Holdra szállás- mi az igazság?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
(N+1)¢(z+3)-szor le volt tárgyalva, hogy a nem sikerül és nem akar között igan nagy difi van.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Mai számrejtvényem: 1903-1969-1972-2011-2030.

Pénz biztos nem gond, 14256 milliárd dollár volt az USA 2009-es GDP-je. Moore törvény szerint a beépített tranzisztorok száma egy lapkán 2 évenként megduplázódik. Hasonló törvény van memóriára is. Ha 1969-ben a Holdutazás sikerült, akkor 38 év múlva sokkal olcsóbban kéne kihozniuk egy Holdutazást, mégsem látjuk ezt.

"-Mûholdas TV-d van gondolom, ergo tudod, hogy ûrbe lehet juttatni dolgokat."

Igen, ezt meg tudják oldani.

"ez megmutatja, hogy is oldották meg mûszakilag."

Itt a bökkenõ, 38 év alatt nem sikerült megismételniük. Ilyen nagymértékû technológiai újítást még egyet nem tudsz mutatni az újkori technikatörténelemben, amit néhányszor (állítólag) megcsinálnak, aztán eltelik 2 generáció és nem ismétlik meg.

Animefox
Figyelj ide a holdra szállás megtörtént és tudod hogyan tudom neked bizonyítani a legjobban? Hát úgy hogy nem véletlenül nem megy ember a marsra. Ha nem járt volna ember a holdon akkor már rég megpróbálkozott volna a mars kísérlettel. A Nasa nagyon is jól tudja hogy nincs semmi a holdon és marson. Hogy ezt megtudja az nagyon sok pénzbe került hidd el. De régen volt mindenre pénz nem úgy mint ma. Ma egy szaros ûrsiklót se képes összehozni a Nasa. 😄 Számítógépek, csúcstechnológia ide vagy oda az emberiség az ûrkutatásban a béka segge alatt van a hatvanas évekhez képest. Egyszerûen nincs pénz. De nem hogy pénz nincs, még csak olyan géniuszok sincsenek mint a huszadik században voltak.
Míg a kilencvenes években még voltak elképzelések mára már csak az ígéretek maradtak. Ne feledd hogy az ókor és a középkor között is több mint ezer év van, mégse arányos ez a tudással és a képességekkel.

A NASA egyik legszebb munkája.😊... Vörös domb a sikságon?? Ki vesz ezt be😊

Most igazából azt nem értem hol van nálad a bökkenõ?
-Mûholdas TV-d van gondolom, ergo tudod, hogy ûrbe lehet juttatni dolgokat.
-
link a leszállásról a kompról, a vezérlés sematikus bemutatása ez megmutatja, hogy is oldották meg mûszakilag.

Mindig ezzel a fényképelemzéssel jönnek, akik szerint pl.: a repülõk magasan szálló hatalmas ragadozó madarak.😊(bár lehet azok)

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Molnibalage
http://www.photobones.com/Landscape/FlatMountainTop.JPG

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage

Ezt is biztos a NASA csinálta, szabadidõben. 😊

(Bár ez sem tökéletes, de idelent a Földön is sikerül néha a meglepõen egyenletes felszín.)

Asszem Cifu jöhet rendet tenni...

és szögmérõvel.

Üres kifogás.

Vonalzóval ellenõriztem. Ha neked ilyen nincs, akkor egy füzet/könyv is megteszi.

<#nevetes1><#nevetes1>
magyarosan tökéletes

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

Molnibalage
Ha szerinted ez majdnem tökéletes, akkor javasolk egy szemorvost neked.

Megszereztem a retusálatlan fotót:

Másik érdekesség. Derékszögû háromszög alakú hegy (a "Holdhoz" illeszkedõ befogó szöge szinte pontosan 40 fokos), majdnem tökéletes egyenes a hegy vonulata, és ez nem az egyetlen ilyen hegy a képen. Szerintem simán lehetne matekórán használni, annyira jól sikerült:

#4803-as HSZ egy részének idézete: "A NASA-nak sok mindent köszönhetünk, meg a versengésnek is, ami a szovjetek meg USA között ment.
Nem kell Holdraszállás adót fizetnünk. Amit adott CIFU linket nekem az a technikai kérdésekre választ ad. Fõleg a legaggályosabbra: a kompra.
Az igaz, hogy annak az esélyes, hogy a komp sikerrel jár szerintem kicsi volt az esélye, de ezek szerint nem ártott a sok szimuláció.

