Disciples III: Renaissance
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Elsõ pálya meg kell ölni a CULTIS-s ott egy kõfal azt mondja üzenj a kastélyba mágikus segítségért.
Visszamegyek a kastélyba de semmi...
Hm ???
Nem lövök le egyetlen poént sem majd meglátjátok, ha eljuttok odáig. De ez itt nagyon tetszik, kár hogy nem ilyen színvonalú minden pálya.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
De sajnos az érdektelenségbe fullad a játék igen hamar. Miután 3. szintre felfejleszted az egységeidet,onnantól nincs kihívás (minek játszam végig az ugyanolyan 123. csatát, csak megy vele az idõm), ezért quick battle. Egyébként empire kampányt végigvittem, most a legions of the damned 4. pályáján tartok.
A 2. rész után nekem hatalmas csalódás, hogy ilyen karcsú a fejlesztési fa, gyakorlatilag népcsoportonkén 2 db irány van a fejlõdésre 2 egységnél. Legions, empire íjász kaszt 1 irány, 2 fejlesztés, legions katona kaszt 1 irány 3 fejlesztés, empire katona kaszt 2 fõ irány (én nagyjából ilyen fejlesztési fát képzeltem el minden nép, minden kasztjának), mágus kaszt legions sok, empire kevés fejlesztés, empire gyógyító 2 irány, kevés elágazás, demon, támogató kasztnál szintén jó sok fejlesztési irány.
Pedig az orosz játékok inkább a másik végletbe szoktak kerülni a nehézség terén.
Látom nagyon szidjátok a játékot. 😞
Elõször nekem se nagyon tetszett, de játszottam vele és a 4. pálya végére megtetszett.
Tényleg van benne pár bug, de melyik játékban nincs? Nálam olyan volt hogy akartam fejleszteni egy épületet és ott minden fekete lett, nem tudtam semmit csinálni, vagyis nem láttam. Újra betöltöttem a mentést és jó lett. Meg volt olyan is hogy várat kartam váltani és nem tudtam.
A stratégiát meg mindenkinek ki kell találni mi jön be. Eleinte voltak gondok, hogy meghaltak embereim, de mostanra találtam olyan felállást hogy senki nem hal meg a csapatban.
Remélem a 2 kieggel és sok javítással rendbeteszik, azután tuti vétel lesz
Pl. néhány ellenfél irreállisan nagyot sebez éss hamar leaprítja a fél egységemet. A Critical Hit meg az a Focus baromság 200+ sebzést ejt olykor. A Balance rendkívûl szar lett. Nem tom miért nem volt jó ha a 2. rész ezen elemeit meghagyták volna.
A fejldõsi rendszerrel még barátkozok, bár az jó, hogy a magas XP szinthez kellõ XP-t is adnak a lények, és nem csak 10-20 Xp elenfelenként a jutalom.
Egyébként az orosz verzió (angol szöveggel) még játszhatobb volt, nem voltak benne ilyen vár anomáliák. Ugyhogy hiába vártunk, valóban kár érte.
a 2 vel heteket toltam jobbrol balrol mindent kiprobalva ez meg .................. nem minosietem tele bugokal a gepi inteligencia mar mar idegesitoen bugyuta komolyan mondom en nem egyszer nekialltam jatszani vele de ez a 4. palya betette a kaput ! Nem eleg hogy ennyire elbasztak de hogy ugyeskedi kell ahoz hogy egyatalan jatszani tudjal ez mar vicc ha tud valaki valami jatvio csomagot szoljon plz !
fajdalmas a csalodas amit kaptunk ezzel a jatekkal nagyon kar erte
a játék lehetõségeit meg persze hogy kihasználom, nyilván az adandó legerõsebb egységekkel megyek, nem vagyok hülye 😄 Vagy szted ha egy játék nem elég nehéz, akkor fegyverhordozókból álló csapattal kéne nyomnom, hogy nehézzé tegyem magamnak? :|
Ja, a kettõt annak ellenére, hogy picivel késõbb kaptam meg az új egységeket, nem untam meg ilyen hamar. A 2. rész hangulata összességében kicsit erõsebb volt, és ez jobban adta a motivációt. A 3. rész sem gyenge, nem azt mondom, de 20 óra játék után már elõjöttek dolgok amik kezdenek eléggé zavarni, szóval sokkal rövidebb életû. Amúgy korrekt játék, számomra ettõl eltekintve is megállja a helyét a mai felhozatalban...
