X-Com Apocalypse
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Cheat Engine bármilyen szoftverhez jó.
Hozzákapcsolódsz vele a processhez (játék.exe ... bár ebben az esetben inkább dosbox.exe :D )
Tegyük fel van 5000 pénzed. Rákeresen a játék memóriájában arra, h 5000. (4byte, esetleg float, de az "all" mindig működik)
Sok találat lesz.
Visszamész a játékba, költesz picit.. marad mondjuk 4522 aranyad.
Az előbbi találatok közül kiszűröd azokat, amiknek az értéke most 4522.
(ha kell ismétled a lépést párszor)
Ha megvan a cím, akkor szépen átírod a számot, és lehet akár 5 millió aranyad is :)
Van benne egy tutorial is, az első 2-3 lépés minden játékhoz elég kb.
Most nem azt mondom, hogy cheatelni jó, de ha ilyesmi érdekel, akkor ez tényleg egy univerzális ,megoldás :)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetõségekben, de az optimista látja a lehetõségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Mindegy is, találtam egy szerkesztőt: Apoc'd.
Régimódi, karakteres képernyőn bele lehet nyúlni a játék fájljaiba, vagy mentett játékállásokba, és átírni ami csak szem, szájnak ingere :) Be is módosítottam az egyik mentést, rendeztem a kérdéses vállalatok viszonyát velem, és az idegenekkel, illetve pótoltam az "elveszett" pénzt. Indulhat az invázió!
(Végjátéknál dúúrva bugba futottam: egy halom vállalat valamiért az idegenek haverja lett -pedig nem is kontrollálják az idegenek-, és amikor lelövöm az ufókat, pénzt követelnek a normális viszony helyreállításáért, kb 67k-t alkalmanként. Elég keményen megvágja a költségvetésemet -konkrétan az Annihilator gyártást-, gondoltam pótolom cheat-tel, de hát nem jön össze)
A topikot meg megyek, meglesem. :-)
Ha neked ilyen van/lesz esetleg, akkor tudd mit kell tenni :)
A Firaxis-féle új játéknak van itt saját topikja, követem folyamatosan.
A Firaxis féle kezdeményezésrõl olvastam, nagyon sok cikk jelent meg a Gameinformer oldalán, szemezgess. Így elsõ hallásra szép, de még túl kevés az infó számomra.
Vagy valaki tolja már? :)
holnap megyek haza
Nem tudom éle-e még a link...
Az Apocalypse-t akarnám játszani, de nem megy 32 bites windowson. dosbox-al is ugyan azt produkálja. valami tipp?
olvasgattam a hozzászólásokat, de összefolyik a három játék. <#wilting>#wilting>
ami az érdekes, hogy a sima Ufo: enemy unknown simán megy - a hang nálam is fura, mint itt sokan írták.
Steam haver, steam.
Hogy ne mondjak olyanokat...
steamen 2 kattintás XD
na persze én a steam verzióban is update-eltem a dosboxot, mert hangproblémák voltak, de ez mellékes XD
és ha látom, hogy van, akkor besétálok az Árkádba.
elképzelni nem tudnék egyszerûbbet, de komolyan
Most még azt is telepíteni kell...
Ugyanis nemfutok hirtelen angliába...
Engem igazából az elsõ 3 érdekelne.
<#email>#email>
Mert nagyon úgy tûnik, hogy ott nem sikerült valami.
probléma: nem lehet menteni
megoldás: a telepítés soran nálam nem hozott létre SAVEGAME könyvtárat, ez kell pótolni
pl c:\games\xcom3\game\xcoma\SAVEGAME
probléma: kifagy mikor taktikai küldetésre indulsz
megoldás: hiányzik a SCENARIO könyvtár ahová a taktikai küldetés ideiglenes file-ait helyezi el, ezt a könytárat kell létrtehozni
pl c:\games\xcom3\game\xcoma\SCENARIO
remelem érthetõen írtam
ha valakit erdekel irjon
Igaz, a stratégiai rész (nagytérkép, gyártás stb) az hiányzik, cserébe viszont Warhammer 40K világban megy.
Elég régi, XP-n nem is megy, és VirtualPCn tolom éppen win98-on :) Kicsit csúnya, de nekem még élvezhetõ :)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Van ugye az Altar cég Ufo trilogiája (aftermath, aftershock, afterlight), ami elég erõsen kötõdik az XComhoz. Van akinek nem tetszett a real time beütés (megállítható), nekem bejött, bár kicsit monoton volt, viszont a történetek klasszra sikerültek.
Aztán van még az Ufo:Extraterrestials, ami kezdetben egy fano által inditott XCom remakebõl nõtte ki magát teljesértékû játékká. Sok fan által fejlesztett moddal sokak szerint egész élvezhetõ is (én nem próbáltam, bár terveztem)
http://www.gamespot.com/pc/action/xcomenforcer/index.html
Egy doom másolat, csak ufo lényekkel.
Sajnos a háromnak csak a demoját tudtam kipróbálni,
így azt tudom mondani, hogy a második a kedvencem.
Köszke.
Ha sikerül ígérem a Te verziódat fogom használni, beccs'szó! :D
A Te verzióddal az a baj, hogy amint lepetézik a városban az elsõ UFO, akkor az épülethez kiszállás után (amikor az Alien-k támadásának ikonjára kattintok az adott épületnél), fekete képernyõvel kifagy.
Ami nekem van, az meg bázis támadásnál kéri a CD-t, ami soha nem volt korábban... így nem tudok vele játszani :-(
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
ha nem, akkor tessék azt használni, mert az a király.
ha nem az enyém, akkor meg imgmount-al mountold be az ISO-t.
sima mounttal nem biztos, h jól lesznek az opciók, mert az kicsit bugos(volt egy jó ideig, bár azt a hibát jeleztem a készítõnek, debugoltunk is kicsit közösen)
Eddig sohasem kérte.
DOSBox alol fut.
Tudna valaki dosbox config fájl leírást mellékelni az XCOM3-hoz, megköszönném.
de én mindig ablakban játszom. Akinek meg szélesvásznú van, az meg fõleg:)
http://www.ufopaedia.org/
No hát anno, mikor én is elkezdtem vele játszani, sok idõbe tellett, mire átláttam az egészet. Teljesen eltér a régiektõl, próbáltak sok újdonságot behozni és ez jó pont.
UFO vadászathoz én csak légi jármûveket használtam, a földieket teljesen kihagytam. Küldetéseknél is mindig körökre osztott módban játszottam-kissé lassú, de a stílusomnak megfelelõ. :-)
Esetleg a harmadik részhez nem tudtok Ufopediát? Mér régebben is kerestem, de sehol nem találtam.