Final Fantasy XIII: Lightning Returns
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Azon felül ha felraksz energy stasht (felszerelés), akkor az is tölti és még Fangnak is van egyolyan lándzsája, ami tölti a TP-t.
Mivel egy szörnytõl csak egyfajta dropot kaphatsz, szerintem nem érdemes egyszerre használni mind a kettõt, inkább azt hazsnálni, amelyik dropot meg akarod kapni.
Kicsit kísérleteztem, hogy hogyan lehetne summon nélkül is lezúzni a teknõcöket.
Ott van a Generals Belt, ami kimaxolva 25% fizikai sebzés ellenállást ad. Egy belt megvétele és kamxolása 51k, ami mejdnem, hogy olcsó. 200-ból megvan egy ember, 600-ból a csapat.
Ezek szerncsére stackelõdnek, de nem adódnak össze, hanem összeszorzódnak, tehát 4 db 69% ellenállást ad.
Ez már nem rossz, a teknõc 10k-s sebzésébõl csak 3k jön át, ami egészen kényelmessé teszi a csatát.
A teszt csata nagyon szépen alakult, 3 körbõl lent volt a teknõc, nagyon büszke voltam magamara 😊))
Viszon van egy szépséghibája a dolognak: a csata így, több stagger körbõl és gyógyításokkal, mert azért kell ez is 6-8 percig is elhúzódhat.
Így viszont egyszerûen nem éri meg. A summon+lecsapás két és fél perc, amíg visszaszerzem a 3tp-t, még mindig kevesebb mint az elõbb említett csata.
Tehát egyelõre marad summon+lecsap+TP visszatölt, mert idõben ez a leggyorsabb. Ha ki lesznek maxolva a karakterek, az aktív csapat fegyverei és felszerelések, megpróbálom újra summon nélkül.
Van valakinek esetleg valami jó taktikája teknõcök ellen, hátha be tudom integrálni ez optimális stratégiába 😊
Nekem ha jó sorozatom van, akkor 4-5 teknõcöt meg tudok úgy ölni, hogy az elsõ próbálkozásban (csatában)megvan a death.
Amúgy pont most volt, hogy a csatában a legelsõ death összejött.
7 mp alatt megvolt az Adamantoise, vigyorogtam, mint a tök 😄😄😄
Viszont ezzel megadtad a 413-as postban lévõ dilemmámra a választ.
Ezért volt meg hamarab a stagger mert Light benne volt a partiban és a Lionhart gyorsította a stagger folyamatot.
Köszi 😊))
Amúgy úgy tûnik, hogy majdnem mindegy, hogy melyik fegyvert nyomod, nincs ultimate weapon (csak Lightningnál 😊)) ), csak a játékstílustól függ, hogy melyik a jobb, 2+300 SRT vagy mag különbség eccerûen nem sokat számít.
A karakternek lesz a fõtulajdonsága, mondjuk 2.400, erre jön bónuszként tárgyakból 5-800 és az egyik fegyver ad 500-at a másik 800-at mondjuk. Ez azt jelenti, hogy egyik esetben lesz mondjuk 3.500, a másiknál 3.800-as STR vagy MAG. Nem komoly különbség. Ráadásul, ha tápabb kiegeket használszm akkor még kisebb a különbség.
Érdemes inkább a fegyverek különleges tulajdonságaira rámenni, pl. mindenkinek van olyan fegyvere amilyik nagy bónuszt ad, de nem tud staggerelni, neke mez azonnal kiesik. Érdemes megkeresni a játékstílusnak legmegfelelõbbet.
Egy harc alatt elmentem 50!!!!!! Death varázslattal, aztán majdnem földhöz vágtam a kontrollert. Kész, ha valakinek van ötlete írjon!
Azaz el fogsz költeni 8-12 millát fejlesztésre.
Nem fog a 200k hiányozni 😊
(a teknõsök által dobott platinum ignot elmegy 150k-ért)
Ha viszont leverted, megnyílik az utolsó kristály szint is és sokkal megasabb szintre tudod magad tápolni, mint nélküle.
