Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
re: nem tudom, de jó hal lehet, mert a néninek kapaszkodnia kell a csónakba! :D
Na, vacak nap után, jó kis izzasztó peca, 2 afrikai harcsa, 1 ponty, 5 kis amúr, egy bátor kárász. Jól esett, igaz izzasztó idõ volt, de árnyékba húzódva, sörözve pont jó volt. Volt három elsülõs kapás, nyeletõfékes kirohanás... De egy sem akadt meg... Van még amit át kell gondolnom azon a végszereléken.:D
Egyedsúlyba nem brillírozhatok, de mozgalmas volt, jól esett a sok kapástalan peca után.:)
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Mit tennétek a helyemben?:D
#1902: Kíváncsi vagyok milyen halat fáraszthat a néni<#vigyor>#vigyor>

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
(táv) Dobáshoz én 0.25-0.30-as zsinórt használnék,kezdésnek,3lbs botra a 0.30-as a jó választás szerintem. Én 0.35-öst használok,mivel tavirózsás terepen horgászom és nincs szükség nagy dobásra.
Zsinórból mindenképpen fluo szinût ajánlanék,ha be tudsz szerezni akkor Sufix ultra Knot,ha nem akkor Tritanium
Írtad hogy etetõkosaras végszereléket akarsz,szerint annál van jobb megoldás,mivel az etetõkosár kis súlya miatt nem akad meg magától olyan könnyen(önakasztás).Ajánlanám helyette az inline ólmot egy 1m-es leadcore-ra csúsztatva,így a ponyt,amur nem fog beleakadni a zsinórba,mert a földön fog feküdni.
Az ólomra is tudsz nyomni etetõanyagot,vagy pva hálóba is tölthetsz(olyat ami nem vízzel van bekeverve)
eddig 0.25-ös zsinórt használtam, csomóan írták hogy elég az is, a vastagabb az már szilárdabb meg hasonlók, viszont a teszteknél azt látom hogy 0.3 feletti zsinórokat használnak. ha veszek 0.30-ast az mennyivel lesz másabb mint a 0.25-ös? ajánlott?
csak találd meg a csordát.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
azzal lebegteted amivel kedved van. volt aki sima nikecellbõl szedett le kis golyót, az vegyült lebegve azzal a dzsuvával ami a planktonfelhõt árasztja...
busára mivel?
szájba?
plankton?
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
nekem is 3lbs botjaim vannak,bõven dobálom velük a 121 grammot,néha pasztát is gyúrok rá,ami olyan 150 grammossá teszi:)
viszont találtam egy ilyen részt:
"A zsinór végére egy száz grammos ólmot rögzítettem és -még nem erõbõl- dobtam néhányat. Elsõre a száz gramm egy kicsit soknak tûnt a lágy spiccnek köszönhetõen, de az elõzõ próba magabiztossá tett, hogy biztosan megbirkózik a bot ekkora súllyal történõ dobásokkal."
a helyzet az hogy nem szoktunk bemenni etetni (csak ritkán) és hasonlók mivel általában 12-24 órára megyünk, de csónakunk nincs, szóval általában etetõkosarazunk. ha beletömöm a kaját akkor az jóval több szerintem mint 100g. ez nem lesz para igy dobásnál?
amugy szerintem ez lesz, nagyon bejön amiket látok
Ez 10 kilós volt,a szombati is,az elsõ az csak 5 kilós volt:)
Amúgy szép fogás, mert nagyon meg tud indulni:)
Na várjatok csak, egyszer én is kijutok, max. a 4-5 kilós harcsákat belenyomom a telefon lencséjébe, ujjaimat behúzom a hal hasa alá, képszerkesztõvel szépen körbevágom és linkelem! :D
Hm? A kettõ közzé árban pedig be lehet ékelni ET rubin boilie-t. Én személy szerint a három részest favorizálnám.
De ha bemész egy szimpatikus pecaboltba érdemes körbenézni, netán ezeket vagy más botokat. 3,6 méteres, 3 librás botokat keress, az akció gyakran fel van tüntetve. Magát az akciót nehéz nézni egyedül.
