Tiny Xp

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
wáááá király vagy <#eljen>
kössz, müxik faszán, bár hirtelen meglepõdtem amikor eltünt az admin fiók <#vigyor>

"The trees move. Do you not see it?"

NEXUS6
Még kissebb, még kevesebb memcsit, wincsit igényel, + minden frissítést tartalmaz, viszont szerintem így már túl kevés minden maradt benne.

És a elegrosszabb valahogy nem mûxik az hogy XP-nek álcázza magát így aztán egy csomó minden nem akar rá települni. (Pl Doom3)

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hosszú próbálgatások után sikerült végre megcsinálnom, hogy a Tiny XP-s gépem tartalmát is lássam a másik géprõl! A Tiny XP-ben telepítéskor nem kell létrehozni felhasználói fiókot, ezért az Administrator fiók indul el bekapcsoláskor! Tehát létre kell hozni egy felhaszáló fiókot, jelszóval! Létre kell hozni a hálózatot, és már látja is a másik gép a felhasználó név, jelszó beírása után a Tiny XP-s gép tartalmát!Biztos hogy van más megoldás is, nekem így sikerült!
mik az újításai az új tiny 2003nak?

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Nem sikerült!
Még nem próbáltam ki én sem! Most fogom!
Calver
jó, akkor súgd már meg nekem is <#vigyor1> kezdetektõl jelen vagyok de fogalmam sincs

visszaolvastam és megtaláltam a választ!
Sziasztok! Telepítettem a Tiny XP 4-es verzióját a lányom gépére! (eXperience féle változat!) Létrehoztam egy hálózatott a két gép között! Látják is egymást a gépek, de mikor én a Tiny xp-s gépen szeretnék valamit megnézni akkor kér egy jelszót/felhasználónevet a belépéshez! Na ez mi lehet?
Calver
nekem mióta kijött remekül üzemel
a hétvége végigszopása amugy a hardveres gyorsítással volt?
én ráírtam a cd-re <#nyes>

NEXUS6
Scannert ugyan nem próbáltam még viszont sikerült a DirectMusicot feltelepítenem!😉))

Szal most már a Gothic2-vel is tudok nyomulni, meg amihez midis hang kell!!!

Amúgy a legújabb 2003-at nem igazán érdemes felrakni, én egy hétvégét végigszoptam, ráadásul egy csomó progi egyszerûen nem volt hajlandó települni alája.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Tiny 2003 alatt sikerült valakinek scannert használnia?

Me0w
Negy privat IP-cim 'pool' letezik, ezek a kovetkezok:

10.0.0.0 – 10.255.255.255 - Ez egy teljes A osztalynak felel meg
172.16.0.0 – 172.31.255.255 - Ez 16 folytonos B osztaly
192.168.0.0 – 192.168.255.255 - Ez 256 folytonos C osztaly
169.254.0.0 – 169.254.255.255 - Ez egy sima B osztaly

Ezeket a szabvany hatarozza meg, igy lett kitalalva 😉

Together we'll fly someday...

az nem baj, mert akkor elötte felbaszarintok rá egy w95 wagy 98at, és onnan elinditanám. elmondod melyik az az exe? plíz Lazarus :-)
Sziasztok!

Pentium 1-re kéne nekem egy lekönnyített Win 2000.
Az 558-as hsz-ben linkelt 50 megás "XS OS V2.0" nagyon jó lenne, de sajnos telepítésnél a RAID és SCSI eszközök keresésénél megakad a telepítés. Amúgy újabb gépre gond nélkül feltettem és a hálózatot is sikerült beállítanom. A Windows könyvtár 125MB(!!) lett mindössze.
Azért kéne W2000, mert fontos lenne a stabilitás és a kis méret(HDD 500 MB!!).

Lazarus
Van, de csak win32 alatt indul el :///
sziasztok!
kipróbáltam az xpbootfloppykat, de szörnyethal róla a cucc, el se jut a rendes telepítöig... any idea? nincs a cd-n egy exe, amit elindíthatnék (mint a Win ME- esetében is??? :-D)
Calver
nálam a másik gép csak netezésre van, nem ftpzek róla. elvileg tûzróka alatt a port ugyanaz mint a http proxyé, csak külsõ programokhoz kell ftp gatewayt benyomni.

