Hegyikerékpár

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pajti
Ilyen gumi nincs <#idiota><#buck>
Gondolom valami olcsó de jó féle külsõ kellene..

mrzoltan
CS all.Hát megint fasza dolog történt velem....

Megy muter valahova tolja kia biciklit a tárolóból,azt jön föl szólni hogy tök lapos a kerekem...
Mondom mi van?
Felöltözök ,megnézem....
Lementem azt látom ,hogy 1 qva nagy 3cm-es vágás van a külsõbe,olyan mélyen,hogy átvitte az egészet...
Hát qva ideges lettem...
Szal most cserélhetek gumit,evvel kapcsolatban kérnék segítséget...
Nézegettem a a külsõket qva sok féle van de igazán nem nagyon értek hozzájuk...
Tehát amire én használnám:
-Minden évszakban,esõs,száraz,havas jeges,
-Legfõképpen úton,de enyhe földút is befigyel...
és semmi durvulás,csak tekergetek...
THX
fifi
vettem egy Ventura IV km órát...
nemtom mi a fasznak írják, hogy tudja a pedálfordulatszámot mérni, ha szenzor nincs hozzá...
na mind1 végülis ezt a funkciót lesz@rom, a nagy kijelzõ miatt vettem...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

fifi
no nem is fogom...
így is majdnem vállóok volt a bicaj, vagyis az ára...
még holnap megyek nézek rá valami értelmes kormányszarvat, utána csak akkor költök/remélhetõleg/ ha besz@rik valami...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

bardocz
Hát elképzelhetõ😊 De amíg nincsen vele gond,és jó neked a csillapítása,addig fölösleges lecserélni.
fifi
Spinner GRIND/?/
sztem amúgy ez a bicikli leggyengébb pontja...

mien villa van benne? nem ismerem fol......
gordon 24
Én ugy szoktam elvezetni, hogy fent a villa nyakához kötekelõzd hozzá lazán, mertha mozog a villa õ is tudjon. Alul pedig a villa szárához a merevitõ magaságába hogy ne csuszzon le a kötegelõ..
Igy nem fog tudni sehova becsipõdni, és nem fog lityegni sem..

Downhill!!

fifi
tegnap, meg ma is voltam vele kint az ártérben, tetszik a paripa, pár apró hiányosságot találtam rajta, egyik ilyen az elsõ fék bowdenjének elvezetetlensége...
a becsúszószárhoz csak nem fogom kábelkötegelõzni hosszú távra, így majd oda is szerkesztek valami kis távtartót, és megint képbe jön az eszterga+alumínium kombó 😊

Tényleg zsír a gép jó vásárt csináltál ha karbantartod akkor 1000 évig jó lesz. Grat hozzá!

fifi
na ma a melóban csináltam esztergával metamidból ilyen kis dugaszt a hátsó háromszög fékkoznol feletti összekötéséhez, mert ott van egy lyuk, nem értem mi célból, és nem kell, hogy a tél dzsuva beegye nekem oda magát...

precízség rulez! 😊

fifi
nem keménykedek én... ez tuti...
köszi amúgy a véleményeket, ill segítséget...

gordon 24
Ez ki fog birni ha nem ugrászl meg durvulsz vele.. Ha csak igy szépen lightosan terepezgetsz turázgatsz birni fogja..

Ha viszont nem ,hanem durvulsz akkor a váz se fogja birni.. Erösnek tünik oké.. De nem arra van.. Szóval jó bicó, de nem a keméyebb iparra való..

Downhill!!

jó kis gép ez 😊

fifi

na ez lett...
brutálnak néz ki a váz, sztem bírni fogja a súlyomat, az elsõ telótól félek kicsit, de használom amíg bírja, aztán ha gatya, akkor szétszedem, hátha alakítható valami a belében/motorteló tapasztalatom van/

A csuklód attól is fájhat, hogy nem helyes az üléspoziciód a bringán nagyon elöre vagy dölve és ezért jobban terheled a kezed.

