Bowling
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ettõl függetlenül ez legalább megszûri a tekéseket, Hegedûs bácsi mindig lejön, aztán görbülõ szájjal ballag haza, zsebében egy 140-es átlaggal <#eplus2>#eplus2>
Amúgy meg láttam már itt 220as átlagot is itt, úgyhogy jóez <#vigyor>#vigyor>
(mellesleg pedig egy hozzáértõ/játékos tartja karban /én:)/)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Nezegetem a tv-ben a profikat tobbseguk 5 lepest tesz de amit nem ertek az a kitolas. A konyvben amit vettem azt irtak, hogy a dobast/guritast nem tudom otthon hogy hivjak (delivery) egy hatarozott kitolassal (pushout) inditjuk es ennek a kitolasnak a hossza es magassaga donti el hogy mennyit lendul hatra az ember karja. Ez inditja be az ingamozgast ha jol ertem emiatt ez hatarozza meg a golyo sebesseget is vegso soron. Ha nezem a profikat azon felul hogy mindegyik mashogy csinalja jonehanyuknal nem is latok igazi kitolast. Van hogy az elso ket lepesben csak kitolva cipelik a golyot utana meg bazi magasra hatralenditik. Ugy nez ki mintha erobol meghuznak amirol en azt tanultam, hogy tilos. Hogy az eletbe kerul olyan magasra a hatuk mogott a golyo??? Nekem az az egyik bajom (100 mas mellett amirol nem is tudok), hogy kicsit gyengecskek a dobasaim es szerintem ez amiatt van, hogy nem lendul hatra elegge a golyo...
Mas: ha a kiindulas helyet akarom meghatarozni a jobb labam szelet kell nezni (jobb kezes vagyok) vagy a ball labamat. Nekem a jobb lab jobb szele tunik logikusnak de itt http://www.putfile.com/pic.php?img=5050865 pont forditva irjak.
Az arzenalom a kozeljovoben ket golyobol fog allni egy a strike-hoz egy muanyag bogyo meg a spare-ekhez. Talan jovo ilyenkorra tudok majd annyit, hogy erdemes legyen kulonfele tulajdonsagu labdakat tartani a zsakban. Az 1000$ konnyen osszejon 3-4 high performance golyo kell hozza. Hiaba kerulnek 110$-150$-ba a bowling.com-on el kell vinni egy JO drillerhez. Nekem azt hiszem sikerult megtalalnom az egyik legjobbat a kornyeken. Kulon erdekes, hogy magyar szarmazasu. 35 eve furkal golyokat es kb ket orat beszelgettunk ezutan megnezte hogy bowlingozok majd ajanlott ket labdat ami szerinte nekem megfelel. Mindketto 200$ korul volt nala furassal. Az egyiket lehetett online kapni 90$-ert de azt utana 60$-ert meg ki kell futratnom valakivel es lehet, hogy sose lesz olyan mintha O furta volna (ugye az embernek nincs pofaja odamenni hozza te figyelj megvettem a golyot amit ajanlottal furd ma' ki nekem). Ezert ugy donottem inkabb raszanom azt az extra 50$-t es nala veszem meg legalabb ot is tamogatom. A high performance golyok nala 250-350$-ba kerulnek kifurassal. Szoval 3 labda mar alulrol csapkodja az 1000-et ;) Szerencsere ettol meg eleg messze vagyok (elegge meg tudok ugyanis orulni ha a hobbira kerul a sor :DDDD - mar nezegetem is a Storm Fired Up-ot kemenyen :DDD)
Ahogy en lattam az atlag ligajatekos 2-3 golyoval jon a palyara.
nem hiszem, hogy tudok segiteni golyofuro ugyben, bocs.
A kulonbozo talpakat es sarkakat sem volt nagyon ido tesztelni :((( egyelore a #4-es talp es a grooved sarok ami legjobban tettszett de egy hangyanyit jobban csuszott mint amihez hozza vagyok szokva.
Azert azt ennyi utan is ereztem, hogy nagyon jo cipot valasztottam. Hihetetlenul kenyelmes. Alig varom, hogy ujra felhuzhassam :))))
Mifelénk a Legend-ek futnak per pillanat.. Én is nézegettem párat, de nem szimpatizálok a márkával.
A player that uses exaggerated arm/wrist action to impart a great deal of hooking action. Usually means that the player has less accuracy and relies more on power for their scores.
