Mikortól elavúlt egy VGA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Akkor elavult egy VGA, ha a futtatni kívánt játék (direkt nem írom régi vagy új, a lényeg olyan amire a usernek szüksége volna) vagy behányósan ronda beállításokban fut játszhatóan, vagy semmilyenben. Meg persze ha az erõs VGA-ra nem játékhoz van szükség, de olyankor meg semmi sem lehet elég korszerû.
Éppen tegnap telepítettem a Battlefield3 progit egy olyan gépre, amiben ilyen kártya van, és simán elboldogul vele.
Alapon vannak a vizuális hatások, de a játék akadás mentesen fut, és élvezhetõ.
A PCIe buszos kártyák még nem avultak el tökéletesn használhatóak az új konfigokban is.
A kérdés csak az, hogy a felhasználói teljesítményigények hogyan illeszkednek a kártyák tudásához. A leggyengébb PCIe kártya is tökéletesen megfelel a legtöbb alkalmazáshoz. Az hogy egy újabb, komolyabb játék, vagy program VGA igénye meghalad egy aktuális szintet, az egy másik kérdés.
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
És még randa is.
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
:P
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!<#vigyor>#vigyor><#idiota>#idiota>
Ha csak internet, arra jó bármiélyen Geforce 2. Emellett még a régi játékok, flashek, videók is jól mennek ezen.
Ezután jön az, hogy játék, viszont itt már igényekre lelehet bontani.
Aki még akar új játékokkal játszani, de annyira nem igényes a szép grafikára, és 150fps-re, akkor erre a célra az FX-ek még jók.
Ezután jön a legfelsõbb klategória, amikor a Dúmot akarom futtatni 1600x1280-ban ultra hígon 50fps-sel.
„ … Senki sem tudja, hogy itt vagy, Amíg világ a világ, te már halott vagy …”
nf-7 nek nekem is kihalt a chipset hûtõje, nekem is zalman borda van most rajta, viszont ezt leszámítva jó kis lap. VGA-t pénz hiányába nem cserélek, meg mondjuk azért mert ha azt cserélném, akkor jöhetne lap is, és abba proci illetve ram.Most nincs fölös 150-180 ezrem:D
ha lenne vennék, de nincs és kész.
nem tudom vmit még akartam írni de elfelejtõdött...jah igen:a számtech szar, utálom:) túl gyorsan fejlõdik ahhoz h egy átlag ember tartani tudja vele a lépést, gyakorlatilag ha összejön a zsé vmire, akkor az már elavult.ennyi vga-nál is ez a helyzet.
Akkor megmondom a tutit: akkortol szamit elavultnak, amikor elhatarozod hogy mit veszel meg... :D
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Bilinear+2X-es Anisotropic filter. De valóban kevesebb számítást igényel. Ha nekem nem akarsz hinni, akkor nézd meg magad:
http://graphics.tomshardware.com/graphic/20040603/index.html
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Nekem meg már 3 hónapos videokártyánál is le kéne cserélnem a hûtést, mert olyan szuper venti van rajta, pont olyan ami az abit nf-7 lapomon volt (egy hónap után zörög, búg, egyre hangosabb):D csak a radeon9600pro-ra meg nemhiszem hogy elég lesz egy zalman zm-47 passzív hûtés, a lapra meg elég volt :\
Ami az elavulást illeti, a PC architectúra lényege a folyamatos fejlõdés, nem vitás, hogy nem éppen a legideálisabb alap, de messze a legrugalmasabban fejleszthetõ platform a mai napig. Aki mindig a legújabb, legcsillogóbb grafikát akarja, az úgyis meg fogja venni a Gf7800GTX-et SLI-ben, aki meg megelégszik egy jó közepes beállítással, az elvan egy három-négy éves videókártyával.
Az elavulás viccesebb vonala maga a mûködõképesség. Egy 3-4 éves videókártyánál már a legtöbb esetben le kell cserélni a hûtést, márpedig ezzel az egyorrú júzer nem fog foglalkozni, csak a "kemény mag".