Szerintem ha bemész egy boltba és kipróbálsz pár bringát meg fogod találni azt a méretet ami neked jó. Írtad, hogy a régi bringád 18-as volt az szerintem kicsi én 180 vagyok és 18 használok szerintem neked nagyobb kell. A súlyoda szerintem nem gond hiszen nem akarod használni extrém körülmények között a bringát.

fifi
tehát akkor inkább arra menjek mi a kényelmes ugye?
anno a boulderem 18-as volt ha jól emléxem, viszont akkor nem voltam ekkora súlyban... 😊

Szerintem kb min egy 20 kell neked de lehet, hogy még nagyobb de ezt tényleg neked kell megnézni mert a váz geometriája is számít, hogy neked mi a kényelmes.

Hát ezt neked kell eldönteni bemész a boltba és felülsz megnézed melyik a legkényelmesebb neked.

fifi
most néztem amúgy egy ismerõsöm boltjában egy MALI viper-t...
tetszik, jó áron is adná, de félek a 16-os váztól. bár õ gyõzködik, hogy úgysem kell nekem magasles/ami igaz is, mert fáj a csuklóm hosszú távon/ de nem tudok dönteni...

fifi
mekkora vázzal kb?

Szia!

Hát én szerintem nézd meg a Magellan kínálatát mert jó minõségû és azért még megfizethetõ bringákat gyártanak. Szerintem vagy a Hydra vagy ha kicsit több pénzed van akkor a Cratert érdemes megvenni én ennél drágább bringát nem vennék a te helyedbe ezek tökéletesen alkalmasak arra amire te használnád. Én egy Hydrat használok már 2 éve télen nyáron napi szinten és meg vagyok vele elégedve.

fifi
sziasztok!

vázolom a helyzetet:
anno teljesítménytúráztunk/túráztunk MTB-vel sokat, bejártam hegyet völgyet anno egy régi Gepidával, volt SCOTT boulderem/még azokban a 90-es években amikor az LX hajtókar fekete volt 😊/ lényeg: 10éve nem tekertem melóba járáson kívül...
mos áll a házhoz olyan 80-100K /sisakom még megvan, tehát az nem kell/ és úgy gondoltam fogok venni egy mtb-t magamnak ismét, mert hiányoznak a régi idõk.
190vagyok és 120 kiló, tehát az érdekelne, ki mit ajánlana ilyen árfekvésben; ekkora embernek... igaziból nem fogom én hárdkór csapatni, csak tekerni akarok, vannak itt mifelénk árterek stb, esetleg néha felkeveredek a Mátrába, de ott is csak szigorúan tursita szédelgés lenne a tempo.
elõre is köszönök minden tanácsot...

mrzoltan
Hát ez kész...
R.I.P
Mondom benézek biztos van vmi jó kis téma,erre ez...
Részvétem!
Remélem leszárad keze, lába, töke annak aki elvitte.

A melóhelyednek nincs valami biztosítása, õrsége, bármilye, ahonnan esetleg be lehetne hajtani a bringa értékét?

istenostora03
Büdös cigányok <#idiota>

Blasta
Kösz mindenkinek!

Bezártam a mhelyem pincéjébe (tároló vagymi). Lakatostul persze.
Ez van, én nem bringázom többet.
Egy élmény volt srácok! 😉

"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"

gordon 24
Részvétem! Tényleg.. Én ezért nem hagyom egy percre sem egyedül.
Lehet rajta 10 lakat akkor is elviszik. Rohadt egy nép ez.

Downhill!!

láttam bikemagon is elöbb , részvét , Mo. az énszememben sajnos emlitésre sem méltõ bizonyos helyzetekben <#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1>

Szabi84
<#szomoru1>

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
Wazze..
De hát most lett kész..

Ezt is??
ott hagytad valahol??

Downhill!!

Blasta
Majd megszakadt a szivem baszki :/

Blasta
Szemét város, szemét emberek.

Elvitték ma az Univegám. 😞

Elég egyedi darab, magam raktam össze, és amúgy sem sok rohangál belõle, szóval ha VÉLETLENÜL valaki esetleg összefutna vele, plz tegye amit jónak lát.

Én idénre tuti befejeztem a bicózást, lehet, hogy egy életre (legalábbis amig Mo-on élek biztosan).

