Final Fantasy XIII: Lightning Returns

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

köszi erre gondoltam én is. csak az a baj hogy a lionheart-ot csak a 12 fejezetbe lehet megszerezni én meg még csak a 11-esbe csinálom a mission-öket

Köszönöm szépen a választ! Ma ki is próbálom, hogy milyen😊
Persze, behemoth king erre tökéletes. (Ha az túl erõs lenne, akkor a behemoth king+böszme északon a teleportkõnél)
Azon felül ha felraksz energy stasht (felszerelés), akkor az is tölti és még Fangnak is van egyolyan lándzsája, ami tölti a TP-t.

Sziasztok! Én is most kezdtem el nyírbálni a teknõcöt de én a summon+death taktikával csinálom eleinte. A kérdésem az lenne, hogy tudtok mondani egy helyet ahol könnyedén visszalehet szerezni a 3 tp-t? mert akikkel harcoltam a pulsen kisebb szörnyekkel azok nagyon keveset töltenek vissza:S Köszi a válaszokat
Lehet benne valami, mert az elõbbi (collectors) a standard dropok esélyét növeli, az utóbbi a riktákét.
Mivel egy szörnytõl csak egyfajta dropot kaphatsz, szerintem nem érdemes egyszerre használni mind a kettõt, inkább azt hazsnálni, amelyik dropot meg akarod kapni.

Most, hogy kikerült Light a csapatból a gyorsan staggerelõ fegyverével újból le tudom nyomni az Adamantoise-t death nélkül, kb. ugyan annyi idõ alatt (2:30).

Kicsit kísérleteztem, hogy hogyan lehetne summon nélkül is lezúzni a teknõcöket.
Ott van a Generals Belt, ami kimaxolva 25% fizikai sebzés ellenállást ad. Egy belt megvétele és kamxolása 51k, ami mejdnem, hogy olcsó. 200-ból megvan egy ember, 600-ból a csapat.
Ezek szerncsére stackelõdnek, de nem adódnak össze, hanem összeszorzódnak, tehát 4 db 69% ellenállást ad.
Ez már nem rossz, a teknõc 10k-s sebzésébõl csak 3k jön át, ami egészen kényelmessé teszi a csatát.
A teszt csata nagyon szépen alakult, 3 körbõl lent volt a teknõc, nagyon büszke voltam magamara 😊))
Viszon van egy szépséghibája a dolognak: a csata így, több stagger körbõl és gyógyításokkal, mert azért kell ez is 6-8 percig is elhúzódhat.
Így viszont egyszerûen nem éri meg. A summon+lecsapás két és fél perc, amíg visszaszerzem a 3tp-t, még mindig kevesebb mint az elõbb említett csata.
Tehát egyelõre marad summon+lecsap+TP visszatölt, mert idõben ez a leggyorsabb. Ha ki lesznek maxolva a karakterek, az aktív csapat fegyverei és felszerelések, megpróbálom újra summon nélkül.

Van valakinek esetleg valami jó taktikája teknõcök ellen, hátha be tudom integrálni ez optimális stratégiába 😊

Valahol olvastam hogy a Collector's Catalog és a Connosieurs Catalog kiüti egymást. És mindkettõ 25%-al növeli az esélyét, hogy valamit megkapsz. Tehát ha 5% volt nélküle, akkor 6.25% lesz vele...
Állítom, ha nem akar öszejönni a death, vagy nem jön a drop érdemes újraindítani a játékot, mert érdekes a random.

Nekem ha jó sorozatom van, akkor 4-5 teknõcöt meg tudok úgy ölni, hogy az elsõ próbálkozásban (csatában)megvan a death.

Amúgy pont most volt, hogy a csatában a legelsõ death összejött.
7 mp alatt megvolt az Adamantoise, vigyorogtam, mint a tök 😄😄😄

Bocs, 453-as posztban lévõ dilemmára adtad meg a választ 😊

A Lionhartot (gyors stagger).

