Tiny Xp

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Calver
erre is lenne ötlet... szedd le a Powerstrip v. a Multires nevû progit... elõbbivel hotkeyhez rendelhetsz felbontásokat és hozzá tartozó frissítési rátákat, a másikkal ezt simán egy tálcán lévõ ikonnal állíthatod. de lehet powerstrippel be tudod ugy lõni géped h alapból jó felbontáson induljon el.

"The trees move. Do you not see it?"

nagyon szépen köszönöm a segítséget sikerült megoldani a felbontás problémát 😄 már csak a monitor frissítését nem akarja 85hz -re tenni, de miután elindult fel tudom kapcsolni 85hz-re
Calver
szedj le drivert monitorhoz, jobb klikk asztalon, properties, settings fül, advanced, monitor fül, properties, driver fül, update driver, install...specific location, don't search, have disk, bedurod drivert, és örülsz. asszem ez megoldás a problémádra.

Nem segített 😞

OK próbálom mindjárt megnézem.....
NEXUS6
Nekem is volt ilyen, nem csak hogy visszarakta 800x600-ba, hanem ráadásul a videokari+driver nem is mûxött.

Szerintem nem ártana a biosban az AGP beállításokat sem lecsekkolni, próbálkozz egy 4X AGP beállítással.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sziasztok feltettem a tinyXp-t és a következõ problémával szembesültem:

A felbontást mindig visszaállítja 800*600 -ra ujraindításnál de 1024*768 -as felbontásban szeretném használni.
Minden driverrel amit megpróbáltam ezt produkálta.

Próbáltam regeditben beállítani hogy elmentse a desktop változásait minden kikapcsolásnál a következõ módon:
Registry Key: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
itt beszurtam egy vale-t NoSaveSettings (1)
ez sem segített.

a videókártyám egy Radeon 9600Xp 128MB 128Bit (shaphire) Jól írtam ?? 😄

PLS HELP!!

Calver
#602-t hesszeld

Match
a file sharing-hez mi a jelszó meg a pass?
Megosztok valamit, valaki rá akar nézni és jelszót kér...

\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"

Calver
gyerekek, gyerekek, ne bénázzatok már...
nLite kell és innen a tinyxp guide
ennyi.

InfectedMann
és merre talál az ember ilyen "registry tweak guide" -okat? 😊
tudom gúgli a barátom, de az a köcsög nem akar segíteni 😄 😄

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

NEXUS6
Elindítod a registry editort, felmész a netre, és keresel egy registry tweak guide-ot. Szépen végigmész rajta és beállítgatod a dolgokat.

Aztán a vezérlõpult/felügyeleti eszközök/szolgáltatásokat elindítva kilövöd a felesleges dolgokat. Ehhez is van guide a neten.

Szerintem😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Hogy lehet olyan xp-t csinálni amelynek olyan fejlett a memóriakezelése mint a tinyxp-é?

Lazarus
Naszal

Win2003 gépen

My Computer > D meghajtó jobbkill > Prop > Sharing
New Share > Név "D" > Premissions > Everyone full control > Ok Ok Ok

my computer jobbklikk > manage > Local Users & Grps > Users jobbklikk > New User... >

User Name: A gép neve aki csatlakozni fog
Password: ne hagyd ki mert enélkül nekem nem ment
Password never expires > pipa

Create Close X

Start > Control Panel > Stored User Names and Passwords > Add

Server: bármi lehet
User name: hálózat_neve\gép_neve_aki_csatlakozik (pl.: mshome\xpgep)
Password: ua mint múltkor

Ha mindez megvan akkor az XPs gépen beírod böngészõbe hogy "\\2003as_gep_neve\D" és megjelenik a D meghajtó tartalma, asszem az is fontos hogy ugyan azon a hálózaton legyenek (mshome)
Calver
zanzásítva leírnád hogy? nem igazán sikerül rájönnöm sajnos

Lazarus
Sikerült ez alapján
nézd meg 2003 alól, hogy mi a felhasználói név és azt állítsd be az Xp-s gépbe is, ugyanolyan felhasználónevû fiókot, akkor lehet menni fog

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

Lazarus
Hi! Hálózatra van kötve egy WinXPs (Gyári) és egy Win Server 2003as (Tiny) gép. Mind2 gépen shareoltam a meghajtókat. 2003asról az XPset nézve jól mûködik. De ha az XPsrõl nézném a 2003ast usernevet és jelszót kér. Pedig sehol nem adtam meg jelszót az oprendszerben.
Valakinek van valami tippje hogyan lehetne ezt javítani? :S
NEXUS6
Eddig nekem csak az Advanced Windows Optimizer nem indult.

