Betörésvédelem
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszönöm a segítséget elõre is!
Távfelügyelet sem feltétlen szükséges. Meg a betörõk, ha látják, hogy egy ház riasztóval felszerelt, akkor inkább a szomszédot választják, ahol nincs semmi védelem.
...szóval nem írnám le azokat a rendszereket, melyekhez nincs távfelügyelet, a korábban tárgyalt Otthonõrzõ megoldás meg ennél jóval többet is tud, téged is értesít, meg a kamerák is rögzítenek. De persze magad is tehetsz össze egy rendszert ha értesz hozzá, az is ugyan így fog mûködni. A távfelügyelet hozzá már egy plusz költség a riasztórendszeren felül.
Nekünk pl csak egy egyszerû riasztórendszer van. nekem nem jelez a rendszer, csak a távfelügyeletnek. ez teljesen megfelel nekünk, a mi igényeinknek. Szóval, ha valaki szeretne új riasztót szereltetni érdemes szétnézni, hogy neki melyik a legmegfelelõbb árakat és a riasztó-rendszer tulajdonságát figyelembe véve.
Majd verem az asztalt a lakóparkosoknál, hogy én is akarok ilyet! 😄
Én mostanában teljesen meg vagyok elégedve a rendõrséggel. A nyolc kerben lakom és állandóan ott köröznek és jobb is lett a környék. Viszont esténként olyan érzésem van mintha valaki mindig be akarna nyitni az ajtón. Elég parás, bár az is lehet, hogy szellemek vannak a lakásomban, de valószínûbb, hogy valaki huncutkodni szeretne és lehet a szomszédomban lakik. Szóval jó lenne néha ránézni, hogy mi van a lakásom táján és hívni a zsarúkat ha valami baj van.
A nagy különbség, hogy ennél a házõrzõnél nem kell kifizetned egybe egy vagyont. Tehát megrendeled a szolgáltatást, kijönnek, telepítik, majd fizeted a havidíjat és ott van minden, természetesen a távfelügyelet szolgálatot kivéve.
A távfelügyeletnél: megrendeled, kijönnek telepítik -itt fizetsz egy akkora összeget az eszközökért és a telepítésért, amit az átlag magyar ember nem engedhet magának- majd hazamennek, fizeted utána is havidíjat, igaz van távfelügyeleted. Kérdés, hogy megéri e... pár kamera, mozgásérzékelõ és baj esetén téged értesítõ rendszer+ pár tábla helyett, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy ide abszolút nem éri meg betörni, mert ha betörsz is, le fogsz bukni.
A másodikra szavazok!
...én a részemrõl inkább fizetek többet, hogy automatikusan kijöjjenek, mert mire felhívod a zsarukat és õk szíveskednek kiérni addig még egy japán turistacsoport is simán végigmegy a lakásodon és még körbe is fotózzák a helyszínelõk helyett...
Egyik ismerõsömmel volt, hogy hasonló rendszert rendelt meg, lejárt a szerzõdés és nem hosszabbította meg (szándékosan). Kicsit átalakította a rendszert, hogy csak õt értesítse ha valami történik. Egyszer mikor több napos üzleti útra ment, akkor riasztott a rendszer, õ külföldrõl hazatelefonált a magyar rendõröknek és a laptopján a kamerák képére bejelentkezve simán végignézte, ahogy két fickó kirámolja õt a vagyonából és a rendõrök még sehol sem tartanak. Az egyik még ki is szúrta az egyik kamerát, aranyosan belemosolygott, majd elszaladtak a cuccokkal. Bár a kamera képe alapján megtalálták az egyiket, de a cuccokat már rég túladták addigra, köztük családi örökségbe tartozó tárgyakat is, melyeknek az anyagi értékén túl eszmei értéke is volt. Ha lett volna rendes távfelügyelete akkor azok kb 3-5 percen belül kiértek volna (tudom nem olcsó és a téves riasztások miatti kiszállások is borzasztó drágák), de a rendõrökre 17 percet kellett várni...
Vannak ellenpéldák is, a szomszédban csak hangriasztó van és valaki értesítette a rendõröket mikor az éjszaka közepén megszólalt és azok idõben kiértek, de ez eléggé oroszrulett jellegû próbálkozás.
Intel Core i5 760, Gigabyte GTX460 1GB OC, Kingmax 4GB 1333 Mhz, Samsung F1 1TB HDD, Windows 7 Ultimate 64bit
Vannak rendszerek melyekhez nem tartozik távfelügyelet, csak téged riaszt SMS-ben, hogy gond van. De akkor neked kell elintézned a rendõrségre telefonálást, meg mire azok kiérnek lemegy a nap. Ellenben a kamera képe tud rögzíteni terhelõ bizonyítékokat, jó esetben elfogják az elkövetõt.
\"Drinkin\' Pukin\' Pissin\' and Fightin\' And startin\' all over again\"
Ott inkább arra vannak rá feszülve, hogy az utcákat ne figyeljék, pedig mint tudjuk figyelik. Ott érvényben van az az életérzés, hogy "az én házam, az én váram".Szóval gondolom ez megint olyan dolog amit kicsit utánozni kéne, vagy lehet, hogy kéne. Fõleg én mint nyóckeri lakos, van néha parám arra gondolva, hogy mi lehet a lakásommal amíg én az irodában ücsörgök.
Kamerás megoldás a jövõ, de biztos tudod mindig ellenõrizni, megnézni, figyelni?
