Xbox 360, PlayStation 3 - nem minden az, aminek látszik...

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az biztos, hogy a videon a mozgás miatt, látszik gamepad-el irányították. Ha jól emléxem valami olyasmit mondtak, hogy ez nem a végleges UT2007 PS3 vagy PC verziója, csak egy köztes techdemó.
UT 2007 bemutató videó - E3 - IGN

PyRex
Igen, de az egy PC volt. Méga custom graf chip is átmenet volt 2 PC-s gpu között. Ez nem PC, egy tényleg egy célhardver - tessék már elfogadni.

| | ClearBox JS > http://www.clearbox.hu > (referencia: www.iwiw.hu :) |

PyRex
Ezt most nem igazán értem, mirõl beszélsz. Szó szerint le van írva, hogy az XBOX360 GPU csak a saját API specifikációjával megy.

Ez itt a hardware level, attól még lehet rajta DirectX, és OpenGL is.

Hááát, na de könyörgöm, nem csak a busz más, hanem minden! Hiszen totál más pl. a memória kezelése is a konzolos videóknak, másrészt nagyságrendileg gyorsabb lesz mindkét konzol GPU-ja, mint amit a köv. 1 évben PC-hez venni lehet.

Nonono, bár csak a Sweeny (ha jól írom) "szórakozott" vele, jól látható, hogy real-time-ban csinálta. Hacsak nem nagyon jó színész, és kockáztatta azt is, hogy bármelyik pillanatban kiderül, hogy nem real-time, és csak színészkedik. 😊

Miért, a régi XBOX-nak is saját spéci DirectX-e volt, meg Win2K kernelje erõteljesen módosítva.

Ez egy Nvidia fejes találgatása volt. Az "eléggé más" az nem olyan biztos, talán csak a körítése lesz más (PCI-Express busz-vezérlõ helyett spéci busz a Cell felé, stb.). És egyes fejlesztõk is azt nyilatkozták, hogy egy rövíd ideje már a kezükben van egy G70 proto.

PyRex
Az UT-vel földi halandó is "játszott", vagy csak az a bemutató volt, amirõl a video is készült? Mert ha az utóbbi, akkor erõs kétségeim vannak afelõl, hogy az inkább egy video volt, annak ellenére, hogy nagyon sokszor nyilatkoztak a fejlesztõk, hogy real time...

Állítólag a Gateway demó is Cell-es volt.
Az UT07-meg nagyon valószínû, hogy G70-en futott, esetleg 2 6800U-n SLI-ben (1 6800U kevés lett volna hozzá).

PyRex
Erre gondoltam én is.

PyRex
Na itt a lényeg:

"If I have read it once, I have read it a thousand times, “The Xbox 360 is just ATI’s next generation (fill in favorite code name here) GPU.” The simple answer to that is, “No it is not.” While most modern GPUs share many architectural similarities, Bob Feldstein and Chris Evenden of ATI went out of their way to explain to me, no matter how hard I tried to convince them otherwise, that the Xbox 360 GPU is very much an original creation. While some will try to tell you that is it simply a modified DirectX 9 GPU, you might be interested to learn that the only API spec that the Xbox 360 hardware meets is its own API. That is correct, the Xbox 360 GPU only meets it own Xbox 360 API specifications. While of course some lessons learned in DX9 and upcoming DX10 were applied, the GPU of the Xbox 360 is very much its own and comparing it directly to anything in the PC world is simply “not right” according to Mr. Feldstein. Obviously, the Xbox 360 can be thought of as a very innovative solution specifically for the Xbox and only the Xbox."

- eredeti cikk -

A CPU-beli különbség rég nem feltételezés. És az sem egy csoda, hogy az új GPU-k 2x gyorsabbak lesznek, mint a mostaniak. Így a mostaniból egy SLI-s konfig, x86 CPU-val nem lehet gyorsabb, mint egy X360. Új GPU-ból SLI-s rendszer x86 CPU-vel meg... egy fél karú óriás...

Ezzel meg az a baj, hogy ha az NVidianak lett volna mûködõképes kész G70-es magja, ki van csukva, hogy nem mutatják be, mert a konkurencia megtette. Másrészt a konzol felépítése miatt eléggé teljesen másnak kell lennie annak, amit a PS3-ba tesznek.

Mint mondottam volt az ATI standon volt kiállítva X360-as, éspedigln azért, hogy demonstrálják a saját kis videócuccosukat 😊
A Final Fantasy VII Realtime Rendering állítólag nyers erõbõl Cell processzoron ment. A másik "realtime" cucc, meg az UT2007 volt, de azt nem tudom min mûködött?

