BMW.Sauber F1 Team
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
The only speedometer is in your head.
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
1. Alonso Ferrari (😎 1:11.470 127 k.
2. de la Rosa BMW Sauber-Ferrari (😎 1:12.094 80
3. M.Schumacher Mercedes GP (😎 1:12.438 82
<#taps>#taps>
.2º 26 Kamui Kobayashi Sauber 00:01'12''056 00:00'00''334 82
.3º 28 Lewis Hamilton McLaren 00:01'12''256 00:00'00''534 96
Elsõ tesztnap (Valencia) végeredmény:
Massa - 1:12.574
De la Rosa - 1:12.784 BMW Sauber
Schumacher 1:12.947
Rosberg - 1:13.543
Paffett - 1:13.846
Barrichello - 1:14.449
Buemi - 1:14.762
Kubica 1:15.000
lehet idén érett volna be a BMW fejlesztése :S
Miért tartja meg a BMW nevét a Sauber?
A Sauber 2010-es autójának bemutatója kapcsán ismét felmerült a kérdés, hogy miért maradt BMW Sauber F1 Team a hinwili istálló neve annak dacára, hogy Peter Sauber visszavásárolta csapata többségi tulajdonrészét a müncheni autógyártól. A válasz prózai: jogi okokból - ez a feltétele ugyanis annak, hogy a gárda jogosult maradjon az F-1 jogdíjaiból való részesedésére, amire a tavalyi konstruktõri 6. hely feljogosítja. Emlékezetes: tavaly a Brawn nem tarthatott igényt a jogelõd Honda által kiharcolt pénzre, igaz, most a Mercedes számára egyszeri kivételt biztosítottak a névváltásra. A BMW logója eltûnt a Sauber emblémájából, amint az a csapat új honlapján is látható. Peter Sauber a C29 bemutatóján elárulta: a 2010-es idény végéig nem adnak be névváltoztatási kérelmet. A kérdésre, hogy a hajtásláncot szállító Ferrarit nem zavarja-e a BMW neve, a 66 éves csapatfõnök nemmel válaszolt.
A névnél sokkal életbevágóbb kérdés, hogy a C29-et egyelõre egyetlen jelentõs szponzori matrica sem díszíti. Sauber elárulta: az istálló idei költségvetése alig 40 százaléka a tavalyinak, így a télen meg kellett válniuk 140 alkalmazottól a 400-ból. "Úgy vélem, több szponzorunk lesz, amint elkezdõdik a szezon, vagy legalábbis az európai idény" - fogalmazott. - "Egyszerûen nem volt idõnk támogatót keresni. Csak karácsonykor véglegesítettük a terveinket, akkor pedig már nehéz komoly szponzort találni." Sauber azonban hangsúlyozta: az idei költségvetés biztosított, ráadásul az erõforrás-korlátozási egyezmény (Resource Restriction Agreement) értelmében a közeljövõben a riválisoknak is hasonló szintre kell leszorítaniuk büdzséjüket. A BMW Sauber technikai igazgatója, Willy Rampf hozzátette: a szûkös lehetõségek ellenére a bahreini idénynyitóra elkészül a C29 elsõ komoly aerodinamikai fejlesztõcsomagja is.
Ez már nem csak a festés,hanem valóban az új autó.
Elég jól néz ki ez is,de azért a McLaren jobban tetszik.
2 Kép róla (sajnos nem túl nagyok)

Nálam vetekszik a 2005-ös McLarennel,és a 2007-es Ferrarival.
Hát ez az autó sem változott valami sokat a tavalyi BMW Sauberhez
képest😊Legalábbis ha ezt is laikus szemmel nézem.
(115) Mc.steve 2010.01.31. 19:41
(113) Michael Schumacher FAN
Tiszta BMW,igy nem csoda,hogy betudták mutatni!<#eljen>#eljen>
Számomra elég furcsa,hogy miért BMW.Sauber-ként indulnak,amikor Ferrari lesz a motor is,és a váltó is.
Eddig bemutattak 3 kocsit,de az eleje mindegyiknek majdnem egyforma,de azért tetszenek a festések,és az újítások.
Kíváncsi leszek.
ezek is német sport autók
ez még most is így van prémium és megfizethetõ kategóriában is,ha realisták akarunk lenni,manapság (is) a legjobb autók a német autók. BMW,Audi,Mercedes,VW,Opel. Persze van néhány olasz márka,pl Ferrari,ami igen híres meg stb,de ilyen autója nagyon kevés embernek van. Sõt a németek autógyárak ezen a téren (prémium sportkocsik) is fel fognak jönni szerintem, pl. Audi R8-sal vagy a Mercedes SLS-el, bár nekem utóbbi nem tetszik annyira.
Ez igaz,csak tudod,a gond az,hogy a németek azóta a világ élvonalában vannak,mi meg sehol se... <#szomoru1>#szomoru1>
Ez így volt,Szisz Ferencnek hívták az illetõt.
a német márkák voltak a legjobbak a világon
a 2. világháború sajnos betett nekik meg nekünk is 😞
az világ elsõ autóversenyét is magyar származású nyerte meg
Mercedes dettó.
ups and downs
-hoztam csak két képet róla
-nekem tetszik,de a nagy vonalkód nem
-a tavalyihoz kísértetiesen hasonlít ez a modell,az eleje viszont kicsit más.
Azért nem rossz.

