Csoda vagy átverés a boszniai piramis?

Oldal 1 / 11Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nah, ha ezeket felnyitják "szép" dolgok fognak történni.

Desiderata
van újabb fejlemény? hol tart a feltárás?
Nemtudjátok, hogy a koordinátákat hova kel beírni?
De ezek "csak" kövek..talán az indiánok átjöttek Angliába kõnaptárat építeni??
Nem egyszerûbb ( Occam) feltételezni, h volt régebben már egy világot behálózó civilizáció, mely ( többek között) épített ilyen kõ-csillagvizsgálókat is?
Aztán jött 1 özönvíz ( melynek történetét minden néptörzs ismeri) és elsöpörte õket úgy ahogy voltak? ( valszeg valami komolyabb meteorbecsapódás az óceánba)

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Nemrég Ukrajnában is találtak piramisokat: link
Ez talán összevág azzal az elmélettel, hogy a kultúra bölcsõje Mezopotámia mellett a Közép- és Kelet-Európai térség. Csak itt valami miatt megállt a fejlõdés. A késõbbi görög és római kultúrák már mind keleti kisugárzásból jöttek létre.

Kara kánként folytatom tanításom.

Találhatnának még itt - ott egypárat...

A Barakat nevû egyiptomi geológus esküszik hogy a kövek kézzel csiszoltak. Én elhiszem neki, elvégre azért geológus hogy tudja mit beszél. A tudóstársadalom megosztott a kérdésben, vannak akik mellette, vannak akik ellene beszélnek. Az ásatásokból pedig egyre jobban az lászik hogy ez tényleg ember által emelt épület lehet.
Ahogy így nézegettem a címet arra gondoltam, h se nem csoda és remélem nem is átverés, hanem ( ha tényleg egy piramist rejt az a domboldal) akkor csak annyi történt, h a történelem tudomány roppant keveset tud még a múltról..

:-)

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Gyere el a kõfaragó mûhelybe, tudok mutatni én is szerszámokat.. :) :)

meg mutatták a faragók munkáját és eszközeit is...

\"Embertársaidat soha ne kezeld célok eszközeként, mindig csak önmagukban vett célokként!\" \"Cselekedj úgy, hogy akaratod maximája mindig általános tövényhozás elvéül szolgáljon!\"Immanuel Kant

Hétvégén volt egy mûsor a piramisokról, érdekes volt. Pl. megtudtam, hogy egy véletlen folytán tudják, hogy a piramisok belsejében nem ugyanolyan tömbök vannak, mint a "peremükön", hanem kõtörmelékkel vannak feltöltve bizonyos részek, nameg az is érdekes volt, hogy a nagy piramis nagyrésze mészkõ, és mindössze 4 k nagy tömb gránit, és egyenként 200 ember kellett hozzájuk. Meg az is érdekes volt, hogy egyfolytában rámpát mutattak, mert ezt látják a legvalószínûbbnek.
...

Mint említettem, sokat dolgoztam kõfaragó ismerõsömmel, készítettünk ezt-azt...a márvány a gránithoz képest szinte puha anyag..

Azt nem, de ha eleget ásnak a végén még megtalálják Attila sírját :D, végül is lehet hogy azért nem vitte le az idõjárás a földet róla (vala), mert mint tudjuk betemették (aztat vala)... :)))
A Függõkerteket is megtalálták már vagy ahhoz még nem fértek hozzá a lezuhant ufo roncsoktól? <#hehe>

Fejlemények: Állítólag újabb épületeket találtak, még egy piramist és egy templomot, vagy mit. És írást. olyan rovás félét megint. :))) Hát, több piramis mint kolbász. :)))
Jellemzõ, fontosabb a presztizs, mint az igazság.

Nemrég az Archeology.org lehozott egy durva kritikát Osmanagicról, és a feltételezett boszniai piramisról. Most pedig kénytelen-kelletlen megemlítik, hogy talán mégis lehetséges hogy egy "primitív" piramisról van szó. Ehhehe. a kritika még mindig címlapon, a megemlítés meg pár sor a "news" között.
Ezer évig tökéletesítették a technikát. Szerintem épp elég jól ment nekik.