Az meg vicces, hogy a kihívásra panaszkodsz(ami a buta ai miatt tényleg nem sok van) de közbe meg csak a legerõsebb egységeket használod. Gondolom a támadás alatt is lehet képességet használni bugot is használgattad. 😊
Ugyanakkor 100%ig ugyanazt az utat végigjárni az 5. fejezetben is, amit egyszer már a 4.-ben végigjártam kibaszott unalmas. Köztudott, hogy egyetlen fejlesztési irány van minden faj minden egységénél, amit megéri fejleszteni, innentõl kezdve a többi ág mindig felejtõs, mert nem annyira erõs. A kihívás gyakorlatilag nulla egyébként is, függetlenül attól, hogy elölrõl kell feltápolnom MEGINT UGYANÚGY az egységeket mint az elõzõ pályán, vagy már kapok esetleg néhány egységet, ami nem nulláról indul. A cél mindenképp ugyanaz. Ha elértem a maximális fejlesztési szintet, quick battle-el végigrohanjak a pályán.
Ezek szerint te nagyon nem szeretted a 2. részt. Volt olyan pálya ugyanis, ahol megkaptál kapásból nagyon kemény egységeket,és komoly csaták voltak már a legelején. Lásd elfek kampánya pl.
meg ÖTÖDIK ALKALOMMAL IS húzzam az összes egységet elölrõl, a legalapabb szaros változatától? a 2. részben legalább a pályák elején kaptam néhány fejlettebb szintû egységet...
ez most kicsit elbaszta a játékélményt nálam
Amúgy a játék sajna néhány helyen tényleg elég könnyû. Nekem sokszor volt, hogy már csak annyit csináltam, hogy odakattintottam a célállomásra, aztán végigdaráltam mindenkit. Mondjuk ez leginkább az idióta AI miatt van, aki valamiért mindenáron az idézéseket akarja támadni, meg azért vannak elég kiegyensúlyozatlan képességek. A polymorph pl. azért elég vad.
Én is azért remélem, hogy javítanak ezeken, mert a játék sztem még ezektõl függetlenül is jó. A hangulat megmaradt, a csatahelyszínek iszonyatosan szépek, a modellek is kidolgozottak. Sokkal látványosabb/hangulatosabb mint egy heroes vagy king's bounty szerintem. Szóval ha a programzók csak feleolyan jó munkát végeznének mint a grafikus részleg, akkor nekem az év játéka lenne. (Bár hogy melyiké, azt a releasek miatt elég nehéz eldönteni 😊 )
A másik probléma pedig, hogy cd kulcs kell a használatához de az angol és német kiadáshoz nem járt cd kulcs.
Azt már a 2. résznél is szerettem, hogy egy-egy ellenfélnek többször is neki kellett futni, hogy kevés veszteséggel legyõzzem. Máskor meg menekültem vissza egy várba az ellenség elõl.
Amúgy sztem is jó játék a képvilága rendesen odavág. De azért, ha lenne olyan díj, hogy Best Bugs of the year, azért én oda ítélném...
Amúgy akinek eredeti a game, az tudja használni a map editort. Valahol adtam linket, de ha van rá igény, belinkelem még egyszer, vagy googlézzatok rá.
Azért remélem egy sima patchre nem kell õszig várni. õsszel amúgy a ruszkiknak jön ki a kieg arról még nincs infó, hogy a többi halandó mikor kaphatja kézhez. Az viszont valószínû, hogy nem kell megint fél évet várni...
röhej
fotográfik kolomp edisön :D
Egyébiránt a kalypso fórumán a bugbejelentõs toppic egész népszerû lett, s ha minden igaz, akkor az ott jelzett problémákat a kalypso továbbítja a fejlesztõknek, legyen az akár bug, akár játék balancéval kapcsolatos.
Egyszer a 3. pályánál nekem is volt egy szivárvány effektus bug, 😊 de csak itt ebben a játékban.
Amint felhúztad a varázslótornyot (nem amiben a mágiahasználókat képzed, hanem az utolsó épületkategóriában lévõt amiben a guild meg a templom is van), akkor onnantól tudsz venni (fejleszteni) varázslatokat.