A végsõ monsta leverésével nem változik semmi a gran pulson, mindent lehet folytatni, szerintem érdemes nekimenni.
Tényleg észrevehetõ a különbség.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Valamit rosszul csinálok, mert ennek nem szabadna ennyi problémát okozni, mert eggyel simán elbántam már.
Csak azért nem adom el a másik kettõt, mert nem vagyok benne biztos, hogy stackelõdik-e.
Hát igen, a Behemot King-el nem is volt bajom, amíg kétlábra nem állt.
Ez északon van a kis tónál(pocsolya) ha jól emlékszem
PSN ID.: Beegabor
Growth Egg duplázza a kapott CP-t
Igen, az utolsó boss elõtti mentõpontra rak vissza ha stáblista után elmented és azt visszatöltöd.Teleport segítségével vissza lehet menni a missziókat csinálni,fejlesztgetni
Most kerültem át én is a szabadon járkálható (küldetéses) területre és -- bár sokat farmoltam elõtte a kristályt - rájöttem nagyon gyér vagyok. Elsõ akinek nekiestem nagymellényel az a Behemot King volt... úgy elkente a szám, hogy csak néztem. Aztán rájöttem, hogy ezen a területen õ a King a többi mobbal nem volt problémám. Vagy másfél órám ráment a próbálkozásra a kingel de ilyen szinten (lvl.3. mindegyik emberem) a legjobb eredményem az volt, levertem olyan 12.000HP-ra (igen csak pár csapás lett volna hátra). Eléggé elkedvtelenedtem. Ez a Growth egg cucc nekem is kell (ez mit is csinál tulajdon képpen?).
Ja és ezek szerint a játék folytatható ha végigvittük?
Mert ha így haladok a 100-as szintet soha nem érem el még az 50-es is nehéz így.
A következõt kell tudni a fejlszetésrõl:
Ha állati izéket raksz bele: kicsi xp, de növeli a szorzót
Ha technikai izéket: sok xp, de csökkenti a szorzót
Ha raksz bele 40 wicked fanget (bótba kapható, nem is dárga), akkor azonnal 3x szorzód lesz.
Ha most használsz technikai izét, akkor ki tudod használni a szorzót, de azonnal csökken is.
Tehát itt az ideális startégia, hogy ha megvan a szorzó, akkor az elsõ techinai izé felhazsnálásánál minél több xp-t szerezni, mielõtt csökken, vagy elmúlik a szorzó.
Tehát miután feltorbóztad wicked fanggel, a lehetõ legtöbb xp-kell szerezni a következõ lépésben.
Ha alacsonyabb szintû a tárgy, akkor turbojetet javaslok (bolt), ha már magasabb szintû, akkor particle acceletarot (szintén bolt)
Én olyan 8 deatht tudtam rálõni, mielõtt kinyírt.
Így olyan 6-8 próbálkozásból sikerült kinyírtni.
Egyébként elég érdekesen számolja a játék a véletleneket.
Most éppen adamantoiseket farmalok és két adamantoise között letolok 5-6 adamanchildot, hogy feltöltõdjön a TP.
Volt olyan, hogy 10-12 csatából nulla! gold dustot dobtak.
Aztán mikor újra betültöttem a játékot másnap, akkor az elsõ 5 csatából 4 gold dustot dobott ...
Vanille-el állandóan deathet próbálok alkalmazni de nem használ... Már a Belladonna Wandbõl is Marlbolo Wandot csináltam hogy imrpoved debuffing II-es legyen és a magin szintje is 1400. Csata elõtt még használom a fertisol-t meg aegisol-t is és még Imperilt is küldök a köcsögre elõtte de egyszerûen nem akar megdögleni a Death-tõl. Kezdek ideges lenni mert sok pénzt elcsesztem a fegyverfejlesztésre meg nekem kell az a growth egg.
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2
Amikor visszatértem Édenbõl (postgame), akkor elég simán le tudtam nyomni egy teknõst (Adamantoise) death nélkül. (Summon, mire véget ér a summon pont megvolt a stagger, egy karakter SAB, 1 SYN, 1 RAV, buff és debuf, majd szétaprít Commandoval). Pont akkorra volt meg a stagger, mikorra visszatért a csapat maradék része.