Ha neked lenne igazad annak mi lenne a haszna. Mármint ember nem járt a holdon, csak egy szonda.

OFF: lehet még Hold és Mars telkeket venni? link?

A kép valódi kincsesbánya, újabb probléma: ez itt mi? A ***Nap*** körül találtam, belógó 2 kis spotlámpa?

Nem ismerlek, nem tudom mire mennyi idõd jut. Meg van köztünk valamekkora életkorbeli szakadék, hamarabb kezdhettél😊.

[NST]Cifu
Te azt hiszed, hogy én 7/24 ezzel foglalkozok? 😄

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Ezt a 800 oldalas manualt is elég lesz áttanulmányoznom. Ehhez az ûrtémához nem is szólok hozzá. Kevés az idõm. Meg a gépjármû, vagy hegesztéstechnológián kívül, úgy is joggal van rajtam fogáspont.
Nem is tudom, hogy egyeseknek munka mellett, hogy van idejük foglalkozni ennyi mindennel????<#confused>

[NST]Cifu
Az Astronautix.com? Alap, ha érdekelnek az ûrhajók és rakéták, hihetetlen anyagmennyiség van rajta, olyasmikrõl is, amiket máshol nem nagyon találsz meg (például a katonai holdbázisokról itt jelentek meg elõször anyagok, az N1 hordozórakétáról is szinte minden fellelhetõ anyag ide vagy ennek elõdjére mutat). Kár, hogy mostanság kicsit hektikusan frissül. :\

<#nevetes1><#nevetes1>nekem a komppal voltak aggályaim, de ez az: LMhandbook feloszlatta.
kösz.

Bár a bekarikázott részen nekem több száz méteres különbségnek nem tûnik a szintkülönbség.
Ha valóban több 100 m, akkor felbontás, ha nem, akkor inkább a domb lejtése miatt kevesebb a kõ távolabb.

jó link.

[NST]Cifu
Ezek a képek viszont nem is szerepelnek az Apollo képarchivumban. 😉

Molnibalage
Azok nem hold fotók, csak sokan ferdítenek. Az egy tréning szimulátorban készült.

Kissé érdekes, hogy míg egyesek az UFO-kat tényként kezelik, addig egy dokumentált, ellenõrzött holdutazást kétségbe vonnak. Még az un ami-szovjet összeesküvés is belefér az elméletükbe.

Walk the Talk.

Egy NG filmben a NASA elismerte, hogy valóban készítettek a Földön is "Hold fotokat". De nem a lódítás kedvéért, hanem, mert egynéhány fénykép közölhetetlen volt a média számára.

Walk the Talk.

[NST]Cifu
Bocsi, de mi az, hogy "nincs távolságkülönség"? Így ránézésre is több száz méteres távolság lehet a bekeretezett rész közepe és az elõtér között...

-még valamit a holdra juttatni az hagyján, de onnan felszállni...

Nyilván szovjet Luna-16 és Luna-20 (két szovjet Holdszonda, amelyek Holdport juttattak vissza a Földre) se tudta megoldani akkor szerinted?

de nyilván már sokan elemezgették, hogy a komp le és felszálláskor mennyi hajtóanyagot használt fel. 0,1654g mellett 2,38 km/s szökési sebességet elérni.

Minek elemezni? Minden adat elérhetõ, például ezen az oldalon

Hogy vezérelték a komp felszállását, hogy stabil pályája maradt, annak a nagy doboznak?

Nem értem, ha logarlécekkel és a Newtoni/Kepleri fizikai képletekkel képesek voltak pályaszámításokat elvégezni ekkor már Mars/Vénusz/Merkur szintû ûrszondák pályájához, akkor ez miért is okozott volna gondot?

Meg az nem teszik, hogy miután Kína bejelentette úgy 2 éve, hogy õ is Holdra szállásra készül, az USA bejelentette, hogy még a kínaiak elõtt akar Õ is egy saját missziót. Minek? Nyertek. Most, ha hülyeséget akarnék mondani akkor azt mondanám nyilván azért, hogy keréknyomokat csináljanak a környékre😊

Az egyre több Hold körül keringõ ûrszonda meg közben nem zavarja õket, amelyek egyre több és egyre nagyobb felbontású felvételt csinálnak a Hold felszínérõl, többek között a Lunar Reconassiance Orbiter vagy a SELENE, igaz? 😊