Fuck them all

Egyébként Fennt Van a Youtube-on az Olimpiai Pálya http://www.youtube.com/watch?v=lsUuKACOmoE
valaki meg tudná mondani ,h az MTB olimpiát (23.-a szombat),amin Parti András indul ,lehet-e teljes egészében valamelyik csatornán nézni??mer az m1 re van kiírva ,de sztem nem adnak belõle túl sokat,Az extrem pedig nissan világkupát közvetít.
bardocz
Decathlonba láttam néha,majd ha legközelebb ott járok beszerzek egyet.Jónak tûnik,és amilyen hangja van amikor droidok használják,mint egy sugárhajtású gép😄 köszi!
http://www.power-ball.hu/

Csukló és alkar erõsítéséhez.
Nem próbáltam még, de mások véleménye szerint nem rossz.

bardocz
Na,akkor ezt majd kipróbálom,meg keresek rá technikát mit hogyan csináljam.köszi a tippet
Krezga
Csuklóddal annyit tudsz csinálni, hogy most pihenteted, aztán meg majd erõsíted, hogy ne húzódjon meg annyira(lehet súlyzóval is, ez alkarra meg csuklóra jó, meg azzal a kis gumikarikával, nem tudom mi a neve, ami szintén jó alkarra meg csuklóra)
bardocz
Szerintem még mindig nem értitek mi a bajom.A csuklóm gyenge,így amikor elesek,és kézzel támasztok(amihez a kesztyût ajánljátok),akkor a csuklóm gyengeségébõl fakadóan 1 hétig fájni fog vele minden mozdulat.És ezt nem tudom mivel oldhatnám meg,és az a csuklóprotektor jónak tûnik,mert szerintem ha azt meghúzom,akkor tartja a csuklómat rendesen.Sisak meg pályára alap,csakhát fullface-re nincsen pénz,és nem is nagyon lesz.
Krezga
Hosszúujjas kesztyû tényleg nagyon hatásos, ezt tanusíthatom. Nekem már védte meg a bütykeimet is, meg utánna a tenyeremet, aztán ez már kinyírta, és vettem egy jobbat(Fox), ami nagyon kényelmes és egyszer már ez is megvédett. Meg a sisak szintén nagyon jó dolog, mentem már haza(szédelegve😊) vérzõ fejjel, mert beton pályán ugrálgattam sisak nálkül. Ugye aki hülye....😄
bardocz
Buikóra nincsen pénzem,mármint állvédõsre,a mostani sima,de nem a cc-s,hanem amit erre találtak már ki.Pryme,nekem azt mondták,hogy szar,de amennyit hordom...és véd ugyan úgy,basztam már be benne a fejem,szegény sörösdoboz összenyomódott rendesen:_D

Viszont kár,hogy az nem védi a csuklómat:S De amúgy olyankor fáj így,amikor kézzel támasztok le esésnél,én úgy értettem,hogy a csuklómra esek,mintha fekvõznék,csak mondjuk 1.5 méter magasról😄
Blasta
Ohhh, nagyon köszi, megnyugtattál 😊

Igazából tegnap egy fél órát elpöcsöltem a fék beállításával és máris kevésbé súrlódik a kanyarokban, ámde olyan keményen fog mint a p**csa 😊
Mondjuk még nem kopott be rendesen.

KÖSZI!

gordon 24
Csuklódat nem fogod tudni megvédeni! Az a legjobb ha veszel egy hosszúujjas kesztyüt. És ha esel a kezzel támassz le.. A kesztyü elszakadhat ebbe de a kezed megussza.
Meghát térd védõ könyök védõ stb.. Jahh és ha dirt pályán mész és nem vagy egy Steve Peet😄 Akkor állvédõs bukó!

Downhill!!

gordon 24
Nem kell vele foglalkozni! Nekem átütõs elöl a villa, és igy is surlódik ha keményen rátelhelem az egyik oldalra.. Ennyit tud tekeredni.. Nem baj az jó az úgy..

Downhill!!

Blasta
Srácok, most, hogy elöl 203-as tárcsa van, a kanyarokban néha hozzáérnek a pofák. Ez gondolom a teló miatt van, mert nem átütõs és hajlik?

Vagy esetleg egy korrekt, kemény felnivel lehet-e orvosolni-e a problémát-e?

(annyira nem zavar, csak azé mégis)

hát néha én is érzem azért a csuklomon h azért finomabban kéne

bardocz
Engem a lábam annyira nem érdekel,tegnapi után fáj a térdem,seggem,hátam,de ezektõl még tudnék bicózni,csak a csuklóm a nagyon szar.