REIKI (gyógyítás)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A "szlovákok" meg a "zsidók" az nem egy egyén. Tehát hogy jön a témánkhoz?

Biztos vannak ilyen emberek, csak nem értem, hogy honnan jön ilyenkor csípõbõl a zsidókra való reflektálás...

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Én úgy látom, hogy vannak akik látszólag az mellett foglalnak állást, hogy az embernek önmagában kell meglelnie a megoldásokat, mégis külsõ dolgokat tesznek felelõssé.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
Ide aztán nem jönnek!!! wraaaf wraaf <#vigyor1><#vigyor1><#vigyor1>

Hogy jönnek ide a kifejezetten a zsidók meg a szlovákok? Segítesz?

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Én azt hiszem, egészen másra gondolunk, amikor arról írunk, hogy a megoldás kulcsa az egyén. Hiszen ezzel a kijelentéseddel még az is egyetért, aki a zsidókat meg a szlovákokat irtaná..

Aki meg nem tud, az kezdi elõröl... legközelebb! :)

www.smart-bus.hu

A világ alatt a körülöttünk mindent és egyben minket is magába foglaló, az azt alkotó valóságot értem. Szóval ne kötözködj, egyrõl beszélünk. <#wink>
És igen, az ember, aki magával szembe tud nézni, az mindennel mással is szembe tud nézni. Ezért írtam azt hogy a megoldás kulcsa az egyén.

sz4bolcs
Az egyén tanuljon meg szembenézni a világgal, a kapzsi zsidókkal, a gonosz fasisztákkal, a nagytõkéssel, meg a világ uraival. :D
Csak befele ne kelljen nézni, mert még megvakulna. Amúgy hajlok arra, hogy nem is mindenki képes rá.

Na igen, azért az alma csak ugyanaz amirõl beszélünk... :)

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Kérdezd NessieGrafot, õ ért hozzá, és teljes tudományossággal el fogja magyarázni neked. :D

Én is úgy gondolom, hogy okság van a világban. Csak az a kérdés, hogy akkor hogyan hihetsz saját döntésben, és hogyan vagy képes elkülöníteni külsõ, és belsõ okot. (?)

A betegség nem "csak" okozat, hanem ugyanúgy ok is. Nincs semmi, ami csak okozat lenne. Ugyanígy a döntés is ok, és okozat is egyben.

Tudod, hogyan vitatkozik két beképzelt mester?
-Ezt csak a rettentõ nagy egod mondatja veled.
-Te projektálsz, azonnal hagyd abba!

Szóval ennyit a rezgésekrõl, és az egoról.

"Az orvostudomány pedig még mindig féllábú óriás... mindig az is marad, amíg darabokra szedve óhajtja az embert gyógyítani... "

<#eljen> Ez egy jó megfogalmazás.

Én általában azt az álláspontot képviselem azon a fórumon hogy a megoldás kulcsa az egyén, dióhéjban konkrétan az, hogy az egyén megtanuljon szembenézni a valósággal. De ettõl teljesen függetlenül még azt végig lehet beszélni hogy milyennek látjuk azt a világot amelyik körülvesz minket, nem? A külsõségek igenis hatással vannak ránk, meghatározhatják "belsõ minõségünket". Ezért az egyént és a világot melyben elhelyezkedik szerintem csak együtt van értelme vizsgálni, külön-külön nincs. Pl. ha emlékszel a "Tudományos tévedés" fórumon is azt állítottam hogy objektív tudomány nem létezik csak "ember által alkalmazott". (Kár hogy végül idõhiány miatt ott abbamaradt a beszélgetés.)

(Jaj de nagyon offolunk itten. <#smile>)

A téma valóban jó, de vitatkozni errõl szinte lehetetlen... itt vagy értik egymást a felek, és akkor nincs vita, vagy nem, de akkor viszont annyira nem, hogy teljesen értelmetlen gyõzködni egymást... :)

Hogy aztán kinek van igaza... lehet, hogy mindkét félnek, lehet, hogy egyiknek sem... a jó Isten tudja! :)

www.smart-bus.hu

Nem veszem annak, és nem is óhajtom magyarázni... egyszerûen értelmetlen... pár éve, vagy esetleg más témában lehet, hogy belemennék az egoharcba... most, és itt nem... szélmalomharc... :) ( lásd alma )

www.smart-bus.hu

"De ugye, ha nagyon gyúrsz a lelki egyensúlyra, akkor nem kapod meg a bárányhimlõt? lol."

