I love Buszsofõr
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szállunk fel a buszra, persze kint esett a hó. Mi mást csinálhattunk? Nem tehetünk róla. Buszvezetõ megjegyzése (kb. már nem emlékszem rá pontosan)
"Ugye nem hozzátok fel a latyakot?"
... kis letekintés a cipõkre...
"ÓÓ dehogynem, tudtam, hogy a jó k*rva isten b*ssza meg"
😄
Volt még pár ilyen...
púúúúú
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Ezt vesd össze azzal ami veled szokott történni...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Because cheese...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Üdv: Huncolin
Erre csak annyit, hogy a múltkor, egy Merci Connecto (szd-on ezek relative újak!)50-nel megy, ja és nem csuklós, mikor elõtte a tanulo kocsi fékez,
a busz is fékez, majd
a sõför megemlíti, hogy nem tudja elkerülni az ütközést
kb 50 méter után csatt, majd csatt és megállt
Itt meg kellett volna állni! Hál' istennek személyi sérülés nem történt.
Üdv: Huncolin
Viccek topic - 17055-ös hsz:
Nem vicc, hanem egy (szamomra) ujabb urban legend, ma kaptam mailen:
"ez még megfilmesítve is szép lehetne..
Nem én láttam, de olyan embereket már sajnos igen, akikrõl el tudom képzelni...
A helyszín Budapest Határ-út, egy buszmegálló.. vártam a buszomat, hogy beérkezzen. Eközben a szomszédos megállóba beállt egy másik járat.
Rengetegen voltak, éppen csak be tudta zárni az ajtókat a sofõr induláskor.
Már lassan gurulni kezdett ki a megállóból, mikor két húsz év körüli lány s egyikük kutyája ( nem tom a típusát, de jó nagy volt ) rohannak a megállóba, hogy felszállnak a már induló járatra.
Mint írtam, rengetegen voltak a buszon, s még a pilóta legjobb jóindulatával sem tudtak volna ezek ketten a kutyával felszállni a buszra, így az indult tovább.
Ezt látva az egyik lány ( most itt meg kell jegyeznem, hogy ezek ketten súrolták az agysebészség határát ) egy hatalmasat ütött a busz ajtajára és nyomaték gyanánt egy óriásit odaköpött. Nos, ekkora csulát még nem láttam.
A lány mint aki jól végezte dolgát barátnõjével beszélgetni kezdett a megállóban, mit sem törõdve az ott várakozó emberek megdöbbenésével. Persze a beszélgetés témája a sofõr nemi indentitására vonatkozott, mert hogy nem állt meg.
DE MEGÁLLT... A busz hirtelen lefékezett, majd kinyílt az elsõ ajtó és egy tagbaszakadt szakálas ember (a pilóta) leszállt. Könnyed mozdulattal visszazárta a busz ajtaját és odalépett a köpetet elhelyezõ lányhoz.
Megragadta két kézzel, felemelte a levegõbe, odalépett a busz ajtajához és szó szerint a lánnyal letörölte a köpést.
Síri csend a megállóban, mindenki dermedten figyelte az eseményeket.
A lány s barátnõje egy szót nem mert szólni. De a pilóta sem a szavak embere volt.
Dolga végeztével vissza kinyitotta az ajtót beült helyére és a járat végre elindult.
A megállóban várakozott még egy négy fõs fiú társaság, (olyan izmosabb, rámenõsebb fajta) õk is nézték hogy mi történik. A busz elhaladtával a köpõs lány irtózatos káromkodásba kezdett. Szidott mindenkit, míg csak szemkontaktusba nem került az imént említett fiútársaság egyik tagjával. A lány hangosan a teljes megvetés beleadásával odaszólt a srácnak: Mi a f.szt bámulsz köcsög???
A srác egy szót nem szólt csak odalépett a tõle pár méterre álló lányhoz és egy hatalmas pofont nyomott le neki, úgy hogy a lány elesett, majd, mint aki jól végezte dolgát visszament beszélgetni a többiekhez.
No eztán már igen csendbe maradt a két lány, fogva a kutyát elténferegtek a megállóból..."
Sajnos mi is észrevesszük hogy ki az aki nem egészen felelõségteljesen áll a munkához. Saját tapasztalatom szerint a kiöregedett munkájába belefáradt hazatért nyugdíjazás elõtt áló kamionosok azok akikkel nagyon nehéz megértetni, hogy itt nem lekötözött krumplit cipelsz a hátadon hanem rögzítetlen(!!!) élõ húsárut! Mindenhol ahol a kreszt használják tudják, hogy a szállított árú rögzítéséért a vezetõ a felelõs. Na itt próbálkozz a rögzítéssel!
DENIAL ...thats the way the human mind works: whenever something is too unpleasant for us, we reject it, we erase it from our memory..
