Buszok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem tudok róla.
kakimakifsz
Magyarban van belõle?

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

Szar. Rohadt drága, folyton elromlik.
kakimakifsz
Volvo 8900. Vélemény?

Én mondtam 😊
kakimakifsz
Am az Alfa Regiok valóban csak B7R, B12B és B12BLE alvázon futnak a Hajdú Volánnál.
Tévedtem<#worship>

kakimakifsz
Jah, ez most jutott eszembe.
Körös Volános sofõr mesélte, ment a Credoval Békés megye csodás útjain. Gondolom ismered a sofõrök által csak katapultnak nevezett ülést😊
Egy nagyobb kátyúba belement. Ez eddig nem is gond, de az ülés légrugója a felsõ holtponton eleresztette az összes levegõt<#zavart2>.
A csávó csillapítás nélkül "zuhant" vissza. Azt mondja olyan volt a fejében, mintha elszakadt volna valami. 2 napig fájt a feje, mikor elment orvoshoz, aki megállapította, hogy agyrázkódást szenvedett.<#action><#nevetes1>
Már van is egy jó upgrade módszere a sofõröknek. Mûhelyben kurvagyorsan extra légrugókkal szerelik fel az üléseket.

kakimakifsz
Mert az E95-ben van fantázia.
Amit a Honvédségnek szállítottak az már annyira nem tetszett. Valahogy tompább volt a homlokfala.
Körös Volánnál meg 3 tengelyes 14-15 méteres szóló buszról beszélni is bûn.<#nezze><#hehe>

kakimakifsz
Nagyon pörög. 90-nél kéne 1400-1500-at nem többet.
A leszabályzást meg ki lehet venni (ezzel most kezdtem ismerkedni, így nem tudom az Ivecohoz pontosan milyen szoftver kell), de ha az megvan akkor pár kattintás és röpülhetünk
-Mondjuk errefelé 100-al nem tudsz haladni szinte sehol.
-Meg a menetidõ miatt nem is szabad nagyon sietni. Valamikor a 60 is sok....

Az összes eddigi nekem azt sugallja 😊 7. fokozat minek bele? Így is le van szabályozva 90-100nál 😊
kakimakifsz
Az E sorozattal (395,396,397,398,399) is?

kakimakifsz
Egy jobb vezetõülés kéne bele, meg egy 7. fokozat. Akkor tûrhetõ lenne.

Üzemeltetõi szempontból nagyon jók a Credok, a volánoknak meg csak ez számít 😊
kakimakifsz
14 a végszám<#idiota> Amúgy se egy fudejó konstrukció, de ezek annyira fapadosak, hogy kerülöm ahol csak lehet. légkondi ezekben nincs😊
3 db új Regio is jön. Ezeknek a szokásos kemény rugózása van, de már sokkal jobb.

Nab+. Végre egy értelmes volán. Egyébként most adtak át nektek 5 db EC12es Credot.

Klikk
kakimakifsz
Körös Volánnál nincs is. Döngetik is a klímát (helyközi-távolsági).

Ez az egész az üzemanyagmegtakarításos rendszer miatt van, én eltörölném a 'csába, akkor majd használnák..
A klímával meg nem lehet sajnos mit csinálni, max elõre szólni a sofõrnek hogy kapcsolja már be, ha magától olyan hülye hogy nem kapcsolja.
Így lehet legegyszerûbben megvalósítani az alacsonypadlós kialakítást.
Magnumrolcsi
Sofõr függõ, jah. Télen szar.á fûti a buszt, nyáron saját levükben fõnek az emberek, érkezik pár panasz az irodába, majd utána bekapcsolják. Miért kell minden évben eljátszani? Hátul különösképpen lehet izzadni, ahol a motor van.. nem tudom ki volt olyan nagyeszû aki oda tervezte. Kívánom, hogy ott üljön/álljon 30percet nyáron.

Jah.
kakimakifsz
Ez az, amelyiken egy kupacba van 12-14 db ablaktörõ kalapács?