Az a jatekos aki eroteljes kar/csuklo mozgassal segiti elo a labda csavarasat. Altalaban azt is jelenti, hogy az ilyen jatekos nem annyira pontos es inkabb a golyo erejeben bizik
TWEENER
A cranker es a stroker kozott van ami a csavaras erosseget illeti
STROKER
A player that has more accuracy and less power than a cranker, with more power than a straight player;
Az ilyen jatekos pontosabban talal celba de kisebb erovel mint a cranker viszont nagyobb erovel mint az egyenesen dobo jatekos
STRAIGHT PLAYER
Az aki nem csavar semmit csak egyenesen bevagja a babak koze ;)
Szoval a fenti lista a csavaras erosseget jelzi STRAIGHT --> STROKER --> TWEENER --> CRANKER sorrendben.
Nezd meg ezt az oldalt: http://www.stormbowling.com/products/balls/ball.asp?ballid=193
A labda palyajat mutato rajz felett van egy legordulo menu ha abban kivalasztod stroker/tweener/cranker opciok valamelyiket akkor a labda palyaja ennek megfeleloen valtozik.
Egyebkent ezzel a labdaval nyert Norm Duke a mult heten Indianapolisban a Pepsi Championship-et http://www.stormbowling.com/bowling-news/story.asp?enewsid=2324&intl=
Ugy nez ki, hogy a Storm most a legnepszerubb marka a masik az Ebonite ebbol is a Total NV.
A #41-ben leirtam milyen labdam van (Matrix). Asszem stroker vagyok :DDD de igazabol szerintem meg nincs kialakult stilusom.
Megjott a dyno-rooz cipom most megyek kiprobalni juhhe...
Más: jövõ héten válogatott edzés lesz pénteken, a soproni pályán :) LOL
latom, hogy a profik mind 5 lepest tesznek de ez alapban nem sokban kulonbozik a negytol csak van egy plusz lepes elotte amit ezek itt timing stepnek hivnak. Miert jo ez? Miert jobb mint alapallasbol rogton kitolassal inditani?
A liga (amit mondtál, hogy minden nap megy) átlaga kb. mennyi?
És a priviben említett ligákat milyen olajon játszák?
Mindenesetre magamtol nem kezdek bele a gyakorlasba majd az edzo megmutatja. Nem akarom hogy barmi is rosszul idegzodjon be mert azt utana baromi nehez kijavitani. Ezert is mentem el egy edzohoz kezdesbol.
kuldok privatot a masik ket kerdesrol
Hol játszol?
(ha már megy a 4 lépés kezdheted gyakorolni az ötöt ;) )
Kb tavaly Novemberben váltottam a kocsmai bowlingozasról a kicsit komolyabb "saját felszerelés-nemsörözünk közben" tipusú játékra és nagyon élvezem. Úgy kezdtem, hogy vettem egy leckét ahol megtanítottak a 4-lépéses technikára. Ezután vettem egy olcsóbb saját golyót (13lb Brunswick Power Groove) és egy olcsó cipõt ezzel gyakoroltam pár hónapot utána vettem mégegy leckét aminek a végére elég jól tudtam csavarni (elõtte csak egyenesen játszottam mert az edzõ szerint az idõzítést a legfontosabb begyakorolni és az elsõ óra alatt többet nem tudott megmutatni). Sajnos közben kiderült számomra is, hogy amint a golyó rá van igazítva a kezedre sokkal könnyebbnek érzed ugyanazt a súlyú golyót (mondták ezt a boltban de nem hittem el). A 13-as hamar túl könnyû lett sok hátsó sori bábut hagyott fenn még akkor is amikor beletaláltam a zsebbe és a hagyományos fogással nehezebb is csavarni szóval beruháztam egy 15-ös Ebonite Matrix TPS III-ba. Ez egy régebbi kiadású golyó a medium performance kategóriaba tartozik - mi csak kartácsnak becézzük. Ezt profi tanácsra már fingertip grip-re furattam. Az "átlagom" az elsõ lecke elõtt valahol 100 körül lehetett ami a lecke és a gyakorlás hatására felugrott 135 köré. Az új labdával és technikával elõször rosszabb let aztán ahogy belejöttem most valahol 155-160 körül van de a legjobbam 198 volt eddig amiben volt egy zsinorban 5 strike sorozat. Sokat lehetne rajta javítani, ha a több spare-t tudnék megcsinálni de ahoz azt hiszem szukségem lesz egy mûanyag spare labdára ami nem csavarodik. Nagyon élvezem a dolgot legszívesebben hetente három-négyszer is gyakorolnék de a család és a munka miatt általában csak kétszer jutok el.