El kéne már fogadni, hogy az Apollo és a többi Holdprogram túlságosan is jól dokumentált és túl jól követett ahhoz, hogy kételkedni lehessen benne. Még akkor is, ha valaki semmilyen háttérkutatást nem tud/akar csinálni a témában, és nem érti hogy mit hogyan valósítottak meg. Ha valaki kételkedik, elõször szépen kezdje el feltúrni a netet, rengeteg információ ott van róla, kezdve a program közben készült fényképek és filmfelvételektõl az alkalmazott technológiákon át a programban részt vevõk életrajzáig. Ha valaki ezen átrágja magát, és utána talál benne olyasmit, amiben kételkedni lehet, akkor az már tud valamit. De az biztos, hogy nem az Apollo program fényképein látható sziklákkal fog pedálozni. 😄

Szerintem a srác pl. erre gondolt. Itt nincs távolságkülönbség és mégis hiphop eltûntek a kövek.
[/url][/img]

A holdra szállás meg egy bonyolult dolog. De engem ezek kérdések izgatnak:
-még valamit a holdra juttatni az hagyján, de onnan felszállni.... Most nincs kedvem visszaolvasni mindent, de nyilván már sokan elemezgették, hogy a komp le és felszálláskor mennyi hajtóanyagot használt fel. 0,1654g mellett 2,38 km/s szökési sebességet elérni. Hogy vezérelték a komp felszállását, hogy stabil pályája maradt, annak a nagy doboznak? Mert ez az egyetlen olyan pont ami nekem aggályos.
-Meg az nem teszik, hogy miután Kína bejelentette úgy 2 éve, hogy õ is Holdra szállásra készül, az USA bejelentette, hogy még a kínaiak elõtt akar Õ is egy saját missziót. Minek? Nyertek. Most, ha hülyeséget akarnék mondani akkor azt mondanám nyilván azért, hogy keréknyomokat csináljanak a környékre😊

Meg ha hazudtak mi van? A NASA-nak sok mindent köszönhetünk, meg a versengésnek is, ami a szovjetek meg USA között ment. Igazából az Jupiter egyik Holdja asszem a Europa elérése már izgalmasabb lenne. Az ott található jég, meg folyékony metán tenger, egyesek szerint a emberiség jövõje.

Molnibalage
1. Már megint trollkodsz.

2. Nem tanították meg neked, hogy 13 megás képeknek csak a linkét tedd be a fórumra?

3. Ha megnézed, akkor a távolsággal aranyosan fogynak a kövek. Miért? Felbontás, te észlény. Egy idõ után már nem kivehetõek a kövek. Ha távolról nézel egy sóderkupacot, egy idõ után az sem egyedi kövekbõl áll.

Kár volt visszajönnöd...

12.8 MB méretû Apollo-17 kép. Az miért van, hogy a képen látható hegyek túl simának tûnnek, miközben az elõtérben a talajon jónéhány kisebb-nagyobb kõ látható? Vagy oda a díszlettervezõnek már nem volt elég köve?

humorosból:

gothmog
Persze, hiszen az átverés is része az átverésnek.

sz4bolcs
Najó, rájöttem, hogy mikor legközelebb azzal jönnek a konteosok, hogy már rég föltalálták a nullponti energiát, csak az olajlobbi eltitkolja, akkor egyenrangú lesz az az érvem, hogy már rég a nullponti energiát használja mindenki, csak eltitkolják...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

gothmog
Bizony, az élet kegyetlen.

Üdvözlök minden vitatkozót!

A témával kapcsolatban annyi biztos, hogy legalább akkora esélye van annak, hogy átverés az egész 69-es holdra szállás, mint annak, hogy nem. És lehet nem csak a 69-es, de az is lehet mind igaz.

Ha nem valóság, akkor már rég ott pihen abban az aktában, amibe nekünk valószínû soha nem lesz betekintésünk. Ha azt vesszük alapul itthon mennyi mindent el tudnak titkolni a legtöbb ember elõl és hogyan tudják manipulálni a tömeget, akkor a holdra szállás ügyében is jócskán ott van a megtévesztés lehetõsége.
Cowie
Engem nem kell meggyõzni. A fotózáshoz pl. nem sokat értek, ezért úgy gondoltam, hogy nem a légkör a fõ oka a csillagok hiányának, ha az hogy a nap fénye gyakorlatilag elnyomja õket.

gothmog
Mondjuk, úgy: Igaz, hogy a holdon nincs légkör, és a csillagok nappal is látszanak, a fényképezõgépeket attól még nappali megvilágításhoz kell beállítani. Aki valaha próbálkozott asztrofotózással, az tudja, milyen záridõre van szükség hogy a csillagok látszódjanak a felvételen, és hogy ez a záridõ nappali felvételeken (figyelem! a légkör hiánya miatt a nap fénye is intenzívebb!) milyen eredményt mutat.
A más nézõpontból: Akkor bizony az egész emberes ûrkutatás stúdiófelvétel, mert
tessék keresgélni a csillagokat.

