Focus dízel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century
Na ezt írd csak be valamelyik autó fan topicba... Akkor melyik dízel a jó??
Az elsõ, amit meg kell szokni, hogy kb.4000-nél már érdemes váltani, mert ott már csak hangos, de nem erõs. Ugyebár a Calit meg tolni kellett, és pont ott indult el, ahol ezt már kapcsolhatod feljebb.
Viszont tetszett, hogy ha jól elkapod a váltásokat(vagy automatát veszel), az olyan érzés, mintha egy mozdonnyal utaznál: húz, mint a barom.
Fontos még, hogy fele annyi üzemanyagból kijössz, mint a Calinál, sõõõt!
Gondolkodom, egy kis tuningon, mert azért ennek ki lehet tágítani a hasznos ford.szám tartományát, és több erõt is lehet beletenni.
Egyébként a Focus, mint olyan nekem nem tetszett, de 1 hónap után már megszerettem. Kényelmes(bár az üléseknek sokkal gyengébb az oldaltartása), és minden kézre áll.
Szerintem jó kocsi!
Mentol, te vagy az én emberem!!! 😊))
Megéri, vagy nem éri meg átülni? Ennyit szeretnék (ráadásul az olcsóbb tddi-be)
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
Igen, szar autó. mechanika, elektronika szar.
kívül szép, belûl szép (szubj.) a motorjával SEMMI gond sincs, nem fullad le, "alul" erõtlen, de aztán megy rendesen. alul--->1800-2000 rpm alatt.
de hagyjuk, lécci a pözsó témát, ez nem az a topic. ez ford dízel topic. Nem kell összehasonlítgani más autóval, más motorral.
A FORD dízelei közti különbségek érdekelnek...(tartósság, megbízhatóság, élettartam, fenntartási költség, menettulajdonság, fogyasztás)
Tényleg: én 4-5 évest szeretnék venni (annyira telik pénzembõl), 70.000-140.000 futott km-esek vannak számít nekik a 140.000 km?
borg: neked van, volt Fordod? Esetleg dízel Fordod? Szereltél már ilyet? Netán Ford dealer vagy? Ajánlom figyelmedbe a legelsõ hsz-t!
Egyébként ez tényleg így van???: "A TDCI a pözsótól van benne." Csak azért kérdem, mert az általam linkelt forrás szerint a TDDi továbbfejlesztése.
Manapság egyre kevesebb egyedi autó készül, köszönhetõen a globalizálódásnak. Ennek az az eredménye, hogy óriási konszernek gyártják ugyanazt a szart különbözõ neveken (ld.: GM). Mostanra lejutottunk oda, hogy még külsõleg sincs semmi különbség "két" autógyár modellje közt(pl.: Fiat-Suzuki - a Suzinál SX4nek hívják). Rengeteg "különbözõ" autónak ugyanazok a fõdarabjai.
Innen nézve igaza lehet borgnak a pözsó-szállal kapcsolatban.
DE, szerencsére a gyártók néha megpróbálják a közös masszát különbözõ szempontok, és lehetõségeik (K&F) szerint jobbá tenni. Ezért azt gondolom, hogy nem igazán szerencsés mégse a borg-féle pözsós dolog.
Mazda B2500,mielõtt kérdezed és 3 éves. :-) Sose volt semmi baja,azt leszámítva,hogy nem elég nagy,mert eddig 2x is nekem jöttek,mert nem vették észre... egyszer álló helyzetben találták el. :-D
Tudod mit, vegyél fordot. Meg pözsót is.
De hol a fordod a top10-ben?
Tessék, 2005-ös statisztika, méghozzá az emberek szavazatai alapján.
A top10-ben említés sincs fordról, ellenben a last10 meg tele van pözsóval. De biztos õk is hülyék mind, mind a 76000 ember.
De az is biztos "hamis", hogy a 8 autó kategóriából 6-ot japán autó vitt el...
És a 2003-2004-2005-ös adatok is fedik egymást, kb ugyanazok a márkák kerültek be a top10-be, és a last10-be is. Ja nem! Várj! 2003-ben a Ford Galaxy benne volt a LAST10-ben. Bocsi. <#rolleyes>#rolleyes>
De részemrõl itt vége, gyõzzön meg benneteket amikor majd a japán autó vontat a szervízbe 😊
Motor
Kühlung / Heizung
Räder / Reifen
stb.
Meg olvastam is autós oldalakon...
"A két motornál a blokk ugyan az, csakúgy mint a fõtengely, a hajtókar és a dugattyú . A fõ eltérés a befecskendezõ rendszerben van (és ehhez kapcsolódóan az elektronikában)"
De ez csak azért, mert megkérdõjelezte a Ford Focus megbízhatóságát, pedig biztos te is ezt hallottad, ha már ilyet vennél 😊
De a többiekre is igaz ez... Vicc amit mûvelsz már. Ebbõl már csak büntipont adással mászhatsz ki...
Tényleg nem akarok kötözködni, de szerintem az ilyen statisztikák csak az egyik szempont autóvásárlásnál.
Azt mondjátok, hogy a tddi fogyasztása jobb?
Szinte új autó. Se km, se használtsága nincs. De még ha van is valami baja, azt garban intézi a szervíz, és nem jut el az adachoz a pannenstatistik-ba.
De ez csak egyszerû logika végülis.
Ez alapján is igaz a megállapításom, 1-2 év alatt hirtelen tönkremmenni kezdtek? 😄
Különösen fontosnak tartom a 2004-es 0,7-es adatot...
Azért tényleg nem vágod ugye, hogy mennyire vicces amit irsz?😄