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a fõnöke lesz.” - Emerson
A 18.-asnál hozzátenném, hogy ki lehet játszani a menetrögzítõ (tachográf) készüléket. Tehát minden vállalkozó kifulladásig hajtja az alkalmazottait. Szidjuk hát az alkalmazottat. Vagy baszogassuk a vezetõt legalább nem alszik el....
19. Belegondolva nem is olyan vicces, hogy szociálisan leépülsz mert senki nincs akihez szólhatsz miközben dolgozol...
20. Hát ez érdekes. Ismerek én is ilyen kolegát. Ráunt a sok renitens utasra akik reklamáltak ha nem tudtak fölszállni a hátsó ajtónál és gyalogolniuk kellett. Viszont csak fagypont alatt csukhatják be a kolegák várakozás közben a 2.-es 3.-as (4.-es) ajtókat. Pedig 2 foknál sincs meleg. -20 pedig már régen volt Pesten.
21. Ha egyszer nem szükséges a busz üzemeléséhez (a cég szerint) a tetõablak megfelelõ használhatósága és nehezen mozog akkor a franc kinlódjon a bezárásával. Pedig garázsba álláskor be kell csukni mindet. Ígyhát van kolega aki lusta végigjárni a buszt, hogy bezárjon mindent.
22. A 16-os busznak felfelé 7-9 lefelé 9-11 perc a menetideje. Szerintetek mennyit képesek a turisták tökölni?
Egynémelyik mikrofon a bekapcsoláskor még(😄) ad hangjelzést. Eszméletlen irritáló hangja van. És amikor sietve kéne bemondani a megállót akkor nagyon hosszúnak tûnik a dallam. Vagy nem kapcsolgatja, vagy nem mondja a megállókat. Lehet választani.
Mellesleg én is megdöbbentem de a szolg.szabályzat valóban azt írja, hogy a csegõt az összes leszálló utas jármûrõl történõ leszállása után lehet elindítani. Ez kivesézve annyit jelet: amikor amikor az utolsó leszálló is elengedte a busz kapaszkodóját és mindkét lábával a járdán áll. A felszálló utasokról szó se esik. Így a csengõ szólhat a felszállás pedig tilos. 😊 Érdekes.
Pl. a 4. ponthoz...
Érdekes dolog, hogy valóban vannak agresszíven vezetõ kolegák. Mi magunk sem szeretünk olyan buszon utazni amelyen a buszvezetõ gyors "megállózással" próbálja behozni a késést. Ez azt jelenti, hogy a forgalmi helyzet csak egy ok a késésre. De a késés miatt a következõ megállóban egyre töb és több ember gyülemlik fel. Olyan emberek is akiket majd az utána haladó kolegának kellett volna elfuvaroznia. Csakhogy a több utas hosszabb megállózást jelent. És ezzel elindul a láncreakció amit vagy sikerül féken tartani vagy nem. Mivel mi emberek nem vagyunk egyformák és nem is lehet a különbözõ vérmérséklet miatt összehasonlítani a jármûvezetõket ezért elõfordul akár olyan kolega is aki magasan tesz az elõírt érkezési idõpontra és tapossa mint állat. Természetesen van aki azért mert hosszabb várakozást szeretne a végállomáson de lehet, hogy csak így szereti. Viszont a statisztikák azt mutatják, hogy a 2005-ös évben jelentõsen romlott az átlag és sokkal több személyi sérüléssel járó baleset következett be. Az okot megtalálták az új tipusú buszokban. Egyszerûen arról van szó, hogy az újabb buszok jelentõsen jobb fékekkel vannak szerelve és ezek meg is állnak ha meg kell. És innentõl érdekes képet kapunk. Hiszen annak a kollegának aki tapossa ha kell ha nem, annak rendesen kapaszkodnak az utasai. Míg a szolid vezetési stilust használó kolegáknál meglepetésszerûen hat a hirtelen fékezés és mivel rögzítetlen árut szállítunk az bizony el is dõl. Ez az élet fintora. De van más oldala is a dolognak. Hiszen az a kolega aki megáll a hirtelen/szabálytalanul felbukkanó akadály elõtt az elkerüli az ütközést. Mindez a helyszinen jó érzés. De lehet, hogy a következõ megállóban már jön is elõre az utas joggal(?) felháborodva, hogy megsérült. Ekkor már ki emlékszik rendszámra még ha le is olvasta? Tehát lehet, hogy a tapasztaltabb kolegák inkább nekivezetik a szabálytalankodónak a buszt, hogy az véletlenül se szökjön el és mári van kin elporolni a balhét. Hiszen a buszvezetõ elsõsorban a saját utasaiért felel és csak azután a másik autóban ülõ utasokért. (Õértük is csak közvetve.) Így az elsõ eset egy sajáthibás baleset lesz míg az utóbbi már idegenhibás. Egészen másképp is értékelik ezt a cégnél. Ezek azok a dolgok amiket egy külsõ szemlélõ nemigen érez át ha ilyen esettel találkozik.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
Ritka jelenet
Buszvezetõk 22 pontja.