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
tehát elavult, de nem szó szerint, használni még tökéletesen lehet az én kártyámat is, épp ezért nem adom el, sõt inkább veszek mellé egy 7800GTX-et külön konfigba a fa alá <#vigyor4>#vigyor4>
így mindkét gép Elavult :D de még tökéletesen használható, még egy jó ideig <#wink>#wink>
Most olvastam elöször ezt a topikot, látom itt is megy a konzol pc háború(jó tudom régebbi hozzászólásokban)
Sztem hülyeség összehasonlítani a kettõt, ugyanis a konzolok nem akarnak a gép közelébe érni(nem is tudnának, bár a ps3 egy ideig odabasz majd a pc-nek, persze csak játékban), a konzol arra jó h jáccá, a pc meg mindenre, azzal a különbséggel, h egy ps2 õt megkapsz 40 ér és semmi nem akad rajta(kivéve persze egykét szart), a gépre meg ha flottul akarsz gémeléni, minimum félévente rámenne 50k, és azért nem tudom. Én imádom a PC-t, de van ps2õm is, és ha más nem is akkor is van 2 érv a ps mellett:Tekken és gran turismo sorozat:P Most Wantedezni pc-n szoktam mert csak, és mennek itt a hülye érvek a konzol ellen h nincs bill, meg egér, tájékoztatlak titeket h lehet kapni mindkettõt, és felbontásban is sokat javultak, ugyanis ha tegyük fel van egy hdtv-d(jó tudom kicsit drága, de tegyük fel:P) akkor máris nagyfelbontásban jácchatsz(és pl Gran 4 már támogatja).
És akkor most a topik rendes tmájához annyit:kinek mi az elavult, láttunk itt olyan hozzászólást h x800 pro-t cserélt 7800GTX re, szal aki megteheti, annak már most a 7800gtx is elavult:P Én viszont elvagyok a kis 9600Xt-mel, jó mondjuk MW már megizzasztja maxon, de istenem lejebbe veszem grafot azt szevasz, nem kell mindent 1600*1200 ba 16xoros élsimmel jáccani, de hát vannak olyan emberek akiknek az a jó aha ilyen beállítások mellett megy 6ezer fps el, én nem vagyok ilye, bár ha retek sok zsém lenne, akkor persze h x1800xt-m lenne:D
nah elég hosszú lett, lehet h a fele hülyeség de nem baj:P
Amúgy ez a minõség/teljesítmény állítás ati kártyáknál is van, sõt a beállításoknál szinte majdnem ugyanazokat lehet állítani, mint az nvidia karikon. Nekem meg most ati-m van, és nem szenvedek a driverekkel, régi és új játék is mindíg megy, persze a legújabb játékokhoz jobb letölteni a legfrissebb drivert, mert elég jelentõs sebességnövekedést lehet tapasztalni néha, ezekben a játékokban.
Realtek 512Kb -> S3Trio 2M -> S3 Savage 3D 8M -> S3 Savage 2000 32MB(csak én lehettem ilyen hülye <#mf1>#mf1> )-> Inno3D Geforce MX440 64MB -> Inno3D Geforce 5200 128MB -> Inno3D Geforce 6600GT 128MB -> ???? talán majd Inno3D Geforce 9XXX UltraBrutal 1GB <#smile>#smile>
Az optimalizációval meg nem lenne baj alapjában, csak ez az ATI-nál úgy néz ki, hogy kijön egy játék, megpróbálják hozzáoptimalizálni a drivert. Sikerül, örülnek, aztán kiderül, hogy egy csomó másik új és régi játék nem fut rendesen. Van egy ATI-s haverom, aki ma is azt csinálja, hogy megállás nélkül cserélgeti a drivereket ahhoz, hogy tudjon rendesen játszani.
egyáltalán számít az?
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
s3trio 2Mb + Dimaond Voodoo 1 3dfx 4Mb -> ABIT Intel i740 8Mb -> ASUS V3800 TNT1 16Mb -> Diamond TNT2 16Mb -> Voodoo 3 3000 16Mb -> ASUS V7100 GeForce 2MX 32Mb -> Inno GeForce 3 Ti200 64Mb -> Inno GeForce Ti4200 128Mb -> ABIT 9600XT 256Mb -> BBA ATi Radeon 9800Pro 128Mb -> ASUS 6600GT 128Mb -> C3D X800Pro 256Mb -> ASUS EN7800GTX 256Mb
Mikor lépett az elsõ ember a holdra? hülye vagy az elsõ embernek nem is volt ürhajója!!!
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"