Azért kérdezem mert pl. szoftverbazis.hu -ról nem tudok letölteni. Ott a letöltéd ftp-alapon megy. Nálad hogyan van beállítva? És ftp portnak mit írjak be mozilla firefox-nál?

Calver
na meg még1 okosság... proxy settings -> security -> secure clientshez írd be másik gép ipjét, és generalnál pipáld be h use secure clients, így csak a másik géped tud csatlakozni.

Calver
ftp attól függ hogy milyen... ha böngészõvel használod, simán a http-s proxy kell, ha külön ftp klienssel akkor be kell pipálni ftp gateway proxyt és azt beállítani kliensben... asszem. ugyanis ezt én is csak a help fájlból olvasom.

ftp-re is le tudnád írni hogy mi a trükkje?
netmegosztás és msn megy.

Calver
hali, gondolom te írtál mailt, na mindjárt magyarázom...
szal, felrakod arra a gépre ami a szerver lesz (ajánlott system service-ként)
fogod, beírod böngészõbe h:
http://127.0.0.1:4400/
íme az admin felület
proxy settings -> proxies alatt megtalálod h hova mit kell beállítani
például a másik gépen Firefoxot használsz netezésre, na ott szépen bemész eszközök -> beállítások -> kapcsolat beállításai, ott kiválasztod kézi proxybeállítást
ha a szerver gép ip-je 192.168.0.1 - tényleg, tudja valaki honnan ez a szabvány? ezt használom de nem tudom miért pont ezt - akkor szépen beírod oda ezt az ip-t, porthoz pedig amit proxy+ban látsz, ez esetben 4480 - legalábbis HTTP esetén. a többinél értelemszerûen hasonlóan jársz el, persze a port más lesz.

kicsit káosz ahogy leírtam, de remélem meg lehet érteni... sok szerencsét a progihoz, nekem remekül müködik, igaz a másik gép csak netezésre van.

Az a problémám hogy nem találok normális magyar leírást hogy mit kéne ezzel csinálni. Ezért kérem akinek ezzel megy az ossza meg nekem a beállítási információkat szájbarágósan. Köszönöm elõre is!!!

proxy+ progit hogy kell beállítani hogy menjen a net két tinyxp között???

kösui, megnézem
Lazarus
Létezik WinXP CDt bebootoló bootfloppy, anno használtam ilyet
Sziasztok! Tegnap hallottam a TinyXPrõl, le is töltöttem, ki is probáltam, és tetszik 😊 P2es gép gyorsabb vele, mint egy 98cal :-) De még nem vagyok benne nagy spíler, ezért kérem a segítségeteket. Szeretném ezt feltenni egy olyan gépre is, amely még nem képes CDröl bootolni, csak floppyrol, vagy c:-rõl. Van rá lehetõség, hogy elindítsam a TinyXP-telepítését ettõl függetlenül is?
Köszi
Calver

Calver
8.0 se megy... milyen particionáló progit tudtok ajánlani?

Calver
tiny2003-ban volt szerencsém ráakadni egy progira ami nem megy, ez pedig igencsak fáj kicsiny lelkemnek... PowerQuest PartitionMagic 7.0. ehh, megnézem 8.0át, az már remélem müködni fog...

megoldás az automata bejelentkeztetés kikapcsolására
elég volt az AutoAdminLogonnak 0 értéket adni és voilá kéri a jelszót. Az az érdekes hogy másik gépen meg megy a jelszókérés ami ugyanezzel a dvd-vel lett felrakva.

Lazarus
Ha jelszót adsz az adminhoz akkor nem fog autómatikusan bejelentkezni
http://lacy.hu/mrxp/index.php?oldal=keret&x=x&tipus=trukkok&belso=cikkek&cikk=cikkek/biztonsag/admin_pass_nelkul
ezt kipróbáltam, sajnos nem itt lett beállítva

Felraktam a virtuális gépre ezt a tinyxp saját módosulatot. Automata bejelentkeztetést csinál.
Hol lehet regedit-ben ezt megváltoztatni? Szerintem ezt nlite-val kapcsolhattam be ezt a funkciót.
Csináltam új fiókot jelszóval akkor is. Kijelentkezek, majd leállítom, késõbb bekapocsolom ugyanúgy jelszó kérése nélkül belépteti a Rendszergazdát.
Szóval buherát kéne visszabuherálni valahogy. 😊

Itt egy üzenet ami rávilágít a problémára:
Köszönöm a hasznos tanácsokat, de nem az a baj, hogy elfelejtettem a
jelszót, hanem az, hogy a Windows a rendszer indításakor nem kínálja fel
felhasználói ablakot, hogy a bejelentkezési jelszót beírjam.