Ex. TPG Genéve, Genf. Nálunk is jár belõlük pár darab.
Sofõrfüggõ.
kakimakifsz
Akkor is szar<#bdead>.
Maga a konstrukció rossz. A DKV-s egy ajtós felszállás meg egy lapáttal a tûzre. 65 litert bepuszil simán<#wilting><#wilting><#wilting> fuuudetakarékosbusz😊

Nem. A Csuklós teljes mértékben lengyel gyártmány, az alfának semmi köze hozzá.
kakimakifsz
Azért heti 1x rákötik a LAPTOP-ot, hogy a Hübner csodálatos becsuklásgátlója ne csináljon meglepetéseket😊
A szolók diagszoftja is szar.
A csuklós pedig lengyelben kezdték el csak itt fejezték be.

Na jó, az kritikán aluli amit az alfabusz odahányt nektek. Nullszériás buszok...egyedül a csuklós lehet normális, az tényleg volvo gyártmány.
Magnumrolcsi
Mégis elvittek A ból B be. Ugyan a mostani buszok is elvisznek, de semmi varázsát nem érzem. Azok az új debreceni buszok a kukába valók. Mondták milyen jó lesz, klíma is lesz, kényelmes is, drága is. Ebbõl csak a drága jött be.

kakimakifsz
Neoplan Megaliner 15m 4 tengely:

kakimakifsz
Már a Van Hoolnak is van gyönyörû döntött-padlós gépe: T916 Astronef

kakimakifsz
Régi nagy kedvencem:

kakimakifsz
hehe.
Ezzel utazok Sarkadról😊
Ez az i4 egy nagy csalódás. Messzirõl azt hittem PB, aztán láttam, hogy újdonság.
Az ülései pocsékak. Az majd 20 éves E95-ös Vogelsitze ülései kényelmesebbek.
Az elõdje a járatnak nem Aipli buszos, hanem még Körös Volános MAN SÜ 313-as volt. Gyula-Budapest viszonylaton 230 km ...5 óra<#zavart2> az nagyobb kínzás volt.
De ezeknek az újaknak nagyon kemény a rugózása (kivéve pl.: a Marcopolo Saracakis)

Á, nehogy azthidd. Próbálkoznak független ill. merev elsõ felfüggesztésekkel, de az AP miatt egyik sem olyan strapabíró, mind1 hogy magyar vagy külföldi.
Ebben is igazad van.
Ezért nem értem miért nem olyan buszokat vesznek amit magyarok gyártanak,magyar utakra!
Ezek a külföldi buszok szépek,meg minden,de utakra tervezték,és nem ide.

Vicces lenne ha a beszerzésekkel addig várnának amíg megcsinálnák az utakat. Akkor sosem lennének új buszok.

Egyébként meg ilyen minõségû utakra van értelme 100 milliós buszokat ki küldeni?

Nyilván, egyszerûek mint egy fadarab.
Annyit,azért had tegyek hozzá,hogy ezen típusok 2002-ig gyártásban voltak.Ugy hogy nem mindegyik veterán.A másik része meg az,hiába öregek,a megbízhatósága simán felveszi a versenyt a most futó Mercikkel,Volvókkal.

Emlékeztesse, de a múzeumban meg a veterán találkozókon, ne a közutakon 😊
Egy soha vissza nem térõ busz gyártás fénykorának példányai ezek!😊
sajnos egyre kevesebb van ami emlékezteti az embert ezen dicsõ korra!

tenkenorman
Sûrített levegõvel

http://www.tenke.hu

akyyy
márint buszajtók 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Úton felé *_*
változó, vagy kifelé vagy befelé <#eplus2>

akyyy
hogy muködnek a buszjatok?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Magnumrolcsi
Kedvenc buszaim.
Ikarus 280, bolygoajtos

Ikarus 280, harmonikaajtos

Ezek az uj DKV-s buszok meg mehetnek a mehtelepre.

tenkenorman
Hali. Ráncajtós Ikarus 260.06 hoz keresnék mûszaki rajzot /blueprintet/jellegrajzot. fontos lenne :/

http://www.tenke.hu