Blu-Ray / HD-DVD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jutubin nézzél ott szerintem belebotlasz 1-2be. (szerintem)
na meg hivatalos film oldalakon.Szerintem már van olyan opció,hogy lehet választani a film felbontásán.Gondolom a low,med,high kiegészült +1el a HD ;) de lehet már fullHD is van.
Vagy pedig google tényleg.
na meg hivatalos film oldalakon.Szerintem már van olyan opció,hogy lehet választani a film felbontásán.Gondolom a low,med,high kiegészült +1el a HD ;) de lehet már fullHD is van.
Vagy pedig google tényleg.
hú, na most jót kérdeztél, nincs már az elõzmények között sem, mert rég néztem. keress rá google-n, kiad egy rakás oldalt, onnan válogathatsz:) Vagy filmek honlapjain is fent szoktak lenni.
Hú, én lehet veszek a héten egy ilyen LG-set, nagyon rákattantam:D:$ Remélem ki lehet valahol próbálni.
Hú, én lehet veszek a héten egy ilyen LG-set, nagyon rákattantam:D:$ Remélem ki lehet valahol próbálni.
Hát szerintem mindenképp megéri, mégcsak nem is kéne fullhd, 720p-nél is szemmel látható a különbség. Amúgy vannak interneten HD filmelõzetesek, csak a gépigényük valamivel nagyobb, mint a dvd-k esetében, pláne fullhd-nél...
Hát amennyiben van hozzá Full HDTV-d akkor ég és föld lehet a különbség, de ez tényleg csak akkor éri meg szerintem , ha a tvd is megfelelõ hozzá.
mármint mihez képest gondolod a sima dvdhez képest?
Azért változik a képarány, mert vannak olyan jelenetek amiket imax kamerával vettek fel. Ezeknek a képaránya 1.78:1, míg a rendes kamerával felvett jeleneteké 2.40:1.
amúgy én csak Blu-ray filmnézésre ruháznék be egyre. Megéri? van annyira élvezhetõbb egy blu-ray film, hogy megérjen +30ezret??
hát teljesen értem a kérdésed Inquisitor.
"ha csak nem jelenetenkén kódolták és azt össze-vissza?"
igen össze-vissza és még jelenetenként is.
Amúgy tényleg a topic címe nem HD filmek.
Na mind1.
Amúgy meg vedd meg az LG BD-t és nézzed azon és nem lesznek ilyen átméretezési problémák<#zavart2>#zavart2>
"ha csak nem jelenetenkén kódolták és azt össze-vissza?"
igen össze-vissza és még jelenetenként is.
Amúgy tényleg a topic címe nem HD filmek.
Na mind1.
Amúgy meg vedd meg az LG BD-t és nézzed azon és nem lesznek ilyen átméretezési problémák<#zavart2>#zavart2>
Ami csak olvassa, az 25, ami írni is tud, az 45. Ebben a cikkben találtam, bár már 1 hónapos, szóval lehet azóta mégolcsóbb. Azt hittem ennél drágábbak amúgy, szerintem sima dvd felvevõbõl is van, ami többe kerül...
Azta de jól néz ki ez a cucc:O Azért nem semmi, hogy blu-ray-t meg hd-dvd-t is le tud játszani.
El nem tudom képzelni, hogy lesz ilyen egy felvétel. Ha csak nem jelenetenként kódolták és azt össze-vissza?
Ha már találkoztam ilyennel, akkor gondoltam, hogy megkérdezem, hogy ti találkoztatok e már ilyesmivel, vagy valami....
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Mi köze a topik témájának egy rosszul lekódolt lopott filmnek?
Sziasztok!
Letöltöttem a The Dark Knight cimû filmet 720p-s HD-ben.
Lejátszáskor ugy állítottam be a filmet, hogy stretch módban tegye ki a képernyõre a lejátszó, ami azt jelenti, hogy széthúzza a képet a képernyõ négy széléig.
Na szóval: szét van húzva a kép, és szuperul nézem a filmet, de néha össze húzódik a kép egy kicsit, persze azért, mert a film igy van megcsinálva.