Viszont ezzel megadtad a 413-as postban lévõ dilemmámra a választ.
Ezért volt meg hamarab a stagger mert Light benne volt a partiban és a Lionhart gyorsította a stagger folyamatot.
Köszi 😊))

Amúgy úgy tûnik, hogy majdnem mindegy, hogy melyik fegyvert nyomod, nincs ultimate weapon (csak Lightningnál 😊)) ), csak a játékstílustól függ, hogy melyik a jobb, 2+300 SRT vagy mag különbség eccerûen nem sokat számít.
A karakternek lesz a fõtulajdonsága, mondjuk 2.400, erre jön bónuszként tárgyakból 5-800 és az egyik fegyver ad 500-at a másik 800-at mondjuk. Ez azt jelenti, hogy egyik esetben lesz mondjuk 3.500, a másiknál 3.800-as STR vagy MAG. Nem komoly különbség. Ráadásul, ha tápabb kiegeket használszm akkor még kisebb a különbség.
Érdemes inkább a fegyverek különleges tulajdonságaira rámenni, pl. mindenkinek van olyan fegyvere amilyik nagy bónuszt ad, de nem tud staggerelni, neke mez azonnal kiesik. Érdemes megkeresni a játékstílusnak legmegfelelõbbet.

Szét vág az ideg. 😄
Egy harc alatt elmentem 50!!!!!! Death varázslattal, aztán majdnem földhöz vágtam a kontrollert. Kész, ha valakinek van ötlete írjon!

Ez a Death varázslat engem is rohadtul felb@sz. Vanille-nek 2000 fölötti mag szint rányomok egy csatában vagy 20-at és semmi. Marlboro wand benyomva neki. Eddig ha ötször bejött a dolog már sokat mondok. A másik meg, hogy be van rakva 1 collector catalog és egy ennek a tovább fejlesztett változata, hát nagy részt egyáltalán nem ad jobb cuccokat. Most is sikerült a death varázslat, de semmi cuccot nem adott. Akkor meg minek van? Komolyan ilyen szarul összerakott fejlesztési rendszert nemhogy FF-be nem láttam, még egy Jrpg-ben sem.

Caine te Lighting melyik fegyverét húztad fel?

NE aggódj, nekem kb. 1 Millába került, hogy Lightningnak elvigyem a végsõ fegyverét olyan 50. szintig (100 a max). Szerintem kb. 1.5 Milla egy fegyver kimaxolása, fõleg ha az egyik catalist nincs zsebben és venni kell.
Azaz el fogsz költeni 8-12 millát fejlesztésre.

Nem fog a 200k hiányozni 😊
(a teknõsök által dobott platinum ignot elmegy 150k-ért)

Ha már ott vagy menj neki nyugodtan a vége bossnak, nem mehéz, csak taktikás.
Ha viszont leverted, megnyílik az utolsó kristály szint is és sokkal megasabb szintre tudod magad tápolni, mint nélküle.
A végsõ monsta leverésével nem változik semmi a gran pulson, mindent lehet folytatni, szerintem érdemes nekimenni.

Nem a cuccok számát növeli, hanem az esélyét, hogy lesz ilyen drop.
Tényleg észrevehetõ a különbség.

Köszi. Valószínüleg az utolsó boss(ok) elõtt még elrendezem akkor amit lehet. Remélem ettõl nem fog nõni a boss(ok) szintje.

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Kezdem érezni, hogy nagyon haszontalan vásárlás volt. :/

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Most éppen a titán tesztjét csinálom, de három Tonberry elkente a számat.
Valamit rosszul csinálok, mert ennek nem szabadna ennyi problémát okozni, mert eggyel simán elbántam már.

Én találtam berlõle hármat 😊
Csak azért nem adom el a másik kettõt, mert nem vagyok benne biztos, hogy stackelõdik-e.

Seth
Igen, még az utolsó mentõpontnál, a uccsó boss elõtt is vissza tudsz menni.

PSN ID.: Beegabor

Még annyit, hogy ha megvan Vanille eodonja, vissza tudok menni missiokat csinálni, anélkül, hogy végigvinném a játékot? (Csak mert én a vége elõtt akarok farmolni, meg missziózni. Ha végigvittem, lehet már nem lesz hozzá kedvem.)

