Távcsövek, éjjellátók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz a választ!
Találtam még egyet ami talán ér annyit mint az elõbb leírt kettõ. Scopium Nature 12x60 binokulár 21300 Ft-ért.Szerinted?Amúgy használtan hol vehetnék jobb távcsövet ezeknél? Üdv
Szeretnék egy távcsövet vásárolni.Két típust néztem ki:Nikon aktion VII 10x50 cf és Olympus 10x50 dps-i.Melyiket ajánljátok?Érdemes valamelyiket megvennem?Elsõsorban természetjáráshoz, távoli dolgok megfigyeléséhez szeretném.Max 35 ezres áron!Várom a válaszokat.Elõre is kösz.Üdv

Szeretném a figyelmüket felhívni az idõszakosan megrendezésre kerülõ binokuláris távcsõ találkozóra, tesztelésre, kötetlen beszélgetésre.
Forgalmazókat, vadászokat, csillagászokat, madarászokat, "hobbistákat" és minden érdeklõdõ személyt szeretettel várunk.
Nem szakmai bemutató lesz, csak ismételten összehasonlítjuk az optikai eszközöket használhatósági szempontok alapján, és azokat értékeljük.
Tisztelettel: Tóth Attila László (TAL)
Fegyver-optika és infra mûszerész
Szaktanácsadó
Tel: 20/9894-570
[email protected]
u. i: rossz idõ esetén egy héttel elhalasztva a találkozó.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Nem olcsók, de jók.
Szerintem:)
A Pentax távcsövekrõl mi a véleményetek? A 10×42 DCF ED-t néztem ki magamnak, de a Digitalmix-nél csak rendelésre lehet kapni, így sajnos nincs lehetõségem hogy kipróbáljam elõtte.
Ajánlom még figyelmedbe ebben a kategóriában a Yukon Futurus 10x50 WA modelljét, aminek nagy elõnye a 4 rögzített lencsefedõ: KATT

Új binokulár vásárlás elött állok, és volna két kinézett tipusom is. Az elsö
a Scopium nature 10x50 ,a másik pedig az olympus dps-l 10x50. Arra
lennék kiváncsi ,hogy melyiket érdemes választani föleg földi megfigyelés
hez használnám.
Válaszokat elöre is köszönöm.
"csak úgy" nézegetni jobb, persze, mert olyan, mintha több távcsöved lenne egyben
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
BRESSER Spezial-Zoomar 7-35x50
YUKON Futurus 8-24x50
Elõbbi a széles nagyítási skála (7x-tõl 35x-ös nagyítás), utóbbi pedig a kialakítása miatt (elálló ZOOM-kar helyett élesség-állítóhoz hasonló tekerõ, valamint a Yukon távcsövekre jellemzõ integrált lencse fedõ).
Vélemények, esetleg tapasztalatok? (bár utóbbit még sehol sem láttam a hivatalos oldalon kívül)
Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ha Budapesten, vagy annak környékén élsz, akkor binokulár tisztításához Rózsa Ferencet ajánlom. rozsika kukac mcse.hu
A hibajelenség javítható.
Teljes optikai tisztítást, távcsõház tömítését és beszabályozást igényel.
Házilag azért nem javaslom a próbát, mert csak rosszabb lesz !!!
Csak emberünk szombathelyi ami nekem nem esik útba. :(
Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Lehet hogy ki kellene takarítani a lencséket? Külön-külön szép a képük, de együtt nem tökéletes.
Tud valaki egy távcsövekhez értõ embert akinek megmutathatnám esetleg tippet adni, hogy mit kezdhetnék vele? Mivel szabad a lencséket takarítani?
Hát... Egy kalap szar.
Illesztések sorjásak, optika egyszerûen ratyi, ha belenézel lehet látni ahogy be vannak ragasztva a vázba...
Áhh...
Vettem inkább egy Nikon 7x50 CF-et:)
21000 Ft volt, 3000-el drágább mint a Geologic. Nagyságrendekkel jobb.

Tudna valaki segíteni, hogy milyen tömítõanyagot használjak egy 8x30 régi távcsõ tisztítása után, az eredeti ruszki zsír pótlására?
Valami sûrû zsírszerû anyag kéne..
Alex
A Nikon EX, és a Action távcsövekrõl sok jót nem olvastam az Indexes fórumon, ennek ellenére azt mondom hogy ha valaki vásárlás elõtt áll, akkor lehetõség szerint nézzen bele a kiszemelt távcsõbe, és ha tetszik akkor vegye meg.
Mikor a Nikon távcsövek Magyarországra érkeztek, õt bízták meg a szakvélemények készítésével, és a következõ hibák voltam az EX sorozattal: nappali torzítás, képszéleken homályosság, megfelelõ képélesség és dioptriaszabályozás, valamint a pupillatávolság nem megfelelõen állítható.
Az Olympus EXPS 12×50 binokulárt az interneten rendeltem, a FotoMarket-nél.Az ára 40990Ft volt ( ugyanott a Nikon 12×50 Action VIII 29990 Ft, a Nikon 12×50 Action EX pedig 53990 Ft lett volna ) , és mivel 25000Ft felett volt a vásárlás, a szállításért nem kellett fizetni.
.jpg)
A felét meg is spóroltad volna...!
Közel két hónapja használom, és engedjétek meg, hogy röviden összefoglalva, megosszam veletek a tapasztalataimat.
Ami tetszett:
képélesség jó, ami a látómezõ nagy részén megmarad
magas kontraszt
pontos és élénk színvisszaadás
színi hiba nagyon kicsi
párnatorzítás egészen minimális
masszív, szép kivitel
behajtható szemkagylók (szemüvegeseknek elõnyös)
Ami nem tetszett:
kategóriához mérten viszonylag szûkös látómezõ
prizmák a fénykúpból levágnak
központi élesség állító tárcsa a kelleténél nehezebben forog
hordtáskához nincs hordszíj
Összességében nagyon jó ár-érték arányú a binokulár, ajánlom mindeninek aki az átlagosnál igényesebb, de nem akar távcsõvel státusz szimbólumot is vásárolni.
Yukonba ITT tudsz belenézni inkább, az Erzsébet körúti vagy a Visegrád utcai boltjukban.
Nikon és Olympus binoklik pedig ITT vannak nagy választékban a boltban, helyszínen, nem csak online. :)
A Nikonokra egyébként 10 év garancia van, ami ebben az árkategóriában elég sok szerintem.
Ilyen szempontból a Yukon megoldása sokkal praktikusabb:
Ja! ...és távcsövet is még mindig érdemes a ruszkiktól venni! :)
Pl: náluk kb. annyiba kerül a Pro verzió, mint nálunk a sima! :)
Юкон 16x50 Pro б/ф (Yukon Futurus Pro 16x50 - kb. 22000 forint)
Yukon Futurus 16x50 (NEM PRO) - kb. 20000 forint