Mondom, lényegileg nem értjük egymást... én azt hittem azért ennél magasabb rezgésen mûködsz! Ha abból amit idáig mondtam, neked ez jön le, arról én nem tehetek! Max annyit mondhatok, hogy legyen neked a saját hited szerint... sõt, legyen neked igazad! :)

Az orvostudomány pedig még mindig féllábú óriás... mindig az is marad, amíg darabokra szedve óhajtja az embert gyógyítani...

És mielõtt megint érne valami vád, leszögezem, hogy az is fél lábú óriás, aki mondjuk egy nyílt törést Reikizni akar! :D

www.smart-bus.hu

A helytelen táplálkozás depressziót? Kifejtenéd bõvebben? Én fordítva tudom... mondjuk amikor a depressziós zabálja két pofára az édességet... :)

Biztos láttál már olyat, amikor mondjuk egy alma egyik oldala piros, a másik sárga... ha leültetnek a két oldalára minket, és megkérdezik milyen színû, akkor ugyanazt az almát egyikünk pirosnak, a másikunk sárgának fogja látni, és totálisan meglesz róla gyõzõdve, hogy a másik vagy hülye, vagy vak...

Az én véleményem az, hogy véletlenek nincsenek... olyan van, hogy véletlennek hiszünk valamit, de csak azért mert nem látjuk a közeli, vagy a távoli összefüggést... ettõl még (SZERINTEM) a világ, és maga az emberi lét is ok-okozat alapján mûködik... ilyenformán pedig a bennünk kialakuló betegségek is "csak" okozatok, az ok pedig a sok-sok helytelen döntésünk miatt kialakuló lelki egyensúly vesztésünk... ( azt már nem is merem mondani, hogy az OK-ot akár elõzõ életbõl is hozhatjuk )

Hogy azért a "vitát" tekintve lépjünk is elõre, azt azért hozzátenném, hogy az én véleményem az eddig általam eljutott információk, események, és személyes tapasztalások alapján alakult ki... mondhatnám úgy is, hogy az almának ezt a felét, én "ilyen" színûnek látom... :)

( szerintem válaszoltam a kérdésedre ;) )

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Tulajdonképpen én is ilyeneket irogattam ott, amég írtam oda, csak aztán sok nwo-s szemében én lettem a sátán. :D

sz4bolcs
"Amúgy nem csak a betegségek, de az összes többi problémával kapcsolatban is a külsõ okokat divat felelõssé tenni, legyen szó gazdaságról, társadalomról vagy épp az egyént gyötrõ betegségekrõl."

-Na, ha ezt az nwo topicban olvasnám egyszer... :D

Pedig nagyon jó a téma. Ha már azon a szemléleten változtatni tudunk, hogy minden betegségnek külsõ oka van, az nagy eredmény lenne. Persze nem cél a változtatás, de ha csak úgy mellékesen az is megtörténik, akkor duplán nyertünk. :-)
Amúgy nem csak a betegségek, de az összes többi problémával kapcsolatban is a külsõ okokat divat felelõssé tenni, legyen szó gazdaságról, társadalomról vagy épp az egyént gyötrõ betegségekrõl. Most hadd ne említsem (mert az már nagyon off lenne) hogy pl. ki állította ezt az elvet középpontba amikor az általuk alkalmazott propaganda kidolgozásra került.

sz4bolcs
#123-ast úgysem tudod kimagyarázni, de ezt se vedd lekezelésnek. :-)

sz4bolcs
Az a féllábú óriás már rég elismerte, hogy az egészségnek is több feltétele van, és a betegségek kialakulásában, és a gyógyulásban is nagy szerepe van a lelki állapotban. Akkor ki is a féllábú óriás? Szerintem az, aki ragaszkodik egy ilyen mondathoz: "Minden betegség visszavezethetõ lelki okra"

De ugye, ha nagyon gyúrsz a lelki egyensúlyra, akkor nem kapod meg a bárányhimlõt? lol.

sz4bolcs
Épp olvastam valahol, hogy a helytelen táplálkozás okozhat depressziót. Na most, ha emiatt bélfekélyed lesz, akkor külsõ oka van, vagy belsõ?

