DIESEL vs BENZIN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Motoroj
Annyiféle megoldás született már (szerintem valamikor volt is szó ebben a topicban ezekrõl), mégsem látni még mutatóba sem (talán a Wankel kivételével, de az is „veszélyeztetett faj”😉.

Szerintem ezeket a mezítlábas négyütemûeket fogják reszelgetni amíg van olaj. Aztán ha tévedek akkor még bármi lehet, lehet hogy a soros hibridek miatt érdemesnek találnak valami mást is az áram elõállítására.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

pszihopata
én se,de szerintem érdemes lenne kicsit foglalkozni vele

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

Motoroj
Nem tartok tõle hogy elterjed.

pszihopata
scuderi engine-scuderi hybrid engine:

pszihopata

SötétBarom
Nem számít. Csak ne kelljen tankolni 😄

Amúgy szerintem a veszprémi vagy valamelyik lomira lenyomulok, aztán ráalkuszom valami fasza drótszamárra 😄DD

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

milyet?
már nagyon várom a tartós jóidõt végre vissza lehessen ülni a bringára 😞

Kezdetben vala a semmi. Majd az Úr mondá: \"Legyen világosság!\" - s továbbra is vala a semmi, de már látni is lehetett azt.

SötétBarom
Megyek bringát venni.

desigo
A VDA német autóipari szakmai képviseleti szervezet közzétette az E10 üzemanyag tankolására alkalmas és nem alkalmas gépjármûvek teljes listáját.

a lista pdfben
bertino

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

pszihopata
ez kurvára szar példa volt mert a két dolog teljesen más

én csak leírtam hogy nekem valószínüleg anyagilag jobb ha drága a benzin,de lehet hogy hosszútávon mindenkinek jobb
nem tudom mi a baj ezzel a hozzáállással?

semmi kárörvendés nem volt a hsz-emben

Aztán még a robogós beadvány bukásán hõbörögtél itt, hogy a magyar hozzáállás meg a szomszéd tehene... lol.
GregSB
Naja, talán eljutunk oda, hogy a boltokban a spanyol paradicsom helyett magyar legyen többségben.

pszihopata
nekem jó a magas benzinár mert egyre jobban veszik a 4T 50-es robogókat

a személyautóm gázüzemû,a triálmotorom óránként eszik 6-8 decit úgyhogy felõlem lehet 500 forint is
természetesen az inflációs hatásai érintenek,de a közlekedésünkön még bõven lehet ésszerüsíteni

max mindenki újragondolja az autóvásárlási igényeit,és lehet hogy a hazai termékeket ez fogja lassan újra helyzetbe hozni

budapestnek meg különösen jót tesz majd

Motoroj
Akinek van pénze, annak most megint egy kicsivel kevesebb lesz. Akinek nem nagyon van az vagy úgy spórol hogy kevesebbet megy, vagy ha ez nem lehetséges akkor máshogy spórol. Aki meg már máshonnan sem tud spórolni, az megszívja. Szerencsére nekem nem létszükséglet hogy autóval járjak, csak az a baj hogy az üzemanyagárakon kívül majdnem minden más ára is emelkedik sajnos.
Úgy érzem ilyen keveset már régen ért a pénz mint most.

bertino
hat mar engem is tenyleg elkezdett erdekelni, mit csinalnak az emberek a magas uzemanyagarakkal.
mi lesz a tobbseggel es a tobbi.

bertino

SötétBarom
Azért jó ha olyan autót van, amibe lehet venni komplett motort 60 rongyért 😄D

Motoroj
Azon én is gondolkoztam hogy nem 4-5 évente kéne a polgároknak kocsit cserélni, aztán rájöttem hogy most sem kötelezõ. Csak éppen egy 10-15 éves Octavia (csak a példa kedvéért) már nem olyan menõ mint egy zsír új.
Amíg nem üt be valami több százezerbe kerülõ hiba, addig biztos nem fogok kocsit cserélni.

pszihopata
'Az elektromos áramot LEHET környezetbarátan is elõállítani"

-én sehol sem írtam az ellenkezõjét,én hibrid és könnyített autókról írtam életciklusról és gyártási üzemeltetési járulékos hatásokról amibe beleteartozik minden

minek kevered ezt most ide?