Csak a véleményetekre vagyok kiváncsi, hogy hd módban miért csinálják olyanra a filmet , hogy néha keskenyebb a film, mint máskor?
THX.,
Letöltöttem a The Dark Knight cimû filmet 720p-s HD-ben.
Lejátszáskor ugy állítottam be a filmet, hogy stretch módban tegye ki a képernyõre a lejátszó, ami azt jelenti, hogy széthúzza a képet a képernyõ négy széléig.
Na szóval: szét van húzva a kép, és szuperul nézem a filmet, de néha össze húzódik a kép egy kicsit, persze azért, mert a film igy van megcsinálva.
Csak a véleményetekre vagyok kiváncsi, hogy hd módban miért csinálják olyanra a filmet , hogy néha keskenyebb a film, mint máskor?
THX.,
Jó de egy blu-ray lemez viszont nem megy el veled bulizni a hétvégén :P Sörre se hívmeg, nem túl aktív partner
:D Hát igaz én biztos nem bírnék ki annyit, mint ezek a lemezek:P
vagy ne mászkálj olyan helyen ahol blu ray lemezeket tesztelnek <#ravasz1>#ravasz1>
Ne mászkálj a Blahán mp3playerrel és múszod a késelést :P
te sem bírnád :D
Megnéztem ezt a tesztet. Tényleg elég meglepõ, de a késelést már ez sem bírta:D
azért annyira szerintem nem bírják mint ezek a kék lemezek<#confused>#confused>
DVD is bírja a strapát, az is elég ha olyan lesz
most néztem meg youtube-on egy videót, ahol összekarcolták, alkoholos filcel írtak rá, késsel megvágták, tehát elég rendesen megnyúztak egy szerencsétlen lemezt, és nagyon jól bírta, minden egyes teszt után berakták egy lejátszóba, hogy olvassa e, és mindegyik után tökéletesen mûködött. <#wow1>#wow1>
A nevét nem tudtam:D Én azért nem nyúznám annyira. 25 giga azért nem kis adat, hogy csak ugy pikk-pakk elveszítsem. Bár itt írtátok, hogy vannak tesztek arról, hogy még mit bír ki, de én inkább óvatos lennék.
igazad van, utánanéztem és tényleg van rajt egy különleges réteg, melynek Durabis a neve. Ennek elsõdleges feladata a lemez és az azon tárolt adat megóvása a külsõ behatásokkal szemben, vagyis védelmet nyújtani a por, a piszok és a karcolások ellen. Így ezek a lemezek tényleg nem igényelnek különleges bánásmódot. Lehet õket nyúzni <#eplus2>#eplus2> Bár söralátétnek azért lehet nem fogom használni <#hawaii>#hawaii>
Pedig jobban kell neki bírni. Azért is van az adatréteg alatt egy védõréteg ami nehezebben sérül meg mint a Cd/dvd-nél. Ott csak egy sima polikarbonát réteg volt. Gondolj csak bele egy dvd-hez képest 5x akkora tárkapacitás, tehát 1 karc 5x annyi adatot tesz elérhetetlenné. Így sokkal kisebb az esély a hibajavításra.
nem hinném hogy sokkal jobban fogják bírni ezek a kék lemezek a strapát, mint a hagyományos CD/DVD lemezek. Milyen védõréteggel van bevonva a lemez, errõl tudtok valami infot?

Te is erre a youtube-os videóra gondolsz, vagy valamilyen írásos tesztet olvasnál?
Kiváncsi lennék, hogy mások milyen eredményre jutottak vele (a youtube-os eredetinek tûnt, mivel teljesen vágás nélkül vették fel).
Kiváncsi lennék, hogy mások milyen eredményre jutottak vele (a youtube-os eredetinek tûnt, mivel teljesen vágás nélkül vették fel).
Láttam egy ilyen tesztet ahol ezt a kopásvédõ réteget próbálgatták, hogy mit bír
Én úgy tudom, hogy egy szabvány az a védõréteg, ami a lemezeket védi.
Ezért gondolom a külsõ behatásoktól a legolcsóbb fajták is védve lesznek. Az más kérdés, hogy a gagyibb írók milyen minõséggel írják majd a lemezeket.
