Min éri meg adatot tárolni?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Flamer
én filipszet meg tdk-t használok

http://loal.atw.hu

Valaki meg tudná mondani, hogy a most kapható CD-k közül melyik márkák a legmegbízhatóbbak?? Köszi! <#conf>
Ez a lista a megkérdezett emberkék véleményét tükrözi,és nem a valóságot.

rezsofiz
Sony 0% ? Ezekszerint az összes Sony lemez megbízhatatlan? Jó kis felmérés.

sazl : c

ffxi
Sony-nak nem megy? Pedig elég nagy cég! Érdekes?!

Fákjúal!

Flamer
mér nem birsz "adatot menteni winyóról?" :DDD

Flamer
verbatim? lál?! :D

Zenszkij
Melyik a legmegbízhatóbb DVD lemez márka? Nemzetközi felmérés...
Arita <6.40%>
BenQ <0.00%>
Emtec <0.00%>
Eurodata <0.49%>
Fuji <3.45%>
Maxell <1.97%>
Philips <1.97%>
Platinum <1.97%>
Plextor <5.91%>
Primedisc <0.49%>
Ridata <2.96%>
Ridisc <0.99%>
Ritek noname <1.48%>
Sky <0.00%>
Sony <0.00%>
TDK <15.76%>
Traxdata <4.43%>
Verbatim <49.26%>

Lali mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?

Zenszkij
az nem semmi....mondjuk akkor vigyázni kell az ilyen vinyókkal, de a samsung azért megbízhatóbb

van más cég is most voltam egy cégnél ahol eggyik vinyo olyan szinten hibás volt hogy a kürt 300000-ért nyerte volna visza 90%-os teljességben....
az a durva hogya vinyo:
este gép kikapcs és reggel már hibás volt és hardwaresen.....

GIGABYTE K8NXP-SLI, 4200+ A64, Leadtek 7800GTX (510/1450) 256mb, 2GB 500MHZ KINGMAX, Chieftech BA-02-B-B, 500W-os FSP táp, 666 GB HDD, WATERCOOLER mindenen.

Punker
sokszor software-esen is visszanyerhetõ.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Dichter
Igen, hallottam valami olyasmirõl, hogy keresni kell egy ugyanolyan márkájú, és típusú winchestert, és akkor megoldható az alkatrészek átpakolásával.

Punker
ha nem fizikális a sérülés akkor máshogy is megoldható.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Dichter
kibaszott sok, mivel ha jól tudom, a kürt rt az egyetlen ilyenekkel foglalkozó cég, és mint ilyen monopolhelyzetben van. A honlapjukon azt írják, hogy 40-és 370 ezer közt.

Kürt megmonja:))

Punker
sérüléstõl függõ

LittleL
DVD lemezen elosztva vannak az adatok, ha egy tönkremegy könnyebben pótolhatod.

Egy winchester egy szempilanat alatt elszállhat.
és máris lõttek a sok Gb anyagnak.

10 éve haveromnak még voltak Streamer kazettái, ezek kis videokazettákhoz hasonló kazetttákon tároltak adatokat. egy kazettára 600 Mb fért rá. D
5 percig eltarott míg megkeresett valamit a szalagon. DD

Apropó, menniybe kerül ma egy adatmentés winchesterrõl ?

Szédült Simon mondta a vásáron a cukrásznak: Ide a sütikkel vagy átkúrom a fejed a palánkon !

sabodave
sztem dvd-n
de a papír se utolsó megoldás<#nyes><#nevetes1><#nevetes1><#nevetes1>

Dichter
Komolyra fordítva. Ugye nagyobb adathalmazokat (gigákat) azért nem lehet felpakolni, így csak a munkáimat tárolom a tárhelyen. De ha azt szeretném, hogy valami késõbb is meglegyen, és a mérete miatt nem rakhatom fel, azt CD-re, illetve DVD-re fogom írni.

Dichter
RÁadásul megvan az az elõnye, hogy így van kire kenni, ha mégis eltûnik valami <#idiota>

St
na ezt jól csinálod, 4x-es redundanciával mentjük az adatokat, kizárt hogy onnan valami eltûnjön :)
Nekem meg egy 40-es hitachi notebook vinyó, a maxtorok azóta is jólérzik magukat. :)
Lehet asztali vinyót is usb házba rakni, van olyan méretre is. Laptop vinyóból is van 7500 rpm-es, inkább a kapacitása (és mérete) kisebb az asztalinál. Meg persze kisebb valószínûséggel hal be ha leejted a földre. Persze nem a 10.rõl. :)
Sõt, jöhet egy atomtámadás is, de azért kicsi a valószínûsége. :)
Ha ráírod, van, de ott nem terjed. A kiírt adataidat már nem bassza el.
Ugyanazt a tárkapacitást harmadannyiért kihozod dvd-n mint vinyón, és még paráznod se kell mikor szarik be 300 giga (max 4.5).
Zenszkij
sajnos, pedig hallottám már olyan adathordozóról, amelyik nem pörgeti az adatot, hanem vmilyen hologramként tárolja...az író hozzá 1 milla körül van