Szerintem ha ide feltesz valaki valamit, hogy eladó, azt egybõl le lelehetne sittelni 😊
Mondjuk egy belvárosi lakásba sztem elõször is fölösleges, másodszor meg inkább másszon ki a rendõrség, vonyítson a sziréna kívül belül, minthogy vissza tudjam nézni hogy "áá, igen, most viszik ki a tv-t".
Hazilag keszithetore gondolok.Nekem eddig meg csak a panji nyarsak jutottak eszembe
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Nem a Rendõrség, még csak nem is a hiányos betörésvédelem.
Hanem a mocskos degenerált állat fajtája, amelyik ilyet csinál.
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
felduljak a hazat es amikor nem talaljak kinozni kezdenek.
Na majd akkor is ezzel a halal nyugodt liberalis dumaval gyere
Mechanikus vedelem:Kerites tetejet vmi speci szeggel kiverni,ugy hogy ne lehessen ugy atmaszni hogy raterit vmit,a szogeket fekaliaval bekenni,hogy a seb elmergesedjen es amputalni kelljen.A rendorok kierkezeseig le kell mosni a fekaliat.
Mesélek egy sztorit, ami megtörtént, sajnos átéltem az egészet.
Idén februárban betörtek a cégünkhöz és elvittek nem kevés értéket (számítógépek,szerszámok,kápé,stb)
Magyar rendõrség: kihívtuk, nagyjából fél óra alatt kijött két járõrgyerek, helyszínt "biztosítják" címmel és megvárják, amíg kijött egy nyomozó.
A nyomozó nem kalambó hadnagy volt, hanem egy civil ruhás,civil autós ürge, aki mindjárt azzal kezdett, hogy mindenkit leb*szott,de kegyetlenül, hogy miért tartózkodunk az épületben.
Ugye kezdõdött a nap, kollégák jöttek dolgozni, nem tudván mit történt.Az étkezdében gyûltek össze, ahol nem is jártak betörõk, ergo semmi nyom nem volt.
Nyomozó: -Mi a fa*t csinálnak itt??? Miért nem mennek ki?Összetapossák a nyomokat...
De milyen nyomokat?Nemhogy nincsenek, de ne mondja már valaki, hogy egy cipõnyomból kiderítik ki lehetett, ilyen a Grimm mesében van.
Oda ahová bementek és törtek-zúztak, meg fosztogattak be sem tettük a lábunkat.Nyomozó morog-dühöng, majd egy óra múlva bocsánatot kér az erõs hangnemért.
Tehát kihívsz egy rendõrt, az nem azzal kezd, hogy segíthetek-e, hanem mi a fas*t keresel ott?Aztán elment.Jöttek a nyomfelvevõk.Ezek már-már amerikai stílusban kommandósként felszerelkezve (gondolom, hogy legalább a látszat legyen meg) elkezdtek fotózni, ujjlenyomatot venni,stb.
Mindent összekentek, meg összebas*tak, de ujjlenyomatot nem találtak.
Most jön a lényeg:
INDOK: -ez a felület túl matt, ez meg túl fényes,az meg sima, az meg recés,az meg sötét,a másik meg párás, a harmadik...
Akkor mirõl tudnak lenyomatot venni?
A pár darab esetleges nyomra is mi hívtuk fel figyelmüket, pedig nem én vagyok a nyomozó ugyebár.Szégyen gyalázat, de ahol felfeszíteték az ajtót, oda gyurmát helyeztek mintavétel céljából, elmentek, fél óra múlva visszajöttek, hogy OTTFELEJTETTÉK a mintát!
Mirõl beszélünk akkor? A továbbiakat már nem mesélem, ki tudjátok találni...
Na erre varrjatok gombot!
Ja és még egy gondolat a végére: a rendõrség kijelentette, hogy "ezek profik voltak" Hmmmm,aztak*va! Tehát ha felveszek egy kesztyût és betörök, akkor már én is profi vagyok?
a vagyonvédelemrõl meg annyit, hogy ha az emberek feleannyira vigyáznának a dolgaikra, mint amennyire nagyzolnak velük, senki nem kérné számon a rendõrségen, mellesleg ma Mo-n uszkve 10 millió ember él, és a jelenlegi 38000 fõs rendõrséget épp most építik le 4400 fõvel, vagyis minden 300 emberre jut egy rendõr, ami igen csak jó arány az európai rendõrségek lakosság/állomány arányát figyelembe véve
MSI K9N Platinum; A64 6400+ X2; 2x2Gb Kingmax DDRII 800Mhz; MSI 9600GT OC; Gigabyte 3DAurora; Razer Deathadder @ SteelSeries SP
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Steam: mikuc75; Origin: Mikuc
Azt hiszem, nagyon jó vagyok az ágyban. Ugyanis a nõk mindig azt kérdezik, nem lehetne-e, hogy tovább csináljam?
ez az év vicce eddig 😊)) nézz meg egy statisztikát h mennyi ellopott dolgot találtak meg és utánna fényezd a zsarukat
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
Felhívsz egy biztonságtechnikai céget, kimennek, megnézik hány érzékelõ kell, és beszerelnek egy riasztót...nem egy olyan egetverõ összeg, és a figylõszolgálat is csak havi pár ezer forint...
Ha valaki bemegy, vonyít, telefonál a rendõrségnek, mit akarsz még, hogy helybed bedarálja a betörõt?