KLÓNOZÁS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hanga
a kampányelõõ j.és b. oldalra

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Na jó attól, hogy lemásolnak, még a két ember més lesz, mert amikor befejezték a másolást már külön életet élnek. Tehét csak külsõleg lehet azonos a két ember.
jointeer
már klonozzák az embereket csak eltitkolják-.-

köcsög

IJTAX
Én nem feltétlenül a mostani emberi technologiával való klónozásra gondoltam.

Mondjuk 100 vagy 1000-év mulva lehetségesnek látom hogy teljesen lemásoljonak

egy embert szeméjiségével,emlékeivel eggyütt teljesen kifejlett állapotában.

én a klónozást úgy képzelem el, hogy most sasjnos nem a saját gépemnél ülök ezért nem tudok bevágni új adviceokat a topigért sry :D

http://www.lohere.net - a MagyarChan

Én sem :)
Igen. De, hogy te felismernéd-e abban már nem vagyok biztos :D

A Földet nem nagyapáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön.

És mivan ha nem tükör elé rakjuk, hanem egy üvegfal elé, és a másik felére pontosan vele szemben a klónlát?
Akkor felismeri majd, hogy az nem õ?
<#wave><#wave><#wave>
Nem, õ csak buta szegénykém :)

Ok értem!
De akkor amielyik nem ismeri föl magát annak nincs lelke?
Igen. Lásd: Kevés élõlény képes arra felismerésre, hogy amit a tükörben lát az õ maga, az ilyen állatokra mondjuk, hogy értelmesek. A csimpánz (ezt helyettesítheted õsemberrel is) se tudja kapásból, hogy mi is az a tükör és milyen elven is mûködik, de felismeri, hogy magát látja benne. Remélem kielégítõ volt a válasz.

Mijafaszvan
sugicáld meg neköm mijafaszvan!

Jó de szerintem ez mégsem jó példa.
Mert mi tudjuk, hogy a tükör az mi és az minket mutat, de mi van ha mondjuk egy õsemberrel csinálnád aki nem ismeri a tükör hatását, õ is ezt mondaná?
Erre van egy jó példa. Ha belenézel mondjuk öt évesen a tükrbe azt mondod én vagyok. Belenézel 30 évesen, megintcsak azt mondod én vagyok. Belenézel 60 évesen és még mindig magadat látod. Mivel azonosítod magadat, mind a három életkorban teljesen máshogy nézel ki. Remélem érthetõ volt és nem zagyva :)

akkor is, mér ne!
pfhö

Get a life!

mér lenne hülyeség. bizonyíts be!
Hulyeseg.

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Persze, mér ne lenne
Zsolo007
Biztos hogy van lélek :)

Hi
Szerintem ettõl te még meghalsz, a klón már egy teljesen más ember lesz
<#wave>
Davidus
Viszont lehet hogy az megint csak egy másik ember lenne a te emlékeiddel. Lehet hogy van lélek?<#dumcsi>

V9ykn8_TZL0

Davidus
akkor most meséld el hogy töltöd át az összes adatot a klón agyába<#idiota>
Amúgy ha nem lélek van hanem szinopszfasz akkor mûködne a dolog:P

V9ykn8_TZL0

IJTAX
Én úgy értettem hogy a halálod után (persze nem a mostani emberi technológiával)
készítenek rólad 1 klónt ami már eleve kifejlett állapotban van és az utolsó
emlékedig az összes adatot áttöltik a klón agyába.
a klón úgy érzi magát mintha feltámadttál volna.
a klón teljesen a te tudatoddal és szeméjiségeddel rendelkezik.

mint amikor norton ghost-al image-ba másolod a partíciódat a hárdod rögtön kinyiffan veszel új hd-t és visszatöltöd az adatokat és minen fojtatódhat tovább.

Szerinted az a klón az te vagy vagy egy teljesen másik ember?

Az elobb eppen arrol volt szo h klonozassal a klonozott szemely csak ugy nez ki mint a klondonor. Szoval ha teged klonoznanak az lehet mar normalis lenne.<#ravasz1><#idiota>

Nem mi mondtuk :D

Brigicsaj
Klónozásról annyit hogy belõlem még 1 is sok, nem hogy ha még 2 lenne......:DDDDDD

xD

Arra gondoltam, h valahogy csak meg lehetne oldani h csak bizonyos szerveket csinalnanak. :)

#50 -> értem én. De a lényeg az, hogy mi olyan klónozásról beszélünk ahol a hímivarsejt és a petesejt soha nem fog találkozni egymással. A példád viszont jó.

az egypeteju ikrek termeszetes klonok.
him+noi ivarsejt talalkozik ez eddig szamodra is tiszta,
aztan a kepzodo sejtcsomo, ketfele valik, es ket egyed jon letre, akiknek a genetikai allomanya azonos.

szal klonok.
a klon annyit tesz egyezo genetikai allomany.

en ezt csak azert hoztam peldakent, hogy barki belegondolhasson, mi is egy klon. es hogy ne irkaljon itt, lelekazonossagrol, meg ilyesmikrol.

Persze a klónozást nagyszerûen lehet magyarázni a példa segítségével. Valójában igazad is van, de ez nem az a klónozás amirõl mi beszélünk.

Az egypetéjû ikrek élete úgy kezdõdik, hogy egy hímivarsejt és egy petesejt találkozik. Különben sem lehetnek klónok. Melyiket, melyikrõl klónozták? Melyik a klón és melyik az origi?

ugy csinaltok, mintha nem lattatok volna meg klonokat . az egypeteju ikrek klonok. na mennyire hasonlitanak egymasra? kulsoleg/ belsoleg?