Ezért gondolom a külsõ behatásoktól a legolcsóbb fajták is védve lesznek. Az más kérdés, hogy a gagyibb írók milyen minõséggel írják majd a lemezeket.
A blu-ray lemezek strapabirosaganal is sokat szamit a markaja, mint a dvd-knel cd-knel! Az olcsobbak pl konnyen szetkarcolodnak elkopnak. Az LG irok meg sose voltak silanyok, nekem is van egy ilyen blu-rayes lg irom, semmi gondom nincs vele
Elvileg elég jól bírják a strapát a lemezek, tán youtubeon láttam videót, amiben tesztelték különbözõ eszközökkel, hogy mit bír egy lemez. Ha jól emlékszek, akkor volt ott pizzaszeletelõ, vmilyen dörzsi szivacs, toll, konyhakés. Csak az utóbbi behatásai után nem volt hajlandõ beolvasni a lemezt a készülék.
Az viszont más kérdés, hogy az író hogy bírja hosszútávon, de gondolom ügyeltek annál is nagyon a minõségre, szóval valószínûleg az is bírni fogja rendesen.
Az viszont más kérdés, hogy az író hogy bírja hosszútávon, de gondolom ügyeltek annál is nagyon a minõségre, szóval valószínûleg az is bírni fogja rendesen.
Rendben, hogy megéri, meg minden...de szerintetek meddig és mennyire bírja a használatot?
Nekem 250 gigás vinyóm van, és bõven elegendõ a kapacitása.. Zenék egy helyen vannak, a filmeket viszont kiírom, mert azoknak lemezen a helyük..
Zenét valóban nem nagyon szoktak írni, de pár ismerõsöm azokat is írja.. Igazából mindig jól jön egy biztonsági mentés, egy olyan eszközön, ami nem vinyó.. <#mf1>#mf1>
Zenét valóban nem nagyon szoktak írni, de pár ismerõsöm azokat is írja.. Igazából mindig jól jön egy biztonsági mentés, egy olyan eszközön, ami nem vinyó.. <#mf1>#mf1>
Igen, tetszetõsnek tetszetõs, sõt, praktikus is, ezt nem is tagadtam :)
Viszont 500 megás vinyóra manapság már a windows se fér rá :DDD
Na jó, komolyabbra véve a szót, 500 giga azért sztem nem olyan hatalmas mennyiség, viszont nem is olyan kicsi. Manapság az a közel optimális egy gépbe sztem. Kiírni persze ki lehet sok mindent, de én speciel zenéket sosem szoktam. Szeretem ha egy helyen vannak és bármikor el tudom érni õket. Másrészrõl a komolyabb programok, játékok telepítése is foglalják rendesen a helyet, szóval kell az a mennyiség.
Viszont filmek és játékok archiválására tökéletes a kék lézer :)
Viszont 500 megás vinyóra manapság már a windows se fér rá :DDD
Na jó, komolyabbra véve a szót, 500 giga azért sztem nem olyan hatalmas mennyiség, viszont nem is olyan kicsi. Manapság az a közel optimális egy gépbe sztem. Kiírni persze ki lehet sok mindent, de én speciel zenéket sosem szoktam. Szeretem ha egy helyen vannak és bármikor el tudom érni õket. Másrészrõl a komolyabb programok, játékok telepítése is foglalják rendesen a helyet, szóval kell az a mennyiség.
Viszont filmek és játékok archiválására tökéletes a kék lézer :)
Én ilyen mélyen nem számoltam még, de hiszek neked.. Viszont sokaknál valóban a praktikusság dominál.. Azért mégiscsak impozánsabb egy ilyen kütyü, nem? :p
Nekem például ilyenem van, és ezért vagyok nagyon oda a BluRay-ért.. Vinyóból egyébként nem is kell még 500 mega.. Ha belegondolunk azt filmekkel és zenékkel töltjük meg, amit ugye Blu-Ray-re sokkal praktikusabb kiírni..
Nekem például ilyenem van, és ezért vagyok nagyon oda a BluRay-ért.. Vinyóból egyébként nem is kell még 500 mega.. Ha belegondolunk azt filmekkel és zenékkel töltjük meg, amit ugye Blu-Ray-re sokkal praktikusabb kiírni..