Még a gámékhoz, beírnám a LockOn-t, MotoGP3-at, Galactic Civ2-t, asszem mást nem próbáltam.

A Lockon ugyan itt is belassult egy idõ után (memory leakage), de közel sem volt olyan veszélyes mint xp-nél, viszont egy idõután feladta és lefagyott (kb. 2 óra).

A videokarim (R9600) most is hajlamos a fagyásra, továbbra is utálja az alaplapomat (via). Ebben nincs változás. Azért elég gáznak tartom, hogy egy szerverekbe szánt OS-t, ilyen könnyû hanyttlökni.

Játékra viszont kiváló!😉))

Calver
ja, még erre visszatérve: nekem nem azzal szokott gondom lenni h valami 60Hz-en megy, hanem azzal h csak 85Hz-en, 100 v. 120 helyett <#nyes> de ezt ált. meg lehet oldani okosba, Powerstrip sokszor jó ilyen dolgokra pl.

Calver
jó embert kérdezel, én a winampot annyira használom h lejátsza mp3-aimat <#alien>
szal passz, szedd le, próbáld ki

Közben találtam egy ilyet is, hátha vkinek hasznos:

Server 2003 eXPerience: List of programs that work with it

Games

TES3: Morrowind & Expansions
TES4: Oblivion
Neverwinter Nights & Expansions
The Sims 2 & Expansions
Battle for Middle Earth 1
Battle for Middle Earth 2
Roller Coaster Tycoon 2 & Expansions
Roller Coaster Tycoon 3 & Expansions
SimCity 4 & Rush Hour
Day of Defeat Source
Counter Strike: Source
this one is a ripoff standalone that I use, it works faster than the regular, and it's from DigitalZone group (search piratebay).
Half Life²
not confirmed, but I guess the normal installation don't work, because I used a ripoff install too, not the ISO or real cds
Warcraft III & Expansion
Diablo II & Expansion
Wolfenstein Enemy Territory

Programs

Adobe Photoshop CS2
Adobe Illustrator CS2
Macromedia Dreamweaver 8
Macromedia Flash 8
MS Office 2003
3D Studio Max 9
Maya 7
uTorrent
Firefox
Opera
DAEMON Tools
K-Lite Mega Codec Pack
Windows Media Player 10
Windows Media Player 11
loqchoq said he couldn't install. I installed using a pack found at demonoid (will post .torrent link later), wich was a turnaround to install without the wga, wich has several .exe files (wmp11.exe, wmfdist11.exe, wmdbexport.exe, etc). not the file from microsoft.com, that one won't work.
WinRAR
Nero
Virtual PC (althou it says it's not supported by 2003.. bleh)
Diskeeper
Foobar2000 (All Versions)
Windows Messenger Live
Msgplus Live
XFire
mIRC
NoNameScript (mIRC Add-on)
UltraISO
Peerguardian
Putty
Limewire
AIM Pro
for this one use the fix provided on the beginning of the topic

AntiVirus and Firewall

Sygate Personal Firewall
Symantec Anti Virus 10.1.4
Agnitum Outpost
NOD32

leszedtem már a dll-t, Xp alatt be is veszi, de 2003 alatt nem..
2.91esel mennek a pluginek? mert én foobart használok, az megy is, winamp csak azárt kellene mert beinstallálós pluginek dll-jét ki tudjam szedni bs playerhez, mert van egy-két jó surround mixere

Calver

Calver
2.91-es winamp nekem simán müködik, ha kell fellököm vhova

hazsnálj jetaudio-t 😉

\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent

van vkinek ötlete hogy winampot hogyan lehetne varázsolni 2003-ra? több programnak az MSVCP71.DLL-lel gyûlik meg a baja..

