Autópálya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
Nem vagyok biztos a dolgomban, ezért kérdezlek Titeket.
M1-M3 autópályát szertném igénybe venni, 4 nap eltéréssel. Addig tiszta, hogy 10 napos matricát kell vennem. Ilyenkor elég viszont ha egy matricát veszek, és azzal mind a két pályát igénybe vehetem?
Elég hülye a kérdés, de inkább itt kérdezek hülyeséget, mint megcsinálom és fizetek....
Elõre is köszönöm a választ/válaszokat
-Kisfiam, mi van a kezedben? -GÖRCS!!!
The awkward moment someone says no one is perfect in front of Heskey.
Az új nyomvonalon mindent meg kéne venni, ásatásokat kéne végezni, ha pedig mindezt megcsinálják akkor ugye az sok idõ.
Így 2010-re (elvileg) kész lesz pécsig a sztráda, ha viszont az olcsobb megoldást választják (amiben nincsenek benne a telekárak) akkor sokkal (4-5 évvel) késöbb lenne csak kész.
arról nem is beszélve, hogy újabb pályázat tervezés stb...
4 alagút
3 méregdrága völgyhíd
most akkor ez hogy van? <#taps>#taps><#nemtudom>#nemtudom> megépíthetõ másik nyomvonalon 40 milliárdal olcsóbban, de mégis a drágább lesz? ki érti ezt már? megkentek egyeseket rendesen <#csodalk>#csodalk><#action>#action><#duhos2>#duhos2>
link
több cég???
németországban az autópályákat csak 1 cég csinálja. senki más. a kicsi utakat nem tom ki vagy kik csinálják. a pálya viszont 1 kézben van. monopol a helyzete és mégsem gányolnak. vajon miért? tán mert tudják ha csinálnak egy két szart akkor a kormány leváltja õket?
meglehet nézni a pályát. nincs sebességkorlát tükörsima az aszfalt stb...
szal nem rossz a monopol helyzet ha nem tudják/akarják kihasználni.
nem úgy mint nálunk (Pl.:Trendex, vagy akit mindenki ismer Matáv)
szerintem nagyon szar lett.De viszont nem törik majd annyi auto vagy mégis?
Az hogy kinyeri a kivitelezést úgy tûnik kb mindegy kategória (érdekcsoportok), úgyis sz-r lesz amit csinálnak.
A Makói autópálya lesz? Érdekes, a 4-es fõút helyén épülõ 4-es eddig autóútnak volt tervezve, szóval egy kissé fura, hogy Mo. 1-2-ik legforgalmasabb fõútja helyett csak autóút lesz, míg makó felé autópálya (de nekünk legalább nem kell majd matricát venni ... elméletileg, aztán úgyik kitalálják hogy mégis)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Úgy veszem észre 7 éve épül az új 4-es, de még legalább 7 évig el fog tartani [neverending storyyy ... lálálááá lálálááá lalalááááá .. <#circling>#circling>]
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Vagy csak rájöttek az eddigi M0-os tapasztalatokból, hogy k-bebaszott nagy forgalom lesz rajta (nagyrésze teher), szóval ha ezt gyengére csinálják az bizony iszonyat hamar ki fog derülni és hatalmas égés lesz a vége.
Az egy pillanatig meg nem fordult a fejemben, hogy eleve minõségi utat akarnak csinálni :))
A 2 sávos körforgalomnak ugyebár igencsak semmi értelme minimális átmérõvel (20 méter) és 3-4 becsatlakozó úttal.
Sõt, ha nem eleve spirálosan egy sáv egy bekötõn kidobósra van csinálva akkor sincs lényegében valós értelme
Láttál már 2 sávos körforgalmat? Nos én igen, meg is szüntették a 2sávosságát mint a villám, mert törtek a kocsik rendre.
Olyat is láttam ahol a 2 sávot 1-re összeviszik elõtte, nos tolakodás és dugó és anyázás a köbön ...
Angliában mûködik, kb. 50-et láttam :DD
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Elõzni amúgy sem lehetett a hídon, szóval szépen mindenki beállt a mélysinekbe, és ment (le se tudott volna térni az útról sztem, gáz/fék max, mert irányt azt tartotta magától a kocsi, szóval ez már majdnem KITT feeling volt)
Láttál már 2 sávos körforgalmat? Nos én igen, meg is szüntették a 2sávosságát mint a villám, mert törtek a kocsik rendre.