1. Ha elöl kopaszodsz, növeszd a hajad a derekadig.
2. Szürke cipohöz kizárólag fehér zoknit vegyél, mert különben nem érvényesül a boka felett 10 centivel érõ kék nadrág.
3. Soha ne mondd be a következõ megállót, vagy ha igen, hörögj a mikrofonba, mint Török Adám, négy korsó sör után.
4. A megálló elõtt tíz méterrel érd el a legmagasabb sebességet, hogy a tíz méteren be tudj mutatni egy hatásos fékezést. Ennek csak akkor van értelme, ha legalább 80 álló utas van a buszon, különben nem vagy elég vagány.
5. Ha menet közben kollégákkal beszélgetsz, egyáltalán ne lassíts a kanyarban.
6. Minél idosebb ember fut a busz után, annál közelebb az orrához csukd be az ajtót. Ha kerekes szatyorral fut, még a nyitott ajtóval elindulást is megkockáztathatod.
7. Miközben az utcán nézed a csajokat, lehetoleg rángasd a kormányt, és cöcögtesd a surített levegõt.
8. A garázsjáratos táblát csak annyira feltunõen helyezd ki, hogy az utasok többsége már csak a mosóban jöjjön rá, hogy rossz buszra szállt.
9. Az éles kanyarokat padlógázzal kell bevenni, hogy az utas elgondolkozzon azon, vajon van-e különség közte és a platós Ifán szállított krumpli között (nincs).
10. Az ajtózáródást jelzõ berregõ minimum 50 decibellel szóljon, és legalább két-három percig, különben nem figyel oda senki.
11. Az ajtózáródást jelzõ berregõ hatásfokát különösen babakocsival felkapaszkodni próbáló kismamáknak szükséges demonstrálni.
12. Ha a buszon 6-8 skinhead gyilkol egy roma gyereklányt, fütyöréssz hangosabban, de lelkiismereti szabadságuk gyakorlásában õket ne akadályozd.
13. Ha három nyolcéves gyerek a megengedettnél hangosabban nevet vagy fagylaltot nyalogat, állítsd meg a jármûvet, szállj le, és a rendbontókat fülüknél fogva dobd az úttestre.
14. Dezodorra ne költs, hiszen
- Nyáron: a lyukacsos atlétatrikó megfelelõ szellõzést biztosít
- Télen: a középkék ing hónaljában mutatkozó tenyérnyi folt a közvéleménykutatások szerint a szexepil-ranglistán a 3. helyen végzett
15. Uzsonnát kizárólag fekete diplomatatáskában hozhatsz, amely diplomatatáskát kötelezõ a jármu ablakában elhelyezni.
16. Ha fütyörészni, énekelni vagy a közlekedésben résztvevõket szidalmazni van kedved, ezt csakis bekapcsolt mikrofonnal tedd.
17. Ha távolsági buszt vezetsz, nyugodtan haladj 70-nel a belsõ sávban. Ha jobbról elõzni próbálnak, irányjelzés nélkül hirtelen válts sávot, majd gyorsan térj vissza.
18. Ha külföldi viszonylatban közlekedsz, elég, ha 1000 km-enként állsz meg pihenõre. A maguk alá pisilo utasok szagát folyamatos dohányzással elnyomhatod.
19. Ha egy ismerõsöd utazik a buszon, nyugodtan beszélgess vele, de ha egy ismeretlen áll az elsõ ajtó elõtt, zavard hátra a picsába, mert zavarja a szabad kilátást!
20. Ha -20 fokban a futött forgalmi irodában várod az indulás idopontját, hagyd nyitva a busz összes ajtaját, hogy a gyülekezõ utasok jól szarrá fagyjanak.
21. Kánikulában viszont ne engedd meg utasaidnak, hogy a tetõablakokat piszkálják.
22. Ha a 16-os buszt vezeted, folyamatosan üvöltözz a várba igyekvõ turistákkal, hogy húzzanak már a busz beljesébe.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Az elméleties embereket meg alapból megvetem hiszen az élethez nem csak pénz kell. Amilyen élet meg neki jutott még ha luxus élet is az, akkor is tartsa meg magának. Nekem nem kell. Én csak azt mondom, hogy egy országnak olyan vezetõsége van amilyet enged. Ha tudatosul végre az emberekben, hogy nem mi vagyunk a politikusokért hanem Õk miértünk, akkor tehet egy szivességet a szemléletével, meg a pénzével.
Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!
Mindenki csak a saját hibáiból képes tanulni, pedig a máséból olcsóbb!