telekinézis
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én nem ilyen vagyok.
Másik fele, hogy egy tudományos elmélet egyik legfontosabb jellemzõje, hogy elõrejelzést lehet belõle tenni a jövõre vonatkozóan. Pl. ha tudom, hogy a gravitáció milyen, akkor meg tudom mondani, hogy egy elejtett tárgy mennyi idõ alatt ér le a földre.
A te "elméletetdbõl"(valójában: alaptalan fantáziálásodból) milyen elõrejelzést tudsz tenni? Mennyit fog megmozdulni a Gellért-hegy, ha nagyon odébb akarom telekinetizálni? És ha még jobban akarom?
"Ezért arra kérlek benneteket, hogy írjatok még kérlek sok tudományos dologról."
Na, akkor mégis középiskolai korrepetáló-topik? Ezt a soook sok tudományos dolgot tanítják az iskolában. Persze csak felületesen. Ha valamelyik téma jobban érdekel, akkor felsõoktatásban elmesélik részletesen is.
De neked személy szerint elõször a tudománytörténet tanulmányozását javaslom, hogy egyáltalán értsd, hogy mit mondasz, amikor leírod azt a szót, hogy "tudomány".
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Amúgy, hozzáállás kérdése, hogy elfogadjuk e a másik elméletét, attól függetlenül, hogy hülyeségnek tartjuk e, vagy sem.Én elfogadom amiket mondtadok eddig, és megpróbálok belõle építeni egy másik elméletet, viszont az eddiginél jóval gyengébb elmélet és ez nem elég még ahhoz, hogy átlendüljön a dolog.
Ezért arra kérlek benneteket, hogy írjatok még kérlek sok tudományos dologról. Vegyétek úgy, hogy ez egy összefoglaló topic, a tudományok tudományáról.LEgyen ez egy olyan topic, ami magába foglal minden más topicot. LEgyen ez a topic.... a középpont.
1. megfigyelés megvolt elég mély szinten
2.elmélet felállítása adott, ha már megfigyeltél valamit
3. az elméletemm 100 %ig megfelel a valóságnak. :)
PEARL
Physical Evidence and Reasoned Logic
Azaz megfigyelünk, elméletet állítunk fel rá és megnézzük, hogy a valóság megfelel-e az elméletünknek. A trükkös rész az, hogy ne csak olyan eseteket nézzünk amikor nekünk lesz igazunk ;)
Valamint a tudományban az a szép, hogy nem hit, sõt még csak nem is tudás kérdése. Az áram ugyan úgy meg fog csapni egy hülyét mint egy intelligenset ha megnyalják a felsõ vezetéket.
Ha elborult fejtegetésbe kezdesz, amit alapszintû tájékozottsággal egyértelmûen cáfolni lehet, akkor annyit tehetünk, hogy szólunk, hogy hülye vagy. Nincs más megoldás, nem lehet arról vitatkozni, hogy az ég kék-e, vagy hogy a tárgyak lefelé esnek. Ha ellentmondasz ilyesminek, ott nem vita lesz, hanem kioktatás.
Ez van, a világ ilyen, a tudás meg nem demokratikus, nem szavazás kérdése. Az vagy van, vagy nincs. Neked nincs. Addig meg a véleményed semmit nem ér.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Mert te hülye vagy, mi meg nem... :P
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Odáig hasznos tudásról beszélünk, amíg nem vagdosnak szét feleslegesen és nem iratnak fel 27 féle gyógyszert az állítólagos gyógyulás céljából.
Nem mondom, hogy az orvostudománynak nicnsenek elõnyei, igen is vannak addig a pontig amíg nem a haszon lebeg a szemük elõtt.
Amúgy már nem járok suliba. :)
Viszont lenne egy kérdésem.... én miért írom ki a teljes nevem és a koromat a profilomra, ti pedig miért nem?
Ez csak vicc gondolom.
Komolyan hányadikba jársz?
Hány éves vagy egyébként? Az iskolába nincs ilyesmirõl szó? Vagy csak még nem volt biológia?
Szerintem a regeneráció az egy olyan folyamat, ahol nem elég csak a hozzáépítés. Az élet sem mûködik úgy, hogy csak rossz, vagy csak jó emberek vannak (akik csak építenek, vagy csak rombolnak), hanem mindkettõ szükséges hozzá. Ezt pedig úgy értem, hogy kell lennie egy húzó(építõ) és taszító(romboló) erõnek is, ami végbe megy a regeneráció közben és a telekinézis közben is.
Mi a faszt keresel itt?
És mi köze ennek a telekinézishez?
Amúgy meg regenerálódásnál, igen is végbe megy telekinetika. Valami összehúzza a seb "2" oldalát és nevezheted te glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció nak, ezt elfogadom, cserébe fogadd el te is azt, hogy ehhez telekinézis is szükséges.