(Azért akkoriban tényleg sok versenyt nyertek a német márkák. Mercedes,és az Auto Union-ha jól emlékszem)
Ha jobban megnézem,elölrõl azért nem olyan rossz ez a festés. Kíváncsi leszek milyen kasznit álmodtak hozzá Brackleyben:

aki még nem látta az nézze meg a A Nácik Autóversenyzõje címû filmet!
-Hoztam néhány képet,az új festésrõl,hála az f1híreknek. Tudom nem kapcsolódik szorosan a témához,de mégiscsak német a Mercedes is,meg Schumacher is.
-Még azért megvárom a többi képet is,de eddig ez a festés nem nyerte el a tetszésem,olyan semmilyen,semmit mondó.Értem én,hogy ez a tradicionális szín,de szürkébõl is lehet jót csinálni,lsd: McLaren 97-tõl. Hát reméljük Schumiék nem szürkülnek majd bele a mezõnybe.
A teljes f1hírek cikk
ups and downs
Ha már új pilótát akartak a csapathoz hozni,akkor is a lehetõ "legérdekesebb" választás. Nem azért,örülök,hogy de la Rosa visszatér az f1-be,semmi gondom vele,csak hát sose volt extra gyors,emlékszem Schumival mit küzdött a 2006-os magyar gp-n,úgy, hogy MS-nek sokkal rosszabb állapotban voltak a kerekei.
A rossz nyelvek szerint, a szponzorok pénze billentette Rosa oldalára a mérleg nyelvét,hivatalos megfogalmazás szerint,pedig a McLarennél szerzett tapasztalata.Hát majd meglátjuk,sok sikert Neki, de véleményem szerint Klien,Heidfeld,Fisichella trióból szinte bárki jobb lett volna.
Peter Sauber választása Pedro de la Rosára esett
Egy újabb versenyzõi állással kevesebb van a 2010-es Forma-1-es mezõnyben (már csak öt hely kiadó), miután a Sauber istálló kedden bejelentette, hogy szerzõdtette Pedro de la Rosát. A rutinos spanyol pilóta legutóbb 2006-ban versenyzett a Forma-1-ben, azóta a McLaren tesztpilótája volt.
Peter Sauber megvalósította az általa legjobbnak tartott pilóta-kombinációt, hiszen az elsõ teljes szezonjára készülõ Kobajasi Kamui mellé a tapasztalt, 38 éves Pedro de la Rosát szerzõdtette, akinek rutinja biztosan jól jön majd az autó fejlesztése során. A két csapattárs közt jó tizenöt év a korkülönbség.
"Pedro hosszú éveken keresztül egy élcsapatnál dolgozott a legmagasabb technikai színvonalon. Ebbõl a tapasztalatából csapatként mi is profitálhatunk, nem is beszélve Kamuiról"- érvelt csapata hivatalos közleményében Peter Sauber csapatfõnök.
"Mindig is hittem benne, hogy egyszer még versenyzõként is lehetõséget kapok"- vette át a szót Pedro de la Rosa. "Mióta a tesztlehetõségeket ilyen radikális módon korlátozták, mindent ezen célom megvalósításának rendeltem alá. Hihetetlenül várom a szezont Peter Sauber csapatával, amely 1993 óta a Forma-1 meghatározó szereplõje"- bókolt újdonsült munkaadójának a spanyol.
De la Rosa még a szezon rajtja elõtt, február 24-én betölti 39. születésnapját. A feleségével és három kislányával Svájcban élõ pilóta 1999-ben mutatkozott be a Forma-1-ben az Arrows színeiben. Késõbb a Jaguar sikereiért küzdött, majd 2003-tól a McLaren teszt- és tartalékpilótája lett, 2005-ben egy, 2006-ban a szezon utolsó nyolc futamán állt rajthoz a wokingi csapattal. Eddigi legjobb eredményét a 2006-os Magyar Nagydíjon érte el, második lett.
Ezzel a mai bejelentéssel azon mendemondának is lõttek, mely szerint a Ferrarinál tartalékként számításba vett Giancarlo Fisichella lesz a Sauber versenyzõje. A rutinos olasz így minden bizonnyal Maranellóban marad.
De la Rosa "elvesztésével" a McLaren nem marad tesztpilóta nélkül, hiszen Gary Paffett eddig is a csapat tagja volt, és ezentúl vélhetõen õ lesz az elsõszámú tartalék. A hétvégén a mclarenes Jenson Button még úgy nyilatkozott, hogy az új autót Valenciában elõször Pedro de la Rosa viszi pályára, ám ez értelemszerûen már nem így lesz.
Fotó: McLaren
Forrás: f1hírek

tehát volt értelme kifejleszteni
Gumpert Apollo S
ez is német 😄
Amúgy nemtom minek bejelenteni, habár nem csak a Ferrarinál szokás.Ha jól emlékszem Lujza is mondott valami hasonlót.Lelkük rajta.
ups and downs
de ez már kezd unalmas lenni😊)
Miért van az,ha a Ferrari leigazol egy korábbi élmenõt,akkor azok rögtön bejelentik,hogy utolsó csapatuk lesz az F1-ben?
Na majd,ha engem is leigazolnak,bejelentem én is rögtön 😄
Bár,a Mercedest is nagyon szeretem,sõt! Kedvenc német autógyártóm (na meg az Audi). Bár az új BMW-k is jók,na meg a Porsche és a VW is 😄
Na mindegy,nekünk legyen mondva,hogy olyan gondunk legyen,hogy ezen autók valamelyike között õrlõdjünk 😊