Volkswagen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

didu

didu

didu
Végre kész lett az autóm!<#vigyor><#nyes><#nyes>

didu

milk4
Szerelmes lettem<#szeret>

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

Harly18
A Volkswagené az Év Motorja 2009-ben

Kihirdették az Év Motorja díj gyõzteseit. A Volkswagené a fõdíj, de a kisebb kategóriákban is a németek vitték a prímet.

Az Év Motorja választás legszorosabb befutóját produkálva a Volkswagen 1,4-es Twincharger motorja elhódította a 2009-es díjat a tavalyi elsõ BMW 3,0 literes duplaturbósától. A 65 tagú zsûritõl 354 pontot kapott a kompresszorral és turbóval szerelt wolfsburgi motor, szemben a kisebb és nagyobb turbóval felvértezett bajor gép 350 pontjával.

Azonban nemcsak a fõdíjat hódította el a VW különlegessége, az 1-1,4 literes hengerûrtartalmúak versenyében is legjobbként zárt, de az igazi fegyvertény, hogy 2009 legjobb zöld motorjának is megválasztották, megelõzve a Honda Insight hibrid erõforrását. Emellett a Volkswagen-csoport másik motorja, a 2.0 TFSI az 1,8-2,0 literesek között nyert.

Három-három kategóriában hódította el az elsõséget a BMW és a Mercedes-Benz. Elõbbinél a PSA-val közösen fejlesztett, 1,6-os turbómotort, a már említett 3,0 literes, kettõs feltöltésût, illetve az M3-as V8-asát díjazták. A csillagos márkánál az AMG 6,2-ese mellett egyetlen dízelként a 2,1 literes motor volt a nyerõ.

A német sikert a Porsche tette teljessé, a megújult 911-esbe szerelt, immár közvetlen befecskendezéses, 3,8-as boxerja a legjobb új motor 2009-ben. A legkisebbeknél 2007 és 2008 után idén is a Toyota háromhengeres, 1,0 literes motorja a legkiválóbb.

A 2009-es kategóriagyõztesek:

A Nemzetközi Év Motorja 2009:
Volkswagen 1.4 TSI Twincharger
(VW Golf, Golf Variant, Scirocco, Eos, Jetta, Touran, Tiguan, SEAT Ibiza Cupra)

2009 legjobb új motorja:
Porsche 3.8 boxer (911)

Az év zöld motorja:
Volkswagen 1.4 TSI Twincharger

Legjobb teljesítményû motor:
Mercedes-AMG 6.2
(CLK, S, SL, CL, CLS, ML)

1 liter alatt:
1. Toyota 1.0
(Aygo, IQ, Yaris, Citroën C1, Peugeot 107, Subaru Justy)

1-1,4 liter:
Volkswagen 1.4 TSI

1,4-1,8 liter:
BMW-PSA 1.6 Turbo
(MINI Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)

1,8-2,0 liter:
Volkswagen/Audi 2.0 TFSI
(Audi: A3, A4 Cabrio, A6, TT, VW: Eos, Jetta, Golf GTi, SEAT: Altea, Leon, Skoda Octavia)

1:18 Gyûjteményem: http://vwmodellek.blogspot.com/

Harly18
Javított a Volkswagen csoport

A legfrissebb eladási statisztikák szerint a Volkswagen konszern májusban másfél százalékos javulást ért el az újautók értékseítése terén. Az autógyártó-óriás ezzel egyébként egy hónap alatt nem kevesebb, mint 556.700 darab jármûvet értékesített. A legjobb eredményt egyértelmûen az anyacég érte el tíz százalékos javulást produkálva és így annak ellenére javultak a konszern statisztikái, hogy a Skoda 7,3, a Seat pedig tíz százalékkal gyengült. Az eladások növekedését állítólag a Golf VI sikere hozta, amely Németországban igen sikeres volt, ezen kívül pedig a kínai piacon erõsödtek sokat a németek.

Köszi
milk4

Hello!

Egy haveromnak van egy 1983-as 1.1-es Volkswagen Polo-ja.
Azt szeretném megtudni, hogy a mostani négyes váltót ki tudná-e cserélni bármilyen 5-ös váltóra. Légyszíves segítsetek.
Üdv. Krump-lee
Harly18

Harly18

Harly18

Harly18

Harly18

Harly18
Persze számos "szörny" mostani születésû, fõleg keleten vagy Dél-Amerikában van nagy divatjuk...