Kérdés: a regenerálódás során hol történik rejtélyes, tudományosan megmagyarázhatatlan tárgymozgatás?
Ha nincs köze, írd le, hogy miért nincs köze és akkor elfogadom az állításodat, ha persze kielégítõ választ kaptam. :)
MOst mivel lesz jobb, ha tudod, hogy glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció miket csinál és miért...
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ha erre tudományos választ akarsz, akkor elõször is onnét indul a dolog, hogy aerob lebontás. Elõször ennek a biokémiájába kéne elmélyedni és úgy továbblépni. (glikolízis, citromsav-ciklus, terminális oxidáció). Keress rá elég sok infó van róla a neten, de egy jobb gimnáziumi biosz könyv is elég jól leírja. Az így nyert energiát raktározza a sejt (ATP molekula) és használja fel a pl. a mozgáshoz.
Ha pontosabban is érdekel a folyamat javaslom nézz utána, én már kicsit régen foglalkoztam a témável.
MI a gond ezzel? Jah, hogy vannak olyan emberek, akik esetleg ezt kihasználnák, mint amilyen te is vagy. Én erre nem lennék büszke. :)
Amúgy tájékozatlan nem vagyok, csupán más témában járatos, mint amiben ti is :)
Tudtad?
Számosra nem bizonyított?
Ezt helyesen úgy kell mondani, hogy tökéletesen tájékozatlan vagy a témában, ezért bármekkora ökörséget képes vagy elhinni.
Nem viselkedik veled senki úgy mint egy darab szarral, csak úgy mint egy óvodással. Mi csak tanítgatunk, mert nagyon buta vagy még, de ne aggódj el fog múlni, ha te is akarod:D
És nem megalapozatlanak a feltevéseim, ennyi erõvel mindannyian megalapozatlanok vagyunk.
Amúgy meg, felõlem aztán feltalálhat egy tudós akármit is, az attól még nem jelenti azt, hogy nem lehetne jobb megoldása az adott dolognak.
Ha azt hiszitek, hogy sok megalapozatlan és hülye kérdéseim vannak, akkor válaszolajtok a kérdéseimre, úgy, hogy azt meg is értsem.
Az elsõ kérdés: Mi az ami mozgat bennünket?Tudományos választ kérek...(azon kívül, hogy izom )
MIért mindenben, csak a tudományos választ keresitek?
MIért kell egymással úgy viselkedni, mint egy darab szarral?
MIért kell egymás elképzeléseit lenézni, csak azért, mert az "megalapozatlan". (azért mert ez egy tudományos fórum... és? mi? van? akkor? )
Csak azért csinálják mert a csodák érdeklik az embereket, mármint egy részét és õk imádják ha át vannak verve. Ez is egy üzletág, az egésznek ez a gyakorlati alkalmazása, egyszerû átverés. A hiszékeny emberek elég jól tejelnek.
Egyébként nem összehúzódik a seb, hanem sejtosztódással visszaállítja a szervezet a "hiányzó" részt. Ha nem sikerül tökéletesen az eredeti állapotba visszaállítani, akkor marad sebhely.
Az a gond, hogy olyan dolgokról állítasz határozottan dolgokat, meg vonsz le messzemenõ következtetéseket, amikrõl szemmel láthatóan fogalmad sincs. Tájékozatlanságra alapozni elméleteket nem annyira menõ.
Elõször azt kellene megtanulnod, amit a világról már biztosan tudunk, sok ember sok munkával megállapította, hogy az úgy van, és akkor utána lehet azon gondolkozni, hogy amit még nem tudunk, az hogyan lehet.
Az nem módszer, hogy ha nem tudsz valamit, akkor vad fantáziálásba kezdesz...
Kár, hogy nem értetted teljesen a szöveget. Az az 1% nem 1% a már lebukott csalók miatt -amint írtam- hanem erõsen tart a nullához. Úgy látom a neked tetszõ dolgokat könnyen magadévá teszed. Ez hsz is igazából erõsen kritikus volt attól még, hogy nem használtam csúnya szavakat. A világ úgy általában olyan amilyen, senkit nem érdekel, hogy tetszik neked vagy sem, és hogy elfogadod-e vagy nem, a valóság adottság.
A világ már csak olyan, hogy ha valamit ki lehet használni, akkor az minden elképzelhetõ módon ki is van használva. Amibõl bármilyen módon fegyvert lehet csinálni, abból már fegyvert csináltak.
A telekinézissel kapcsolatban nincsenek ilyen alkalmazások. Annak ellenére, hogy az emberiség több ezer éve keresi ezt az alkalmazási lehetõséget.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a telekinézis, mint jelenség, nem létezik.