Nem tudom, hogy Te milyen árakkal számoltál, de ha egy 15e forintos 500 gigás winchestert veszünk és egy 50e ft-os blu-ray írót, 2000 ft-os lemez árral, akkor az bizony 30ft/1 giga vs. 180 ft/1 giga (500 gigára nézve).
Ha csak a lemezzel számolunk és az íróval nem, akkor is 30 vs. 80.
Ezért mondtam, hogy abszolút értékben még nem éri meg, de ennek ellenére már most is sokkal praktikusabb tud lenni.
Ha csak a lemezzel számolunk és az íróval nem, akkor is 30 vs. 80.
Ezért mondtam, hogy abszolút értékben még nem éri meg, de ennek ellenére már most is sokkal praktikusabb tud lenni.
Gondolom õ arra célzott, hogy ha vesz egy írót és hozzá lemezeket, az én számításaim szerint is sokkal jobban jön ki az ember, mint egy fél terrás vinyóval.. Nem is beszélve tartósságról, és praktikusságról.. Plusz én jobban élvezem rendszerezgetni fizikailag a dolgokat/lemezeket, mint a vinyón az adatokat.. Bár ez szubjektív..
Az, hogy most megéri-e, az még azért vitatható sztem.
Viszont az tény, hogy beruházásnak nem rossz, ugyanis késõbb úgyis ez lesz az általános és ha valaki most akarja megvenni biztos nem fog rosszul járni. Egyedül azon múlik, hogy mikor fogja abszolút megérni, hogy a lemezek ára hogyan alakul.
Bár kisebb archiváláshoz már most is megfelelõ alternatíva, mivel ehhez csak pár lemez kell, míg dvd-bõl bizony jóval több. És ugye nem biztos, hogy mindenki raktárost szeretne játszani a lemezeivel :)
Viszont az tény, hogy beruházásnak nem rossz, ugyanis késõbb úgyis ez lesz az általános és ha valaki most akarja megvenni biztos nem fog rosszul járni. Egyedül azon múlik, hogy mikor fogja abszolút megérni, hogy a lemezek ára hogyan alakul.
Bár kisebb archiváláshoz már most is megfelelõ alternatíva, mivel ehhez csak pár lemez kell, míg dvd-bõl bizony jóval több. És ugye nem biztos, hogy mindenki raktárost szeretne játszani a lemezeivel :)
Szinte biztos, hogy az a probléma. Mivel a hd filmek lejátszásához nagyobb teljesítmény kell, ezért az akksiról mûködõ módban alapból lassabb órajeleken már természetes, hogy szaggat.
Ilyenkor át kell állítani úgy, ahogy icciri mondta (én mondjuk az óra mellett lévõ telep ikonnal szoktam állítani) teljesítmény centrikusra.
Azt azonban ne felejtsd el, hogy ilyenkor jóval kevesebb ideig bírja az akksi!
Ilyenkor át kell állítani úgy, ahogy icciri mondta (én mondjuk az óra mellett lévõ telep ikonnal szoktam állítani) teljesítmény centrikusra.
Azt azonban ne felejtsd el, hogy ilyenkor jóval kevesebb ideig bírja az akksi!
Az összes mûszaki cikk ára egyfolytába zuhan, de nekem most a blu-ray lemezek a szimpatikusabbak, mert egyszer kell megvenni az írót, aztán a lemezek már olcsóbbak...és hosszútávon anyagilag is jobban kijövök mint egy félterás vinyóval
Errõl másnak is ez a véleménye?, mint ahogyan icciri tanácsolta?
köszi
köszi
legyen igazad, és pár hónap mulva már legyen adott a lehetõség, hogy 30ért vehessünk egy külsõ írót ;)
Én speciel 30 ezer forintért már veszek egyet, de az még nem holnap lesz. Úgy pár hónap múlva.
verérlõpult->energiagazdálkodási lehetõségek
energiagazdálkodási séma: minimális energiagazdálkodás vagy maximális telep. próbáld ki mindegyikkel ;)
energiagazdálkodási séma: minimális energiagazdálkodás vagy maximális telep. próbáld ki mindegyikkel ;)