(amúgy csak a kérdésemre nem válaszoltál:))

De ezt most nehogy lekezelésnek vedd! :) Egyszerûen ez a téma kitárgyalhatatlan fórum keretek közt... szemlélet, életfelfogás, különbségek vannak, amiket egoista "kinek van pillanatnyilag igaza, ki gyõzi le a másikat" féle fórumozgatás kereti közt ennél tovább felesleges feszegetni! :)

www.smart-bus.hu

Balumann
Ahogy gondolod! :-)

Szerintem ne erõltessük ezt tovább! :D Felesleges...

www.smart-bus.hu

Balumann
Ez aranyos magyarázat, hogy te csak azt veszed betegségnek, aminek nincs más oka, csak a lelki egyensúly hiányának következménye. :D
Elég kevés az a betegség, ami CSAK azon múlik, hogy a lelki egyensúlyunk megvan-e. Ezt azért nem lehet így kategorizálni, nagyon sok betegségnek több összetevõje van, hiába van meg a lelki egyensúlya, a betegség kifog alakulni benne, ha nem jut be minden a szervezet rendes mûködéséhez elegendõ táplálék, nem használja minden testrészét egészségesen. Pl. a skorbut is betegség, és kizárólag a C vitamin hiánya okozza, teljesen mind1 hogy milyen a lelki egészséged :D

Másrészt, nem védekezhetsz minden ellen 100%-osan, az influenzát vszínûleg akkor is elfogod kapni ha max egészséges vagy, persze nem mind1 hogy 2-3 nap alatt gyógyulsz ki belõle vagy 1 hónap.

Ezek is betegségek, valóban szép árnyalatosan ki lehet fejezni pontosabban, hogy mi, de akkor is betegségnek számít :D Ahogy a gyomorfekély, ebola, skorbut, és a depresszió is. Nem mindegyiknek a lelki egyensúly az oka.

Ki beszél egyokúságról? A lelki egyensúlytalanság mint kiváltó ok, nem egyokúság...

Az orvostudomány pedig egy fél lábú óriás... a sebészek kiválóak, de a többi az szinte csak kísérletezés... fõleg a belgyógyászat...

www.smart-bus.hu

Most erre megint mit lehet mondani? Ha az immunrendszered ép, aminek ugye elengedhetetlen feltétele a lelki egyensúly, ha a szervezeted EGÉSZséges, akkor egy átlag vírus, vagy bakteriális fertõzés tuti, hogy ártalmatlan rád nézve... az egészségtelen táplálkozás meg megint egy olyan kérdés, amit reggelig lehetne ragozni... nem egy típusa szól arról, hogy a delikvens mondjuk a féktelen zabálásba temeti bánatát, depresszióját, stb...

Mint említettem ( nekem ) más kategória az, amikor az okozatnak ( betegségnek ) a kiváltó oka mi magunk vagyunk ( lelki egyensúlytalanság ), vagy éppen külsõ fertõzés! ( nem egy átlag nátha ) Más kiváltó oka van egy gyomorfekélynek, mint egy ebolának. Az egyikrõl tehetsz, a másikról nem. Amirõl tehetek, ami bennem alakul ki, annak igenis lelki oka van... ami kívülrõl megfertõz, ahhoz meg kb annyi közöm van, mint, hogy a velem szembejövõ autó nekem jön-e, avagy sem...

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az ilyen egyokú betegségfogalmat már az orvostudomány is túlhaladta.

sz4bolcs
Ja, tehát bármi, ami vírus, baktérium, táplálkozás stb. miatt alakul ki, az szerinted nem betegség.
Így csak milliók halnak meg nem-betegségekben, amiket betegségnek hívnak. :D

Ha a colitisrõl kiderül, hogy környezeti oka is van, akkor átkerül a nem-betegség, vagy a mérgezés kategóriába?

<#eljen>

www.smart-bus.hu

Szerintem nem irreleváns, hogy minek hívjuk! Gyönyörû választékos nyelvünk van, amely szépen kifejezi az "árnyalatnyi" különbségeket... úgy látom más az elképzelésünk a betegség fogalmáról... nekem a betegség egy bennünk kialakuló folyamat végeredménye... ha megmérgeznek, vagy egy ebolás megfertõz, az teljesen más kategória... nekem...

Nincs ez túlmisztifikálva, a lelki egyensúlytalanság betegségek sokaságát tudja produkálni az évek hosszú múlása során... ez még csak nem is hit kérdése...

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Doors (The:D) - Love her madly

Dont you love her madly, dont you need her badly
Dont you love her ways, tell me what you say
Dont you love her madly, wanna be her daddy
Dont you love her face
Dont you love her as shes walkin out the door
Like she did one thousand times before
Dont you love her ways, tell me what you say
All your love
All your love is gone,
So sing a lonely song
Of a deep blue dream,
Seven horses seem to be on the mark
Yeah, dont you love her
All your love
Yeah, all your love is gone
So sing a lonely song
Of a deep blue dream
Seven horses seem to be on the mark
Well, dont you love her madly
Dont you love her madly
Dont you love her madly

Hungarica : Ide születtem - dalszöveg

Ezüstös gyöngy
lombon a harmat
kibontva szirmát
minden virág
nekem köszön.
Hova is mennék
ideköt minden,
akármi jön
kivárom itt.
Vihar se mozdít
helyébõl sziklát
semmilyen szél
nem vihet innen,
nem ûzhet el
se szó, se fegyver
nem ûzhet el

Ideköt minden,
nem vihet innen
idegen földre semmilyen szél.
Nem ûzhet el
se szó, se fegyver,
szívet cserél aki hazát cserél

Harang szavától
távoli helyre
miért kísérne útlevél?
Bölcsõm és sírom is
itt volt és itt lesz.
Ide születtem,
akármi jön
kivárom itt.
Vihar se mozdít
helyébõl sziklát
semmilyen szél.
Nem vihet innen
nem ûzhet el
se szó, se fegyver
nem ûzhet el...

