BMW.Sauber F1 Team

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Jeff Gordon
hát azt mondják,hogy ilyesmi lesz,legalábbis az aerodinamikája.Kíváncsi leszek rá,meg a többi autóra is,mert az se lenne jó,ha mindegyik teljesen egyforma lenne :S

The only speedometer is in your head.

antijuve
várjuk még meg azért a hivatalos bemutatót 😊.
mindenesetre, hát...érdekes látványt nyújt ez az autó 😄

ups and downs

Jeff Gordon
gyerekek íme a jövõ,lehet megbarátkozni vele:

MaSzKa
Nehezen lehetett beállítani a BMW-t, árulta el Rampf

Némi információt már korábban nyilvánosságra hozott a BMW annak kapcsán, hogy miért szerepeltek haloványabban az idény második felében, mint az elsõben, de Willy Rampf, a csapat technikai igazgatója új tényekkel szolgált a visszaesés hátterérõl. A hinwiliek nemrégiben elismerték, a szélcsatornában tesztelt elemek nem váltak be a pályán, de most fény derült a BMW 2008-as modelljének egy alapvetõ problémájára is. "Az F1.08 beállításai csak egy nagyon szûk tartományban voltak ideálisak. Nehezen lehetett az egyes, különálló paramétereket úgy meghatározni, hogy állandóan ebben az intervallumban maradajunk. Okultunk ebbõl, amit felhasználunk 2009-ben" - közölte Rampf a Forma-1 hivatalos honlapjával

Thiessen: Kubica sértésnek vette, ha lassú volt a BMW

MaSzKa

antijuve
a BMW honlapján sikerült megtalálni 😄
Monacoban 4 kört kapott, Braziliában pedig 1-et.Így valóban nem esett ki idén (se).

ups and downs

antijuve
igen, valszeg az lesz amit mondotok :S.sajna még nem találtam ilyen statisztikát.de remélem sikerül 😄

ups and downs

MaSzKa
ok

szerintem 5futamon körözték le 1x 1x azért

antijuve
lehet.de én úgy emlékszem h kiesett egyszer.de utánanézek

ups and downs

Jeff Gordon
de öt futamon 1-1et már igen😊)

antijuve
öt kört nem lehet kapni 😄D.
vhol kiesett😄

ups and downs

MaSzKa
sztem sehol
csak körhátrány 😄

antijuve
ezek érdekes statisztikát.csak egy a baj:hogy a megbízhatósághoz párszor nem járult gyorsaság😞.

Heidfeld hol esett ki?

ups and downs

MaSzKa
A legmegbízhatóbb autó

A megbízhatósági tabellát a BMW-Sauber istálló vezeti, 2196 teljesített körrel (a maximális 2234-bõl).

Megbízhatóság / versenyzõk

1. Nick Heidfeld - 1112 kör
2. Robert Kubica - 1084 kör
3. Nico Rosberg - 1068 kör

(maximálisan teljesíthetõ körök száma: 1117)

A leggyorsabb

Kimi Räikkönen nem tudta megvédeni bajnoki címét, mégis õ a leggyorsabb mezõnyben. A Ferrari versenyzõje tízszer teljesítette a futam leggyorsabb körét.

1. Kimi Räikkönen - 10 leggyorsabb kör
2. Felipe Massa - 3 leggyorsabb kör
3. Nick Heidfeld - 2 leggyorsabb kör

antijuve
elõbb leszek én a BMW tesztpilótája 😄

ups and downs

Jeff Gordon

antijuve
hát asszem ezzel a kijelentéssel nem lehet vitatkozni

ups and downs

MaSzKa

antijuve
jólvan tudom.meg is mondtam h szerintem miért volt az.

ups and downs

Tigristank
Ez a "Hamiltonnak kurva nagy mákja volt" részre volt reagálás. 😊

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

antijuve
akkor ezek még annyira se számítottak volna mint most.20 pont plusszal már tök mindegy h büntetik-e Hamiltont, vagy nem.

ups and downs

Jeff Gordon
így van Maszka,75-75 ponttal végzett Kimivel együtt,de a finn 2 versenyt nyert,míg Kubica 1et,ezért Kimi a 3.