Harly18
A Bogarak nagy erénye, hogy nagyon sokféle tuningnak jó alap volt fõleg a 90-es években. Sajnos sok állat is kiszemelte õket. Nos, néhány förmedvény, amire nem nagyon lehet szavakat találni:

Hát nemtudok mit csinálni, nagyon sajnálom a kiskocsit... Majd csinálok pár képet róla és megmutatom. Holnap intézem a biztosítós dolgokat. Majd rakok fel pár képet. Ja ha már itt tartunk, tud valaki olyan helyet ahonnan tudok szerezni Bora-ra hátsó csomagtartó fedelet de USA modelleset? Nagyon nagyot segítenétek mivel ha már lehet akkor inkább olyat raknék rá, ha már rakok rá szélességjelzõket is. Próbálom úgy építeni a járgányt, hogy amerikás legyen:)
Sziasztok,

Ha esetleg érdekel vkit, van 1.6 16V-s Borához homlokfalam, hûtõkkel, ventilátorokkal, zárhiddal, jobbos lámpáva, egyben 20eFt-ért. Van még egy hátsó gerendám, lökhárító merevítõm (kinek hogy tetszik :) )4eFt-ért

20-2189283
milk4

milk4
Aki még nem látta volna a Wagenwerks - Wörthersee Tour 2008-at.
Rapidshare-rõl is lelehet tölteni,de az kész rémálom...1,5 napomba telt.

hát 1.2-be van ez az autó. beszéltem már több emberrel is mind azt mondták hogy ez valóban lehett a baja és hogy ez tipikus vw-és betegség. hát mondom hogy belül tényleg olyna mintha nem is használták volna. egy karcolás se, a kormánynál se láttni semmit , a váltószoknya se kopott . televen rakva olajcserés matricákkal szóval reális ez a 90 ezres km óraállás. hát most megyek majd megint kipróbálni hogy tényleg más e hogy megcsinálták. hát 1 hónapja még nem golfokat nézegettem hanem még 3 ajtós stilo-t akartam de megnézztem párat és kiábrándultam belõlük és kb 2 hete nézegetk golfokat . szóval nem tudtam a tiédrõl:) sajnos köszi a segitséget
Húdedurva. 1 hétig volt meg? :o

Sajnálom!

Avanti Roma!

milk4
Ijj,helyedben most törnék-zúznék...

Szépvolt-jóvolt.. :( Ma délután mentem Debrecenbe és elkapott egy nagy esõ, és jött vele jég is.. Lassítok nem nagyot csak szépen óvatosan és BUMMMM.... Belémrohant egy vadbarom.. Egész alváz elmozdúlt.. Remélem a biztosító jót fizet érte..
wander01
mindenképpen vidd el egy márkaszervizbe átvizsgálásra. 10k körül kérnek érte, bp-en 15 volt nekem a porsche budánál. mindenképpen rakasd rá mûszerre, és olvassák ki a hibakódokat belõle. ha valami gebasz van a motorral ott lesz nyoma (persze ha aki utánatok kiment ki nem ütötte). én a helyedben telefonálnék párat (ha nincs normális szerelõ ismerõsöd) vw szervizekbe, és körbekérdeznék hogy ez okozhat-e motorleállást. akit vittél és esetleg kevés dolga volt 4-es golffal eddig, nem biztos hogy tudja. jaés azért a 90 ezer elég karcsu, nézd meg mennyire van kiülve az ülés, mennyire karcos a kilincs mögött és a slusszkulcs körül, mennyire kopott a kormány. el kell vinni szar útra is, ott a hangjábol meg tudod mondani hogy rendben van-e a futómû meg a szilentek, elég jellegzetes hangot ad ha kopottak vagy valami gáz van. de bmeg, ha egy honappal elõbb elhatározod magad megnézhetted volna az enyémet is, 2001-es 4-es golf, 3 ajto, 1.4, digitklima, 16-os alukerekek, tip-top állapot. nemtom azt mennyiért nézted, nekem 1 misiért számították be (tudom buktam rajta 100-200-at de annyit le is alkudtam a másikbol :)