Olyat is láttam ahol a 2 sávot 1-re összeviszik elõtte, nos tolakodás és dugó és anyázás a köbön ...
Ami pestnek kellene az az, hogy az egész kerepesi-rákóczi-.... útnak ki a M1-M7-ig olyan 5-6 perces zöldhullámot óránként 5-6x, hogy namég ..., többi sugárútra úgyszintén, átállítani a lámpákat, hogy nem az a lényeg hogy a városba befelé menõket egy megelõzõ dugóba állítsa, hanem hogy a minél gyorsabb célhozérést elõsegítse ...
Na meg pesten 2-3 körút hiányzik. Belsõ 2-3 (kis, nagy, Hungária) körút egész jól megépült, de a külsõket teljesen elfelejtették (legkülsõ az M0 lenne)
Buda meg úgy szar és átgondolatlan közlekedés szempontjából ahogy van.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Macskakõ -> Thököly: ha az M7-re azt mondtam vonat feeling, akkor erre talán azt mondanám, hogy 20-nál szintén vonatfeeling, 50-nél meg halálfeelelem :))
Komolyra fordítva a szót: sztem mind1 csak jó legyen..
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
Pedig az mindig is volt Mo-on, akkor most gondolj bele a csak tvben látott körforgalmakra ...
Arról már ne is beszéljünk, mi van akkor, ha nem mûködnek a lámpák.
Komoly keresztezõdésekben lévõ lámpák most is 7/24
Kétségtelen, hogy nem lehet mindenhová körforgalmat tenni, de ahová lehet, hadd szóljon!
#101 vége, ott a tapasztalatom részletesen
Kétségtelen, hogy nem lehet mindenhová körforgalmat tenni, de ahová lehet, hadd szóljon!
Utána átépítették ezt körforgalommá.. Aminek volt pár hátulütõje, ahogy mondtad pár kamion, miegymás nem számolt a körforgóval.. Az elsõ pár hónapban volt 1-2 nyomvonal a kör közepe felé.. De azóta nem volt komolyabb baleset (gondolom kocanások mindig vannak)..
Az, hogy városban jó-e a körforgó nem tudom.. Valszeg sok autót egy lámpa tud a legjobban kiszolgálni sztem is.
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
Mint egy lámpával (24 órás) felszerelt keresztezõdés??? Akkor te még nem láttál fáradt kamionost nyíl egyenesen (megpróbálni) áthajtani körforgalmon :)
Van ahol már lámpát (folyamatos villogó sárga) szereltek fel, hogy azt higyje az a szerencsétlen, hogy lámpás keresztezõdés jön és lassítson (elõzõleg már volt 6 kicsi fekvõrendõr, 60-40-20-as tábla, figyelmeztetõ tábla, .... de valahogy nem jött be)
De pl. egy másodrendû út csatlakozik egy elsõdrendûbe.. Na itt szoktak durva balesetek történni..
És itt szokott az elõfordulni, hogy a körforgalom miatt a másodrendû út forgalma megakassza a fõútat. Ez persze szarul beállított lámpánál is igaz, egy remek példa erre a Kreepesi eleje kifelé (keleti után a vasúttal párhuzamosan), ahol a keleti utáni második lámpa úgy van beállítva, hogy akkor van piros, amikor a következõknél és a balról rákanyarodóknak zöld, majd akkor van zöld, amikor következõk piros. Volt hogy azon röhögtem, hogy a 3 sávos kerepesirõl 4 autó ment át egy zöldön, mert következõnek a mellékútról 20 ....
Szóval egy szar lámpánál tényleg jobb egy körforgalom (dugó esetén, mert különben a szar lámpával is gyorsabban lehet haladni mint egy körforgalommal), de egy jól beállított lámpa mindent überel
#114:
de ha lámpa van, jóval jobban összetorlódtak volna.
Ha van rendesen kialakított zöldhullám, akkor még csak le se lassítasz, nemhogy meg kellene állni ...
Az viszont igaz, hogy a magyarok totál nem ismerik a körforgalmat, hogy mit össze tudnak egyesek bénázni (volt aki megakasztotta pölö, mert azt hitte jobbkéz miatt a becsatlakozónak van elsõbsége és sorra engedte onnan a kocsikat amíg le nem dudáltuk az útról ...)