A buboréktippek eltávolítása 2003 alatt milyen progival a legegyszerûbb?

refresh lock nevû progit használtam erre anno még Xp Sp1-nél mivel akkor volt ez a gond, ha 2k3 is csínálja, akkor ez megint segíthet

nlitettal beteheted õket

Calver
csak tudnám miért hagyják ki experience-ék ujabban a Winrart és hasonló hasznos programokat...

NEXUS6
A telepítés közben nekem is fagyott, de csak a vége felé, reboot után simán indult. A temp fájlokat viszont lehet hogy fennhagyta, majd megnézem.

Szal szuperjó ez a Tinyw2k3 de lehet hogy még finomítani kéne rajta.

Calver
köszi, müködik. Control Panelben h lehet beállítani h átállítsa a teljesképernyõs gémeknél a frissítési frekvenciát? (szal 800*600-ban pl ne 85Hz-en frissítsen, hanem 100Hz-en)

miután a drivert feltetted a hardware accelerationt leveszi, megint told fel

Calver
felraktam, driver müxik, control panel nem indul egy olyan hibaüzenettel h nincs fent driver/nem müködik jól. vmi ötlet vkinél?

nforce-t akartam írni

Na végre nekem is felment. Szuper gyors kis csoda
2 fontos dolog:

1. Akik Nfrice 2-es chipsettel rendelkeznek (mint én) azoknak lehet telepítés
elsõ restartja után kékhalállal nem megy tovább a telepítés, sata driver probléma miatt. Ugyanis a I386 mappában található TXTSETUP.SIF-ben jól látható hogy telerakta eXperience egy rakás SCSI és SATA driverrel és ez ütközést okozhat, ezért érdemes õket mind kiszedni és csak azt bennehagyni ami a mi alaplapunkhoz kell, így már minden simán fog menni. Ezt én Tiny 2003 illetve Tiny XP REV 5-nél tapasztaltam

2. Tiny 2K3 telepítése után ugye senki sem felejtette el a start menübõl a Product Key changert lefuttatni? Ugyanis eXperiece melegen ajánlja még mielõtt netre mész a friss installoddal!

lck
Ja elfelejtettem. Ezt a drivert raktam fel:
http://www.ngohq.com/home.php?page=Files&go=cat&dwn_cat_id=18

A 6.8-as ControlPanelest (CP) Ebbõl kiszedték a csodálatos Catalyst Control Center-t.
lck
Igen - 10 perce tettem fel rá. Megy rendesen, de arra figyelj hogy a telepítés után a Megjelenítés tulajdonságai > Beállítások > Speciális > Hibaelhárítás fülön a hardvergyorsítást húzd fel teljesre. ( nekem levette )
Calver
Tiny2003 alatt lehet használni XP-s Catalystot? nem találok Ati oldalán külön drivereket hozzá...

NEXUS6
Hú a net milyen kiba gyors lett a tiny2003 alatt!!!!

Francba, nekem Tiny Xp 5 és Tiny 2003 install utáni elsõ restart után kékhalálozik és a Sata driverre panaszkodik, asszem megpróbálok egybe slipstreamelni Sata drivert

Volt valakinek Sata vezerlo problemaja Tiny Xp V5 vagy Tiny 2003 telepitesekor?

Amúgy az elsõ Game a Darkstar One volt amit felraktam - nem indult <#szomoru1>

Megoldódott a problémám : Szemét Philips CD_RW

NEXUS6
Amúgy tényleg gyorsabb, pedig még nem is kezdtem el a szokásos tweakeléseimet!!!😉))

NEXUS6
Még egy probléma lehet tiny2003-mal, hogy telepítés után, nincs full direct3d acceleration!

Ezt külön be kell állítani!!!!

Display properties => Settings => Advanced => Troubleshoot

Csúszkát maxra kell állítani!
Én 2 órát szoptam (driver instll miegymás) mire a neten utána okosodtam.

nemtom lehet 2003 fõpartíciót igényel? csak tipp

Nem SATA-s és egy másik particiora szeretném feltenni

és duál bootolni szeretnél?