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

sz4bolcs
De, mérgezés. Csak irreleváns, hogy minek hívjuk.
Polarka jól mutatott rá, hogy nem feltétlenül kellenek lelki okok egy betegség kialakulásához. De írhatta volna azt is, hogy üldögélj el egy ebolás mellett, aztán találd meg a lelki okokat.
Az immunrendszer mûködésére van hatással a lelkiállapot, de nem kell túlmisztifikálni.

Balumann
Ez az állítás azért így nem igaz. Nagyon sok dolog van (és ez a modern életben jóval több) ami betegséget alakíthat ki. Az immunrendszer egészséges esetben (és itt van nagy szerepe a lelki dolgoknak) hatékonyabban mûködik, több mindennek ellent tud állni. De közel sem mindennek, és egyáltalán nem csak a lelki dolgokon múlik, ugyanolyan fontos a megfelelõ táplálékellátás, megfelelõ testi állapot (amihez elengedhetetlen az állandó testmozgás), és a megfelelõ körülmények.

Ha szándékosan beoltod vírussal, akkor az nem mérgezés?

www.smart-bus.hu

sz4bolcs
Vírussal megmérgezni? Ugyanaz történik megbetegedésnél, csak természetes folyamatként.

Még itt is? :) Nagyon EGY a lelkületünk! :)

www.smart-bus.hu

Ha valaki lelkileg rendben van, nem hiszem, h hagyja magát beoltatni valamivel...
Csak a mérgezés marad. Bár ha tiszta tudattal felajánlod ételedet Istennek, akkor a mérget is sikerül átváltoztatni. Lásd Srí Nrishimhadév (vagy Naraszinhája) történetét: gyakorlatilag a vérmaterialista apa a hívõ fiát akarta többször is megölni, de végül õt ölte meg Isten Legfelsõbb Személyisége személyesen. Ez nagy kegy volt részérõl.
A természetgyógyászat módszerei megpróbálják a beteg és lelke ( és így Isten) közötti megromlott viszonyt megjavítani. Ha a beteg megérti mi a feladata ebben a folyamatban, akkor nyert ügye van. Ez a felvilágosító munkája a term.gyógyásznak. Lehet szóban, és lehet szavak nélkül. A REIKI inkább szavak nélkül hat.

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Ez egyre rosszabb! :D

Minden betegség visszavezethetõ lelki okra... az évek hosszú folyamán a lelki egyensúlytalanság randa dolgokra képes...

Az pedig, hogy valakit megmérgezel... hát most erre mit lehet mondani? Ez neked kialakult betegség?

www.smart-bus.hu

Csak szemléltettem, mennyire nagyon nem vezethetõ vissza minden betegség lelki okokra. De akár mondhatnám, azt is, h akkor, ha beoltunk vkit vmilyen halálos vírussal és nem szólunk neki, akkor is meghal, pedig lelkileg biztos nagyon rendben volt...

Jaj... ezt bölcsességnek szántad? :) Ha igen, akkor nagyon nem sikerült... :S

www.smart-bus.hu

Nem azt mondta, hogy mind kókler... hanem azt, hogy nehéz eldönteni ki az közülük, és ki nem. Ez az Usui vonalnál elég könnyen követhetõ...

Mellesleg a Rai vonal a szememben ott válik hiteltelenné, amikor pénzért mestert avatnak... ez még viccnek is rossz...

De a lényeg, hogy nálad mûködik... sajnos sokaknak meg a kedvét veszi a sok lehúzós történet miatt...

www.smart-bus.hu

Ennyi... ;)

www.smart-bus.hu

"Minden betegségnek lelki oka van arra vezethetõ vissza."
Lényegében ezt mondták a papok a középkorban, meg is haltak jó sokan...

Szuszidi
Vagy 8 an vagyok túl! Meg is szenvedtem õket!

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

sz4bolcs
Volt béltükrözés, meg minden? :/

Szuszidi
Meg a Colitis. Elég húzós dolog! Aki nem volt benne nem tudhatja.

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!