Prologic C1 3,6 m 3lbs
:)
Gratulálok az orsóhoz,nem fogod megbánni:)
viszont amikor faternak közöltem hogy a "botjaira" vettem, azt mondta hogy inkább vesz két másikat, de azt ne cseréljem le, mondom hát jólvan :D
mivel eddig az õ cuccait (azért irtam idézõjelbe mert alig horgászik) használtam gõzöm sincs hogy milyet érdemes, mit kell megfigyelni stbstb, szóval ajánlanátok nekem botot bojlizni a két okuma longbow 60-as mellé? nem kell teleszkópos, de kb olyan szintû legyen mint ez az orsó. pár év tapasztalat már megvan. anyagi keretet sem tudok mondani, egyrészt mert nemtudom mennyit ad ki rá, másrészt nem tudom mennyi az a pénz amiért még nem lehet megfelelõ botot venni.
A Spro orsókról csak rossz véleményem van, több is széthullott már nekem. Ha hosszú távra szeretnél orsót venni, bojlis módszerhez akkor ebben a kategóriában egy darab orsó van : Okuma Longbow 65
Használtan szerintem kapsz ennyiért. Újonnan 15 ezer Ft darabja kB.
re Narusco: szerintem nem baj az, ha még vársz és pecázol, szerintem mindenkinek idõ kell, hogy felmérje és tudja, mire van valóban szüksége.:)
Ha azt nézted, ki és az kell, azt vedd meg!:)
Kíváncsi vagyok Firerock vagy Yeti mit ajánlana...:) 10 ezer körül én Okumát választanék, após pajti is csak magasztalta a márkát (nem magát az orsót). Még linkelhetek két Kamasakit? BKB 7+1bb és Tornado 10+1.
A Nevis egy dologban jó: alacsony a keretbõl el tudsz indulni.
(Ezért volt olyan bot amit Hellinek is lett ajánlva, de nézd meg, az is a legolcsóbból, mert annyit megérhet)
A botot nem ismerem, ilyen orsóm van. Elvagyok vele amúgy, én is szettbe kaptam feeder bothoz: fél év alatt két spiccgyûrû jött le, az orsó néha nem kapcsol nyeletõbe, de ez nem komoly probléma, mert hallod ha nem vállt át. A fék nem olyan "sima".
A no limit feeder szettel fogtam már néhány sportos pontyot (kb. 5-6 db. 1,9-3,5 kg-osat - nem nagyok, de gyakran õk még jobban húznak), nem tapadt le a fék, tehát a célnak megfelel, de azért az árért, lehet mást választottam volna...;)
Összességben nem fogom egyiket nevis cuccomat kukába dobni, nem is fogok most semmit lecserélni, de a következõ bot, orsó vásárlásnál mást fogok választani.
18 ezer forintból szerintem el lehet indulni viszont más irányba is.
10 ezer forintos kategóriáig megnézném az energo team botokat. E fölött néhány ezerrel linkelt egy Prologic botot Firerock netán itt van például egy daiwa.
Orsóval már bajban vagyok. A keretbe belefér egy olcsóbb Okuma silvara (igaz egy csapágyas), energoteam vagy carp zoom, ennél drágábban pedig ugye Okuma.
Ha megengedsz néhány gondolatot:
-ezért az árért össze lehet rakni szerintem egy jobb bot+orsó párost is.:)
-Firerock favorizálni fogja a két részest, igaza is van, hiszen minél kevesebb az illesztés, annál jobban elosztja a terhelést. Én meg simán szavazok a teleszkóposra is (normál botnál a 3 részre), mert 4 kilóméteren belül van 3 jó horgásztó egy teszkós fila hátizsákba bepakolok és a tónál csak széthúzom, dobhatok is. Nekem ha kockatónál pecázok, akkor a mobilitás többet jelent egy pár órás pecánál nekem.
-egy hal sem nézte meg még az árcédulát, de ha most pár ezerrel többet költesz, azzal lehet éveket vásárolsz.
-mindig gondolkodj elõre. Hol pecázol, mire, mit szeretnél. Mivel két bottal lehet pecázni, érdemes úgy kigondolni, hogy egy ugyanolyan vagy hasonló botot érdemes beszerezni késõbb még. :)
3 részes dióverõ:kuka
Olcsó nevis : kerülendõ (Trident sporttárs tapasztalata alapján )
Összességében ennyiért nem lehet normális bojlis felszerelést vásárolni. Ellenben feederest már talán.
Bár a lényeg úgy is az, hogy jól érezzétek magatokat, kikapcsolódjatok egy pecázás során és görbüljön!:)
Nekem a fõ bajom, hogy ebben az éveben eddig kevés kapásom volt, pedig ugye ott lehetne igazán tesztelni, hogy jól mûködik-e az aligner.