MaSzKa

Jeff Gordon
hát igen,és ha nem adnak neki futamgyõzelmet úgy,hogy köze sem volt,pl a belga futamhoz,akkor most megint máshogy lenne😊))
én örülök,hogy ilyen jó futam lett ez,azt nem mondom,h nem megérdemelt Hamilton címe,azért jópár pole-t szerzett,nyert 5x is,szóval nem ment rosszul,bár a tavalyiért inkább vb címet érdemelt volna mint az ideiért.

Tigristank
Na és a Hamiltontól elvett spai gyõzelem, amit Massa kapott meg utólag? Plusz még ott volt pl. Hamilton megbüntetése Japánban. Ugyanilyenért Trulli most nem kapott semmit...

Szerencsés élet az, ha a bor amit iszogatsz, öregebb, mint a csaj, akit kúrogatsz. :D You buy a Ferrari, when you want to be somebody. You buy a Lamborghini, when you are somebody.

MaSzKa
aSSZEM A kUBICA SAJNOS4. lett csak 😞((((

antijuve
oké, persze.Kubica mondjuk mindkettõjüknek bezavart (Vettelnek meg Haminak is).De ha nem csak ezt a futamot nézzük, akkor Hamiltonnak kurva nagy mákja volt, hogy 7 pontos elõnnyel érkezhetett ide (Magyaro meg Szingapúr.Ok, elsõ helyszínen neki is defektje volt, de ha úgy érnek célba h Massa 1.Hami 2.most pont fordítva lenne minden).Mindegy már😄.Nekem nem volt mindegy ki nyer, mert Hamiltont nem szeretem, Massát meg igen😄

ups and downs

Jeff Gordon
hát azért abban volt valami amit Czollner is mondott,értelmetlen volt Kubica izmozása... mázli volt,de ha massa nyert volna,akkor az is mázli lett volna😊 szerintem jó futam volt,nekem mind1 ki nyert,tetszett ez az izgalmas végjáték😊)

antijuve
Hát véget ért.Sajna Hamilton nyert 😞 Ekkora mázlit 😞(

ups and downs

MaSzKa
RÖVIDHÍR - Vasárnap véget ér a 2008-as szezon, és bár a világbajnokok kiléte még nem ismert, hamarosan a jövõ évre való felkészülés kerül a középpontba. Ennek bizonyítéka, hogy már a második csapat hozta nyilvánosságra 2009-es bemutatójának idõpontját.

A BMW Sauber az alaposan megváltozó szabályrendszereknek megfelelõen elkészített 2009-es autóját január 20-án, Valenciában mutatja be a nagyközönségnek - értesült a Motorsport-Total.com . Az F1.09-es kódjelû négykerekût már aznap pályára is viszik a Ricardo Tormo versenypályán, amit a Forma-1-es csapatok tesztelésre használnak.

Elsõként a Toyota jelentette be bemutatójának idõpontját, a Kölnben székelõ japánok január 16-án leplezik új négykerekûjüket, egyelõre meg nem nevezett helyszínen.

MaSzKa
A Brazil Nagydíjon búcsúzik a BMW-Sauber mérnöke, Urs Kuratle. A szakember tizenkilenc éve dolgozik a Formula-1-ben, de neve akkor vált igazán ismertté, amikor a 2007-es Spanyol Nagydíjon nyalókás emberként szabad utat adott Nick Heidfeldnek, holott az anya nem volt a helyén.

Kuratle 271 futam után Vancouver-be (Kanada) költözik, és helikopter pilóta lesz. Munkáját az FIA technikai vezetõje, Jo Bauer is elismeri. "Köszönöm, hogy veletek szinte semmi problémám nem volt. Remélem, hogy nem fogod megbánni a döntésedet."

Kuratle mellett a csapat technikai igazgatója, Willy Rampf is távozik posztjáról.

antijuve
Nyugodjon békében

ups and downs

MaSzKa
Dieter Stappert váratlan halála megrázta a BMW Motorsport alkalmazottait. Az osztrák szakember érdeme, hogy Nelson Piquet az 1983-as esztendõben bajnoki címet szerzett a Brabham-BMW volánja mögött. Négy nappal a 66. születésnapja elõtt szívinfarktusban hunyt el 2008. október 17-én.

"Az autósport egy igazi szenvedélyes és szimpatikus szakembert veszített el. Dieter hatalmas szerepet játszott a BMW autó- és motorsport tevékenységeiben." – jelentette ki a BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen.