Egy körben csak egyszer tudsz venni varázslatot ha megvan a szükséges mana típusból a kellõ mennyiség. Ezt annál a kis kõtábla ikonnál teheted meg ami a képernyõ jobb alsó szélénél lévõ ikonhalom alsó sorában van.
Fbn Lx:
Nekem pont ellenkezõ a tapasztalatom a varázslatokról, már ami a használhatóságukat illeti (kétségtelen hogy lehetne változatosabb a lista). Én pont a támadókat és a gyógyítókat nem használom. 😉
Empire esetén a lépésszám növelõ Lvl 2-es varázslatot (valami pegazusos) elég gyakorta, ahogy a magic resistance és armor növelõ varázslatokat is elõszeretettel használtam. Sõt a vége felé a tulajdonságok többségét megnövelõ áldást is gyakorta bevetettem hard fokozaton.
Démonoknál az Endurance növelés volt a kedvelt varázslatom. Mondjuk egyedül itt használtam ténylegesen támadó varázslatokat amikor nem nagyon akartam harcolni. Ráküldtem 2 erõsebb támadó varázslatot a célpontra (archmage specializáció) azt általában elpusztult.
Elfekkel a critical hit esélyét növelõ varázslatokat, meg a védelmieket használtam gyakorta. A támadót kipróbáltam de mivel a legtöbb ellenfél igen jó earth ellenállással rendelkezik és az earth sebzésû támadó varázslatok a leggyengébbek, így felejtõssé váltak.
Gyógyításra azért sem volt szükség, mert egyrészrõl többnyire volt gyógyító a csapatban, vagy kellõ mennyiségû lötyi vagy a közelben egy gyógyító forrás/szökõkút. Így a költséges gyógyító varázslatok feleslegessé váltak.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Ezt én is megfigyeltem már több más játékban is, hogy ugye játék közben egyre több és több mentésed keletkezik, ami lassítja a játék betöltödését valamilyen módon (Nem értem a logikáját, de így van). Próbáljátok ki, hogyha van sok mentésetek pl. elsõ 2 pályáról, ha a harmadikon vagytok, akkor elõzõeket töröljétek ki vagy csak egyszerûen helyezzétek át a save mappából máshova.
Majdnem biztos vagyok benne, hogy nem fog sokáig tölteni.
az egy dolog, hogy beadja az elf várat, de hiába töltök vissza, egy bizonyos kör után mindenképp megkapom a várát. Ezt orvosoltam azzal, hogy vettem egy hõst, akit csak arra használok, hogy bejárogatok vele... ha épp nem elf várat kapok, akkor egy neutral town-t ad be, háttér nélkül, és kiszürkült fejlesztésekkel...
aztán most kezd eszméletlenül (és indokolatlanul) sokat tölteni és megállni a kép hosszabb idõkre minden alkalommal, ha történik valami.
Na meg elhasználtam csata közben egy feltámasztó spellt, és elég érdekes anomáliák történtek.
Elõször is feltámasztotta a saját egységem helyett az ellenség egyik egységét. Aztán elnyomtam még egyet, sikerült a sajátomat feléleszteni, de az ezt követõ körben az egyik egységére rámászott egy másik egysége, azaz ketten voltak egy mezõn, egymásban.
Ja, és a végére a pláne: a 3. szintû gyógyító varázslat kifejlesztés 1500 life és 500 earth manába kerül, varázslása ugye fele ennyibe. Ezzel szemben a 4. szintû, 750et gyógyító varázslat kifejlesztése mindössze 800 life mana. Ezt így egy kicsit csalásnak érzem használni. Ja, és a varázslatok többsége továbbra is felesleges, használhatatlan. maximum gyógyítást és sebzést használok...
Jó lett a mentés!Létrehoztam a save mappát, belemásoltam a mentéseket és jó!faxa!Ja Virágbolti verzióm van!XD
Lammer: ha arra gondolsz, hogy néha ilyen zöldes lesz a terep az persze bug, de ha arra, hogy néha fekete a környék az napszak nem pedig hiba.
az elszinsedesre azt ertem, mintha a videokartya hibas lenne 😊 pedig nem az, barmilyen mas jattekkal tokeletesen jo... ofkorsz magatol visszaal egy ido utan, szoval ez is bug lesz :|
en azert varom az "elso" patchet (tudom ez mar 1.6, de johetne egy 1.7 mondjuk)
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL