Bolygóközi gyarmatosítás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de asszem egy üstökös "szelét" már begyûjtötték, nem tudom leért-e
nem is technológiai kérdés hanem pénz
1. felfedezni
2. berakni valami tartályba
3. hazaküldeni
4. biztosítani a túlélését a tartálynak
?
Napenergia-konverterek
A bolygóközi ûr – akárcsak maga az Univerzum – energiától feszül. Valóságos energia-özönben élünk, csupán a megfelelõ technikát kell a megfelelõ helyen alkalmaznunk. Az Egyesült Államok Energia Hiavatalának (US. Energy Department) kérésére már 1978-79 ben kidolgozták a tudósok az SPS (SOLAR POWER SATELLITE – Napenergiát gyûjtõ Mûholdak ) tervet. Ennek lényege a napenergiát elektromos árammá konvertáló napcellákból épített, a Föld (késõbb más, a Naphoz elég közel keringõ bolygó/hold) körül keringõ óriáskollektorok építése. (Méretük igazán impozáns lenne: egy-egy kollektor akár a Csepel-sziget méretét is elérné – gyk: nem csupán a budapesti Csepelre gondolok, hanem az egész Csepel-szigetre!) A begyûjtött és átalakított energiát mikrohullámú sugárnyalábba gyûjtve sugároznánk a Földre (adott égitestre), ahol visszaalakítanánk elektromos energiává
(ebbõl következik, hogy a napkollektorok geoszinkron pályán keringenének, azaz „lentrõl”, az adott égitestrõl nézve egy ponton maradnának – az adott visszaalakító-erõmû felett)
Fõképp a Föld számára jelentene sokat ezen kollektorok megépítése. Tiszta energiát adna számunkra, mentesítené a Föld légkörét a jelenleg igen szennyezõ (az üvegház-hatást kiváltó szén-dioxidot és pl. rákkeltõ anyagokat a levegõbe ömlesztõ) hagyományos erõmûvektõl, és a maghasadásos atomerõmûveknél is jóval biztonságosabb lenne. Megépítése ugyan költséges, de az energiát ingyen nyerné – még a karbantartás melett is igen olcsón adna áramot számunkra.
Az elsõ kolóniákat – A Holdvárosnál már leírt „helyi” erõmûvek mellett – szintén kellõ energiával tudnák ellátni (természetesen a Naptól mért távolságának és méretének függvényében – a Föld esetében pl. egy ilyen kollektor 1-10 de akár 100 Megawatt leadására lenne képes)
[/img]Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Akkor már inkább a Ráknépség vagy XEnu herceg és a gonosz pszihológusai. :)
Az emberiség nagy tragédiája, hogy a hazugság vált mérvadóvá, a gondolkodókat pedig konteó hívöknek titulálták.
NASA Tervek 2015(?)-ig Második Rész
Mindennemû olyan tevékenységet, amely a bolygók közötti ûrutazásra épít meg kell elõznie egy megfelelõ kapacitású és legfõképpen állandó ûrbázis megépítésének. A Föld ebbõl a szempontból szerencsés – mivel kísérõnk a Hold félig kész ûrbázisunk már jelenleg is. (Értem ezalatt hogy a Hold megléte miatt az alapok már adva vannak) A Hold biztosít egyúttal felhasználható nyersanyagokat is (lásd lentebb)
A kilencvenes évek elején a NASA tudósai 2015 környékére szabták a Holdváros (Luna City) létrehozásának dátumát. Ez az idõpont napjainkban már megdõlni látszik, de még reálisan tartható a terv kivitelezése 2025-2030 környékén. A bázis jelentõségét nem kezdeti mérete vagy bármilyen különösebb haszonnal járó tevékenysége adná. A HOLDBÁZIS UGRÓDESZKAKÉNT SZOLGÁLNA A KÉSÕBBI EXPEDÍCIÓK SZÁMÁRA. A század második felében megvalósuló interplanetáris (bolygóközi) utazások rendkívül hasznos támaszpontja lenne – gondoljunk a hatodakkora gravitációbõl eredõ elõnyére (kisebb szökési sebesség az ûrjármûvek felbocsájtásakor) vagy a környezetet kímélõ hatásra (a bolygóközi ûrjármûvek nem lépnének a Föld légkörébe) A Holdkolónia részben önellátó lenne – részben a Földrõl kapna utánpótlást.
A Hold felszíne (talaja) gazdag ásványkincsekben – vizet elõállítva megoldható egy cirkulációs rendszerben mûködõ (azaz a vizet visszaforgató) farmgazdálkodás. Vizet – könnyen elõállíthatunk a Holdkõzetbõl felszabadítható nagy mennyiségû oxigén és hidrogén elõállításával. (Ez megoldaná az oxigénszükséglet pótlását is egyben.) Szintén kinyerhetõ hélium3 izotóp, mely fûtõelemként szolgálhat a megépülõ – nem túl nagy kapacitású - fuziós erõmû(vek)nek. A Hold gazdag titániumkészlete kifizetõdõvé tenne – igaz hosszabb távon – a bányászatot is.
A Holdkolónia kezdetben kis lélekszámú lenne – pár száz embernek, fõleg tudósoknak – adna munkát. Hoszabb távon „céges környezetté” válna, azaz megjelennének a profitorientált kezdeményezések is (bányászat, hulladéklerakás /földi veszélyes hulladéké/, ûrtechnika) Nagyon valószínû a Hold KATONAI CÉLÚ „hasznosítása” is

Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket

NASA Tervek – 2015-ig
A XXI-ik század elsõ negyedében számos ûrállomást helyezünk Föld körüli pályára. Ezek egy része tisztán a tudományos kutatást szolgálja majd, míg nagyobb részük speciális termelési feladatokat ( a súlytalanság-béli körülményeket igénylõ anyagok elõállítását) látja majd el. Ezek jelentõs része teljesen automatizált lesz: az emberi személyzetre az idõszakos „látogatási munkák” hárulnak majd (nagyobb hibák kijavítása, a késztermékek ill. nyersanyagok ki/be szállítása stb.) így gazdaságosabban lehet majd az értékes helyet kihasználni (nem kell állandó személyzetnek azt fenntartani)
Az „ûrközlekedés” gazdaságosabbá válásával (hát igen, ezért is kellene az ûrsikló programot életben tartani) megjelenhetnek a „céges ûralkalmazások”, amelyek elég kifizetõdõek lennének a nagycégek számára, hogy Föld körüli pályán fenntartott – akár bérelt vagy saját tulajdonú – ûrállomásokat üzemeltessenek.
Ennek megvalósulása reális – ám a 2015-ös határidõ eltolódni látszik. Itt említeném meg: szintén jelentõs bevételeket hozhat az ûrturizmus is – hamarosan várható újgazdagék megjelenése is a világûrben.
Kis kiegészítés:
Ûrsikló-projectek. A nyolcvanas évek elején az USA (NASA) látványos eredményeket ért el ûrsikló-programjának elindításával. A SZU azonnal saját tervbe fogott: nem a mérnökökön és más szakembereken múlott a BURAN sajnálatos letündöklése Más országok is tervekbe fogtak: a mellékelt képen látható jármûvek tervei biztatóan hatottak (ne feledjük az õket említõ dokumentum és ábra jó tizenöt éves)
Reményeim szerint a tervek nem maradnak papíron és mágneslemezeken.
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó elõtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
És egyébként is a nap még elél vagy 5 milliárd évig!
-Királyságot mindenkinek-
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Az intenzíven fekszem. Kérem, a sípszó elõtt hagyjon üzenetet. Napról napra az újdonság varázsával ajándékoz meg az amnézia!
tenni meg nem teszünk semmit sem!!
de ha már most tennénk valamit már az is késö lenne
<#taps>#taps>
Mint a régi poénban.
- Hú ti hangyák ti aztán... óriási építményeket emeltek, teljesen öszhangban törtök elõre a célért! Semi széthúzás! Hogy csináljátok ezt?
- Egyszerû. Nállunk királyság van.
<#nezze>#nezze><#falbav>#falbav><#wilting>#wilting><#bdead>#bdead>
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Bocs ez itt off
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
\"Két dolog végtelen, a világûr és az emberi butaság, de az elõbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
2000 valahányban már nem lesz lakható terület a nyersanyagokat felhazsnájjuk
nyersanyagokért lesznek majd háború /lásd Irak -USA
mindenki beleszól a háborúba a nayghatalmak csatlakoznak majd az állásaikhoz
kitõr a 3.-dik vh
térkép ujrarajzolódik
megpróbálnak az emberek összefogni mer igy jobb
ûrhajók a közeli bolygókra
nyersanyag kihasználása a bolygókon
a gyarmatokon letelepedünk
mjad elválunk anyaföldünktõl/lásd amerika
szerintem ennyi lesz
uccse fogom megérni^^
Az elso verzio valoszinubb :)
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Elõször is miért akarnának fellázadni mindenáron az új kolóniák lakói(kivéve ha olyan sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó sípszó módon válogatott bolygók lesznek). Aztán már a topik neve is höülyeség, BOLYGÓKÖZI gyarmatosítás, esetleg bolygót lehet gyarmatosítani, na de bolygóközt?
"Azt nem tudom milyen fegyverekkel fogják megvívni a Harmadik Világháborút, de azt igen, hogy a Negyediket botokkal és kövekkel..." Albert Einstein
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
ilyenek mehetnek majd a gyarmatokra
"A fenti képet Masolino Da Panicale (1383-1440) festette, és Olaszországban, a Santa Maria Maggiore templomban található. UFO invázió (?) a „vezérhajóban” Jézussal és Máriával."
Te jószagú.. :D
http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?