Amatorversenyzo
Ja csak az a baj hogy amíg a kormánymérnökök nem adnak ki elég pénzt a triátlum ultimátum központ fejlesztésére, addig hiába lehet vrn az alternatív autók eltejedését.
Össze kell fogni és gyufáskatuja elv alapján, be kell gyûjteni a még megmaradt benzint és elraktáározni.

mercedes E320 CDI owner

Úgy mondod ezt, mintha a benzin meg a dízel üzemanyag kinyeréséhez, és finomításához, logisztikájához nem kéne ugyanúgy infrastruktúra... csak tudod egy különbség van a kettõ között: Az elektromos áramot LEHET környezetbarátan is elõállítani, fokozatosan át lehet térni fenntartható megoldásokra, míg a fosszilis tüzelõanyagoknál ilyen lehetõség nincs.
pszihopata
ha környezetvédelmi és energiahatékonysági szempontból nézzük az egész hibrid és üz.cella autó egy zsákutca mert a befektetett energia a legyártásra infrastruktúra kiépítése és üzemeltetésre jóval többe fog kerülni,mintha a jelenlegi motorok térfogatát és autók méretét csökkentenénk

viszont hiába csinálunk extrakönnyû alukarosszériát,ha a hegesztéshez és az aluminium elõállításához több energiát használunk el mint amit majd megspórólunk vele

elõször is az autók életciklusát kellene duplájára v. háromszorosára emelni /még ha ez az innováció ellen is hat/ na ez pont nem érdeke senkinek

szóval az egész fogyasztás és emisszió kérdés az autóiparban álságos,mert sosem számol a legyártás és az üzemeltetésen kívüli egyéb hatásokkal

ezt az egészet úgy kellene vizsgálni hogy pl. egy család 20 éves autózása milyen hatásokkal jár a környezetre,hány autót vesznek közben stb.

Motoroj
Nekem ez a megoldás is életképesnek tûnik egyelõre, csak nem biztos hogy öt év múlva is ugyanezt mondhatom a dologról.

desigo
Extra-takarékos Mazdák jönnek

"A Mazda szerint még nem jött el az alternatív hajtású autók ideje, még a hagyományos belsõ égésû motorokkal és csökkentett tömegû karosszériákkal igyekeznek csaknem negyedével apasztani autóik fogyasztását."
Motoroj
Az autóipar már nem csak benzin- és dízelmotoros autókról szól. Egyre inkább nem.

Ettõl függetlenül ha hirtelen ilyen állapot állna be, mint amilyen említésre került, annak valóban elég kedvezõtlen következménye lenne.

fifi
pontosan...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Sokkal komolyabb összefüggések vannak itt, mint amikre a cikk utal.

Hol nem szarná le az ember, hogy nem tud eljutni melóba, hiszen akkor már melója se lenne. Hiszen az autóipar meghal, azt kiszolgáló szintén, a gyógyszeripar szintén, a mûanyagipar szintén... komplett, és átfogó gazdasági összeomlást okozna. A legkisebb gondunk lenne, hogy a melóba hogyan jutunk el...
desigo
ne legyünk telhetetlenek elõbb legyen öccáz
Motoroj
Egyszer úgy is az lesz a vége. Nagyjából.

SötétBarom
Érdekes gondolatmenet.

SötétBarom
Valid.

Nem mellesleg, hülyére tudják trafizni magukat. 😄

pszihopata
felelõsen gondolkodó államnak vannak más hosszabbtávú érdekei is mint az aktuális bevételek
de lehet onnan is nézni hogy a megmaradt pénzt az emberek másra költik majd,és lehet hogy abból még az állam is jobban jár

SötétBarom
Ezt nem kifejezetten értem. Az államnak nem az a jó, ha sokat vesznek üzemanyagot?

GregSB
<#wilting>

desigo
395 Tamoil és HEM benzinkútja van Líbiának Németországban

Líbia az utóbbi években szinte észrevétlenül tett szert - felvásárlások révén - saját ásványolaj-konszernre Európában
desigo
Állami nyomásra csökken a benzinár
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Oroszországban
bertino

pszihopata
jah,az is biztos hogy amelyik ebbe beszáll az mindenben benne van<#nyes>

Palinko
sztem ezzel szedi fel a csajokat a tata <#eplus2>
pszihopata
Nem akármilyen motorra esett a választás, ugyanis ez a Packard 4M-2500 kódnevû, második világháborús amerikai 768 PT torpedóhajókba szerelt erõforrások egyike. Egy hajóban három ilyen motor dolgozott, melyek megbízhatósága és teljesítménye legendás volt. 100 oktános benzinnel a világháború elõtt még csupán 1200 lóerõt tudtak 2400-as fordulatszámon, késõbb a kompresszor módosításával 1500 lóerõsre növelték a 41,8 literes, V12-es erejét. A mágneses gyújtású, OHC, hengerenként dupla gyertyás és négy szelepes elrendezésû motor szívócsonkja közel 16 cm átmérõjú és a hengerek egyenként 3,5 literesek. Csak a motor szárazon közel másfél tonnát nyom.

pszihopata
ez is értelmes gép:

bertino
mad max idok jonnek lehet.

desigo
ahogy alakulnak az üzemanyag árak egyre több lesz a lopás :/

Üzemanyaglopások gyanúsítottjait fogták el Szabolcsban
Motoroj
Mint egy villanymotor.

bardocz
3140Nm nyomaték 1700-as fordulatnál. Azért az nem gyenge.