<#sir><#szomoru1>

antijuve
a futamon!

ups and downs

antijuve
maximum volt.

ups and downs

MaSzKa
fos 1 7vége volt<#szomoru1>

antijuve
sajna jogos a bünti.bár én úgy emlékszem h Kocka nem készülõdött hanem már gyors körön volt😊.elõbbi esetben értelmetlen lenne a büntetés😊

ups and downs

Jeff Gordon
Heidfeld rajtbüntetést kapott Coulthard feltartásáért

A versenybírók Kínában sem unatkoznak, az utóbbi idõben sokat foglalkoztatott stewardok a sanghaji kvalifikáció után három helyes rajtbüntetéssel sújtották Nick Heidfeldet, aki feltartotta David Coulthardot a Q1-ben.

A Kínai Nagydíj idõmérõ edzésének elsõ etapjában a BMW-s Nick Heidfeld az utolsó kanyarban megelõzte David Coulthardot, aki utolsó gyors körére készülõdött. A megzavart skót sportszerûtlenséggel vádolta kollégáját, mivel a német a kört be sem fejezte, hanem a bokszba hajtott.

Heidfeld úgy szerezte meg a hatodik rajtkockát, hogy az elõtte végzõ Mark Webbert motorcsere miatt megbüntették. A BMW Sauberes német végül a 9. rajtkockából várhatja a vasárnapi startot.

forrás: f1hírek.hu
kép: BMW.Motorsport

Ha ez valóban úgy történt ahogy Coulthard mondja,akkor teljesen egyértelmûen megérdemelte

Jeff Gordon
nem újdonság,lásd 2006os Japán GP,Schumi is így járt,egész évben jól ment a furik,aztán egyik pillanatról a másikra bummm.. Persze motorprobléma bármikor elõjöhet😊 de BMW-nél mondjuk nem jellemzõ,csak mostanra lelassultak,ha Renault így fejlõdik tovább jövõre bajban lehetnek...

Amúgy kiváncsi vagyok már erre az új autóra,amiért beáldozták a szezon végét ismét..

norbi56
Egész évben megy a szekér csak most romlik el hát bazz

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

antijuve
Kubica oooooooo
Heidfeld-et meg sztem meg fogják büntetni 😞

ups and downs

MaSzKa
<#szomoru1>

Jeff Gordon
Hát igen,de sajnos ahogy Gyula is mondta most,Theissen szerint így,hogy újra esélyes a csapat,mindent megtesznek Kubica vb címéért.Csak szerintem már késõ...

Villeneuve<#worship><#eljen>

MaSzKa

<#eljen><#eljen><#eljen><#taps><#taps><#taps><#worship><#worship>

MaSzKa
A korábbi Formula-1-es versenyzõ, Jacques Villeneuve korábbi csapatának, a BMW-Saubernek szorít a bajnoki küzdelemben. A kanadai pilóta úgy véli, hogy a legjobban Robert Kubica érdemelné meg a bajnoki címet.

"Robert az egyetlen, aki megérdemli. Nem állt a rendelkezésére olyan gyors autó, mint Massának vagy Hamiltonnak, mégis hiba nélkül teljesítette az évadot. Izgalmas, hogy hárman is harcolnak a címért, mert mindenki azzal számolt, hogy a végére csak ketten maradnak. Hamilton és Massa is hibázott, ami lehetõvé tette Kubica számára a felzárkózást." – idézi a BBC a kanadai pilótát.

"Hamilton tehetséges, de a mélyvízbe dobták, és elhitetik vele, hogy õ a legjobb. Nem lennék a helyében."

A sorozatos büntetéseket azonban Villeneuve sem érti. "Fontos, hogy egy versenyzõ próbálkozzon, akkor is ha benne van a hibázás és az ellenfél kiütésének lehetõsége. Az autóversenyzés ilyen, és addig, amíg nem veszélyezteted az ellenfeledet, vagy nem szándékos a manõver, addig rendben van."

MaSzKa
<#eljen>

norbi56
hááá ja😄
1.KUB
2.HEI
3.RAI
HAM OUT
MAS OUT ez jó lenne😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

antijuve
sztem nem😊

ups and downs

MaSzKa
de bírnám ha megint az lenne, mint japánba 😄