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

sziasztok most szeretnék venni egy 99-es golf IV-est. nagyon szép állapotban van 90 ezer km-rel garázsban tartott szóval kivül belül tipp-topp. vittem magammal egy szerelõt hogy õ nézze meg semmit nem talált minden oké. csakhogy amikor mentünk vele állandóan leáll és azt mondja hogy nem úgy megy ahogy egy 1.4-es motornak menni kéne. szóltunk a srácnak és azt mondja megcsináltatja. már aznap kiment egy vw-es szerelõ és megcsinálta. azt mondja hogy valami fojtószelep ellenállás volt szar. tényleg scak ennyi baja lenne vagy most scak ideiglenesen összepofozták? nem szeretnék egy szar autót venni de kivülrõl belülrõl annyira egyben van hogy sajnálnám ott hagyni mert látszik hogy foglalkoztak vele. szóval létezik hogy ez lehetett a baja? akinek volt hasonló gondja kérem irja meg köszi elõre is
Köszi szépen ESP-ben nem vagyok biztos h lenne benne.. Az a menetstabilizátor, hogy veszem észre h van e benne? A gyújtásnál felkéne villannia? Köszi csao! Szép a Jetta és a Golf!
wander01
na ez nagyon kemény :) és a szine isten, mindig bejött a drapp :) fasza cult gép :)

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

milk4

wander01
gusztustalan a szélesítés és az ültetés, meg a felnik is, de amúgy nagyon üt :) kár azért a narancssárgáért. Jettalámpa-rács-lökös rulz :))

milk4

wander01
waa, MyFast!!44 :))) jo kis gép.

off:

hétvégén megettem egy Focus RS-t úgy hogy kõkeményen kopottak a papucsok a verdán :]] huáá

milk4

Gabor1990
itt meg tudod nézni, hogy a golf 4-ben mit adtak comfortline szinttel valami hasonló lehet a tiéd is + még az esetleges extrák,mint a digit klíma.

1.6 16v Comfortline < ennyi van odaírva
Gabor1990
Forgalmiba a típusnál nincs beleírva?

Hali! lenne még 1 kérdésem remélem holnapig választ kapok. A gyári kazettás rádiót, hogy tudom kiszedni? Mivel ? Köszi hali
Na megvettem a Borát! Kárpittisztítóba van szóval csak holnap tudok beleûlni.. Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy letudom-e valahonnan kérni, vagy hogy tudhatom meg h milyen felszereltségû a bora? Mert amit látok az van csak benne, az pedig a digit klíma, 4el.ablak,el.tükör, szervo, de, hogy van e benne pl. kipörgésgátló meg ilyenek, honnan tudhatom meg?
Sziasztok. Tudnátok segíteni?
Van egy T4-es 2.5TDI-s transporterem 103Le-s és kíváncsi lennék a gyorsulására 100-ra. kerestem már mindenhol, de nem találtam
Köszi
RATCUSTOM
pár kép, pangásra

Ja gondolkoztam rajta, csak félek, h csúnya lesz:D
Gabor1990
Vidd el egy mûanyagoshoz, õ belefaragja majd.

Sziasztok! Vettem egy törött Bora-t 1.6 16v 2001- es évjárattal. Ma hozom haza a festõtõl, jobb hátúlját kapta el valaki.. Confortline felszereltség nagyon teccik. Ezelõtt egy malac passatom volt 1.8 Benzin.
Na most, hogy nemsokára itt a Borá szeretnék olyna USA feelinges szélességjelzõt beszerelni az elsõ lökhárítóba. Valaki tud segíteni, hogy milyen módon lehet? Mert találtam olyan szélességjelzõt csak a beszereléssel vagyok gonban! Lécci adjatok tippeket! Köszi Hali!
SimaSuna
2:50nél magyar VW-es :)
http://www.youtube.com/v/7YJiRsl8XvU
SimaSuna
én DVDn néztem HDben :D

hamarosan jön újabb DVD :)
milk4
Ezt Vimeo-n kell megnézni mert ott HD-ben van fenn.

SimaSuna
Üdv! :)

belém is szorult 1 kis VW lélek :)

Amerikai srácok VW-es, Audi-s találkozót szerveztek...
A WagenWerks csapat meg is filmesítette :)

http://www.youtube.com/v/79-zSNu6SmI

bocs ha volt már...de nekem nagyon bejött...
megszereztem a DVDjüket, hát valami fantasztikus, mit kitudnak hozni a VW-kbõl :)
Az enyém is nagyon fent fogott.
Borzasztó volt. :(

Avanti Roma!

wander01
szokott lenni? o.O

elsõ verdám nekem is jetta 2 (cat) volt, még meg is van, öcsém hajtja :))) jo kis verda az, 1.6 nagylökösös :))