gondolom valahogy így csinálták az egyiptomiak is:
http://www.himalayanacademy.com/taka/past/2004/September/September_10_2004/DSC_0015.jpg
Még sohasem faragtam követ. Szerintem meg kéne kérdezni egy kõmûvest aki gránittal és mészkõvel foglalkozik. Viszont azt tudom, hogy a gránit és a mészkõ is elég egyenesen hasad. Biztos, hogy kemény munka de idõtlen idõk óta a mai napig bányásznak és faragnak/hasítanak köveket. Sok felé a mai napig kézzel és egyszerû szerszámokkal. Azt tudom, hogy a szobrokon szarkofágokon és a kõbányákban megtalálták az eszközök nyomait. Bronzfûrészek, rézfúrók, kõkalapácsok. Úgy tudom, hogy a kínaiak a jadét bronzfûrészekkel vágták és koptatóanyagnak homokot használtak valószínûleg az egyiptomiak is. De szerintem a kövek többsége egyszerû hasított kõtömb.
Pharaoh
Valahogy csak megoldották az egyiptomiak, a görögök, a rómaiak, stb

Nem bírom megállni, de próbáljatok már követ bányászni bronz eszközökkel!! Vagy akár acéllal !
Tudjátok hogyan megy kézzel?
elõször is lyukat kell vésni a sziklába minnél mélyebbre.
Azután bele kell ékelni keményfa husángokat és el kell kezdeni vízzel öntözni. A keményfa aztán megdagad és lerepeszti a formátlan kõdarabot. Mire akár egyet is kifaragsz.. közben meg forgatni is kell valamely hossztengelye mentén, hiszen mind a 6 oldalát meg kell munkálni, nem is akárhogy!! Szóval aki nem próbálta az nagyon könnyen beszél..

A másik módszer, h bazi nagy tüzet raksz a sziklán és jól felhevíted. Azután pedig ráöntesz hirtelen nagy mennyiségû vizet. A hirtelen lehûléstõl elreped a kõ. Persze nem ott, ahol kelene..

Az egyiptomi piramis köveinek 99% a egyszerû téglatest. Egyen méretben
minden hegyet azonnal kikérdezni!
Hát az egyiptomi szakemberek valóban megerõsítették hogy ezek piramisok. Valami 1 hónapog fognak ott dolgozni az egyiptomiak is.

Szóval mostmár tényleg nézzen körül mindenki otthon hogy nem egy piramis tövében lakik-e. :))
ja értem már hogy miért first, ha tényleg igaz az a nagyon durva 12000 éves becslés...
"na de könyörgöm, azt a követ még ha a folyamatos szállítást meg is oldották (még pár ezer ember) ugyanezzel a tempoval kellett bányászni + méretre alakitani-csiszolni. Olyan pontosságal amit azokal a szerszámokkal nem valószínû hogy pillanatok alatt kivitelezni lehet."

A megoldás az, hogy nagyon sokan voltak. Ha mondjuk 1 követ kibányászni 1 nap, és méretre faragni+csiszolni még 1 5-5 munkásnak, akkor 3000 munkás képes 10 percenként 1 követ elkészíteni.

Azt kiszámolta már valaki hogy a v alakú sínen felfelé guruló duplakúp megfelelõen nagy megvalósítása estén, egy ilyen szerkentyûvel lehetne-e ekkora köveket emelni?
Pharaoh
Azét a kövek nagy része egyen méretre készûlt, így nem volt nehéz úgy megfaragni, hpgy passzoljanak.

Itt azért megint elõtérbe kerül a logisztika. A követ nem máshol kell megcsiszolni, hanem ott a helyén, hiszen illeszkednie kell a mellette lévõ formájához. Ez a helyszínen való csiszolgatás, összefûrészelés, mellétolás ez mind idõ és helyigényes.
" kb 10 percenként helyére került 1 kb 2 tonnás kavics, na de könyörgöm, ..., ... ugyanezzel a tempoval kellett bányászni + méretre alakitani-csiszolni."

Ha 5 percenként kerül helyre egy kõ akkor az egy óránként 12 követ jelent, naponta pedig 144 (60/5*12) 12 órás munkanappal számolva.
Ha két ember egy nap alatt egy követ bányászik ki és két ember egy nap alatt egy követ csiszol meg. akkor az naponta és kövenként 4 ember. Vagyis 576 (144*4) ember elég a bányászáshoz és csiszoláshoz hogy tudják tartani a tempót. Ezzel a számmal még bõven nagyvonalú is lehetsz ha akarsz és megszorozhatod 10-el. még akkor sem sok.
Én a helyükben azért a first european pyramidot átírnám greatest european pyramid-ra.
Fõleg ezer évek alatt.

