Távcsövek, éjjellátók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más: én közben megvettem a #28-as hozzászólásban említett Nikon 10-22x50-es zoom binoklit.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Egy jó középkategóriás binkoli. Nem fogsz csalódni benne.
Olympus 12x50 EXPS binokulár vásárlását tervezem, de sajnos mivel nem vagyok budapesti, csak az internetes áruházaknál tudom futárszolgálattal megrendelni.
Mi a véleményetek errõl a típusról, vagy úgy általában az Olympus távcsövekrõl?
De, az is lehet, hogy helytelenül használod....
Próbáld ki, hogy a szemedtõl messzebre eltartva a kilépõ pupillák egymás mellett láthatóak vagy elcsúsztak e egymáshoz képest...ha, igen még kijavítható, de ha garis vidd vissza és üsd a pultot, hogy adjanak normálisat...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Volna egy kérdésem,tudnae valaki segíteni?Vásároltam egy orosz (karonai)éjjellátót a márkája:NPOMIHb(oroszul így írja).Infra vetõje is van,1993 as gyártású.Az a gond,hogy szerintem ez a készülék már fell kellene erõsítse a csillagfényt is,de csak az infravetõvel lehet vele látni.Úgy gondolom ezért szereltek rá kapcsolót külön az infrának is.Halvány fény látszik a magasfeszültség indukálónál,és halkan zúg is.Talán áthúz,vagy zárlatos lehet?Arra is gondoltam nem indukál elég áramot.
Megtörténhet az is,hogy ez csak ennyire képes,amit azért kétlek.
Elvittem egy tv szervizbe,de hozzáse szagolnak.Eggyáltalán nem értenek hozzá,és nem haladok semmire.
Ha valaki többet tud rólla mondani megköszönném.Talán van aki már látott is ilyent közelebrõl.
Elöre is kössz a segítséget.
"Twilight Factor (Dämmerungszahl)
The twilight factor has the most significant impact on resolution or image details. It is a measurement to distinguish efficient viewing in low light conditions. The Twilight Factor is calculated by taking the square root of the product of the magnification and the aperture. The higher the twilight factor the better the resolution e.g. when viewing under low light conditions."
De akkor ez most fényerõ (ami fókusz/objektív átmérõ), vagy valami egyedi mérõszám?!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
sehol nem írnak róla, csak ezen az oldalon...
de ha jó ez az érték, akkor meg amúgy sem lényeg, hogy mi az :))
sose nyomd fullba a kretént
Ráállítani egy laptopot (megvan a kivetített kép ami egy gombnyomással elmenthetõ) és nem kell a kukker alatt görnyedni és a 2mm pupillatávolságon a szempilláimat görbítgetni...
De nekem asszem a kivetített kép lenne a jó, nem pedig a közvetlenül a fókuszba pakolás...
Épített itt már valaki CCD panelre refraktort?
A világ nem egy álom, vagy egy számítógépes program. A világ a fa, a kõ, a szerelem, és Isten. Nem csak az létezik amit a szemed lát, de nincs semmi, amit a szived nem!
Születésnapi ajándékba szeretnék a páromnak venni egy távcsövet.
Mivel egyáltalán nem értek a távcsövekhez, abban kérném a segítségüket, hogy az alábbi célra milyen szerkezetet érdemes venni.
Balatoni nyaroló ablakából szeretné figyelni a vízen a hajókat (...meg biztos mást is,amirõl nem beszél!). A ház a vízparttól kb. 200 méterre van.
Egy lábon álló távcsövet szeretnék. Õ sem igazán ért az ilyesmihez, csupán hobby szinten használná, de azért egy jobb minõségût keresek. (persze az ára sokat számít)
Remélem tud nekem segíteni valaki!
Mivel nem vagyok rendszeres forumozó, arra kérek minden segítõkész hozzáértõt, hogy a [email protected] e-mail címre írjon.
Köszönettel:
Horváth Petra
Én anno 1600Ft-ért vettem a TURISZT5-ömet Ofotért boltban (!!!) Debrecenben (Záhony és az Ukrán vidék vonzáskörzete a Tiszáig... ;) )
Érdemes piacokra elmenni és jól körbenézni és valóban a fém csövekre és az üveg optikákra ráutazni.
Én egyébként egy 20x30-as TURISZT3-al kezdtem nagyon régen, azt talán 850Ft-ért vettem, de "KGST-piacon", szintén Debrecenben, zseniálisan szép képet produkált és fantasztikus volt vele a Jupiter holdakat kukkolni, nameg a Holdat. Vénusz sarlót szintén el lehetett vele csípni simán.
Ez volt az elsõ távcsövem és míg technikumba jártam, egy nyáron végig tudtam vele nézni a naprendszer bolygóit a Plútó kivételével. (Természetesen "aha, ott van, akkor ezt is láttam" élményig ment a dolog, komolyabb észlelésre ez a mûszer ezen a területen nem alkalmas.)
Mielõtt döntenél, érdemes elõkeresni valahonnan az Észlelõ amatõrcsillagász kézikönyvét, amit az MCsE adott ki, talán Mizser Attila gondozásában, és érdemes is velük felvenni a kapcsolatot, biztosan tudnak segíteni.
Nem minden észlelési terület igényel annyira nagy beruházást - pl. lehet napfoltokat szabad szemmel is észlelni és ez is eléggé izgalmas terület.
Nagyon kellemes kis távcsövem volt egy 8x30-as monokulár, kevésbé éles képpel, de nagyon nagy látómezõvel, amivel élmény volt felfedezni a nyári égbolt Tejút-ködeit, vagy csak úgy nézegetni mindenfelé.
Amire én használtam: Hold csillagfedései, Jupiter holdak fogyatkozásai, néhány Messier (Fiastyúk, Orion-köd, Andromeda galaxis, stb...), bolygók (már amit egy ilyen kis mûszer mutat belõlük).
Szerintem is érdemes elõször távcsõbe nézni és azután beruházni.