Ja még egy kérdés: marha sok lovét ráköltöttem egy ilyen Collectors Catalog nevû cuccra. Elméletileg növeli a harc után felvehetõ cuccok számát. Ki is fejlesztettem csillagos minõségre, de igazándiból nem érzem, hogy több cuccot kapnék. :/

Köszi. Azért majd megpróbálom még a vége elõtt megszerezni azt a Grown Egg-et. Csak elõbb be akarom gyûjteni Vanille eodonját, mert azt még nem kaptam meg.
Hát igen, a Behemot King-el nem is volt bajom, amíg kétlábra nem állt.

értem köszönöm a gyors választ.
Seth
A 14-es küldit kell megcsinálni, utána lehet csak chocogolni 😊
Ez északon van a kis tónál(pocsolya) ha jól emlékszem

bejutottam a chocobo-s helyre amit ilyen piros fal volt ott mit kell majd csinálni látom a térképen a chocobo tollat de nem tom mit kell ott csinálni valaki?
Seth
Behemot King ráadásul ha leverted az energiája egy részét,akkor feláll 2 lábra és a hp-je is visszatöltõdik 😊
Growth Egg duplázza a kapott CP-t
Igen, az utolsó boss elõtti mentõpontra rak vissza ha stáblista után elmented és azt visszatöltöd.Teleport segítségével vissza lehet menni a missziókat csinálni,fejlesztgetni

Sok hasznos információval gazdagodtam most, mert pont ezek az én problémáim is, mint amiket lentebb írtatok.
Most kerültem át én is a szabadon járkálható (küldetéses) területre és -- bár sokat farmoltam elõtte a kristályt - rájöttem nagyon gyér vagyok. Elsõ akinek nekiestem nagymellényel az a Behemot King volt... úgy elkente a szám, hogy csak néztem. Aztán rájöttem, hogy ezen a területen õ a King a többi mobbal nem volt problémám. Vagy másfél órám ráment a próbálkozásra a kingel de ilyen szinten (lvl.3. mindegyik emberem) a legjobb eredményem az volt, levertem olyan 12.000HP-ra (igen csak pár csapás lett volna hátra). Eléggé elkedvtelenedtem. Ez a Growth egg cucc nekem is kell (ez mit is csinál tulajdon képpen?).

Ja és ezek szerint a játék folytatható ha végigvittük?

Ez a fegyveer fejlesztéses dolog engem is érdekel mivel chapter 11-ben vagyok és lighting-nak a fegyvere 22-es alig fejlõdik a többinek meg vagy max 10-es szintû nem nagyon vágom hogyan kell jó gyorsan kifejleszteni mert amiket dobálnak az ellenfelek szinte alig tölt valamit :S
Mert ha így haladok a 100-as szintet soha nem érem el még az 50-es is nehéz így.
Azon kívül semmi.
A következõt kell tudni a fejlszetésrõl:
Ha állati izéket raksz bele: kicsi xp, de növeli a szorzót
Ha technikai izéket: sok xp, de csökkenti a szorzót
Ha raksz bele 40 wicked fanget (bótba kapható, nem is dárga), akkor azonnal 3x szorzód lesz.
Ha most használsz technikai izét, akkor ki tudod használni a szorzót, de azonnal csökken is.
Tehát itt az ideális startégia, hogy ha megvan a szorzó, akkor az elsõ techinai izé felhazsnálásánál minél több xp-t szerezni, mielõtt csökken, vagy elmúlik a szorzó.
Tehát miután feltorbóztad wicked fanggel, a lehetõ legtöbb xp-kell szerezni a következõ lépésben.
Ha alacsonyabb szintû a tárgy, akkor turbojetet javaslok (bolt), ha már magasabb szintû, akkor particle acceletarot (szintén bolt)

Hülye kérdés de van valami tárgy vagy bármi amivel a fegyverekbe rakható XP mennyiséget lehet növelni? (szorzón kívül)

Pedig mindent jól csinálsz.
Én olyan 8 deatht tudtam rálõni, mielõtt kinyírt.
Így olyan 6-8 próbálkozásból sikerült kinyírtni.

Egyébként elég érdekesen számolja a játék a véletleneket.
Most éppen adamantoiseket farmalok és két adamantoise között letolok 5-6 adamanchildot, hogy feltöltõdjön a TP.
Volt olyan, hogy 10-12 csatából nulla! gold dustot dobtak.
Aztán mikor újra betültöttem a játékot másnap, akkor az elsõ 5 csatából 4 gold dustot dobott ...

Victor1103
Egyszerûen nem értem miért nem megy nekem😞
Vanille-el állandóan deathet próbálok alkalmazni de nem használ... Már a Belladonna Wandbõl is Marlbolo Wandot csináltam hogy imrpoved debuffing II-es legyen és a magin szintje is 1400. Csata elõtt még használom a fertisol-t meg aegisol-t is és még Imperilt is küldök a köcsögre elõtte de egyszerûen nem akar megdögleni a Death-tõl. Kezdek ideges lenni mert sok pénzt elcsesztem a fegyverfejlesztésre meg nekem kell az a growth egg.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Igen, Vanille SAB, Fang SEN, és Lightning RAV.

Victor1103
És kik voltak még a csapatodban Vanillen kívül? Gondolom Fang mert õ jó Sentinelnek meg még ki?

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

Most elég érdekes helyzetben vagyok.
Amikor visszatértem Édenbõl (postgame), akkor elég simán le tudtam nyomni egy teknõst (Adamantoise) death nélkül. (Summon, mire véget ér a summon pont megvolt a stagger, egy karakter SAB, 1 SYN, 1 RAV, buff és debuf, majd szétaprít Commandoval). Pont akkorra volt meg a stagger, mikorra visszatért a csapat maradék része.
Most vistont már táposabb vagyok, hamarabb megvan a stagger (Bahamnut beveri), mint a summon vége, mire visszatér a csapat, már félig le is ment.
Mivel a summon (sokkal) rosszabbul üt, mit a csapat, ezért az össz sebzés kisebb és a stagger végére nem tudjuk leütni.
Mire megvan az új stagger és elkezdenénk ütni, feláll a kecseg és elleátja a bajunkat.
Agyrém. Éden után könnyedén lezúztam vagy 10 Adamantoiset, de most hogy táposabb lettem nem megy ... 😄
Majd még tápolok, vagy keresek másik stratégiát.

Kerüld el.
Van egy rész, balra attól, ahol bejöttél elõször a pusztára, van ott 4 "pingvin" egy ösvény elõtt (most egy piros erõtér van a végén, ez visz majd a chocobokhoz) akik egy tárológömböt imádnak. Elég könnyû hátbakapni õket és könnyen meg van (12-15 mp) 3.000 cp.
Ha elég erõs vagy, van a puszta másik végén egy ösvény, ahol egy behemótking meg egy böszme csatáznak.
Tuti hátbatámadás, ha már elég erõs vagy õket is le lehet verni 12-15 mp alatt és 6.600 CP-t adnak. Nekem 7 mp a rekordom 😊
Itt elég hamar fel lehet tápolni magad az aktuális maximumra.
Ez után lehet menni a taknõsöknek, ha kell CP (40k), vagy trapezohedron (a végsõ fegyverekhez), vagy lé (platinum ignot, 150k-árt lehet eladni).
Jó tápolást! 😊

Én a 11. fejezetben gyõztem le, kicsit cinkes, de kivitelezhetõ.
Csata elõtt fellövöd az összes buffoló sprét, mert jól jön egy kis segítség.
A csta elején SAB/SEN/MED csapattal mentem, ha nagy volt a gáz váltottam MED/SEN/MED-re.
A taktika az volt, hogy Vanille-lal addig lõtem a neoochu fejét Death-el, amíg meg nem feküdt.
Ez után már csak a megvak maradtak, amik sokkal veszélesebbek, mint a neo ochu.
Átálltam RAV/SEN/MED kombóra és ütöttem õket, amíg le nem ment a buff a sprékbõl. (1 megmuredelt)
Ez után summon. (még 1 megmurelt és a többi jól sebzõdött)
Miután lement a summon és a buff kicsit nehezebb dolgod lesz, de elvileg már csak három mag van hátra.
Újból RAV/SEN/MED, ha gáz van MED/SEN/MED.
Szépen lassan elfogytak a kecsegek.
KB. 8-9 perc volt. Meg 5-6 próbálkozás, mert akkor jött össze a Death.