Volt, amit a Cell számolt, de állítólag egy G70-es chip/kártya volt abban a gépben, náhány dolog (ami nem elrõe számolt volt) azon futott. De ez nem sokat számít, állítólag a végsõ GPU is hasonló lesz. (De nem ugyanaz.)

Azt nem nagyon hiszem, hogy x-nél neki kellene állni közvetlenül a hw-t programozni... Minden fejlesztõ világgá szaladna tõle! 😊

Xeon az Intelnek van, ez itt Xenon.

Flops-ban 10x gyorsabb. (Egy dual-magos x86-nál már "csak" 5x.)

PyRex
Az X elvileg 5 hónapon beül megjelenik. És hidd el, még egy jó ideig bõven gyorsabb lesz. A PS3 cell procijából meg már van mûködõ.

Ezek puszta feltételezések(mivel még nincs mûködõ példány egyikbõl sem).
Mire megjelenik az x addigra nem lesz gyorsabb, mint egy akkori pc(az ár teljesítmény aránya kétségtelen jobb lesz).
PyRex
Én úgy emlékszem, hogy et olvastam. De lehet, hülyeséget beszélek.

Nem szabványt csinálnak, de gondolom itt egyenesen a hardverre programoznak, mert az a leggyorsabb - mármint nem fejlesztésben, hanem futtatásban 😊

PyRex
Mellesleg a PS3 techdemók a PS3-on futottak - csak grafikus kártya nélkül. Éppen emiatt durva a dolog, ugyanis a CELL proci önmagában képes volt hatalmas grafikai számítási teljesítményre.

Erre jön az SG és leírja, hogy PC-s grafkártya.. Neeee...... <#wilting><#lama><#banplz><#falbav>

Saját? Most nekiállnak csinálni egy 3. "szabványt"? Miközben feljövõben van az OpenGL (a PS3-on ez lesz az alap, és persze PC-n ez a másik nagy "formátum" a DX mellett.) Errõl valami link?

Aha, akkor nem sok AI, és más efféle lesz abban a jétékban, ha ennyire nem kell neki a CPU... (Feltételezve, hogy a 3000 dollárban már benne van egy drutál PPU is!)

ffxi
Tény, hogy éljen a PC!!!!!!!!!!

Fákjúal!

Igez, rosszul fogalmaztam, így lett volna:
"még nagyobb felbontáson is a CPU határozza meg az fps-t..." (Azaz, már most sem lehet teljesen kihajtani. Fõleg, ha a GPU "megszorzódik" majd 2-vel <új kártyák>, vagy épp 4-gyel , hiába "szorzódik meg" a CPU is 2-vel, és 1 év múlva 4-gyel.)

PyRex
Sweeney és a cége enyhén szólva nVidia bérenc lett mostanában, szal no comment... Miért kéne butítani X360-ra, amikor annak a CPU-ja kb. 3-4-szer gyorsabb, mint egy mai felsõ kategóriás asztali proci, a grafikus chip pedig alázza a dual SLI-s megoldásokat... Na mindegy. Csak gondolkozzunk már.

PyRex
De igen, mert az MS szakemberei elmondták, hogy nem d3d9, nem d3d10 és nem opengl 😊 Hanem saját.

PyRex
Errõl van szó...

testerlnx
Reméljük bejön Neki 😉

AA platform: Kameo, Super Mario Galaxy, Jak1, Ratchet, Psychonauts... Live: Byuecee, PSN(US): Dee, PN(JP): Japet / Galaxy Omega Star!

nem csak neked😊

Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?&#8221; (McSzéchenyi)

Bandee
ez nagyon mókás, megint mind2 lop,csaj,hazudik. vmire nagyon emlékeztet <#mf1>

Belegondoltatok abba, hogy a Sony mindent elkövet, hogy számítógépként IS használni lehessen Linux-al a PS3-at?
És hogy az nem egy kispályás teljesítményû gép lesz?
És hiába lesz "Linuxos számítógép" egy valag szuper játék is lesz rá?
Csak nekem tûnt ez fel?

