DIESEL vs BENZIN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
passat vizsga-óradíj 80 euró+mwst,mûszaki vizsga 3 munkaóra
a szerelõ lámpaállítás közben letöri a lámpaállítót sutyiban újságpapírral kitömi,hazafelé útközben derül ki hogy összevissza világít az autó
a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
BMW szalon ára 950 euro körül lett volna, a osztrákok a határ túloldalán pedig 1200-at mondtak.
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Az M47D20-on még Bosch VP44 hochdruck Einspritzpumpe van (136LE), ami bizony adagoló.
Csak a késõbbi M47D20TU-n van common rail (150LE).
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
😄DD
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
😄DD
5000 ért meg kimosta neki egy szerelõ😊
de ezt a kört párszor már lejátszottuk,képzeld az ivecóm még mindíg megy sõt a múltkori benzhines kiképzést is kibírta
egyébként ennek volt a testvére😊
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
ezek a 100 km utáni urban legendek meg unalmasak már,hogy van az hogy haver pdtdi-je 300-nál is mûködött hibátlanul?
mindíg olyanok emlegetik akik bizonygatni akarják hogy az õ benzinesük a csúcs és aztán nyugateurópában csak idióta tervezõk és lúzer vásárlók élnek
aki 3-4 milliós autóval jár és évente elmegy félmillió értékvesztésre az valszeg nem fog beszarni tõle
lehet rosszul gondolom de ezek a változógeometriásoknál már jóval 2000fordulat alatt felépül a töltõnyomás és ott akkor már pörög vagy 80-100e-t a turbó akkor pedig kell oda a kenés
Borg: akkor azt a túrót olcsón mérik .. fordokhoz fél milla felé jár ár 😊
Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.
A 7gen Civic IsuzuOpelHonda 1.7-es TD motorján pl menetrend szerû a turbóhalál, ha csak városban megy a kocsi. Elkoszosodik, aztán mikor kimész városból, és 3 fölé forgatnád, akkor nem tudja elállítani a lapátokat, már tilt is le. Túrócsere 150k. Tipikusan szintén 100e km fölött kb. (viszont legalább a civicnél kiterjesztették anno emiatt a garanciát)
Télen sokszor amennyi idõ alatt alapjáraton bemelegedne, annyi alatt majdnem célhoz is érek, pedig nem sietek.
1.6-al /benzin/ éppen ma éjjel jöttünk Pestrõl, az átlag 7.2volt
de ha már itt tartunk mindíg azt mondom hogy
'az utolsó jó ford a T-modell volt"😊
de gondolom a másik probléma ezeknél a tdci-knél hogy a változógeometriás turbó városi használatnál elég hamar elkokszosodik
minimum tudni kéne milyen arányban adták el õket,de még akkor is van ezer tényezõ hogy mit mikor miért adnak el
de totálisan dilettáns hozzáállás azt feltételezni hogy akkor adnak el flottaautót mikor az már szar
akkor adják el mikor a könyvelõ szól hogy venni kéne újat mert sok a bevétel
Borg pedig megmondta a frankót a 3276-os hsz-ben. Nem véletlenül írtam én sem, hogy szinte csak diesel-t lehet kapni használtan ennyi idõsen...
És 15K-ig tényleg "luxus" a diesel.
Szóval, ha tudtok úgy október körül egy szinte full extrás, szép és megbízható állapotú 2008-as (facelift utáni) 1.6 benzines Focus kombit, akkor jelezhetnétek nekem!
cng
szerintem teljesen felesleges évi 15k távolságra dízelt venni fõleg ha sokat használják városban kis távolságra
Mert ez a 100e km a vízválasztó, addig kb nulla bajuk van, utána meg zsinórban minden.
A koromszûrõ nem tökéletes, a kisebb részecskéket sajnos nem ejti csapdába, pedig jó lenne, mert azok a veszélyesebbek. Abban igaza van, hogy a befecskendezõk cseréje tényleg kib@xott sokba kerül, de a részecskeszûrõ sem örökéletû, ráadásul az is kib@xott drága.
Amúgy miért ragaszkodsz annyira az 1,6-oshoz?
Elég halott a fórum, így gondoltam, én is beleszólok a dologba. Nem tudom, olvastátok-e az alábbi cikket, szerintem érdemes és ugye pont témába vág:
Benzin vs. diesel
Én idén év vége felé tervezem egy családi kombi megvételét. A Focus 2007 végén/2008 elején kijött ráncfelvarott modelljei tetszenek (és ár/érték arányban nagyok jók). Speciel nekem a legfontosabb szempont a megbízhatóság és a kiszámíthatóság és természetesen a gazdaságosabb megoldás. Mivel évi 15000 km-nél nem nagyon fogok többett menni, feleslegesnek tartom a diesel saját célra a diesel megvételét. Tény, hogy gyakrabban kell majd megállnom tankolni és kb. 2 literrel többet fog enni a kocsim 100 km-enként, meg persez nem fog úgy húzni), de nem merek megkockáztatni egy 3-4 éves, 100000 km-es dieselt, aminek az elõélete nemigen ismert és esélyes lehet egy nagyob szervizköltség rövidesen. No meg persze használtautónál a papíron a km jó eséllyel nem annyi, mint a valóságban..
Egy a gáz: a mostani jól felszerelt 2008-as modellek között elvétve találni 1.6-os benzinest, így nehéz lesz levadésznom egy gazdagon felszereét benzines mosdellt.
Nektek mi a váleményetek? Ja, és a cikkben ecsetelt mikroszemcsés szénpor sem volt túl szimpatikus...