Xbox 360, PlayStation 3 - nem minden az, aminek látszik...
← ElőzőOldal 4 / 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocs, kimaradt az unified szócska a shader elõl. (Ugye elvileg ezt tudni fogja az X360 grafikus chipje).
/*WTF?!*/
Hali!
1-et nem elfelejteni. A konzoloknak hatalmas elõnye, hogy a fejlesztõknek csak 1 hardware-re kell fejleszteni, ezáltal sokkal, de sokkal jobban tudják optimalizálni a kódot.
De hát van is erre példa, az 1-es X-Box-nál jobb PC-k nem tudtak olyan minõséget produkálni. (Legalább is egy ideig).
Összegezve a 2 év még bõven belefér, majd amikor nem lehet mást tenni, jön az X-Box 3. <#nemtudom>#nemtudom>
1-et nem elfelejteni. A konzoloknak hatalmas elõnye, hogy a fejlesztõknek csak 1 hardware-re kell fejleszteni, ezáltal sokkal, de sokkal jobban tudják optimalizálni a kódot.
De hát van is erre példa, az 1-es X-Box-nál jobb PC-k nem tudtak olyan minõséget produkálni. (Legalább is egy ideig).
Összegezve a 2 év még bõven belefér, majd amikor nem lehet mást tenni, jön az X-Box 3. <#nemtudom>#nemtudom>
"az OGL amúgy sem képes a shaderek kezelésére"
Dehogynem. A Doom3 is OpenGL-es. És persze az összes játék, ami ezt a motort használja. Meg pár másik játék is. (Párat közülük átvittek Linux-ra is.) Egyébként extensionokon keresztül megy a dolog, legalábbis 1.3-ason. De asszem már van erõsen továbbfejlesztett 2.0 is. (Legalábbis nemsokára lesz.)
Dehogynem. A Doom3 is OpenGL-es. És persze az összes játék, ami ezt a motort használja. Meg pár másik játék is. (Párat közülük átvittek Linux-ra is.) Egyébként extensionokon keresztül megy a dolog, legalábbis 1.3-ason. De asszem már van erõsen továbbfejlesztett 2.0 is. (Legalábbis nemsokára lesz.)
Hát kérlek szépen úgy, hogy a mai PC-s procik (x86) már harmatgyengék az ezekben lévõkhöz képest számítási teljesítményben... Ebben a pillanatban 10-30x-os különbségrõl van szó, és ez még nem a határ. (Viszonyításként: a dual-core 50-90%-os, azaz nem egészen 2x-es gyorsulást jelent.) Jellemzõ pl., hogy ma már hiába rakunk a PC-be überbrutál grafkártyát, nagyobb felbontáson már a CPU határozza meg az fps-t... Azaz, a CPU a szûk keresztmetszet. Ja, és persze a ram is.
Sztem egy lecsupaszított WindowsNT kernel fut ezen is, a videochiphez igazított DX-el (mint ahogy az X-Boxnál is volt). "Gyorsan portolták PPC-re?" Volt idejük bõven, ráadásul nem is az egészet kellett átírni.
"Én nem csodálkoznék, ha valamilyen egyszerûsített Linux lenne majd rajta, és a játékok OpenGL-esek lennének."
Én meg legalább annyira meg lennék lepve, mintha a PS3-on XP futna😉 DX lesz rajta, az OGL amúgy sem képes a shaderek kezelésére.
"Én nem csodálkoznék, ha valamilyen egyszerûsített Linux lenne majd rajta, és a játékok OpenGL-esek lennének."
Én meg legalább annyira meg lennék lepve, mintha a PS3-on XP futna😉 DX lesz rajta, az OGL amúgy sem képes a shaderek kezelésére.
/*WTF?!*/
Á, tudom már: WinCE. Az máris több procin fut, le van egyszerûsítve, nincs boot , stb.
Viszont van, amit nem értek.
Szóval elvileg megjelenéskor olyan vga proci kerül a konzolba, amilyen gyors még nincs PC-re. Ez oké, viszont pár hónapon belül beéri. Nekem már csak az a kérdésem, hogy ezt hogy gondolják, hogy 2-3 évig a konzol topon lesz úgy, hogy még HDTV támogatást is bele akarnak rakni?! Nincs az a proci (CPU vagy VGA), ami egy 2 év múlva kijövõ játéknál esetleg 1920*1080-ban, vagy 1440*1080-ban 4X FSAA meg hasonlók mellett bírná az iramot, tehát marad a butítás, akkor meg ugye PC-n szebb képe lesz, mivel szarból nem lehet várat ugye..., tehát amira most alapoznak, hogy hyperjó kép meg minden eltûnik...