IMYke2.0.0.0
Én nem fikázom az M$-t. Elviselem.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Hát igen.
Csak, tudod, divat fikázni a M$-ot! Trendi boáááá.
Közben mindegyik PC-n nyomja ezerrel a játékot!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Már az elsõ hõbörgésnél se értettem a cikkeket, az E3 alatt, mivel mindkét cég nyilatkozta az E3 kiállításon NEM lesz kint még prototípús SE.
Nem az SG-vel van baj, a nagy HW oldalak kavargatják a forró kását ...
A vicc az, hogy az ATI standon tényleg volt X360-as 😊)

Most oszinten! El sem voltak rendesen dugva a 2 db G5-os. A sajto meg felfujja a dolgot hogy nem is XBOX360-on futott a jatek. Marha nagy leleplezes volt! Csak az nem vette eszre a G5-ot aki nem akarta.
Na, míg írtam, másnak is felt?nt! Köszi!
Még jó, hogy Cifu cikkei hozzák a színvonalat, de mostanában rendre hülyeségeket ír az SG... <#wilting>
Ez a cikk egy lol!
A cikk írója tájékozódhatna picit...
Ugyanis köztudott dolog (már több mint fél éve Az inquirer decemberi cikke arról, hogy szállítja a microsoft a developer kiteket, aminen a része egy G-ös mac ), Hogy a Microsoft gyári G5-ös gépeket adott a fejlesztôinek, az XBoxos fejlesztôi környezet részeként. Képek az xbox fejlesztôi környezet részeként kiadott G5-ösökrôl (microsoft game studios felírattal amatricán) Ugyanis a nem létezô hardverre is kell fejleszteni játékot, mivel két hét alatt senki sem tud összedobni egyet a semmibôl...
Ezért adott a Microsoft Dual G5-öket, és már akkor köztudott volt az is, hogy az új Xboxban g5-höz hasonló proci kell hogy legyen. 2004 januári cikk: pletyka hogy IBM proci lesz az xboxban
Az antialias hiánya nem véletlen, a g5-ökben lévô x800 sajnos kevés a full renderhez, de 4x lesz az alap.
Az pedig külön lol (sôt rotfl) hogy ki az a hülye aki beveszi azt, hogy egy elôre renderelt játékkal JÁTSZOTTAK! Hogy?
Az andantech-es linkeken látszik hogy valóban játszottak. (Egy fejlesztôi környezeten persze hogy fut a proggi, amit rajta írnak)
Az andantech cikke, ahonnan a képek származnak (nem csak azt kéne megnézni, amit felhasználtok a cikkhez)
Én a helyetekben gyorsan levenném ezt a cikket, mert aki eddig nem nézett hülyének, az is szét fogja röhögni az agyát.
Csendben megjegyzem, hogy az MS-es kepen lathato "Mac" gepek az XBOX360 (Xeon kodneven futo) alfa devkitjei. Sajnos meg nincs bennuk a vegleges hardware, gyengebb, de fejlesztesre hasznalhato.
immovable
microfos looool...ennyit tudnak...még saját termékeikben sem bíznak
[HUN]PAStheLoD
Én tuttam!!!!4444 <#mf1>

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Nagyobb felbontason pont a vga izzad jobban. A pixelek szinet a vga szamolnak
hardwired

"Freeman: Rendben és az Unreal 2007 PC-s változat grafikája mennyiben fog eltérni az XBOX360-as verzióétól?
Sweeney: A PC egy könnyen skálázható platform, ezért az 500 dolláros PC-ken is lefut majd, az Xbox360-ra kicsit butítani kell, ám egy dupla 3D kártyával felszerelt, 3000 dolláros SLI megoldáson hozza majd a maximális végeredményt. Tehát mindenhol ott leszünk."

(Nem tudsz összerakni egy közel azonos teljesítményû PC-t...)

Nem tagadom, hogy kissé meglepõ lenne/lett volna. 😊 Ugyanakkor, kacsingatnak a Linux felé. Nemrég valamelyik fejes nyilatkozta, hogy végülis a Windows és a Linux kiegészítik egymást, meg ilyenek. És tisztában vannak a Linux-os fejlesztõtábor jelentõségével is.

Szerintem nem ilyen rosz a helyzet konzol téren
egyrészt kifejezeten játékre össze állitot géprõl van szó nincsenek kompatibilitási gondok
és persze az összes játékot erre a konfigra irják nincs olyan probléma mint a PC-k nél (mármint a programot az adott kor csucsgépeire irják vagy egyéb alternativák)
itt ez van ezt kell szeretni
van egy olyan érzésem hogy ha a megjelenés idejében összerakunk egy közel hasonlo teljesitményü PC-t (és persze nem nyulunk bele) akkor a konzol fogja tovább birni a versenyt
egyszerüen azért mert ezek a csodák játékra vannak optimalizálva

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

asysoft
Lehet, de az, hogy az OGL-re készítik el a támogatást elõször, s nem a WGF2.0-ra az elég irreális. Mint ahogy az is, hogy egy MS konzolon ne MS-technológiák fussanak😊

/*WTF?!*/

Attól még nem esik ki az OpenGL.