Cowie
Akkor végül is azért nem látszanak mert kicsi a fényerejük és ezért rövid záridõ miatt nem "hagynak nyomot" a filmen.
Tehát az alap probléma az, hogy más nagyobb fényerejû dolog (Nap) elnyomja õket.
A Földön ebbe ehhez hozzájön még a légkör hatása is.

dronkZero
Az nem ugyanaz. A Földön van légkör és azért nem látszanak, a Holdon meg alapvetõen látszanak, csak a fényképen nincsenek rajta a rövid záridõ miatt.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Cowie
Holdraszállás tagadó elméletek cáfolatainak cáfolatának néz ki. 😊 Az elsõbe beleolvastam, de ökörségnek tûnik. Megint jön a nem látszanak a csillagok dologgal.
Nappal a földrõl sem látszanak a csillagok!!!

Molnibalage
Ez mi akar lenni?

http://www.erichufschmid.net/RebuttalsToScienceChallengeH.html
sz4bolcs
Ha jól emlékszem, te nem hoztál érveket. Az meg, hogy vkinek a jogát elvenné, hogy gondolkodjon.. nonszensz. Mehetsz gondolkodni...

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Tehát akkor elmondtad, h szted kik írhatnak és kik nem egy tud. topikba (érdekes, h te egyikbe sem férsz bele). Te eddig annyit csináltál, h elmondtad a véleményedet, amit mint kijelentetted nem is akarsz alátámasztani. Ergo fölöslegesen locsogsz (Én is csak azért, mert hátha tényleg nem fogtad fel, miért "jársz ie szopni").

Sztem ennél érdekesebb véleményt is költhettél volna, mert akkor legalább szórakoztató lennél. Viszont akkor is elküldtünk volna mesélni/cseverészni egy chatbe vagy az általános eszmecserébe. Ott valszeg tolerálják azt, aki sokat ír, de nem mond semmit.<#integet2>

Szopni.
Molnibalage
Ismered a viccet medvével és a vadásszal? Vadász, vadász, te .... jársz ide...

Sajnos nem értettem meg a figyelmeztetésed lényegét. Továbbra is tartom, hogy:

"Aki meg akar gyõzni másokat, az hozzon tényeket, érveljen logikusan és közérthetõen a vélt igaza mellett. A gúnyolódókat, a kiröhögõket, a szemtelenkedõket megvetem. Õk nem valók tudományos topikba."

Szerintem félreértesz valamit. A kérdés, hogy ésszel, vagy indulatból moderálsz? Míg a haveroknak szabad trágárkodni, másoknak a gondolkodáshoz való jogát is elveszed. Mi lenne, ha elgondolkodnál ezen?

Bár istenként viselkedsz, mégiscsak ember adta a moderátori jogodat. Ha így folytatod, ember fogja visszavenni.
gothmog

"És az ilyen Holdra szállós vagy épp nem szállós elméletek jók arra, hogy az elõbb leszögezett tényrõl elterelõdjön a figyelem, és az emberek nevetve összekacsintva megnyugodjanak, hogy ahhhh... minden rendben, megyek is teszem tovább a dolgomat, mert... mert így minden rendben..."

Szerintem is így van.
Az igazság az (Holdra szállástól függetlenül), hogy senki se köti az orrodra, hogy mit gondol, mit tett a múltban, és milyen tervei vannak a jövõre vonatkozóan. Mert az az õ "magánügye". Még akkor is, ha adott esetben milliókat, vagy milliárdokat érintõ dolgokról van szó. Ez egy tény.

És az ilyen Holdra szállós vagy épp nem szállós elméletek jók arra, hogy az elõbb leszögezett tényrõl elterelõdjön a figyelem, és az emberek nevetve összekacsintva megnyugodjanak, hogy ahhhh... minden rendben, megyek is teszem tovább a dolgomat, mert... mert így minden rendben...