, a kacsás demo és a UT realtime volt. Sõt talán a Fight Night is?

Nem lehet tudni, mennyire lesz más, de már csak a busz különbözõsége miatti sávszélesség-különbség is erõsen belelátszhat a teljesítménybe. Ja, a mostani PCI-E-s cuccokban is van egy olyan megoldás, hogy TurboCache, ami nagy sebességgel hozzáfér a main ramhoz. De persze jó lenne, ha úgy lenne, ahogy mondod, de azért egy kicsit kétséges, hogy 2-2 teljesen különbözõ chipet tudott készíteni mindkét cég (ATI, Nvidia).

UNREG
Háát, egy Sweeney nem kockáztathatja ezt meg, õ is tudja, hogy ha ez kiderül, akkor az nagy leégés.
A nézõtérrõl is bekiabáltak, hogy mit csináljon pl. fókuszáljon, és õ csinálta, tehát valószínû hogy realtime volt az UT2007.