Ez is nagyon érdekes: "After studying excavations on the north side of the pyramid, Barakat concludes that the blocks here are handmade and have been created using a mould to form the blocks, which consist of an ancient 'concrete'-like mix. He also noticed a white line some 0.5cm thick between the blocks, indicating a cement-like substance has been used to adhere
the blocks together. A similar method has been seen in the construction of the Egyptian pyramids. "
Azt írja hoggy az egyiptomi csávó szerint betonoztak a jó öregek, meg fuga is volt közöttük. Ehhehe, érdekes lenne a vitáitok szempontjából ha igaza lenne :)))

De ilyet azért tud a természet is.
Erre meg azt mondják, valami írás:Katt

Már szinte hallom a rovás-fanokat.:-)
Ehhehe, haladunk: "Leading geologists from Egypt have confirmed that the pyramidal structure discovered near the town of Visocica is indeed a pyramid. Dr Aly Abd Barakat (an expert on Egyptian pyramids) visited two areas of excavation - the north and east faces - at the structure, which is now known as the Bosnian Pyramid of the Sun. His conclusions about the blocks on the eastern face is that they are of a similar construction to those found in Egyption pyramids - the blocks are handmade and polished; in Egypt, stones were polished to reflect the sunlight. Barakat also believes that the blocks, 4m x 1.5m in size, were brought here from a different location."
0,5 mm a rés két kõ közt

nos hát sokmindent leirtatok, én annyit kérdeznék hogy ezek a kibaszott ügyes egyiptomiak hogy a ragyába csinálták meg azt: hogy ugye az épitést kb 10k ember végezte, kb 10 percenként helyére került 1 kb 2 tonnás kavics, na de könyörgöm, azt a követ még ha a folyamatos szállítást meg is oldották (még pár ezer ember) ugyanezzel a tempoval kellett bányászni + méretre alakitani-csiszolni. Olyan pontosságal amit azokal a szerszámokkal nem valószínû hogy pillanatok alatt kivitelezni lehet. A nagy piramison olyan pontosan vannak ilesztve, megmunkálva a kövek hogy talán 1 papírlapot be lehet dugni közéjük (de nem 100%) <#nemtudom>

Miért nem szabadalmaztatta az a csehszlovák valaki. Az nagyon egyszerû , sokba se kerül. Csak be kell bizonyítani, hogy mûködik.
Ez jó, de azért tényleg mégiscsak meg lehetne nézni egy (elektron)mikroszkóppal.

Ez itt nem placebohatás, hanem egyszerû önbecsapás esetleg, ha a borotva valójában nem élesebb. (A placebohatás ezzel ellentétben valós változás, csak nem egy adott dolog váltja ki közvetlenül, hanem az <ön>szuggesszió.)

Persze, ha a természettudományok által ismert törvények nem engedik meg a mûködését, akkor majd szólok a piramisomnak, h nem élezhet borotvát sem, és ne is produkálja nekem itt a piramis hatásokat..

Nos, én nem vagyok kutató-fizikus, de a II. V.H.-ban pl az oroszok is ezt használták..( és sokan voltak ) :) aztán egy Csehszlovák valaki szabadalmaztatni is akarta..

Pharaoh
Az a baj, hogy a személyes kipróbálásba a placeboeffektus is belejátszhat, ha látnék egy elektonmikroszkópos képet a piramis elõtt-utáni pengérõl, az tán meggyõzne.

A pénz nem volt gond: A pénz még nem is létezett akkor. A munkások természetben kaptak fizettséget. fõleg kajában de szerszámokban, nyersanyagban is.

A kaja nem volt gond: Hála a Nílus áradásának Egyiptom az ókori világ éléskamrája. Gondolj csak ara, hogy a Bibliában a zsidók hányszor menekültek egyiptom földjére mert mindenhol máshol éhhínség volt. Vagy arra hogy egyiptomot a római császárok magánbirtokká tették, és az ott termett gabona felesleggel képesek voltak ellátni az egész itáliaia félszigetet.

A gabona nem az egyetlen növény amely a megfelelõ környezetben megõrzi a csírázóképeséégét. Vannak 2000 év után kicsírázó lótuszmagok, olajfamagok stb.
Nagyanyáméknak is volt régen ilyen kis "borotvaélezõ" piramisa. Ez persze még nem sokat jelent, sajnos nem tudtam kipróbálni, mert addigra már elveszett.

Pharaoh
És hogy lesz éles? Eldiffundálnak a vasatomok, de nem diffúz módon, hanem koncentráltan az él körõl, meghatározott helyekrõl, vagy többszörös magfúzióval vasatomok keletkeznek az él tetején, pótolva a lekopott réteget?

Oldal 1 / 11Következő →