A film király volt :)

"De Õk csak "termékek", arra vannak, hogy a full-gazdagoknak meglegyen a szerv-donorjuk. "

Ilyen biztos, hogy nem lesz a való életben, az viszont elõfordulhat, hogy csak magát a szervet klónozzák külön és egy puszta szervet hoznak csak létre, Vagy pedig gazdaállat segítségével oldják meg a szervdonor kérdést. Például disznók segítségével. Olyan disznókat tenyésztenek ki melyekben a szerveken nem lesz azonosító, "hogy a disznóé vagyok". Így az emberi szervezet nem löki majd ki azt. Voltak még kísérletek, hogy magán a disznón növesztettek ki emberi fület, kart egyebet.

erkölcsileg miért is? met néhány rothadó fa**ú fa**b**i ezt mondja? :D:D
ez nem teljesen így van :Ð
a genetikusok bebizonyították, hogy egyáltalán nem olyan csekély a gének meghatározó ereje, mint azt korábbna feltételezték. Jelenleg olyan 50-50%-ra teszik a személyiséget meghatározó arányt (gének-körülmények)
bigapó
Ezt a filmet Én is láttam és nagyon tetszett anno:))
Közös többszörös a film címe magyarul, eredeti cím Multiplicity, csak azért, ha valaki meg szeretné nézni.
A filmben elõször csak egy "másolatot" akart magából, hogy ellássa feladatait. Ez a példány a tipikus macsó volt. Aztán kellett mégegy másolat valamiért, már nem emlékszem miért. Aztán a macsó úgy gondolta, hogy belõle is kell mégegy, na ez lett a hülye:) a klón klónja:))
szerintem nagyon szórakoztató és egyben elgondolkoztató film. Mi lenne, ha több lenne belõlem? Itt az volt, hogy a klónnak saját személyisége lett, amit egyáltalán nem tudtál irányítani; ment a saját feje után. Ez azért egy kicsit gáz, elvégre nem ezért "csináltatnád", hogy még õt is "nevelni" kelljen.
A sziget c. amcsi film viszont egy más szemszögbõl mutatja meg ezt a dolgot. Nem teljesen láttam a filmet, de annyi lejött, hogy itt is van saját személyisége a klónnak és beleültettek emlékeket is. De Õk csak "termékek", arra vannak, hogy a full-gazdagoknak meglegyen a szerv-donorjuk. Ilyet viszont lehet, hogy fognak csinálni a valóságban is. A pénz sok mindent elintéz....

The Matrix has you...

#34 Ez az.

Igen és már veszik is a mintákat, ezek az úgynevezett még nem differenciálódott sejtek.

hmhm
miért lenne erkölcstelen?

{ V Á Á } silkroad: lvl 11

Tudom csak ahhoz illett amit te írtál, hogy miért is erkölcstelen az ilyen megoldás :)

hmhm
Mivel legtöbb esetben elég lenne õssejtet levenni születéskor a köldökbõl, ezt hibernálják, és amikor szükség van rá klónozzák. ( az õssejt valamiféle ultimate sejt, amibõl képes minden kifejlõdni )

Ez nem technológiai hiba, ez biológia. A születéskor eltett sejtek jelenthetik a megoldást, mert ugye azok ugyanúgy nulla day-esek.

prezi
tisztában vagyok vele...

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

hmhm
Szerintem ez csak technológiai hiba ( Dolly a bárány ) már jó régen született, és vele elõjöttek ezek a gondok. Én azt hiszem, hogy ez a késõbbiekben nem jelenthet gondot.
A szerv, õssejt klónozás tényleg hasznos dolog, csak sok veszéllyel is jár, amit nem biztos hogy érdemes vállalni.

Klón = egy normális érzõ élõlény

prezi
elvileg születésnél meg lehetne oldani, hogy klonozzák az embert és késõbbi szervcsere - átültetésnél a klóntol vennék a szerveket... sajnos ez törvényileg és erkölcsileg is megoldhatatlan.

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

hmhm
Azért a gének elég sokmindent meghatároznak.
A szellemiséged kialakulásában jelentõs szerepe van a szocializációnak, és a környezetedtõl kapott ingereknek, benyomásoknak. Ezeket nem lehet pótolni ( ugyan olyat elõállítani lehetetlen .. talán ). A gének az egyes dolgokra való fogékonyságot befolyásol(hat)ják. De ha a jövõben teljes agy stimulációt tudnak végezni, és "mint a mátrixban" gépre rákapcsolják az agyad egy kábellel, és ott élsz, azt már valamivel egyszerûbb másolni. Persze minden apró dolog befolyásolhat ugye a káosz elmélet szerint, és "kis" véletlenek kiküszöbölhetetlenek.

A klónozással az egyik legnagyobb probléma, hogy a klón (ezt a szót nem szeretem használni, mintha egy tárgyról lenne szó) élettartama annyival kevesebb lesz, mint amennyit már a donor (amelyikbõl klónozták) leélt. Minden sejtnek megvan a maga biológiai órája -> meghatározott mennyiségben képes osztódni a sejt. Tehát a sejtbõl klónozott élõlény élettartama meghatározott mértékben csökkenni fog (elviekben).

Leegyszerüsítve ha egy 30 éves emberbõl klónoznának egy gyereket, akkor már a megszületése pillanatában "30 évesnek" számít. Ergo ha az átlagéletkort 65 évnek tekintjük, akkor a gyermek 35 éves koráig fog élni (elviekben persze).
Mondjuk az új kutatási álláspontokkal nem vagyok tisztában-e téren.