A fogad is,azt mégis használod.
Nincs olyan adathordozó amely örök életü lenne....

phalanx
egyébként az elmúlt 2 évben 2 wincsim is elromlott (egy 120-as és 160-as) rohadt maxtorok <#mf3> (hitachi-IBM rulez)

phalanx
mindenképpen a dvd mellett szól, hogy ha a winyód romlik el akkor rengeteget, akár több száz gbt bukhatsz ha viszont a 50 dvd közzül az egyik akkor az könnyebben pótolható, ennek ellenére én a wincsiket részesítem elõnyben, most is van 4 a gépbemben, nekem igy sokkal kényelmesebb, hogy itt van minden a kezem ügyében, és nem kell a dvd hegyek között turkálni ha kell valami

Sanyix
DVD meg elrohad egy idõ után, mint a cd...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Dichter
A legfontosabb dolgaimat egy tárhelyen tárolom (thx to mediacenter ;) )
DVD íróm nincs, a vincseszterekben meg nem bízok, nem egy halt már meg alattam.

Esrohnoil
Amúgy meg ha belegondolok, az emberi agykapacitásnak is csak pár %-a van kihasználva...
Úgyhogy Johnny Mnemonic rulez4 <#vigyor3>

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Milyen vastag is egy db DVD? Sztem egy 30 cm-es hengerben bõven elfér.

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Esrohnoil
Ha már ennyire fontos az idõtállóság és az ár, akkor maradok a kõtábláknál.
A fáraók nagyon gazdagok voltak, mégsem találtak még eddig egyetlen egy DVD-t v. vinyót sem az ókorból. <#pardon1><#hehe><#wave>

rezsofiz
Ez szól a DVD-k mellett, a vinyók mellett meg az, hogy 300 gb anyag elfér egy kezedben, miközben 66 DVD elfér egy autóban. Hordozhatóság szempontjából a winchester a nyertes.

sazl : c

Zenszkij
a princo-t kerüljétek.....rettenetesen xar

cSuwwi
én meg nyolvanért a plusszos tdk-t, és?
a plusszos dvdk egy kicsit "megbízhatóbbak" elvileg.

vettem egy +rw-s tdkt pár hónapja boltban, mert fontos volt. pár napja akartam megint használni, de sok helyen olvasási hibás volt (pedig elõtte formáztam)

shit happens

Met
rendes IDE vinyóhoz is van külsõ ház, USB 2.0 szal nem olyan lassú
de lehet laptop vinyóhoz is külsõ házat kapni, ha kissebb a vinyó akkor még tápkábel sem kell, kollégámnak így lett egy 40 gigás pendriveja:)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Zenszkij
írtam egy TDKra 4szeres sebességgel Pioneer íróval és két hét múlva mikro veszem le az adatot behalt 67%nál...

maozedong
DVDn elosztott az adattárolás, biztonságosabb
vinyó veszélyesebb egy fokkal
blúréj rulz

Resurrection!

alph4
Én 100Forintért veszem a 8x Philis és TDK lemezeket :))

&#9615;&#9614;&#9613;&#9611;&#9610;&#9609; Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

St
redundáns, tükrözött adattárolási mód. 2 (vagy több) vinyóból, arra alkalmas hardverrel (raidkártya) létrehozhatsz egy tükrözött kötetet. ekkor minden írás egyszerre történik a 2 vinyón, az adatbeolvasás viszont felváltva. ezért többnyire az írási sebesség az egyszeres adattároláshoz képest kissé lassúbb, az olvasás -fõleg sok kis fájl esetén- gyorsabb.
St
laptop vinyók, lassúk.
Zenszkij
Raid1?????? Lehet hüle vok, de mi az?<#dumcsi>

Zenszkij
mit tudtok errõl a külsõ vinyókról<#vigyor4>

St
DVD olcsóbb mint a vinyó.
1 db írható dvd 120-150 ft, amin elfér 4,4 Gbyte. 160 gbyte-ot kb. 36 dvd-n tárolhatsz, aminek a bekerülési költsége 5000-5500 ft. Ehhez képest egy 160 gbyte-os Samsung vinyó 22000 ft körül van. Ráadásul ha odakoccan, akkor annyi az adatoknak...

Ha biztonságosan és olcsón akarsz adatokat tárolni, akkor mindenképp DVD, ha könnyen hozzáférhetõ és módosítható adattárolást szeretnél, akkor vinyó. Ha fontos a biztonság is akkor meg 2 db vinyó, raid 1-ben
Met
A vinyónak annyi hátránya van, hogy "körülményes" beüzemelni, mert ugye ha nincsen rack amibe bele lehetne tenni vagy egy szabad IDE csati akkor gáz van.
A dvd-t csak bedugom a gépbe és pörög is.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

czky
A megoldás! DVD-n és winyón egyszerre kell tárolni a cuccokat! :)))))))))))

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Zenszkij
Hát lehet, de a vinyó azárt sokkal biztonságosabb, ha vigyázol rá, és mobil racken tartod, és modnjuk van belõle 4 db....