Victor1103
Hi! Láttam 5 kommenttel lejebb hogy Caine még a játék befejezte elõtt legyõzted azt a hülye hal lényt aki a Grwoth Egg-et adja. Az a cucc nekem is nagyon kéne de egyszerûen 1-szer csap rám és már game over. Mi a taktikája? Tápolni már nagyon nincs kedvem mert még az uccsó pályán is olyanm keveset adnak a szörnyek de ha lenne growth eggem akok adnék neki egy fél órát. Pedig nem mondanám hogy olyan gyengék mert mindenkinek 4000-5000 HP-ja van és a 3 ember akit használok az Lighting 1000+ STR, Hope 1000+MAG és Vanille 1000+MAG)
Mi a takikája Minden ötletet szívesen várok!

Sokat fejleszteni, nagyon sokat. Behemot King elég durva ellenség.

Üdv!

Most jutottam ki nyitott terepre, és van egy behemot king nevû mob, és ilyen kutyák követik. Az istennek se sikerül leütni, valaki tudna tanácsot adni?

Köszönöm elõre is!
Seth
Legutolsó boss-t 5 csillaggal kell leverni,ezután kapod meg a Superstar trophy-t

Mi az a Superstar?
Finito.
A vége negyon klassz volt, az uccsó csaták elsõre nehéznek tûntek, de a megfelelõ taktikával már majdnem könnyûek, annyira, hogy be is söpörtem a superstart 😄

Viszont az utolsó "dungeont" utltam mint a szart :/

Most hajrá post-game, úgy fejeztem be a játékot (hála a growth eggnek), hogy mindenkinek 999.999 CP-je volt. Volt mit osztani 😄

Ajánlom ezt az oldalt. A fegyvereknél meg tudod nézni, hogy melyiknek milyen lesz a végsõ értéke. Chocobo kincskereséssel és pár mission is ad.

Köszi esetleg valami a tanács a többieknél? Más Shroudokat lehet valahol szerezni a bolton kívül?

Lightning: Ogrenix
Hope: Hawkeye
Fang: Taming Pole
Szerintem.

Szerintetek egyes karaktereknek melyik fegyverét lenne érdemes felhúzni a 3. szintre?

A játék tetszik. 26-30 órát nyomtam és ott tartok hogy a négert, Vanillt elkapták és viszik kivégezni. A karaktereket MÉG MINDIG nem én választhatom ki. Már kezd frusztrálni.
Nem tudom zavarhatlak-e benneteket ilyen kérdésekkel, de valaki dióhéjban összefoglalná mi is történik itt valójában. Marhára nem értem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kik utálnak kit és miért, mi ez a kristállyá változik meg vissza? Az vágom, hogy Vanille meg Fang 500 éve bekristályosodott, most meg ki és nem emlékeznek semmire. Fang lerombolt valamit (??? neveken sem igazodok ki), hogy megmentse Vanillt, hogy szörnyé váljon vagy mi (de minek, ha egyszer már volt kristályba, tehát sikerült a fókusza... vagy nem?). Vanillnek most mi köze van ahhoz, hogy mi történt a néger kiskölökkel? Vagy ez kiderül? Most csak annyit láttam a csávó odarohant hozzájuk és megjelent a kezén a jel... Vanille semmit sem csinált.
Hope-Snow utálkozás... totálisan röhej. Vagy én értem félre... ezt is. Elõször is Hope anyja elfogadta a fegyver, harcolni akart, és közben meghalt. Miért is lenne Snow hibája? Nem kényszeríttette semmire. Épphogy megmentette õket, vagy nem?
Meg ezek az összefonódások: ez annak a fia, az meg annak a testvére, aki emez menyasszona. A következõ miatt ez történt az történt.... ááááááá.