Most vistont már táposabb vagyok, hamarabb megvan a stagger (Bahamnut beveri), mint a summon vége, mire visszatér a csapat, már félig le is ment.
Mivel a summon (sokkal) rosszabbul üt, mit a csapat, ezért az össz sebzés kisebb és a stagger végére nem tudjuk leütni.
Mire megvan az új stagger és elkezdenénk ütni, feláll a kecseg és elleátja a bajunkat.
Agyrém. Éden után könnyedén lezúztam vagy 10 Adamantoiset, de most hogy táposabb lettem nem megy ... 😄
Majd még tápolok, vagy keresek másik stratégiát.
Van egy rész, balra attól, ahol bejöttél elõször a pusztára, van ott 4 "pingvin" egy ösvény elõtt (most egy piros erõtér van a végén, ez visz majd a chocobokhoz) akik egy tárológömböt imádnak. Elég könnyû hátbakapni õket és könnyen meg van (12-15 mp) 3.000 cp.
Ha elég erõs vagy, van a puszta másik végén egy ösvény, ahol egy behemótking meg egy böszme csatáznak.
Tuti hátbatámadás, ha már elég erõs vagy õket is le lehet verni 12-15 mp alatt és 6.600 CP-t adnak. Nekem 7 mp a rekordom 😊
Itt elég hamar fel lehet tápolni magad az aktuális maximumra.
Ez után lehet menni a taknõsöknek, ha kell CP (40k), vagy trapezohedron (a végsõ fegyverekhez), vagy lé (platinum ignot, 150k-árt lehet eladni).
Jó tápolást! 😊
Csata elõtt fellövöd az összes buffoló sprét, mert jól jön egy kis segítség.
A csta elején SAB/SEN/MED csapattal mentem, ha nagy volt a gáz váltottam MED/SEN/MED-re.
A taktika az volt, hogy Vanille-lal addig lõtem a neoochu fejét Death-el, amíg meg nem feküdt.
Ez után már csak a megvak maradtak, amik sokkal veszélesebbek, mint a neo ochu.
Átálltam RAV/SEN/MED kombóra és ütöttem õket, amíg le nem ment a buff a sprékbõl. (1 megmuredelt)
Ez után summon. (még 1 megmurelt és a többi jól sebzõdött)
Miután lement a summon és a buff kicsit nehezebb dolgod lesz, de elvileg már csak három mag van hátra.
Újból RAV/SEN/MED, ha gáz van MED/SEN/MED.
Szépen lassan elfogytak a kecsegek.
KB. 8-9 perc volt. Meg 5-6 próbálkozás, mert akkor jött össze a Death.
Mi a takikája Minden ötletet szívesen várok!
Most jutottam ki nyitott terepre, és van egy behemot king nevû mob, és ilyen kutyák követik. Az istennek se sikerül leütni, valaki tudna tanácsot adni?
Köszönöm elõre is!
A vége negyon klassz volt, az uccsó csaták elsõre nehéznek tûntek, de a megfelelõ taktikával már majdnem könnyûek, annyira, hogy be is söpörtem a superstart 😄
Viszont az utolsó "dungeont" utltam mint a szart :/
Most hajrá post-game, úgy fejeztem be a játékot (hála a growth eggnek), hogy mindenkinek 999.999 CP-je volt. Volt mit osztani 😄
Hope: Hawkeye
Fang: Taming Pole
Szerintem.
Nem tudom zavarhatlak-e benneteket ilyen kérdésekkel, de valaki dióhéjban összefoglalná mi is történik itt valójában. Marhára nem értem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Hope-Snow utálkozás... totálisan röhej. Vagy én értem félre... ezt is. Elõször is Hope anyja elfogadta a fegyver, harcolni akart, és közben meghalt. Miért is lenne Snow hibája? Nem kényszeríttette semmire. Épphogy megmentette õket, vagy nem?
Meg ezek az összefonódások: ez annak a fia, az meg annak a testvére, aki emez menyasszona. A következõ miatt ez történt az történt.... ááááááá.