Lazarus
Settings -> Control Panel -> Administrative tools -> Computer managment -> Local Users and groups -> Users.

Itt tudsz jelszót rakni az adminisztrátorra, legalábbis Tiny2003 alatt
Az a kérdésem hogy tinyxp alatt sehogy nem lehet bejelentkezõ ablakkal jelszavazni? Nem próbáltam de aki tudja nézze már meg hogy lehetséges e. Köszönöm elõre is!!!

Lazarus
Mit kell átírni hogy a server 2003 XPnek tûnjön? Egyik játék telepítõje nem akar elindulni hibás oprendszerre hivatkozva 😞

Probáltam jobbklikk beállításoknál átállítani XP, 98 üzemmódra de mint mindíg, nem történt semmi 😞
Van valami progi rá esetleg? Nem szeretném újrarakni a gépét emiatt.<#phone>

És milyen megoldások vannak a számítógép jelszóval való levédésére? Mit javasoltok, mert az áramtalanítás brutális megoldás lenne.

Calver
netmegosztás nekem se megy tinyxp/tiny2003al, én proxy+ nevû progit használom, az hatékony ilyen célokra..

Sziasztok!
TinyXP guide-val csináltam saját xp-t, két probléma merült vele kapcsolatban:
1. Nem tud az anyuka jelszót beállítani hogy nem gépezzen egész nap az iskolás gyereke tanulás helyett.
2. Netmegosztás nem akar menni, kénytelen voltam másik hagyományos xp-t feltenni mellé, és azzal azonnal ment a kábelnet megosztása.

Köszönöm a segítõ hozzászólóknak elõre is!!!

Calver
huh... nyomtatóval nekem is volt gondom, ha jól emlékszem akkor miután a hp féle driver exe-jét végigfuttattad, az a végén nem fog vmiért müködni... akkor bemész eszközkezelõbe, kiválasztod nyomtatót, elkezded felrakni a drivert, és 2 fájlt hiányolni fog, azok a hp driver által létrehozott temp könyvtárban lesznek (ha a driver a c:\hp-ban volt akkor a fájlok a c:\hp\temp könyvtárba) ennyi asszem, csak emlékezetbõl írtam, ez volt 3920as HP-nál.

Hello!

Feltettem a tíny xp-t egy full régi gépre 733 cerka 128mb rammal csont nélkül fut de nyomtatót nem tudok telepíteni /hp 5150/.
Segítsen valaki, legyetek szivessek!
Calver
net asszem megoldva proxy+ nevû progival, viszont tudja már vki h tudom elérni a másik gépet ha fájlokat akarok áthúzni, az ftp szerverrel történõ szarakodáson kívül? felhasználónevet/jelszót kér ugyanis, és sajnos Lazarus technikája se segített... <#szomoru1>

Calver
emberek, nagy kérdésem lenne... az a helyzet itt h van 1 gép tiny2003al, meg egy laptop tinyxp rev05-tel. namost a net a tiny2003as dögbe megy, de megosztanám a laptopra. ellenben a laptop az istennek nem akarja a jót. network connectionsnál net kapcsolata után ott h shared, a 2 gép látja egymást, manuálisan belõtt ip-n mennek, és semmi... valakinek van vmi ötlete mivel tudnám megoldani?

Tiny 2003-ba ACPI drivert hogyan lehet tenni? Na meg másnak mûxik logitech mouse ware 2k3-mal?

Calver
mondom, próbáld meg PowerStrip-et, erre sztem jó lesz. egy próbát megér.

Van fent egy ati tray tools progi és azon is van ilyen opció és 85hz-re van állítva és sajnos mégsem akarja az igazságot.....