Jó, én mondjuk elég földhözragadt vagyok, nincs az a konzol vagy mac, amire a PC-met elcserélném. (Ja de, egy durva mac-re igen, aztán eladnám, és vennék egy hiperûbermegaPC-t 😊 )
Szóval elvileg megjelenéskor olyan vga proci kerül a konzolba, amilyen gyors még nincs PC-re. Ez oké, viszont pár hónapon belül beéri. Nekem már csak az a kérdésem, hogy ezt hogy gondolják, hogy 2-3 évig a konzol topon lesz úgy, hogy még HDTV támogatást is bele akarnak rakni?! Nincs az a proci (CPU vagy VGA), ami egy 2 év múlva kijövõ játéknál esetleg 1920*1080-ban, vagy 1440*1080-ban 4X FSAA meg hasonlók mellett bírná az iramot, tehát marad a butítás, akkor meg ugye PC-n szebb képe lesz, mivel szarból nem lehet várat ugye..., tehát amira most alapoznak, hogy hyperjó kép meg minden eltûnik...
Jó, én mondjuk elég földhözragadt vagyok, nincs az a konzol vagy mac, amire a PC-met elcserélném. (Ja de, egy durva mac-re igen, aztán eladnám, és vennék egy hiperûbermegaPC-t 😊 )
Akkor már nem egy embedded "Windows-féleség"? Hogy is hívják? Ami egyes noteszgépeken fut.
windowsNT lesz a nyerö
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
Ja, végülis a Sony legalább nem akarta ennyire elhitetni, hogy kész x360-on futnak a játékok... Elõször egyszerûen nem mondtak semmi, hogy min és hogy futott, amiket mutattak, és nem sokkal késõbb nyilatkozatban õszintén elmondták, mi a helyzet (mi volt render ). Egyébként volt kint valamiféle Cell alapú HW, amit demóztak, még ha nem is a kész ps3. És az a G70 is elég közel áll állítólag ahhoz a chiphez, ami majd benne lesz.
Milyen Windows-on? Szerinted az x360-on Windows lesz? Gyorsan portolták PPC-re? Én nem csodálkoznék, ha valamilyen egyszerûsített Linux lenne majd rajta, és a játékok OpenGL-esek lennének. Ezeket némi buherálással futtathatóvá lehet tenni MacOS-X-en.
Ezekben a Mac-ekben 2db G5 van. De valószínû az egyik gép csak tartaléknak volt. (De megoldható az összekötés is, egyrészt csak váltogatni kell a két gép képe között , persze megfelelõ idõzítéssel, és persze a programokat is össze kell hangolni, akár soros vonalon keresztül, vagy utp, stb.)
Egyébként panaszkodtak is, akik azokkal játszottak, hogy - bár elég jók voltak mai szemmel - nem néztek ki olyan jól, mint elvárható lett volna. (Pl. nem volt AA, miközben arról volt szó, hogy x360-on 4xAA az alap, stb.)
Egyébként panaszkodtak is, akik azokkal játszottak, hogy - bár elég jók voltak mai szemmel - nem néztek ki olyan jól, mint elvárható lett volna. (Pl. nem volt AA, miközben arról volt szó, hogy x360-on 4xAA az alap, stb.)
a microsoft mondjon le....
Mi van, bamba paraszt, még most sem buzog föl benned Árpád vére?” (McSzéchenyi)
szánalom<#levele>#levele>
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
De a legnagyobb átvágás nem is az hogy 2 G5-ös MAC-en ment a dolog, hanem hogy csak egyen!!!😉))
Valami szakember mesélje már el, hogyan lehet, (milyen buszon, linken keresztül) két ilyen PC kategóriájú gépet összekötni, úgy hogy 1 képet számoljanak?!!!
Valami szakember mesélje már el, hogyan lehet, (milyen buszon, linken keresztül) két ilyen PC kategóriájú gépet összekötni, úgy hogy 1 képet számoljanak?!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
PC-s grafikus kártyán futottak az E3-on látott PlayStation 3 demók
A teljes képhez. <#ravasz1>#ravasz1>
A teljes képhez. <#ravasz1>#ravasz1>
szívás
\"És cselekszem rajtok nagy bosszúállásokat fenyítő haragomban, hogy megtudják,hogy én vagyok az Úr,ha bosszúmat állom rajtok.\" Ezékiel 25, 17
ehh miért a konzolos játékokat nem gépeken irják? akkor meg mi a nagy szám. Egyébként ekkora segget nem csinálna a szájából a Microsoft, ha már ekkora piac forog kockán, én el tudom képzelni hogy az xbox 360 is képes lesz ilyen tudásra
http://www.lohere.net - a MagyarChan
← ElőzőOldal 4 / 4