Akkor kb. jól állítottam be, mert 0,5-1 centit hagytam (sõt, egy kis trükköt is bevetettem, mert néhány végszereléknél csaligumit kötöttem a végére, nem egy hurkot hagytam).
A kikönnyítést, lebegtetést én is preferálom, egyetértünk.:)
Jaj de csúnya halat találtál! :D Gratulálok amúgy, ez is biztos dolgozott!:)
A hány miliméterre sajnos nemtudok válaszolni, csalimérettõl és a célhaltól függ,ha cél a szelektálás(minél nagyobb hal,a kissebbek(0-3kg) kerülése akkor hosszú 1-1,5cm a távolság(Ha egy 20mm-es bojlival horgászom),viszont ha kevés a hal és "bármilyen méret,csak jöjjön" alapon kb fél cm.
Lehet hogy az én hülyeségem de soha nem használok süllyedõs csalit(pl bojlit) önmagában,mindig balanszírozom valamivel.
Bármi kérdésedre szívesen válaszolok ha tudok:)
Még valami:
#1861: Csak emlegetni kellet:)

Jó móka lehetett kihúzni a vadócot!:)
Leírod nekem, hogy hány milimétert hagysz a horog (amúgy hanyas? Négyes?) és a csali közt?
Másrészt próbálgattam a horogbefordítót, de mostanában alig fogtam halat (a lentiek szép kivételek, de darabszámra csehül állok), nem tudtam tesztelni... Szóval csúszó szereléken érdemes használni? Illetve mennyire "kell", hogy merev legyen az elõke? Hiszen, ha jól gondolom, a horogbefordító egy merevebb, fix szereléken tud az ellenállás miatt akasztani....
11.08kg:)

Amúgy Firerock jó kis botokat linkelt. Ha kevés a zseton, akkor még szetteket érdemes nézni (pl. a hal.hu-n megnézed a "Dupla Pontyozó szett"-et, akkor ezzel már mindketten 1-1 bottal el tudtok kezdeni pecázni, nem csúcs a szett, de arra jó, hogy az elsõ két évben kiszolgáljon titeket, finomabb-nehezebb pecázást is kipróbáljátok.)
Sõt, még két dolog: ha megnézed, sokan ennél sokkal vacakabb cuccokkal is jókat horgásznak, számít a felszerelés, de még halat nem láttam aki elismerõen cuppantott volna az orsót meglátva.:)
A másik: sajnos gondolkodnotok kell a többi költségen is. Ilyen például mondjuk egy két rekeszes botzsák, szákok, merítõk, kempingszék, érdemes egy olcsó, nem nagy méretû szerszámos dobozt is beszerezni, csalit magatok is tudtok készíteni, de a pellett-bojlinál sok pénzt ott lehet hagyni és még nem számoltad az apró cikkeket (etetõkosarak, horgok, ütközõ, gyors kapcsok, forgók) és még van egy tétel: állami jegy, területi engedély vagy bérlet egy horgásztóra. Ez ne tántorítson el, mert szép sport, de az nem baj, ha kérdezõsködsz, gondolkodsz elõre!:)
Firerock: hát csúnya, debella egy jószág, nem is erre leszek legbüszkébb, inkább kuriózum.:D
A nevistõl én nem esek hasra. Egyedül talán az alsó árkategóriában érdekesek. Az Okumával mi a helyzet? Vagy mivel olyanok voltak ezért ki akarsz mást is próbálni?
láttam tavasszal akkora dögöt ami simán kb 40kiló felett volt.
egyik vendégem szokta fogdosni a kánikulában technoplanktonnal...
Amúgy gratulálok nagy hal!:)(a szép szót direkt nem használom:D)
Fantasztikus bot a C1-es! Gondolkodom hogy veszek egyet belõle,rá egy szép nagy kani orsó,mondjuk egy Shimano Beast Master:)
Karcsú,de hatalmas erõtartalékokkal rendelkezik.
Öszzegileg kezdetben és kezdõnek max. 10ezret szeretnék botra szánni. Elsõsorban pontyozni szeretne,majd szépen sorban a többi.(persze mindent a maga idejében). Igazság szerint a legtöbb nõvel ellentétben,engem is érdekel a horgászat,jó érzés lehet amikor egy "kis" szenvedés után az ember kifog egy szép kis halat. Remélem nem okozok senkinek problémát a kérdezgetéseimmel,hogy csak így "belekotyogok a férfiak sportágába".