Most rendeltem egy dyno-rooz cipõt ami meg is érkezett de elég fura a számozása normálisan 9.5 US méretem szóval ilyen cipõt is rendeltem de rá kellett jönnöm, hogy valszeg ebböl a fajtából 8.5-es kell - szóval vissza kell küldeni. Kiváncsi vagyok azért, hogy fog-e javítani az átlagomon...
Szóval, ha valakit komolyan érdekel a dolog azt javaslom, hogy egy leckével kezdjen aztán egy olcsóbb golyóval. Az ideális golyó súlyra azt mondják az okosok, hogy az ember testsúlya fontban kifejezve osztva tízzel. Azaz az átlag felnõtt ferfi meg kell tudjon bírkózni egy 15-ös golyóval (150 font=68 kiló). Nem szabad elfelejteni, hogy egy jól a kézre igazított golyó esetén nem kell a golyót megtartani nem kell belekapaszkodni és a gurítás közben is ha a technika megfelelõ nem kell használni a kar izmait a labda mozgatásához. A helyes (laza) karlendítést az irodalom az ingához szokta hasonlítani.
A saját cipõ szerintem nem elengedhetetlen az elején.
Angolul tudóknak érdekes lehet az alábbi oktató videó:
http://www.youtube.com/watch?v=aDzeiw3b-D4
http://www.youtube.com/watch?v=jgq297yrxzs&mode=related&search
Elég jól bemutatja a 4-lépéses technikát
Vannak jó áraim, mindenre... Kérdezz, válaszolok...
Az új mûanyag bábú nem a legóccsóbb. Viszont használt lehet h van elfekvõben néhány darab. Majd utánanézek.
Kicsit vissza a témához: mennyiért lehet most beszerezni teljes mûanyag bábút? (ti tudtok e?)
Még egy: honnan tudod, hogy egy bowling játékosnak a 15-ös golyó nehéz vagy sem? Itt most nem éppen a test felépítésére gondoltam!
Rég nem írtam. 2005. novemberében kezdem a gémet és ma már elmondhatom, hogy egy picit konyítok hozzá.
Sötétbarom: Mi lenne ha össze hoznánk egy edzõ meccset Szegedem? Lenne affinitása a csapatnak vagy sem?
Ui.: Ha véletlen érdekel vkit, személyemben a nemzetközi viennaopen '06 192 es átlaggal 173. helyen végeztem 256 ból. Szerintem mint full kezdõ, elég szép teljesítmény!
Nagyverseny lelkileg szar.. Sokkal nehezebb koncentrálni, idegen a környezet, máshogy viselkedik a pálya, máshogy csúszik az approach.. Gyakorlat kell a versenyzéshez.. Sok..
http://www.viennaopen.com/
Regisztrációs oldalon Squad 1 és 3 ban indul egy sg.hu hû rajongója személyemben. Sötétbarom, te nem jössz?
Pin's Bowling Club Sopron. Földvári Imi kb egy hónapja volt itt, jól berúgtunk :)
Az hogy havi 10 ha profi vagy azér erõs, mivel fel kell jutni pestre mindenféle versenyre, rengeteg útiköltség van etc. etc.
Szeptembertõl viszont lehet hogy összefutunk szuperligában <#wink>#wink>
Vki esetleg tud e ajánlani nekem egy sporboltot, ahol kedvemre vásárolhatnék jobbnál jobb bowling felszereléseket????? golyó, cipõ, táska
két hét múlva jön az sst6 om meg a saját golyóm (valszeg columbia300 messenger ti). Majd írok róla kiscit...
Fontos a kiválasztásnál, hogy milyen súlyút veszünk (minden golyó egyforma méretû, 7 léc széles (asszem)). A profizmus 14 lb súlytól kezdõdik, qva nehéz nekem, 12-13 lb vel nyomom most...
kb 30-40 eFtra jön ki furatással együtt
Dexter SST6
Ultrakényelem, szélesebb a bowling pályán adott cipõnél!, cserélhetõ elsõ és hátsó talp (pálya vaxolásától függõen) csúszás változtatása miatt. Ebben már meg lehet tanulni bowlingozni. És a cipõ fontosabb a golyónál is!!!!!!
Ár: 149$+postaköltség